FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 18 feb 2017, 20:57

Monci je napisao/la:Ma mislim da nema euforije, imamo trenera koji je taktičar i ziheraš, traži disciplinu, a kako smo vidjeli tokom priprema imamo ekipu koja može ispoštovati njegove želje i ideje. To što smo mi navijači optimistični je skroz druga stvar. Ako smo se tokom priprema, dok je ekipa bila preumorna, uspjeli suprostaviti ekipama iz mnogo jače lige, i sa mnogo jačim budgetima, daje nam razlog da budemo i te kako optimistični. Siguran sam da smo svi zajedno svjesni da samo disciplinom, trkom, i davanjem poslednjeg atoma snage na terenu (ali i na tribinama) možemo donijeti pozitivan rezultat iz Krupe. Ne sumnjam u pobjedu.
Baš pravi ziheraš. Malo mi se to i ne sviđa, ranije sam pisao o tome, nekako previše ide po šablonu, sve programirano. Ne tvrdim da je to loše već znaš šta može otprilike pa je lakše postaviti igru. Ibro je to demonstrirao danas ali je kvalitet više nego bilo šta drugo presudio.

Ja ne sumnjam u pobijedu samo shvatam fakat ogromno značenje ove utakmice. Ne sumnjam jer moramo pobijediti, radi dosta stvari da ih ne ponavljam ponovo. Bitno je da se u utakmicu uđe hladne glave i respectom prema protivniku a opet sa samopouzdanjem kakvo dolikuje šampionima.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 18 feb 2017, 21:03

Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:Ma mislim da nema euforije, imamo trenera koji je taktičar i ziheraš, traži disciplinu, a kako smo vidjeli tokom priprema imamo ekipu koja može ispoštovati njegove želje i ideje. To što smo mi navijači optimistični je skroz druga stvar. Ako smo se tokom priprema, dok je ekipa bila preumorna, uspjeli suprostaviti ekipama iz mnogo jače lige, i sa mnogo jačim budgetima, daje nam razlog da budemo i te kako optimistični. Siguran sam da smo svi zajedno svjesni da samo disciplinom, trkom, i davanjem poslednjeg atoma snage na terenu (ali i na tribinama) možemo donijeti pozitivan rezultat iz Krupe. Ne sumnjam u pobjedu.
Baš pravi ziheraš. Malo mi se to i ne sviđa, ranije sam pisao o tome, nekako previše ide po šablonu, sve programirano. Ne tvrdim da je to loše već znaš šta može otprilike pa je lakše postaviti igru. Ibro je to demonstrirao danas ali je kvalitet više nego bilo šta drugo presudio.

Ja ne sumnjam u pobijedu samo shvatam fakat ogromno značenje ove utakmice. Ne sumnjam jer moramo pobijediti, radi dosta stvari da ih ne ponavljam ponovo. Bitno je da se u utakmicu uđe hladne glave i respectom prema protivniku a opet sa samopouzdanjem kakvo dolikuje šampionima.
Takav pristup mu je donosio rezultat. Da smo angazovali drugog trenera u onom turbulentnom periodu mi danas ne bismo pricali o tituli. Pitanje je samo moze li i dokle ce taj ziheraski pristup donositi rezultate u Zelji. Protiv nas svi daju 110 posto svojih mogucnosti i jedan gol nam nije dovoljan za pobjedu kao sto je Petrovicu bio slucaj u Radniku. Sloboda primjer.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 feb 2017, 21:10

Ima ti ta mjesta, vjerovatno i jeste tako. Stabilizovao nas jeste, činjenica.

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 feb 2017, 21:22

Za trenutni status kluba, našu ligu, i predkola Europe Slavko je ok. Za veće iskorake prvo se moramo nadograđivati igrački, finansijski, marketinški i logistički. Trener nam je trenutno kvalitetna karika. Pitanje je hoće li i kada doći vrijeme da mi budemo finansijski sposobni za veće iskorake. Tek tada nam (možda) treba kvalitetniji trener.

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 18 feb 2017, 21:28

plavousrcu je napisao/la:
SaboBabo je napisao/la:Samo bez euforije, teska utakmica nas ceka u Krupi iskreno danas nismo bas odigrali kako smo odigrali tri pripremne u Turskoj.
Ocekivano slabija igra nego u Turskoj. Trebalo bi da ide se uzlaznom putanjom, ali balkanski mentalitet. Dosli u Tursku, igra se protiv jakih protivnika i daje se 110 posto svojih mogucnosti. Ne treba se brinuti previse i pored slabije igre smo dobili. Za vikend 1:0 i svi zadovoljni. Miroslav zabija, previse se izmasio u pripremnim utakmicama.
Slazem se, samo sto mislim da je Krupa bolja od Veleza i da moramo odigrati dosta bolje nego danas ali ako hocemo nekakvu trku za titulu i evropu moramo ici na pobjedu i dati 110 posto, sto ti kazes i 1 0 dovoljno.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 feb 2017, 21:33

U Krupi i 0:1 je dovoljno. Samo da uzmemo tri boda.
U ovih 5 utakmica sto smo odigrali postigli smo 5 golova i samo 1 primili. Fulili smo jedan penal, nekoliko sjajnih sansi i pogodili stativu.
Moramo malo realizaciju popraviti,ali to nam predstavlja odavno problem.

Ono malo sto je Kerla odigrao danas je bilo solidno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 feb 2017, 22:10

Monci je napisao/la:Za trenutni status kluba, našu ligu, i predkola Europe Slavko je ok. Za veće iskorake prvo se moramo nadograđivati igrački, finansijski, marketinški i logistički. Trener nam je trenutno kvalitetna karika. Pitanje je hoće li i kada doći vrijeme da mi budemo finansijski sposobni za veće iskorake. Tek tada nam (možda) treba kvalitetniji trener.
Vidjećemo. Slavko trenutno ima uslove kakve nije imao ni jedan trener prije. Od atmosfere do pojačanja, priprema, logistike itd. U takvim uslovima ja u neku ruku i očekujem neki mini iskorak koji smo već vidjeli na pripremama i pojedinim utakmicama jesenjeg dijela.
Da li je on sposoban i stručan za najveće domete pokazat će proljeće. Pripreme i pojačanja su po njegovim željama i instrukcijama, znači nema vrdanja.
Eh sada, ja ne govorim ako ne uzmemo ligu da ga treba mijenjati, daleko od toga, ali uzimajući u obzir sve navedeno hoću da mi pokaže zašto bih mu vjerovao u idućoj sezoni, znači iskorak u igri, napredak, borbu, želju, htijenje. Ukratko ja to tako gledam.

UPRAVA NAPOLJE!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 feb 2017, 22:22

Monci je napisao/la:Za trenutni status kluba, našu ligu, i predkola Europe Slavko je ok. Za veće iskorake prvo se moramo nadograđivati igrački, finansijski, marketinški i logistički. Trener nam je trenutno kvalitetna karika. Pitanje je hoće li i kada doći vrijeme da mi budemo finansijski sposobni za veće iskorake. Tek tada nam (možda) treba kvalitetniji trener.
Eh sada, ja ne govorim ako ne uzmemo ligu da ga treba mijenjati, daleko od toga, ali uzimajući u obzir sve navedeno hoću da mi pokaže zašto bih mu vjerovao u idućoj sezoni, znači iskorak u igri, napredak, borbu, želju, htijenje. Ukratko ja to tako gledam.
Kako si ti to spakovao ko Bozicni poklon ispod hrasta. Reci da bi volio da je Amar trener i da ima uslove kao sad Slavko :D
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 feb 2017, 22:24

Amar je za Slavku Alex Ferguson. Ako ti šta znači.

UPRAVA NAPOLJE!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 feb 2017, 22:26

Nemoj VIKAT ozbiljno nisam znao, salim se ba normalno da jeste ali znas kako bi izgledalo da i njega sutnemo. Ja bi prvi volio da je Amar trener i da ima ovu pomoc u klubu iz sebe ali .....
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 feb 2017, 23:13

Vidjećemo. Slavko trenutno ima uslove kakve nije imao ni jedan trener prije. Od atmosfere do pojačanja, priprema, logistike itd. U takvim uslovima ja u neku ruku i očekujem neki mini iskorak koji smo već vidjeli na pripremama i pojedinim utakmicama jesenjeg dijela.
Da li je on sposoban i stručan za najveće domete pokazat će proljeće. Pripreme i pojačanja su po njegovim željama i instrukcijama, znači nema vrdanja.
Slažem se. S tim da po meni ove godine Europa je OK, jer je kasno stigao, i Bgm imali smo veliki zaostatak. Iduće godine TITULA je must have. Kup me fakat ne zanima, i ja bi djecu i rezerve gurao do polufinala (ako bi sa njima stigli do tamo).

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 19 feb 2017, 00:23

i oda je klasicni ziheras. razlika je sto je oda, u igri, trazio posjed lopte i neku ljepotu u igri, podredjujuci tom stilu igru bez klasicnih zadnjih veznjaka, dok slavko ide ziheraski da ne primimo gol, a, naprijed se ocekuje gol i "premoc" kroz kvalitet igraca koji mu je omogucen. jos uvijjk mislim i stojim iza tog razmisljanja, da se odi udovoljilo potrebama za igracima na odredjenim pozicijama (pogotovo, nakon odlaska baje i kvesica, za period prije i nakon toga da i ne govorim), da bi on i danas bio na klupi.

slavko je trenerski kvalitet u nasoj ligi, koji je pokazao radom u radniku i, do sada, kod nas. digao nas je, maltene, iz mrtvih. vrijeme ce pokazati moze li propratiti nase zelje i potrebe. smatram da mu se max izaslo u susret po ptanju igrackog kadra, shodno njegovim prohtjevima i nasim mogucnostima, kao kluba. za ovu godinu sam zadovoljan izborenom evropom, sve preko je bonus mojim ocekivanjima, prevashodno, zbog bodovnog minusa koji je slavko preuzeo. iduce sezone, jedan trofej je minimum, izgovora nema!

sve ispod toga, u ove dvije sezone je, apsolutni, podbacaj. kako rezultatski, tako i finansijski.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 feb 2017, 00:29

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 19 feb 2017, 08:39

starigrad je napisao/la:
i oda je klasicni ziheras. razlika je sto je oda, u igri, trazio posjed lopte i neku ljepotu u igri, podredjujuci tom stilu igru bez klasicnih zadnjih veznjaka, dok slavko ide ziheraski da ne primimo gol, a, naprijed se ocekuje gol i "premoc" kroz kvalitet igraca koji mu je omogucen. jos uvijjk mislim i stojim iza tog razmisljanja, da se odi udovoljilo potrebama za igracima na odredjenim pozicijama (pogotovo, nakon odlaska baje i kvesica, za period prije i nakon toga da i ne govorim), da bi on i danas bio na klupi.

slavko je trenerski kvalitet u nasoj ligi, koji je pokazao radom u radniku i, do sada, kod nas. digao nas je, maltene, iz mrtvih. vrijeme ce pokazati moze li propratiti nase zelje i potrebe. smatram da mu se max izaslo u susret po ptanju igrackog kadra, shodno njegovim prohtjevima i nasim mogucnostima, kao kluba. za ovu godinu sam zadovoljan izborenom evropom, sve preko je bonus mojim ocekivanjima, prevashodno, zbog bodovnog minusa koji je slavko preuzeo. iduce sezone, jedan trofej je minimum, izgovora nema!

sve ispod toga, u ove dvije sezone je, apsolutni, podbacaj. kako rezultatski, tako i finansijski.
Slazem se oko rezultata,ali oko Ode malo drukcije razmisljam. Oda je kao igrac bio carobnjak sa loptom. Bez neke velike discipline, i mislim da je bio takav i kao trener. Vise je igrao na drugarski odnos sa igracima, bez velikog autoriteta, ali priznajem rijetko kada smo ljepse igrali. Nije Oda imao autoritet niti prema upravi i to mu je i doslo glave. Sa druge strane do unazad par mjeseci svjedoci smo lutanja u sportskom segmentu, a i Odu je to kostalo. Odlaskom Baje i Amira i igranjem Europe ekipa je "ispuhala" a pojacanja su smjesna bila. Ako jos uzmemo sta mu se iza ledja u svlacionici radilo, morao je otici...
Nadam se da je sa Slavkom koji ima to "Njemacko" razmisljanje ekipa napokon poslozena, da ce donijeti rezultate i da ce se dodatno igracki nadogradjivati.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 feb 2017, 08:57

Slavko se fenomenalno uklopio u ovu priču i ima sve moguće karakteristike koje bi ga mogle još dugo ostaviti kod nas. Čovjek je fudbalski fanatik, bukvalno spava na stadionu, ne zanima ga ništa drugo osim Želje i njegove ekipe, a takva predanost mora dati rezultat. Već sad mi djeluje kao neko ko živi za klub i ono najbitnije, ima potreban autoritet. Uprava mu vjeruje i mislim da imaju odličnu komunikaciju.

Nakon svih cirkusa sa trenerima, ovo bi napokon moglo biti ono pravo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 19 feb 2017, 09:01

Dobro jutro plavoj raji, nisam dugo pisao na ovom portalu zbog ocigledne dusmanske politike koju isti vodi protiv zelje (doduse manje u zadnje vrijeme vjerovatno su skontali da su preofirni) ali zelim nesto da napisem zbog pisanja pojedinih navijaca sarajeva da osim ima lose odnose sa megamisketom.Pred novu godinu (gegorijanskog kalendara ) i netom poslije nje osim je.dolazio kod dajde u firmu sa.nekim iz uprave zelje kupovali nesto za tu sjedaljku, pita ga dajdza kako je hoce li se vracati kaze bit ce al ovaj je celo prva liga odlican trener. Odnosi u zelji su fantasticni I ono sto je.do juce bilo nezamislivo danas je realno. Imamo vrhunski tim, a realno nismmo igrali evropu niti sad prihodujemo od karata za istok niti od poslovnih prostora na istom, kao niti od.juga. Vjerujte mi kada iducih godina krenu ti prihodi a u evropi su prihodi uvecani za tri puta gotovo.Jer prije je za prvo pretkolo lige evrope dobivano od uefe 90 000 e a sada 210 000 eura sto ynaci da si morao proci gotovo tri pretkola da bi dobio novca kao sada za jedno a u ligi prvaka su i vece razlike.Uglavnom braco koja volite zelju I ti violina-amazone ili hrasno, ne sikirajte sese jer nas vode pravi ljudi, a Miske I osim su extra.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 feb 2017, 10:16

starigrad je napisao/la:

Mene je samo strah nasih zelja i potreba. Nije isto raditi u neambicioznom klubu i Zelji. Do sada je Petrovic opravdao nasa ocekivanja, ali za konacnu ocjenu treba sacekati kraj prvenstva. On je dosao poslije Kostica i sta god da je napravio nije moglo biti losije od Slovenca. Zato je i govorio da je tadovoljsn bodom u Kaknju. Vecina nas je bila zadovoljna tim bodom, ali sad je klima drugacija. Bodom vise nismo zadovoljni i vidjet cemo kako ce se u takvoj situaciji Petrovic snaci.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 19 feb 2017, 11:00

Halo sta van je ba pa ovaj trener je daleko najbolji najaci trener sto smo ikad imali.Ovaj je lud pazi na svaku sitnicu strasan trener umjeren u izjavama.Sta hocete Jos OD njega rezultate pa bilo smo treci Ali SA donje vage a sad smo okrenuli kompas nije ni to dovoljno jeli.Zrinjskog smo oderali na njegovom terenu 4-0 koji je trenutno prvi kako to uradismo pa taktikom trenera sadasnjeg.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 feb 2017, 11:15

plavousrcu je napisao/la: Mene je samo strah nasih zelja i potreba. Nije isto raditi u neambicioznom klubu i Zelji. Do sada je Petrovic opravdao nasa ocekivanja, ali za konacnu ocjenu treba sacekati kraj prvenstva. On je dosao poslije Kostica i sta god da je napravio nije moglo biti losije od Slovenca. Zato je i govorio da je tadovoljsn bodom u Kaknju. Vecina nas je bila zadovoljna tim bodom, ali sad je klima drugacija. Bodom vise nismo zadovoljni i vidjet cemo kako ce se u takvoj situaciji Petrovic snaci.
U tom trenutku je bio zadovljan bodom jer je imao psihicki rastrojenu ekipu koju samo rezultati mogu podici.
To je i radio, da je dozivio poraz tesko bi digao ekipu u tom momentu. Sada je jasno stavio cilj u ove 4 preostale utakmice je zadovoljan sa 10 bodova.
Sta treba vise?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 19 feb 2017, 11:20

Ja sam naglasio da mi trenutno vučemo prave poteze a to je velikim dijelom Slavkin rad i želja da nešto napravi. To nije sporno niti jednog trenutka kao ni činjenica da nas je stabilizovao bodovno, na tabeli, igrački, da djelujemo ozbiljnije kao tim.

Ps. Dobrodošao Ivane, hvala ti na informacijama koje si čuo kod Dajdže u firmi. :lol:
Šalim se, ne zamjeri :D

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.