Tu spiku mozes prosipati na skupovima paveliceve mladezi...miki651 je napisao/la:znači sam sebe šamarašsolinas je napisao/la:uvjek spremni ustasama opaliti samarcinu.miki651 je napisao/la:opet radikalni islamisti na forumu imaju zaštitu.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Na pdf. Aktuelne teme imate pdf. Pravila foruma.
Svima koji imaju neke nejasnoće oko odnosa ovog foruma prema državi Bosni i Hercegovini, neka dobro iščitaju tačku 3., pravilnika....
Svima koji imaju neke nejasnoće oko odnosa ovog foruma prema državi Bosni i Hercegovini, neka dobro iščitaju tačku 3., pravilnika....
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Ovo ti nisu prepucavanja balavce.tamburica je napisao/la:i tvoje mame ****bhsport je napisao/la:Šta je sa pitarima kakav mozak moraš imati da optuzis Želju da im pakuje prodaju kluba.
Mitomani, pacenici i kompleksasi.
Evo reko vam je čovjek, prodat će vas za pravu cijenu.
Ne kontam šta uvlacite Želju u to i izmisljate. Valjda opravdavate tako propalu prodaju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- BatistutA19
- Kontakt:
BOZE SACUVAJ NASTA SPAO FORUM ..NIDZE VEZE.......odoh DZUMHURA GLEDAT PAMETNIJE JE
https://****.com - Secret Dating Site - No Selfie - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Secret Girls Chat [/url]
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Primjera radi, komsije to rade. Inace im je 3KM za sjever, a kada dolaze veci klubovi onda je 5KM.BatistutA19 je napisao/la:Fazon je sto ovi mali klubovi dizu cijene samo kad im dolaze jace navijacke skupine ..Nije problem cijena stavi ti jarane 50 maraka al od 1 kola do zadnjeg i kad ti dodje i Celik i Zeljo i Sarajevo i Zrinjski i Sloboda al stavi isto i kad ti dodju klubovi bez navijaca ,pa ces vise sjebat svoje navijace a ne kad namirises da ce ti doc 2000 ROBIJASA HORDI MAIJAKA nebitno ko je u pitanju dizi cijenu ..Posle toga dodje ti slabiji vracaj cijenu ...TO JE KRAJNJE BEZOBRAZNO I SELJACKI MENTALITET i ODRAZ MALIH KLUBOVA ..jbte nama prije dolazilo 2000 hordi i djaba im ulaz bio uvjek il Manijaci .Imali na sjeveru sve ko u hotelu
Životni saputnik! 1921
Itekako bi bilo dobro BPK-u. Koliko god industrija bila razvijena u tom kantonu, ekonomija je mnogostruko bolja u KS-u i taj kanton bi imao dodatna finansiranja u tom slucaju. Do promjena u raspodjeli indirektnih poreza mora doci i sve ce se vise teziti da krajnja potrosnja ima glavnu rijec. U tom slucaju BPK gubi prihode koje su do sada imali i ne bi mogli sami finansirati citavu svoju vladu te pokrivati ostale troskove koje kantoni imaju. BPK za razliku od KS vise dobija na godisnjom bazi od FBiH nego sto daje. I daleko od toga da su svi gradjani zadovoljni, to je prvenstveno spin koji se pravi u medijima i odlican PR koji ima taj kanton kako bi jos vise privukao investicije sto upotpunosti podrzavamVirtu4l je napisao/la:Zašto bi ovo bilo dobro? Taj kanton i općina su se sami izborili za svoj trenutni status, prije svega ekonomski, bez i najmanje pomoći države ili federacije i ne vidim niti jedan razlog zašto bi se remetila jedina stvar koja funkcioniše u ovoj državi i gdje su svi građani zadovoljni.
A svakako im je federacija ugrozila budžet i najviše su ih oštetili novom raspodjelom indirektnih poreza.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije istina. Ovo je prva godina kada je izvrsena reorganizacija u smislu cijena ulaznica a to smo trazili dugo vremena. Velicina kluba nema veze sa tim nego trenutna jacina kluba, poput Radnika.Eisenbahner1921 je napisao/la:Primjera radi, komsije to rade. Inace im je 3KM za sjever, a kada dolaze veci klubovi onda je 5KM.BatistutA19 je napisao/la:Fazon je sto ovi mali klubovi dizu cijene samo kad im dolaze jace navijacke skupine ..Nije problem cijena stavi ti jarane 50 maraka al od 1 kola do zadnjeg i kad ti dodje i Celik i Zeljo i Sarajevo i Zrinjski i Sloboda al stavi isto i kad ti dodju klubovi bez navijaca ,pa ces vise sjebat svoje navijace a ne kad namirises da ce ti doc 2000 ROBIJASA HORDI MAIJAKA nebitno ko je u pitanju dizi cijenu ..Posle toga dodje ti slabiji vracaj cijenu ...TO JE KRAJNJE BEZOBRAZNO I SELJACKI MENTALITET i ODRAZ MALIH KLUBOVA ..jbte nama prije dolazilo 2000 hordi i djaba im ulaz bio uvjek il Manijaci .Imali na sjeveru sve ko u hotelu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BatistutA19
- Kontakt:
Ne znam po meni je najbolje savez da odredi il odredi u 1 koli cijene i nema dirat il svim gostujucim navijacima svugdje ista cijena npr 5 maraka ul 10 nebitno al svima svugdje isto..Sd tebi npr Olimpik zna da ce ih bit 15 i igras sa njim i on ti pukne cijenu 50 maraka ...To savez mora kontrolisat a ne ovako kako kome cejfEisenbahner1921 je napisao/la:Primjera radi, komsije to rade. Inace im je 3KM za sjever, a kada dolaze veci klubovi onda je 5KM.BatistutA19 je napisao/la:Fazon je sto ovi mali klubovi dizu cijene samo kad im dolaze jace navijacke skupine ..Nije problem cijena stavi ti jarane 50 maraka al od 1 kola do zadnjeg i kad ti dodje i Celik i Zeljo i Sarajevo i Zrinjski i Sloboda al stavi isto i kad ti dodju klubovi bez navijaca ,pa ces vise sjebat svoje navijace a ne kad namirises da ce ti doc 2000 ROBIJASA HORDI MAIJAKA nebitno ko je u pitanju dizi cijenu ..Posle toga dodje ti slabiji vracaj cijenu ...TO JE KRAJNJE BEZOBRAZNO I SELJACKI MENTALITET i ODRAZ MALIH KLUBOVA ..jbte nama prije dolazilo 2000 hordi i djaba im ulaz bio uvjek il Manijaci .Imali na sjeveru sve ko u hotelu
https://****.com - Secret Dating Site - No Selfie - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Secret Girls Chat [/url]
Klubovi žive od novca, a jedan od izvora prihoda su i ulaznice. Stoga mislim da niko ne može klubovima određivati po kojoj cijeni će prodavati karte. Savez može kontrolirati, pa i kazniti klubove koji za istu tribinu i uslove domaćim i gostujućim navijačima stave različite cijene. Na primjer gostujući navijači na Grbavici su na sjeveru, i uvijek je ista cijena ulaznice i za Željine i za gostujuće navijače. Ne znam kako je kod drugih, ali mislim da ima odstupanja, odnosno da se za iste uslove naplaćuju različite cijene.
Priču o nekom reciprocitetu i besplatnom ulazu ja bi ukinuo, i po meni nema smisla.
Kada govorimo za podizanje cijena za neke od atraktivnijih utakmica, i protivnika, sasvim je logično da klubovi to rade. Pa bore se za svaku marku, nikome nije stalo da investira u sport, i sada je nekome problem odluka kluba da npr zaradi 20.000 km umjesto 10.000
Uprave klubova preuzimaju rizik sa višom cijenom karte, jer sigurno je da će manji broj navijača doći, ali mislim da u konačnici imaju pozitivnu matematiku u takvim utakmicama, jer to godinama većina radi, dakle isplati se.
Priču o nekom reciprocitetu i besplatnom ulazu ja bi ukinuo, i po meni nema smisla.
Kada govorimo za podizanje cijena za neke od atraktivnijih utakmica, i protivnika, sasvim je logično da klubovi to rade. Pa bore se za svaku marku, nikome nije stalo da investira u sport, i sada je nekome problem odluka kluba da npr zaradi 20.000 km umjesto 10.000
Uprave klubova preuzimaju rizik sa višom cijenom karte, jer sigurno je da će manji broj navijača doći, ali mislim da u konačnici imaju pozitivnu matematiku u takvim utakmicama, jer to godinama većina radi, dakle isplati se.
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Ne moze savez odlucivati koliko ce neko naplatiti kartu, i ne vidim u cemu je problem rasporediti cijenu po kategorijama, evo npr na Kosevu, ne moze biti ista cijena kad je derbi i kad dolazi Krupa. Niti su isti troskovi organizacije.BatistutA19 je napisao/la:Ne znam po meni je najbolje savez da odredi il odredi u 1 koli cijene i nema dirat il svim gostujucim navijacima svugdje ista cijena npr 5 maraka ul 10 nebitno al svima svugdje isto..Sd tebi npr Olimpik zna da ce ih bit 15 i igras sa njim i on ti pukne cijenu 50 maraka ...To savez mora kontrolisat a ne ovako kako kome cejfEisenbahner1921 je napisao/la:Primjera radi, komsije to rade. Inace im je 3KM za sjever, a kada dolaze veci klubovi onda je 5KM.BatistutA19 je napisao/la:Fazon je sto ovi mali klubovi dizu cijene samo kad im dolaze jace navijacke skupine ..Nije problem cijena stavi ti jarane 50 maraka al od 1 kola do zadnjeg i kad ti dodje i Celik i Zeljo i Sarajevo i Zrinjski i Sloboda al stavi isto i kad ti dodju klubovi bez navijaca ,pa ces vise sjebat svoje navijace a ne kad namirises da ce ti doc 2000 ROBIJASA HORDI MAIJAKA nebitno ko je u pitanju dizi cijenu ..Posle toga dodje ti slabiji vracaj cijenu ...TO JE KRAJNJE BEZOBRAZNO I SELJACKI MENTALITET i ODRAZ MALIH KLUBOVA ..jbte nama prije dolazilo 2000 hordi i djaba im ulaz bio uvjek il Manijaci .Imali na sjeveru sve ko u hotelu
Sasvim logično je da klubovi povećaju cijene ulaznica za jace utakmice.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Zamisli da olimpik zadnju utakmicu igra protiv sarajevo ili zelje na otoci i treba im bod za opstanak, a ovim ekipama za evropu ili titulu. I onda uprava olimpika skonta da stavi cijenu karata 500KM(jer njihovi navijacu su 10 ljudi koji ce svakako uci besplatno) i na taj nacin nece niko doci i bit ce im puno lakse ostvariti cilj nego da dodje 2000 navijaca protivnickog kluba. Ovdje se govori da mora postojati neka kontrola od strane saveza a ne da se moze raditi sta ko pozeli. Nije problem nek i karte mogu varirati ali isto tako moraju na neki nacin te oscilacije biti ogranicene, ne mozes poskupiti kartu za 100%,200%. Npr. na pocetku sezone odredis cijenu karata 10KM i samim tim si ogranicen da u toku sezone mjenjas cijenu u nekim normalnim granicama recimo +30% ili koliko se vec odluci.YNWA je napisao/la: Ne moze savez odlucivati koliko ce neko naplatiti kartu, i ne vidim u cemu je problem rasporediti cijenu po kategorijama, evo npr na Kosevu, ne moze biti ista cijena kad je derbi i kad dolazi Krupa. Niti su isti troskovi organizacije.
Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Hajmo se uozbiljiti, to sto pises se nikad nece desiti, to ti je isto ona prica hajmo napraviti stadion od 40 hiljada, jer mozda nekad real ili barsa budu gostovali kod nas. Evo sad je Olimpiku utakmica sezone, ako izgube oni su ispali 100 % pa je karta 10 KM.tale07 je napisao/la:Zamisli da olimpik zadnju utakmicu igra protiv sarajevo ili zelje na otoci i treba im bod za opstanak, a ovim ekipama za evropu ili titulu. I onda uprava olimpika skonta da stavi cijenu karata 500KM(jer njihovi navijacu su 10 ljudi koji ce svakako uci besplatno) i na taj nacin nece niko doci i bit ce im puno lakse ostvariti cilj nego da dodje 2000 navijaca protivnickog kluba. Ovdje se govori da mora postojati neka kontrola od strane saveza a ne da se moze raditi sta ko pozeli. Nije problem nek i karte mogu varirati ali isto tako moraju na neki nacin te oscilacije biti ogranicene, ne mozes poskupiti kartu za 100%,200%. Npr. na pocetku sezone odredis cijenu karata 10KM i samim tim si ogranicen da u toku sezone mjenjas cijenu u nekim normalnim granicama recimo +30% ili koliko se vec odluci.YNWA je napisao/la: Ne moze savez odlucivati koliko ce neko naplatiti kartu, i ne vidim u cemu je problem rasporediti cijenu po kategorijama, evo npr na Kosevu, ne moze biti ista cijena kad je derbi i kad dolazi Krupa. Niti su isti troskovi organizacije.
Normalno da ce biti veliki pritsak na celnike nekog kluba ako bi previse povecali cijene ulaznica, ali dosad se to nije desilo.
Nikakav problem ne vidim sto je sad karta u Vitezu 7 KM, pa toliko je bila kad smo i mi gostovali.
I svaki klub bi to trebao uraditi, kao sto napisa ne moze ista cijena biti i za derbi i za krupu, niti bi trebala biti ista kad gostuje Olimpic u Vitezu i kad gostuje ovaj Celik, koji ima podrsku navijaca.
Sarajevo i Liverpool
- Evolve
- Kontakt:
Evo moje iskustvo, imao sam priliku ici na utakmicu španjolske primere, Barcelona je u pitanju. Na utakmicama Barcelone neceš istu cijenu platit ako gostuje rećemo Celta ili Villareal ili Granada ili neki drugi klub "slabijeg ranga" i ako gostuje, Atletico Madrid, Sevilla, Valencija, Real Madrid da i ne govorim. Znači NISU iste cijene ulaznica, i to sam klub određuje koliko ja znam. Znači ako hoćeš gledat kvalitetnijeg protivnika, to i platiš.
NK Široki Brijeg
Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Glup ti je poredjenje, stadion od 40 hiljada kosta 100-200 miliona, a ovo sto sam ja napisao moze stati u jedan clan pravilnika NS BiH. Kad savez moze donositi odluke tipa o kaznjavanju u propustima organizacije utakmice ili npr obaveznosti reflektora na stadionima ne vidim zasto se ovo ne bi moglo desiti. Ja ne pricam o celiku,sarajevu,zrinjskom itd. nego pricam o ljudima koji volde fudbal i koji prate ovu ligu i koji na kraju najvise ispastaju. I mislim da nijedan razuman navijac ne bi imao nista protiv ovoga.YNWA je napisao/la:Hajmo se uozbiljiti, to sto pises se nikad nece desiti, to ti je isto ona prica hajmo napraviti stadion od 40 hiljada, jer mozda nekad real ili barsa budu gostovali kod nas. Evo sad je Olimpiku utakmica sezone, ako izgube oni su ispali 100 % pa je karta 10 KM.tale07 je napisao/la:Zamisli da olimpik zadnju utakmicu igra protiv sarajevo ili zelje na otoci i treba im bod za opstanak, a ovim ekipama za evropu ili titulu. I onda uprava olimpika skonta da stavi cijenu karata 500KM(jer njihovi navijacu su 10 ljudi koji ce svakako uci besplatno) i na taj nacin nece niko doci i bit ce im puno lakse ostvariti cilj nego da dodje 2000 navijaca protivnickog kluba. Ovdje se govori da mora postojati neka kontrola od strane saveza a ne da se moze raditi sta ko pozeli. Nije problem nek i karte mogu varirati ali isto tako moraju na neki nacin te oscilacije biti ogranicene, ne mozes poskupiti kartu za 100%,200%. Npr. na pocetku sezone odredis cijenu karata 10KM i samim tim si ogranicen da u toku sezone mjenjas cijenu u nekim normalnim granicama recimo +30% ili koliko se vec odluci.YNWA je napisao/la: Ne moze savez odlucivati koliko ce neko naplatiti kartu, i ne vidim u cemu je problem rasporediti cijenu po kategorijama, evo npr na Kosevu, ne moze biti ista cijena kad je derbi i kad dolazi Krupa. Niti su isti troskovi organizacije.
Normalno da ce biti veliki pritsak na celnike nekog kluba ako bi previse povecali cijene ulaznica, ali dosad se to nije desilo.
Nikakav problem ne vidim sto je sad karta u Vitezu 7 KM, pa toliko je bila kad smo i mi gostovali.
I svaki klub bi to trebao uraditi, kao sto napisa ne moze ista cijena biti i za derbi i za krupu, niti bi trebala biti ista kad gostuje Olimpic u Vitezu i kad gostuje ovaj Celik, koji ima podrsku navijaca.
Zna li itko termine odigravanja utakmica 20. kola ?
U svim ligama termini utakmica su odredeni barem mjesec dana prije, jedino u BiH ne znas termin ni dva dana prije utakmice
U svim ligama termini utakmica su odredeni barem mjesec dana prije, jedino u BiH ne znas termin ni dva dana prije utakmice
E svasta ces procitati. Da neko meni odredjuje cijenu za koju ja prodajem nesto. Uz to mi marke ne daje i ne podrzava ni u kojem smislu. Trzisna ekonomija je trenutno i u sportu. Ko ima para ide na tekme ko nema kuci sjedi. Za cigare, kladionicu i kafu imaju svi, i onda nemaju za tekme...
Ja bi spomenuo i raspodjelu novca od sponzora lige. I tu se mnogima izlazi u susret, jer se djeli na jednake djelove sto je po meni pogresno. Nadam se da ce doci vrijeme da ce se te pare djeliti po plasmanu na tabeli i da ce se tacno i transparentno znati koliko pripada prvom sestom desetom....
Ja bi spomenuo i raspodjelu novca od sponzora lige. I tu se mnogima izlazi u susret, jer se djeli na jednake djelove sto je po meni pogresno. Nadam se da ce doci vrijeme da ce se te pare djeliti po plasmanu na tabeli i da ce se tacno i transparentno znati koliko pripada prvom sestom desetom....
Prati malo bolje sta se pise, bila je obavijest da se utkmice 20, 21, 22 kola igraju sve u subotu u 15 h !virtuoz je napisao/la:Zna li itko termine odigravanja utakmica 20. kola ?
- Zeljeznicar -
Ma dobro, ocito su ovaj put objavili na vrijeme, moja greska. Ali to je vise iznimka nego pravilo.Zenzo je napisao/la:Prati malo bolje sta se pise, bila je obavijest da se utkmice 20, 21, 22 kola igraju sve u subotu u 15 h !virtuoz je napisao/la:Zna li itko termine odigravanja utakmica 20. kola ?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo da ti je sta hraknuti..virtuoz je napisao/la:Ma dobro, ocito su ovaj put objavili na vrijeme, moja greska. Ali to je vise iznimka nego pravilo.Zenzo je napisao/la:Prati malo bolje sta se pise, bila je obavijest da se utkmice 20, 21, 22 kola igraju sve u subotu u 15 h !virtuoz je napisao/la:Zna li itko termine odigravanja utakmica 20. kola ?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.