Najbolja ekipa nije isto što i skup najboljih pojedinaca.Rokoko87 je napisao/la:Meni se ta logika ne sviđa da ga yebeš.Goalgetter je napisao/la:Ovaj u drugoj ligi zabija u svakoj drugoj utakmici za repku.Rokoko87 je napisao/la:Čovjek igra za ekipu koja je već sad druga liga, a ovaj što već igra u drugoj ligi i to ne baš standardno je siguran na spisku.Gdje logika nestade?
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Kodro je sličan napadač njima dvojici, čak više baca na DžekuGoalgetter je napisao/la:Ovaj u drugoj ligi zabija u svakoj drugoj utakmici za repku.Rokoko87 je napisao/la:Čovjek igra za ekipu koja je već sad druga liga, a ovaj što već igra u drugoj ligi i to ne baš standardno je siguran na spisku.Gdje logika nestade?
Moras malo gledati i da imas razlicite tipove napadaca u rosteru. Djuric je jedan sasvim drugi tip napadaca, Dzeki je najslicniji, samo sto Dzeko osim skok igre ima i ostale segmente gdje je odlican. Vidio si da njegova visina itekako zna posluziti.
Ima visinu kao Džeko otprilike, a koliko sam upratio nije mu strana igra po zemlji sa nogama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne bih se složio s tobom. Pa imaš igrača iz jednako loših ekipa koji su dali više golova od njega.akisarajevo92 je napisao/la:pa upravo zato su jos veci poduhvat ova dva gola, nego da ih je dao igrajuci za Real, Barcu ili neki tim iz vrhajasmin10 je napisao/la:Svaka čast Kodri nadam se da će on ostati u Primeri. Ali ne treba ga sada dizati i odmah tražiti njegov poziv. Realno igra za ekipu koja je već sada druga liga. Glupost je da se gura ispred Djurica, Bajica i Hodzica.
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
To jest ali on nije ni standardni prvotimac...samo je poceo dobijat minutazu u prvom timu pod Vasiljevicem...dosad su prvi izbor bili Riviere,Oriol Rivera ili Sergio Leonjasmin10 je napisao/la:Ne bih se složio s tobom. Pa imaš igrača iz jednako loših ekipa koji su dali više golova od njega.akisarajevo92 je napisao/la:pa upravo zato su jos veci poduhvat ova dva gola, nego da ih je dao igrajuci za Real, Barcu ili neki tim iz vrhajasmin10 je napisao/la:Svaka čast Kodri nadam se da će on ostati u Primeri. Ali ne treba ga sada dizati i odmah tražiti njegov poziv. Realno igra za ekipu koja je već sada druga liga. Glupost je da se gura ispred Djurica, Bajica i Hodzica.
Samo sto je izuzetno trom, za koliko je slabiji od Djurica u igri glavom toliko je bolji na zemlji. Osasuna je realno odron od ekipe pa nisam nesto primjetio od Kodre osim 2 gola, mislim na to kakav je u duelima i pasovima, jer kad su uspjeli doci do njega i zabili su goloveRaonffa je napisao/la: Kodro je sličan napadač njima dvojici, čak više baca na Džeku
Ima visinu kao Džeko otprilike, a koliko sam upratio nije mu strana igra po zemlji sa nogama.
Slazem se i sto si gore napisao, ako pokaze kvalitet sigurno nece proci neopazeno od drugih timova Primere kada Osasuna i zvanicno ispadne, ako ne Primere onda bilo koje lige jace od Segunde. Mislim da ce tesko uspjeti preci u bolji klub prvenstveno jer je poput Djurica tip napadaca koji je totalno zastario i van ovog vremena, vecinom klubovi bjeze od takvih. Ali eto pred nama je, na 4 gola je u 2017godini, samo neka nastavi ovako
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 05 mar 2017, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja
Svaka njemu čast. Ovaj drugi gol je posebno fin ali ako želi do reprezentacije on mora naći neki solidan klub u Primeri gdje će biti standardan.
Solidnim klubom u Primeri gdje ce biti standardan ugrozava i Ibisevica a kilometrima iza sebe ostavlja Djurica, Bajica i Hodzica. Naravno pod pretpostavkom da bi u tom solidnom klubu i ubacio nesto. Sustina je da ce se to tesko desiti i da ne treba bas to ocekivati.
Pod solidnim sam mislio da klubove do desete poziciji. Daj Bože da on dogura više ali to je neka realnost.
Pa na to sam i mislio, to bi bili Celta Vigo, Villarreal ili Eibar npr. i da je standardan tu ugrozava i Ibisevica. Mislim da je realnost daleko ispod toga, mozda cak i Segunda sa Osasunom, ali eto ima jos dosta do kraja sezone a ako ovako nastavi nije nista iskljuceno. Da hoce naci klub u Primeri pa taman izabrao novu Osasunu, odnosno najgoru ekipu naredne sezone.
Nisi me shvatio, mislio sam na klubove od 15te do 10te pozicijepinoglavi je napisao/la:Pa na to sam i mislio, to bi bili Celta Vigo, Villarreal ili Eibar npr. i da je standardan tu ugrozava i Ibisevica. Mislim da je realnost daleko ispod toga, ali eto ima jos dosta do kraja sezone a ako ovako nastavi nije nista iskljuceno. Da hoce naci klub u Primeri pa taman izabrao novu Osasunu, odnosno najgoru ekipu naredne sezone.
- Goalgetter
- Kontakt:
Jedino ako babko ne bi povukao kakve veze za Real Sociedadom
, inace mislim tesko da ce ovim partijama privuci interes nekih klubova iz Primere. Ali vidjecemo, ima se jos za igrati.
crno nam se pise ... nekakvi bajici, hodzici...poslije ove generacije potop
- legenda reala
- Kontakt:
Ide u Segundu s Osasunom nek se kali
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Ne znam šta ti podrazumijevaš pod "ovom generacijom", ali zlatna generacija našeg nogometa se raspala brzo nakon Svjetskog prvenstva 2014. Ovo što sad imamo je nekakav vakuum - oklijevamo izvršiti smjenu generacija, a stari su uglavnom davno dali svoj maksimum.karajlo je napisao/la:crno nam se pise ... nekakvi bajici, hodzici...poslije ove generacije potop
- AndreWilliams
- Kontakt:
Od starih se ocekuje plasman na jos jedno SP i da tu okrune svoje vise nego manje uspjesne karijere. Tu konkretno mislim na Ibisevica, Dzeku i Lulica. Spaha je, kako se cini, okoncao svoju. Jajalo i Milicevic su dovedeni za jedan ciklus. Likovi poput Hajrovica, Susica, Hadzica, Vrsajevica, Zukanovica, Cocalica se po potrebi mogu vrtiti u krugu potencijalnih, ali bi bilo pozeljno pronaci adekvatne zamjene u mladjima, pogotovo ako zijane ovaj ciklus.Zglavkar je napisao/la:Ne znam šta ti podrazumijevaš pod "ovom generacijom", ali zlatna generacija našeg nogometa se raspala brzo nakon Svjetskog prvenstva 2014. Ovo što sad imamo je nekakav vakuum - oklijevamo izvršiti smjenu generacija, a stari su uglavnom davno dali svoj maksimum.karajlo je napisao/la:crno nam se pise ... nekakvi bajici, hodzici...poslije ove generacije potop
Sto se mladjih tice, nije tu tako losa situacija kao sto se u prvi mah cini, narocito u veznom redu. Imamo Pjanica kao lidera. Besic, Seo, Begovic (ako ne ode u USA i pronadje adekvatan aganzman u ligi petice), Vranjes, Bicakcic, Sunjic, Krunic, Milosevic, Hadziahmetovic, Prcic, Hodzic, Bajic, Kodro, Burnic, Memisevic, Gojak, Cimirot, Djumic i ko god iskoci u medjuvremenu iz U-21 ili U-19. Dakle, neki novi kostur se vec sad nazire i bolje izgleda od onog od prije 8-9 god.
Pa nije loša, to i jeste problem, što odugovlačimo s njihovim uključivanjem u reprezentaciju, a to će nam dugoročno donijeti samo štetu.
Ne mogu vjerovati da kao reprezentacija koja već hronično nema riješenu poziciju zadnjeg veznog još od odlaska Rahimića nismo pronašli utakmicu-dvije da se pruži prilika Cimirotu. Momak već ozbiljno zagazio u 25. godinu života.
Ili kao da bismo propali da nam je Krunić odigrao protiv npr. Estonije umjesto Medunjanina. Haris već dugo ne igra na visokom nivou.
Memišević bio kao mlad momak najbolji defanzivac bh. lige - dosad se sigurno mogao negdje na po pola sata ubaciti ako smo znali da Spaha ove godine puni 37 i da će nam sigurno uskoro trebati novih štopera, makar za klupe...
Ne mogu vjerovati da kao reprezentacija koja već hronično nema riješenu poziciju zadnjeg veznog još od odlaska Rahimića nismo pronašli utakmicu-dvije da se pruži prilika Cimirotu. Momak već ozbiljno zagazio u 25. godinu života.
Ili kao da bismo propali da nam je Krunić odigrao protiv npr. Estonije umjesto Medunjanina. Haris već dugo ne igra na visokom nivou.
Memišević bio kao mlad momak najbolji defanzivac bh. lige - dosad se sigurno mogao negdje na po pola sata ubaciti ako smo znali da Spaha ove godine puni 37 i da će nam sigurno uskoro trebati novih štopera, makar za klupe...
Re: Odg: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Možemo mi praviti smjene igrača i sigurno da ima dobre osnove uz nadu da će neko dijete uz dijaspore razviti u ekstra igrača,ali nama slijedi tavorenje u prosjeku kada nam se Dzeko povuče,on je 50% tima i igrač koji nam je donio sve pozitivne rezultate u zadnjoj dekadi.
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Suljic ocekuje poziv Madjara
Bh. nogometaš, bivši član FK Sarajevo i aktuelni nogometaš Videotona Asmir Suljić od danas je mađarski državljanin. On je postao vlasnik mađarskog pasoša te ga čeka nastup za reprezentaciju Mađarske, što je potvrdio u razgovoru za portal Klix.ba.
"Danas sam položio zakletvu i zvanično preuzeo mađarski pasoš, tako da sam stekao mogućnost igranja za reprezentaciju Mađarske. Prije svega sam ga zbog toga i dobio, tako da je preostalo da igram što bolje kako bih zaslužio poziv selektora", izjavio je Suljić.
Njegova želja je bila da zaigra za svoju zemlju, Bosnu i Hercegovinu, no, priliku nije dobio, a vrijeme prolazi.
"Naravno, želio sam igrati za zemlju u kojoj sam rođen, ali nikada nisam dobio priliku iako smatram da sam je zaslužio. Jedan sam od najboljih stranaca u Mađarskoj, mislim da sam zaslužio da barem budem tema. To se nije dogodilo, ali ja nisam razočaran, jer sam dobio priliku da igram za zemlju u kojoj me cijene i u kojoj sam stekao punu afirmaciju. Zahvalan sam na prilici koja mi je ukazana, želim je iskoristiti", rekao je nogometaš Videotona.
Nek me neko ispravi ako grijesim ali msm da je pravilo da ako je neko nastupao za jednu selekciju naime nasu mladu do 21-godine a pritom nije imao pasos druge zemlje naime Madjarske da ne moze nastupati za njih
Bh. nogometaš, bivši član FK Sarajevo i aktuelni nogometaš Videotona Asmir Suljić od danas je mađarski državljanin. On je postao vlasnik mađarskog pasoša te ga čeka nastup za reprezentaciju Mađarske, što je potvrdio u razgovoru za portal Klix.ba.
"Danas sam položio zakletvu i zvanično preuzeo mađarski pasoš, tako da sam stekao mogućnost igranja za reprezentaciju Mađarske. Prije svega sam ga zbog toga i dobio, tako da je preostalo da igram što bolje kako bih zaslužio poziv selektora", izjavio je Suljić.
Njegova želja je bila da zaigra za svoju zemlju, Bosnu i Hercegovinu, no, priliku nije dobio, a vrijeme prolazi.
"Naravno, želio sam igrati za zemlju u kojoj sam rođen, ali nikada nisam dobio priliku iako smatram da sam je zaslužio. Jedan sam od najboljih stranaca u Mađarskoj, mislim da sam zaslužio da barem budem tema. To se nije dogodilo, ali ja nisam razočaran, jer sam dobio priliku da igram za zemlju u kojoj me cijene i u kojoj sam stekao punu afirmaciju. Zahvalan sam na prilici koja mi je ukazana, želim je iskoristiti", rekao je nogometaš Videotona.
Nek me neko ispravi ako grijesim ali msm da je pravilo da ako je neko nastupao za jednu selekciju naime nasu mladu do 21-godine a pritom nije imao pasos druge zemlje naime Madjarske da ne moze nastupati za njih
Sve dok ne upises zvanicni nastup za A-repku, sve je moguce
Sretno mu u Madjarskoj reprezentaciji ali u BiH nema mjesta.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Trenutno korisnika/ca: antibot, BiH26, Kizo886, Micron, oelcaelala, tuzlanskinacin i 71 gost.