NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 08:48

KK_Bosna je napisao/la:pa dragi filipe, spustanje drazena time da je kukoc bio mvp tog mundobasketa je na nivou sljedece konstatacije: jordan jeste bio veliki igrac, ali je barkley bio mvp na olimpijskim igrama 1992 godine.

dakle, cinjenica jeste da je barkley bio mvp 1992. godine a igrao je sa jordanom, ali se zna ko je bolji igrac od njih dvojice.

drazen je krajem osamdesetih bio medju 20-30 najboljih igraca svijeta (oscar schmidt takodjer pocetkom te dekade), a nijedan od njih nije igrao u nba ligi tada.

da se razumijemo, i dirk je 2005 bio medju 20 najboljih igraca svijeta, ja dirku nista ne umanjujem, i ja ga smatram najboljim evropskim igracem svih vremena, onom titulom protiv miamija je za mene prestigao sabonisa kojeg si ti sigurno gledao kad je bio zdrav (sa brkovima)...

da,schmidt je tad bio na nivou pippena minimalno,b.kinga,a.englisha,dantleya,on je u italiji imao 35 ppg,oni u 3 puta jacoj nba 30 ppg,to je tu negdje

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 11 mar 2017, 09:46

filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:pa dragi filipe, spustanje drazena time da je kukoc bio mvp tog mundobasketa je na nivou sljedece konstatacije: jordan jeste bio veliki igrac, ali je barkley bio mvp na olimpijskim igrama 1992 godine.

dakle, cinjenica jeste da je barkley bio mvp 1992. godine a igrao je sa jordanom, ali se zna ko je bolji igrac od njih dvojice.

drazen je krajem osamdesetih bio medju 20-30 najboljih igraca svijeta (oscar schmidt takodjer pocetkom te dekade), a nijedan od njih nije igrao u nba ligi tada.

da se razumijemo, i dirk je 2005 bio medju 20 najboljih igraca svijeta, ja dirku nista ne umanjujem, i ja ga smatram najboljim evropskim igracem svih vremena, onom titulom protiv miamija je za mene prestigao sabonisa kojeg si ti sigurno gledao kad je bio zdrav (sa brkovima)...

da,schmidt je tad bio na nivou pippena minimalno,b.kinga,a.englisha,dantleya,on je u italiji imao 35 ppg,oni u 3 puta jacoj nba 30 ppg,to je tu negdje
Znači, po tebi, da je trebao u Italiji davati po 90 p. po utakmici da bi se uopšte mogao porediti sa ovim drugim?
Nije mi jasno to razmišljanje da nikakav uspjeh nije važan ako igraš van NBA lige. A @Alphonse je fino objasnio kakav je odnos NBA bio u to vrijeme prema evropskim igračima.
Pogotovo ex-Yu igrači koji do sredine 80-tih nisu imali pravo ići u inostranstvo dok ne napune 28 godina.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 mar 2017, 10:04

Da,da podcjenuju se opasno petro,oscar i drustvo..A niko ne prica kako danas idu iz aba lige pa dominiraju u nba a da ne pricam iz druge grcke itd,itd....

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 11:23

jose je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Znači, po tebi, da je trebao u Italiji davati po 90 p. po utakmici da bi se uopšte mogao porediti sa ovim drugim?
Nije mi jasno to razmišljanje da nikakav uspjeh nije važan ako igraš van NBA lige. A @Alphonse je fino objasnio kakav je odnos NBA bio u to vrijeme prema evropskim igračima.
Pogotovo ex-Yu igrači koji do sredine 80-tih nisu imali pravo ići u inostranstvo dok ne napune 28 godina.

nisam to rekao,nego je po mom misljenju,a iz prvih sezoma divca,drazena,marculionisa je ocito da tadasnji najbolji europljani nisu mogli odmah se snaci u nba,moze li neko naci nacin da uporedi scmidtove sezone sa npr. birdovim,na koji nacin to uraditi,kako dokazati da bi schmidt bio npr. na nivou jednog b. kinga koji je u nba imao sezone sa preko 30 ppg ili bi mozda u nba zbog nesnalazenja ili boga pitaj cega bio na nivou paspalja koji je u svoje vrijeme uz kukoca bio najbolje krilo van nba?

@alphonse je napisao da je drazen 3. najbolji SG svih vremena,u staje sva daljanja ozbiljna rasprava,mislim to može raspravljati mozda sa nekim ko,da koga ne uvrijedim,ne prati nba dugo ,dugo a sjeca se drazena kad je ovaj u evropi imao 35 ppg,i misli da je to ravno drexleru,iversonu,i da ne nabrajam ostale najbolje SG

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 11 mar 2017, 11:26

Evo po vašem mišljenju danas najbolji 10 američkih igrača protiv ostatka svijeta. Tj petorka i klupa i da li bi stranci imali šansu u jednoj takvoj utakmici

I još nešto a možda je ipak tad u vrijeme Dražena nba liga bila jača hehe

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 11:29

lumani je napisao/la:Da,da podcjenuju se opasno petro,oscar i drustvo..A niko ne prica kako danas idu iz aba lige pa dominiraju u nba a da ne pricam iz druge grcke itd,itd....
najbolji evropski igrac 1989. dolazi u nba i tamo je bio rezerva,12 minuta je igrao po tekmi,istina jednom drexleru,drugo najbolje krilo evrope odlazi iste godine u nba i gotovo da nije i igrao,to dovoljno govori o snazi tadasnje evroske kosarke u odnusu na tadasnju nba

nisi vidio ili se izbjegao odgovoriti na pitanje ,ko je po tebi najbolji evropski kosarkas svih vremena?

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 11:32

dema je napisao/la:Evo po vašem mišljenju danas najbolji 10 američkih igrača protiv ostatka svijeta. Tj petorka i klupa i da li bi stranci imali šansu u jednoj takvoj utakmici

I još nešto a možda je ipak tad u vrijeme Dražena nba liga bila jača hehe

logicno da bi ameri to dobili

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 11:34

pitanje za moderatore,shodno ovoj raspravi oko najboljeg evropljanina ikad,smije li se na ovoj temi postaviti anketa o tome?

jose
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la jose » 11 mar 2017, 11:36

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Da,da podcjenuju se opasno petro,oscar i drustvo..A niko ne prica kako danas idu iz aba lige pa dominiraju u nba a da ne pricam iz druge grcke itd,itd....
najbolji evropski igrac 1989. dolazi u nba i tamo je bio rezerva,12 minuta je igrao po tekmi,istina jednom drexleru,drugo najbolje krilo evrope odlazi iste godine u nba i gotovo da nije i igrao,to dovoljno govori o snazi tadasnje evroske kosarke u odnusu na tadasnju nba
Ne, to govori o odnosu NBA lige i trenera prema "pridošlicama" iz Evrope. Sve je stvar toga koliko ti trener i "marketing" vjeruju, pa da dobiješ dovoljno minuta da pokažeš šta znaš. Divac je od njih trojice dobijao najviše minuta i pokazao najbolje rezultate u prvoj sezoni jer su Lakersi bili tanki na centarskoj poziciji. Ali niko neće reći da je Divac bolji košarkaš od Drazena.
Dario Šarić će vjerovatno biti ROY, samo zato što igra 30+ minuta u jednoj od najlosijih ekipa na poziciji bez konkurencije. To je ta lažna statistika.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

filip13

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 11:40

jose je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Ne, to govori o odnosu NBA lige i trenera prema "pridošlicama" iz Evrope. Sve je stvar toga koliko ti trener i "marketing" vjeruju, pa da dobiješ dovoljno minuta da pokažeš šta znaš. Divac je od njih trojice dobijao najviše minuta i pokazao najbolje rezultate u prvoj sezoni jer su Lakersi bili tanki na centarskoj poziciji. Ali niko neće reći da je Divac bolji košarkaš od Drazena.
Dario Šarić će vjerovatno biti ROY, samo zato što igra 30+ minuta u jednoj od najlosijih ekipa na poziciji bez konkurencije. To je ta lažna statistika.

to govori i o tome da ti igraci nisu odmah po dolasku u nba bili spremni za taj nivo igre,osobito fizicki

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 mar 2017, 12:57

Opet grijesis moj Filipe...Sada igraju zato sto su neki drugi prije sarica,koji su realno za 2 klase bolji od njega dokazali Amerima,zna se Basket i u Evropi igrati...

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 13:04

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 mar 2017, 13:17

dario saric > drazen petrovic

dario saric ce biti rokkie godine, a drazen je igrao 12 minuta

to je filipova logika, samo nba je bitan, a tamo je saric dokazao da je bolji igrac od drazena, kukoca, divca, sabonisa....
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 15:20

lumani je napisao/la:Opet grijesis moj Filipe...Sada igraju zato sto su neki drugi prije sarica,koji su realno za 2 klase bolji od njega dokazali Amerima,zna se Basket i u Evropi igrati...

gdje grijesim,zar sam ja negdje spomenuo šarića u bilo kojem kontekstu,logicno da ce svako reci da su petrovic,divac,marculionis trasirali put ostalim evropljanima u nba

ti opet ne odgovori ko je po tebi najbolji evropljanin svih vremena?

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2017, 15:22

KK_Bosna je napisao/la:dario saric > drazen petrovic

dario saric ce biti rokkie godine, a drazen je igrao 12 minuta

to je filipova logika, samo nba je bitan, a tamo je saric dokazao da je bolji igrac od drazena, kukoca, divca, sabonisa....

imas veliki problem ako tako razumijes moje postove

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 mar 2017, 16:24

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Opet grijesis moj Filipe...Sada igraju zato sto su neki drugi prije sarica,koji su realno za 2 klase bolji od njega dokazali Amerima,zna se Basket i u Evropi igrati...

gdje grijesim,zar sam ja negdje spomenuo šarića u bilo kojem kontekstu,logicno da ce svako reci da su petrovic,divac,marculionis trasirali put ostalim evropljanima u nba

ti opet ne odgovori ko je po tebi najbolji evropljanin svih vremena?

Dirk,ne zbog nba titule nego 30 hiljada poena.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 11 mar 2017, 16:53

Da li je Kukoc bolji igrac od Drazena?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 mar 2017, 16:59

Chstal je napisao/la:Da li je Kukoc bolji igrac od Drazena?

Pink Panter je bio odlican,ali nije bio bolji..Nije volio bas odgovornost.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 11 mar 2017, 17:25

lumani je napisao/la:

Pink Panter je bio odlican,ali nije bio bolji..Nije volio bas odgovornost.
Gdje nije volio odgovornost. Kad se Jordan oprostio prvi put, on je sa Pippenom nosio Bullse do play-offa. Kukocev najveci problem je bilo igranje sa Jordanom, Pippenom i Rodmanom. Trebalo je dijeliti minute sa ovakvim velicinama.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 mar 2017, 17:26

Talentovaniji, al' ne bih rekao da je bolji.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.