Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
pogledaj utakmicu Real madrid-juventus, 2008, o-2 i mozda ces shvvatiti zasto je alex veci ...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- tuzlak1987
- Kontakt:
Glupo je uopste raspravljati o tome jel Totti najbolji ili ne, covjek je sebe ljudskim nekvalitetima stavio iza Buffona, Del Piera, Neste, Maldinija i takvih igraca u startu odmah da ga nikakav argument o statistikama ne moze izvuci.
I to ako samo pricamo o toj generaciji koju mladji koji prate fudbal pamte, ima ti jos sigurno 50ak Italijanskih igraca u 20. vijeku kojima on na ovaj ili onaj nacin nije ravan.
I to ako samo pricamo o toj generaciji koju mladji koji prate fudbal pamte, ima ti jos sigurno 50ak Italijanskih igraca u 20. vijeku kojima on na ovaj ili onaj nacin nije ravan.
Pirlo,r.baggio,del piero,nesta,maldini,canavaro,buffon...sve do jednog bolji od tottija. Ali totti ide u istu recenicu sa svima njima i to mu treba biti velika cast s obzirom na sve druge osobine koje treba uzeti u obzir kada se nekoga hoce proglasiti najboljim fudbalerom neke drzave svih vremena.
Ni po golovima,ni po asistencijama,ni po ponasanju na terenu ni van njega totti nije najbolji bilo cega osim AS Roma. I tu treba zaustaviti pricu.
Meni je iskreno zao da odlazi jer je savrseno dobro zauzimao mjesto u timu zadnjih 5 godina i smetao i kocio razvoj nekom mladicu i sve to u vrijeme kada je roma legitimno prijetila Juventusu kolko tolko.
Ni po golovima,ni po asistencijama,ni po ponasanju na terenu ni van njega totti nije najbolji bilo cega osim AS Roma. I tu treba zaustaviti pricu.
Meni je iskreno zao da odlazi jer je savrseno dobro zauzimao mjesto u timu zadnjih 5 godina i smetao i kocio razvoj nekom mladicu i sve to u vrijeme kada je roma legitimno prijetila Juventusu kolko tolko.
Nesumnjivo je Del Piero veci igrac od Tottija, i to dosta veci, ali ako se prica o najuzim igrackim kvalitetima, kada izuzmes trofeje, ponasanje i ostalo tu je to negdje, u 5 deka, obojica u primeu su bile strasne desetke, Totti jaci sa loptom, Del Piero lucidniji, tesko je odluciti ko je kvalitetniji igrac bio.
Postoji razlika izmedju pojmova najveci i najkvalitetniji/najbolji. Banalan primjer je Galis, koji je najveci Grk ikad, iako je vec sada vidljivo da je Giannis dosta bolji igrac nego sto je ovaj ikad bio, ali nije veci.
Postoji razlika izmedju pojmova najveci i najkvalitetniji/najbolji. Banalan primjer je Galis, koji je najveci Grk ikad, iako je vec sada vidljivo da je Giannis dosta bolji igrac nego sto je ovaj ikad bio, ali nije veci.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Maldini je najbolji/najveci. Covjek je definicija fudbala.

Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
Ajme pomalo.. Nije tema, ali odvadi.bodi123 je napisao/la:Nesumnjivo je Del Piero veci igrac od Tottija, i to dosta veci, ali ako se prica o najuzim igrackim kvalitetima, kada izuzmes trofeje, ponasanje i ostalo tu je to negdje, u 5 deka, obojica u primeu su bile strasne desetke, Totti jaci sa loptom, Del Piero lucidniji, tesko je odluciti ko je kvalitetniji igrac bio.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Sta nije jasno?Lillard je napisao/la: Ajme pomalo.. Nije tema, ali odvadi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Del Piero,legenda Padove.Ne bi mi Totti ni ispred njega isao.
Nije veci zbog generacijske razlike.Ovdje je nema.bodi123 je napisao/la:Postoji razlika izmedju pojmova najveci i najkvalitetniji/najbolji. Banalan primjer je Galis, koji je najveci Grk ikad, iako je vec sada vidljivo da je Giannis dosta bolji igrac nego sto je ovaj ikad bio, ali nije veci.
Reko ti je fino covjek da izbacis golmana, bekove, veziste i Del Piera te uvazavas samo igrace koj su desetka i koji se vracaju na sredinu terena po loptu i po mogucnosti da uvijek igra ledjima okrenut protivnickom golmanu, eh onda te pitam ko je najbolji talijanski fudbaler ikad?dinoo je napisao/la:Pirlo,r.baggio,del piero,nesta,maldini,canavaro,buffon...sve do jednog bolji od tottija. Ali totti ide u istu recenicu sa svima njima i to mu treba biti velika cast s obzirom na sve druge osobine koje treba uzeti u obzir kada se nekoga hoce proglasiti najboljim fudbalerom neke drzave svih vremena.
Vasilije se svjesno prosipa svakim svojim postom. Cuj Titty najbolji igrac ikada
nema ni veceg, ni boljeg od ovoga, a vi dalje kako hocete :salut: :kafa:

dajte anketu da vidimo sta raja kaze, iako se zna ciji glas ce biti najmjerodavniji :kafa:
stavite 10-ak imena, nemojte koga bitnog izostavit
stavite 10-ak imena, nemojte koga bitnog izostavit
Samo Totti nek ne bude u anketi, o njemu cemo raspravljat. 
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Obavezno wrld klas markizija stavit u anketu da imam kome dat svoj glas.
Od Interovih talijana treba staviti u anketu........?!!.......?!.......Cristiana Zanetija?
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Re: RE: Re: Serie A
Grossodinoo je napisao/la:Od Interovih talijana treba staviti u anketu........?!!.......?!.......Cristiana Zanetija?
Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
#ALLEGRIOUT
- zamorano1plus8
- Kontakt:
ne znam sta hoce juventini da kazu za zanettia i grossa, kad ih je upravo juve doveo nakon sto ih inter nije htio zadrzati 
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
Zna se kad su dovedeni....u vrijeme kad su idioti bili na celu Juventusa...tad su svakakvi paraziti mogli igrat....zat i jesmo bili 7....nesto slicno sto se vama desava....karma ****
Da se ne lazemo C Zanettia je doveo Moggi prije suspenzije.... tacnije transfer je dogovoren prije nego li je i bilo indicije za Farsopoli.... u to vrijeme bio je odlican igrac za klupe, a poslije u Serii A i Serii B je svoj posao odradio korektno i solidno.... koliko se ja sjecam... Grosso je druga prica... ispuhao totalno... pokusavala mu se ''oziviti karijera'' ali uzalud....
Ma nemam ja ništa protiv grosa i zanetija ( pogotovo ovog prvog nakon onog zadnjeg penala u Berlinu
) nego ovaj vaš nema za koga glasat ,hoće za Marchisia pa sam malo pokušao da se prisjetim sjajnih talijana koji su nosili dres intera
SiamoNoi je napisao/la:Obavezno wrld klas markizija stavit u anketu da imam kome dat svoj glas.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.