NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Georgeu, Carmelu, DDRu i ostalim koji su zapeli na istoku, a ne mogu preko njega.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- PaskalHens
- Kontakt:
Kako se Duncan može porediti još uvijek, a Kobe ne, a Kobe veći igrač?Kawhi je napisao/la:Više PPG, RPG, APG uz bolje procente osim slobodnih sa dosta jačim PERom i dosta više WS kroz karijeru. U PO ista situacija. Kobe više titula, ali Bron je u svakoj tituli bio prvi igrač ekipe. Isto finala s tim da opet treba uzeti u obzir da je Bron u svakom putu do finala bio glavni igrač. Individualne nagrade na Bronovoj strani.
Još ga samo treba proći u poenima na vječnoj listi, ali i to će uskoro. Jednostavno, no contest i to bez ikakvog nepoštovanja prema Kobeu. Bron je jednostavno toliko dobar. Da nije onog sranja protiv Mavsa pričali bi o nekom ko može skinuti Jordana. Ovako drugo mjesto maksimalno, osim ako ne uzme još nekih 4-5 titula.
Duncanu se još može slučaj protiv Brona napraviti, ali nekako mi se čini da će nakon ovog playoffa ili sljedeće sezone i to biti no contest.
Nemaš ti meni šta iznositi statističke podatke kad sam ja gledao te utakmice gdje Kobe "nije prvi igrač ekipe". To što ti si tad imao 7 godina i otkrio prije 2 godine basketball reference ne znači da je to tačno. Statistički Lebron je možda najbolji igrač svih vremena, al' to ne pije puno vode. On ako ne osvoji još titula, nema teorije da bude neki top3. Možeš ti do ujutro iznositi win shares i napredne statistike koliko hoćeš.
Đorđ, Melo i Derozan hahahahaahahhaha pa oni titulu ne bi uzeli da finalna serija počinje 2:0 u njihovu korist protiv bilo koje plejof ekipe sa zapada. Čuj njih trojica
Viva la France, as they say in Rome.
Po čemu je onda bio prvi igrač ekipe ispred Shaqa?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Kakav festival gluposti naseg Zach Lowea zadnjih dana 
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Kobe je veći igrač jedino navijačima Kobea.PaskalHens je napisao/la:Kako se Duncan može porediti još uvijek, a Kobe ne, a Kobe veći igrač?Kawhi je napisao/la:Više PPG, RPG, APG uz bolje procente osim slobodnih sa dosta jačim PERom i dosta više WS kroz karijeru. U PO ista situacija. Kobe više titula, ali Bron je u svakoj tituli bio prvi igrač ekipe. Isto finala s tim da opet treba uzeti u obzir da je Bron u svakom putu do finala bio glavni igrač. Individualne nagrade na Bronovoj strani.
Još ga samo treba proći u poenima na vječnoj listi, ali i to će uskoro. Jednostavno, no contest i to bez ikakvog nepoštovanja prema Kobeu. Bron je jednostavno toliko dobar. Da nije onog sranja protiv Mavsa pričali bi o nekom ko može skinuti Jordana. Ovako drugo mjesto maksimalno, osim ako ne uzme još nekih 4-5 titula.
Duncanu se još može slučaj protiv Brona napraviti, ali nekako mi se čini da će nakon ovog playoffa ili sljedeće sezone i to biti no contest.
Nemaš ti meni šta iznositi statističke podatke kad sam ja gledao te utakmice gdje Kobe "nije prvi igrač ekipe". To što ti si tad imao 7 godina i otkrio prije 2 godine basketball reference ne znači da je to tačno. Statistički Lebron je možda najbolji igrač svih vremena, al' to ne pije puno vode. On ako ne osvoji još titula, nema teorije da bude neki top3. Možeš ti do ujutro iznositi win shares i napredne statistike koliko hoćeš.
Đorđ, Melo i Derozan hahahahaahahhaha pa oni titulu ne bi uzeli da finalna serija počinje 2:0 u njihovu korist protiv bilo koje plejof ekipe sa zapada. Čuj njih trojica![]()
PG, Melo i DDR nisu ništa lošiji od Jordanove konkurencije na istoku u sezonama kad je osvajao. Čak su i bolji.
@Bernarde upravu si ti bio, ovaj je gori od @lumanija 250 puta.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:@Bernarde upravu si ti bio, ovaj je gori od @lumanija 250 puta.
Na koga konkretno mislis?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Ovaj gore majstor sto izjavi da su George, Melo i DeRozan bolji od Jordanove konkurencije na istoku.BernardBarnjak je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:@Bernarde upravu si ti bio, ovaj je gori od @lumanija 250 puta.
Zato sto Paskal tako kaze, a on je jedini to gledao uzivoLillard je napisao/la:Po čemu je onda bio prvi igrač ekipe ispred Shaqa?
U sezonama kad je osvajao titulu, ali naravno da ti nećeš pročitati sve. Jordanu jedina ozbiljna konkurencija u 6 puteva ka finalu bili već istrošeni Bad Boysi. Slično ko Bronu Kelti 2011. Kasnije je bila šetnja kao i Bronu. Ili ćeš mi reći da su Reggiejevi Pacersi nešto bolji od Georgeovih i da je Reggie nešto bolji od Georgea.Epidaurus je napisao/la:Ovaj gore majstor sto izjavi da su George, Melo i DeRozan bolji od Jordanove konkurencije na istoku.BernardBarnjak je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:@Bernarde upravu si ti bio, ovaj je gori od @lumanija 250 puta.
- PaskalHens
- Kontakt:
Po čemu je Duncan bolji igrač?Kawhi je napisao/la:Kobe je veći igrač jedino navijačima Kobea.PaskalHens je napisao/la:Kako se Duncan može porediti još uvijek, a Kobe ne, a Kobe veći igrač?Kawhi je napisao/la:Više PPG, RPG, APG uz bolje procente osim slobodnih sa dosta jačim PERom i dosta više WS kroz karijeru. U PO ista situacija. Kobe više titula, ali Bron je u svakoj tituli bio prvi igrač ekipe. Isto finala s tim da opet treba uzeti u obzir da je Bron u svakom putu do finala bio glavni igrač. Individualne nagrade na Bronovoj strani.
Đorđ, Melo i Derozan hahahahaahahhaha pa oni titulu ne bi uzeli da finalna serija počinje 2:0 u njihovu korist protiv bilo koje plejof ekipe sa zapada. Čuj njih trojica![]()
PG, Melo i DDR nisu ništa lošiji od Jordanove konkurencije na istoku u sezonama kad je osvajao. Čak su i bolji.
Jesu jesu, dosta bolji.. Samo je problem što je Đordan i zapad terorisao kako je stigao, a Lebron to baš i ne radi. Dalas, San Antonio i Gsw su mu skalp skinuli. I to dva puta je izgubio sa onim dream teamom u Heatu.
@Lillard ne kažem ja da je Kobe bio prvi igrač Lakersa u doba three peata.Doduše u nekim serijama jeste, al' izuzev prve titule, u druge dvije je bio ravnopravan Shaqu u plejofu. Nije Kobe bio klasična druga opcija tipa Gasola, već realna 1b opcija i to kao vrlo vrlo mlad igrač. Isključivo ogromna prednost na centru, odnosno ne postojanje centra u protivničkim ekipama u finalu je dovela do toga da shaq uzme mvp finala. Uostalom ima sve crno na bijelo, pogledaj plejof serije i samo će ti se kazati.
Više MVP, FMVP, selekcija u defanzivne timove, svaku sezonu u PO, veći PER, WS. Imaju isto titula, ali jedan je osvajao sa prime Shaqom i imaju isto all nba selekcija. Jedino poeni na Kobeovoj strani.PaskalHens je napisao/la:
Po čemu je Duncan bolji igrač?
Pa zbog toga Jordan i jeste veći od Brona i uvijek će biti. To jedino onaj vaš klaun dovodi u pitanje.PaskalHens je napisao/la:Samo je problem što je Đordan i zapad terorisao kako je stigao, a Lebron to baš i ne radi. Dalas, San Antonio i Gsw su mu skalp skinuli. I to dva puta je izgubio sa onim dream teamom u Heatu.
George i ima smisla tu, jedini nije prevara od igraca (Derozan) il cirkusant brutalnog talenta (Melo). Osvajao je Jordan i dok je Shaq u Magicu bio (a i taj Shaq je bolji od ove trojice zajedno). Imao je i Barkleya jednu godinu u Phillyju (a i on je bolji od ove trojice zajedno).Kawhi je napisao/la: U sezonama kad je osvajao titulu, ali naravno da ti nećeš pročitati sve. Jordanu jedina ozbiljna konkurencija u 6 puteva ka finalu bili već istrošeni Bad Boysi. Slično ko Bronu Kelti 2011. Kasnije je bila šetnja kao i Bronu. Ili ćeš mi reći da su Reggiejevi Pacersi nešto bolji od Georgeovih i da je Reggie nešto bolji od Georgea.
Btw sta bi sa onim tvrdnjama da je istok tih godina bio sto je Zapad danas, a Hakeem na Zapadu kao LeBron danas na istoku ?
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Jordanu nikad nije bilo lak put do prstena ni u konferenciji ni u velikim finalima.
Druga stvar je sto Jordan nikad nije izgubio finale...
Druga stvar je sto Jordan nikad nije izgubio finale...
- PaskalHens
- Kontakt:
Pa jbg, ne možeš sad reći uzeo sa prime shaqom kad je čovjek trpo po 30 u plejofu. Jbg nije to zasluga Shaqa isključivo. I Duncan je uzeo titule i igrao čitav život u najsavršenijem sistemu i organizaciji u ligi, pa jel to mana Duncanu? Ili je Duncan sistem?Kawhi je napisao/la:Više MVP, FMVP, selekcija u defanzivne timove, svaku sezonu u PO, veći PER, WS. Imaju isto titula, ali jedan je osvajao sa prime Shaqom i imaju isto all nba selekcija. Jedino poeni na Kobeovoj strani.PaskalHens je napisao/la:
Po čemu je Duncan bolji igrač?Pa zbog toga Jordan i jeste veći od Brona i uvijek će biti. To jedino onaj vaš klaun dovodi u pitanje.PaskalHens je napisao/la:Samo je problem što je Đordan i zapad terorisao kako je stigao, a Lebron to baš i ne radi. Dalas, San Antonio i Gsw su mu skalp skinuli. I to dva puta je izgubio sa onim dream teamom u Heatu.
Ja zaista nemam ništa protiv Lebrona, on je meni čak i drag igrač bio do odlaska u Heat, al' ok njegov izbor. Međutim imam problem kad ga se već svrstava u neke top3 top5 priče, a čovjek 3 titule ima i to jedva.
A dobro @epi je toliko pun sebe i konta da je boga za muda uhvatio kad je otkrio naprednu statistiku. Klasični tip frajera koji dođe sav opremeljen markiranom robom na basket, a u stvari pojma nema.
lumani je napisao/la:filip13 je napisao/la:Brokula je napisao/la:Nema teorijske da bi ijedna historijska ekipa pomela ove ratnike. Na njihovu noć ovo je najkvaletnija ekipa ikad. Ljudi sa Durantom imaju doslovno sve.
Imaju svoju i ofanzivnu i defanzivnu petorku koje jednostavno nisu fer prema protivnicima.
bullsi 96-98 su podjednako jaki
Scottie bi usutio Duranta a Steph bi sanjao Jordana....a mene zanima ko bi cuvao Jordana![]()
Obozovam kada se prica o najboljoj ekipi ever a ljudi jos nista nisu osvojili
igoudala
- BernardBarnjak
- Kontakt:
PaskalHens je napisao/la:Pa jbg, ne možeš sad reći uzeo sa prime shaqom kad je čovjek trpo po 30 u plejofu. Jbg nije to zasluga Shaqa isključivo. I Duncan je uzeo titule i igrao čitav život u najsavršenijem sistemu i organizaciji u ligi, pa jel to mana Duncanu? Ili je Duncan sistem?Kawhi je napisao/la:Više MVP, FMVP, selekcija u defanzivne timove, svaku sezonu u PO, veći PER, WS. Imaju isto titula, ali jedan je osvajao sa prime Shaqom i imaju isto all nba selekcija. Jedino poeni na Kobeovoj strani.PaskalHens je napisao/la:
Po čemu je Duncan bolji igrač?Pa zbog toga Jordan i jeste veći od Brona i uvijek će biti. To jedino onaj vaš klaun dovodi u pitanje.PaskalHens je napisao/la:Samo je problem što je Đordan i zapad terorisao kako je stigao, a Lebron to baš i ne radi. Dalas, San Antonio i Gsw su mu skalp skinuli. I to dva puta je izgubio sa onim dream teamom u Heatu.![]()
Ja zaista nemam ništa protiv Lebrona, on je meni čak i drag igrač bio do odlaska u Heat, al' ok njegov izbor. Međutim imam problem kad ga se već svrstava u neke top3 top5 priče, a čovjek 3 titule ima i to jedva.
A dobro @epi je toliko pun sebe i konta da je boga za muda uhvatio kad je otkrio naprednu statistiku. Klasični tip frajera koji dođe sav opremeljen markiranom robom na basket, a u stvari pojma nema.
Uzeo je 2 titule dok je Shaq bio na istoku i to mladi Shaq. Ne vjerujem da bi prime Bron imao problema sa mladim Shaqom. Jedina ozbiljnija konkurencija nego Bronu je bio taj Chuck, ali sa bezveze ekipom da se ne lažemo. Ostalo poput Pacersa, Knicksa i sličnih, koje pamtimo kao najveće rivale Jordana na istoku, bi i Bron gazio kao što gazi ove danas. Ni sekunde to nisu ozbiljnije ekipe od današnjih Pacersa, Raptorsa i Hawksa.Epidaurus je napisao/la:George i ima smisla tu, jedini nije prevara od igraca (Derozan) il cirkusant brutalnog talenta (Melo). Osvajao je Jordan i dok je Shaq u Magicu bio (a i taj Shaq je bolji od ove trojice zajedno). Imao je i Barkleya jednu godinu u Phillyju (a i on je bolji od ove trojice zajedno).Kawhi je napisao/la: U sezonama kad je osvajao titulu, ali naravno da ti nećeš pročitati sve. Jordanu jedina ozbiljna konkurencija u 6 puteva ka finalu bili već istrošeni Bad Boysi. Slično ko Bronu Kelti 2011. Kasnije je bila šetnja kao i Bronu. Ili ćeš mi reći da su Reggiejevi Pacersi nešto bolji od Georgeovih i da je Reggie nešto bolji od Georgea.
Btw sta bi sa onim tvrdnjama da je istok tih godina bio sto je Zapad danas, a Hakeem na Zapadu kao LeBron danas na istoku ?
Ne sjećam se baš te tvrdnje za Hakeema. Slobodno je nađi ako sam to rekao. Zapad je bio jači od istoka tada samo što nisu imali tu elitnu ekipu poput Bullsa ili Lakersa, Spursa, Thundera i Dubsa koje pamtimo u zadnje vrijeme. Utah, Sonicsi i te ekipe su na nivou današnjih Grizzliesa.
Pa nije mu eto mana to. Samo što mi ti još nisi rekao ništa što je na strani Kobea u odnosu na Duncana. Znam da nema ništa, al kad već pokušavaš tu priču mogao si iskopati nešto.PaskalHens je napisao/la:Pa jbg, ne možeš sad reći uzeo sa prime shaqom kad je čovjek trpo po 30 u plejofu. Jbg nije to zasluga Shaqa isključivo. I Duncan je uzeo titule i igrao čitav život u najsavršenijem sistemu i organizaciji u ligi, pa jel to mana Duncanu? Ili je Duncan sistem?Kawhi je napisao/la:Više MVP, FMVP, selekcija u defanzivne timove, svaku sezonu u PO, veći PER, WS. Imaju isto titula, ali jedan je osvajao sa prime Shaqom i imaju isto all nba selekcija. Jedino poeni na Kobeovoj strani.PaskalHens je napisao/la:
Po čemu je Duncan bolji igrač?Pa zbog toga Jordan i jeste veći od Brona i uvijek će biti. To jedino onaj vaš klaun dovodi u pitanje.PaskalHens je napisao/la:Samo je problem što je Đordan i zapad terorisao kako je stigao, a Lebron to baš i ne radi. Dalas, San Antonio i Gsw su mu skalp skinuli. I to dva puta je izgubio sa onim dream teamom u Heatu.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.