NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Epidaurus » 07 maj 2017, 17:07

Kawhi je napisao/la:
LeSa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Najjači mi je argument da je liga nekad bila jača. Po čemu to osim po tome što je neko tada počeo drkati/guziti pa mu je čitav svijet izgledao predivno? Mnogi mi kažu i da je u ratu bilo bolje nego danas.

To što je nekada liga bila jača, na istoku si imao jednako jakih ekipa kao i na zapadu nema nikakve veze sa tim što neko drka na prošlo vrijeme već čisto sa činjenicama. Evo recimo, ja bih volio da je liga jača sada kada sam stariji i više shvatam sport nego kao klinac, ali to jednostavno nije istina.
Današnja Oklahoma je talentom jača od svih ekipa iz 90ih osim Bullsa. Trenutno su 4. ekipa lige u najboljem slučaju.
Zapad je nekad bio današnji istok i Akeem u nekoj ulozi Brona danas.

Da ne pričam o tome koliko su igrači šuterski napredovali. Brzina izbačaja i preciznost današnjih bi Reggieja učinila samo jednim od. Trica koja je najefikasniji i najopasniji šut danas je dovedena do savršenstva. Plus, ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da su pravila odbrane ista ko i prije. Ovim Dubsima i Spursima niko koša ne bi mogao zabiti.

Jedino što ide na stranu nekad je to što su visoki igrači imali jaču igru leđima i više je ekipa igralo preko toga, ali i tada je to zbog mode bilo, kao što je danas moda da se igra s više trica i brže. Doduše, Spursi sada pomalo vraćaju sporiju igru sa postom Kawhija i LaMarcusa i ako nam se isplati može se očekivati od drugih ekipa da kopiraju.
Jbg, godina dana razmaka.

@Hens izvini Domovicu Bulute, nisam te prepoznao :rol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 maj 2017, 17:09

Epidaurus je napisao/la: Jbg, godina dana razmaka.
Tebi je prije godinu dana Steph bio najbolji igrač na svijetu. Danas ti je Bron drugi igrač svih vremena.

S tim da ovo moje nije daleko od istine. Teško da je i jedna ekipa tih godina osim Hakeemove mogla osvojiti titulu sa zapada.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 maj 2017, 17:16

Kawhi je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Jbg, godina dana razmaka.
Tebi je prije godinu dana Steph bio najbolji igrač na svijetu. Danas ti je Bron drugi igrač svih vremena.

S tim da ovo moje nije daleko od istine. Teško da je i jedna ekipa tih godina osim Hakeemove mogla osvojiti titulu sa zapada.
Prije godinu dana LeBron je imao 2 titule, a danas ima 3 i to je tu trecu osvojio nakon vjerovatno najbolje predstave nekog igraca u finalu ikad. Protiv 73-9 ekipe. Na tom planu se, da izvines, desila jedna drasticna promjena dok je kako prije godinu dana tako i danas odnos istoka i zapada 90ih godina ostao nepromijenjen. Rekao bi apsolutno neuporediva stvar. Osim u slucaju da je neko putovao u proslot pa nesto promijenio u medjuvremenu, a to je, koliko mi moje znanje fizike govori, neizvedivo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 maj 2017, 17:17

Ekipitza vs balans :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 07 maj 2017, 17:18

Ako LeBron opet izgubi finale koliko ce imati ukupno izgubljenih f?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 maj 2017, 17:40

Besic je napisao/la:Ekipitza vs balans :mrgreen:
Najgore je što se @Epi slaže sa mnom, al neće da prizna da sam ja upravu pa pokušava neku raspravu izazvati. :urnebes: Ovo što ja pričam ide i njegovoj priči na ruku.
BernardBarnjak je napisao/la:Ako LeBron opet izgubi finale koliko ce imati ukupno izgubljenih f?
Peto.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 maj 2017, 17:49

Bolje je ispadati u prvim rundama playoffa nego izgubiti u finalu. :clap: :clap: :clap: Jašta.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 07 maj 2017, 18:03

Nisam taj basketaš, al' si samouvjeren do zla boga i kontaš da si doktor košarke. Takvi obično nemaju pojma, osim fancy pojmova. Na kraju krajeva reći da je Lebron top 2 trenutno je klasična glupost epskih razmjera.
Viva la France, as they say in Rome.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 07 maj 2017, 18:50

Kawhi je napisao/la:Više PPG, RPG, APG uz bolje procente osim slobodnih sa dosta jačim PERom i dosta više WS kroz karijeru. U PO ista situacija. Kobe više titula, ali Bron je u svakoj tituli bio prvi igrač ekipe. Isto finala s tim da opet treba uzeti u obzir da je Bron u svakom putu do finala bio glavni igrač. Individualne nagrade na Bronovoj strani.
Još ga samo treba proći u poenima na vječnoj listi, ali i to će uskoro. Jednostavno, no contest i to bez ikakvog nepoštovanja prema Kobeu. Bron je jednostavno toliko dobar. Da nije onog sranja protiv Mavsa pričali bi o nekom ko može skinuti Jordana. Ovako drugo mjesto maksimalno, osim ako ne uzme još nekih 4-5 titula.

Duncanu se još može slučaj protiv Brona napraviti, ali nekako mi se čini da će nakon ovog playoffa ili sljedeće sezone i to biti no contest.
Po čemu je to sranje, ili te nisam shvatio? Osporavaš onakvu titulu Dallasa?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 maj 2017, 00:12

Odličan podcast!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 maj 2017, 09:18

Kawhi školuje jezeraše, to je uvijek lijepo vidjeti :kafa: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 maj 2017, 09:20

rio_Ferdy88 je napisao/la:Kawhi školuje jezeraše, to je uvijek lijepo vidjeti :kafa: :mrgreen:
Cuj jezerase :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 maj 2017, 16:46

After New York Knicks star Kristaps Porzingis skipped his end-of-season exit meeting with the team, other clubs called to inquire about possibly trading for the 21-year-old.

Per ESPN's Ian Begley, there were "several teams" that called the Knicks inquiring about trading for Porzingis.
nista me nebi zacudilo od knicksa , i da trejduju jednio sta vrijedi u citavoj organizaciji :crazy:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 maj 2017, 16:47

Jel ovdje sve uredu na ovoj temi? Jel se Kawhi više odlučio kako mu kotira LBJ na all time greatest
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 maj 2017, 19:38

Ovu dvojicu je tako zabavno slušat, nije ni čudo da kotiraju bolje od First Takea :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 maj 2017, 19:49

Ko @Besic i @Sarmelino.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 maj 2017, 21:25

Prodade ovaj budalas oko 300 pari do sad, nek proda hiljadu to je pola miliona

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 maj 2017, 21:47

Kawhi je napisao/la:Ko @Besic i @Sarmelino.
Ipak smo mi klasa iznad
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 maj 2017, 21:50

Opet nas proziva lika kojem je Kawhi najbolji igrač u ligi, Thomas prvi play istoka, Duncan najbolji PF ikad i kojem je Paul choker.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 maj 2017, 22:11

alemsa je napisao/la:Prodade ovaj budalas oko 300 pari do sad, nek proda hiljadu to je pola miliona
Pa ne idu njemu pare
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []