Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Fiksacija na prošlost i onanisanje na istu donosi onaj nezdravi oblik nostalgije i propadanje, ali s druge strane zanemarivanje prošlosti i tradicije rade samo maloumnici. Mi u okvirima PLBiH (ovog formata) nismo puno napravili istina, međutim mi smo napisali historiju nogometa u ovoj državu kao prvi osvajači lige, ma kakva god ona bila. O nekim europskim uspjesima u bivšoj državi je već sve napisano...Međutim čak ni to po meni nije važno kada se gleda veličina kluba, nego tradicija i ljubav koja se prenosi generacijama. Mog je oca njegov vodio na staro igralište gdje je danas BP, moj je otac onda poslije išao na Staru Blatušu i zatim je mene vodio na Bilino Polje i ja se nadam da ću, bez obzira gdje živio, jednom svoje dijete dovesti na utakmicu Čelika. Naravno da svaki uspjeh potpali tu ljubav sve više, ali bez obzira na sva sranja i sve pizdarije koje trpimo ko Robijaši ili simpatizeri Čelika ona ostaje i upravu tu se po mom mišljenju vidi veličina kluba. Zrinjski i Široki Brijeg gledajući uspjehe u zajedničkoj ligi su veličine, ali ništa nije vječno i usponi i padovi su dio života. Tko vam garanitira da se danas sutra kolo sreće neće prelomiti na vama (nadam se da neće). Hoćete li onda pričati o veličini svog kluba na isti način?
Ako vam se sve ovo čini smiješno i patetično onda fino možemo odje.bat svu ovu priču i prepustit klubove privatnicima jer je.bo tradiciju..., Promijenimo ime kao što je to slučaj u Salzburgu, Leipzigu ili ko NBA selit franšize iz grada u grad pa se "uspješno" takmičit u Europi.
Ako vam se sve ovo čini smiješno i patetično onda fino možemo odje.bat svu ovu priču i prepustit klubove privatnicima jer je.bo tradiciju..., Promijenimo ime kao što je to slučaj u Salzburgu, Leipzigu ili ko NBA selit franšize iz grada u grad pa se "uspješno" takmičit u Europi.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Slazem se sa dosta toga napisanog,i takodjer smatram da je povijest i tradicija bitna,ali ovdje se ljudi sluze iskljucivo njima da bi diskreditirali uspjehe nekog kluba(aktualno Zrinjskog). To nije ispravan put za napredak u bilo kojem segmentu i pravcu. Zrinjski osvoji 5 titula PL,a ovaj napise da ih osvojite jos 10,nikad necete imat ono sto ima taj i taj klub,bla bla.. Svaki put isto. Nema nista od tog,povijest i tradicija su tu da se postuju i njeguju,ali od njih se ne zivi,treba gledati kako da klub radi i posluje u sadanjosti tj. buducnosti.JonSnow je napisao/la:Fiksacija na prošlost i onanisanje na istu donosi onaj nezdravi oblik nostalgije i propadanje, ali s druge strane zanemarivanje prošlosti i tradicije rade samo maloumnici. Mi u okvirima PLBiH (ovog formata) nismo puno napravili istina, međutim mi smo napisali historiju nogometa u ovoj državu kao prvi osvajači lige, ma kakva god ona bila. O nekim europskim uspjesima u bivšoj državi je već sve napisano...Međutim čak ni to po meni nije važno kada se gleda veličina kluba, nego tradicija i ljubav koja se prenosi generacijama. Mog je oca njegov vodio na staro igralište gdje je danas BP, moj je otac onda poslije išao na Staru Blatušu i zatim je mene vodio na Bilino Polje i ja se nadam da ću, bez obzira gdje živio, jednom svoje dijete dovesti na utakmicu Čelika. Naravno da svaki uspjeh potpali tu ljubav sve više, ali bez obzira na sva sranja i sve pizdarije koje trpimo ko Robijaši ili simpatizeri Čelika ona ostaje i upravu tu se po mom mišljenju vidi veličina kluba. Zrinjski i Široki Brijeg gledajući uspjehe u zajedničkoj ligi su veličine, ali ništa nije vječno i usponi i padovi su dio života. Tko vam garanitira da se danas sutra kolo sreće neće prelomiti na vama (nadam se da neće). Hoćete li onda pričati o veličini svog kluba na isti način?
- Marsal
- Kontakt:
Baka
Veliki gospodin!
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- tuzlak1987
- Kontakt:
Dobro u svemu se zanemaruje i cinjenica da BIH nije normalna drzava i da su u BIH neki povlasteni, a neki nisu. Pa tako kada jednom postanemo normalna drzava bez poguranaca sa svih strana za neke interese biti ce zanimljivo, kada vise ne bude politickih igara za entitete, kantone, narode i druge pm pa se bude konacno igrao sport, a neki zavrnu pipu.
- Osttribine
- Kontakt:
To sto pises je klasicni luzerski post, pun nekih teorija zavjere i sta sve ne. Eto vi imate obicaj reci da i nas drzava ili ko gura, pa ako nas gura kako to da samo imamo 3 titule nakon rata (2 PLBiH). Ne kazem ja da je sve cisto u nasem fudbalu, nije nigdje da se razumijemo, ali to nije u onoj mjeri u kojoj mi mislimo ukoliko mome ili tvome klubu taj odredjeni rezultat ne odgovara.tuzlak1987 je napisao/la:Dobro u svemu se zanemaruje i cinjenica da BIH nije normalna drzava i da su u BIH neki povlasteni, a neki nisu. Pa tako kada jednom postanemo normalna drzava bez poguranaca sa svih strana za neke interese biti ce zanimljivo, kada vise ne bude politickih igara za entitete, kantone, narode i druge pm pa se bude konacno igrao sport, a neki zavrnu pipu.
Marsal je napisao/la:
Baka![]()
![]()
![]()
Veliki gospodin!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
da znas da su ovi crnjaci prelazni, pa ti gledajOsttribine je napisao/la:To sto pises je klasicni luzerski post, pun nekih teorija zavjere i sta sve ne. Eto vi imate obicaj reci da i nas drzava ili ko gura, pa ako nas gura kako to da samo imamo 3 titule nakon rata (2 PLBiH). Ne kazem ja da je sve cisto u nasem fudbalu, nije nigdje da se razumijemo, ali to nije u onoj mjeri u kojoj mi mislimo ukoliko mome ili tvome klubu taj odredjeni rezultat ne odgovara.tuzlak1987 je napisao/la:Dobro u svemu se zanemaruje i cinjenica da BIH nije normalna drzava i da su u BIH neki povlasteni, a neki nisu. Pa tako kada jednom postanemo normalna drzava bez poguranaca sa svih strana za neke interese biti ce zanimljivo, kada vise ne bude politickih igara za entitete, kantone, narode i druge pm pa se bude konacno igrao sport, a neki zavrnu pipu.
Zrinjski može u koš sa Sarajevom i Željezničarom.
Velež, Čelik, Sloboda i slični klubovi mogu samo čekati priliku da se približe nekome od ovih navedenih gore.
Inače najjači su mi ovu "europski" navijači kada klubove kao Čelzi i slične nazivaju plastičnim. Pa nije historija samo ako si osvajao od 1900. do 1985. trofeje.
Velež, Čelik, Sloboda i slični klubovi mogu samo čekati priliku da se približe nekome od ovih navedenih gore.
Inače najjači su mi ovu "europski" navijači kada klubove kao Čelzi i slične nazivaju plastičnim. Pa nije historija samo ako si osvajao od 1900. do 1985. trofeje.
- Osttribine
- Kontakt:
Ne brinem se ja za nas, doci ce titula opetSariel je napisao/la:da znas da su ovi crnjaci prelazni, pa ti gledajOsttribine je napisao/la:To sto pises je klasicni luzerski post, pun nekih teorija zavjere i sta sve ne. Eto vi imate obicaj reci da i nas drzava ili ko gura, pa ako nas gura kako to da samo imamo 3 titule nakon rata (2 PLBiH). Ne kazem ja da je sve cisto u nasem fudbalu, nije nigdje da se razumijemo, ali to nije u onoj mjeri u kojoj mi mislimo ukoliko mome ili tvome klubu taj odredjeni rezultat ne odgovara.tuzlak1987 je napisao/la:Dobro u svemu se zanemaruje i cinjenica da BIH nije normalna drzava i da su u BIH neki povlasteni, a neki nisu. Pa tako kada jednom postanemo normalna drzava bez poguranaca sa svih strana za neke interese biti ce zanimljivo, kada vise ne bude politickih igara za entitete, kantone, narode i druge pm pa se bude konacno igrao sport, a neki zavrnu pipu.
-
PiazzaGrande
Je li stigao SMS za Kuzmanovića?MortemHz je napisao/la: A nesto mi ne dolazi u zadnje vrijeme, valjda ce doci sad
Trebao je vec
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
nije o titulama ba nego o crnjacima, udjes u raspravu i za koji dan pocnes i ti crnjacit..
vako sam ja i sa reflektorima naebo
vako sam ja i sa reflektorima naebo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nista jos majke mi, znaci dosao je?PiazzaGrande je napisao/la:Je li stigao SMS za Kuzmanovića?MortemHz je napisao/la: A nesto mi ne dolazi u zadnje vrijeme, valjda ce doci sad
Trebao je vec
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Osttribine
- Kontakt:
Ma hajde crnjaciti i to, bude tih momenata kod svakog, ali ovo su teorije zavjere eto nekog guraju zbog ovog ili onog, realno kad pogledas ovu sezonu Zrinjski zasluzeno prvak, imali su strasan "visak" bodova u odnosu na drugoplasiranog jedno vrijeme, pa onda kriza turbulencije haman prokockali prvenstvo, ali su eto uspjeli osvojiti na kraju zato sto su najkvalitetniji, a ne zbog teorija zavjere jer su eto hrvatski klub.
-
PiazzaGrande
Nemoj mi reći da nisi član?MortemHz je napisao/la:Nista jos majke mi, znaci dosao je?PiazzaGrande je napisao/la:Je li stigao SMS za Kuzmanovića?MortemHz je napisao/la: A nesto mi ne dolazi u zadnje vrijeme, valjda ce doci sad
Trebao je vec
Jeste, prije 15-ak min. je odaslano članovima...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
- Osttribine
- Kontakt:
Meni sad dodje poruka ali bez zezancije,MortemHz je napisao/la:Nista jos majke mi, znaci dosao je?PiazzaGrande je napisao/la:Je li stigao SMS za Kuzmanovića?MortemHz je napisao/la: A nesto mi ne dolazi u zadnje vrijeme, valjda ce doci sad
Trebao je vec
kad ono bh telecom surfajte povoljnije
gledo sam ih triput uzivo ovu sezonu i uvijek isto, najbolja ekipa pl.a,.. pa 5 5 deka..Osttribine je napisao/la:Ma hajde crnjaciti i to, bude tih momenata kod svakog, ali ovo su teorije zavjere eto nekog guraju zbog ovog ili onog, realno kad pogledas ovu sezonu Zrinjski zasluzeno prvak, imali su strasan "visak" bodova u odnosu na drugoplasiranog jedno vrijeme, pa onda kriza turbulencije haman prokockali prvenstvo, ali su eto uspjeli osvojiti na kraju zato sto su najkvalitetniji, a ne zbog teorija zavjere jer su eto hrvatski klub.
zeljo ih je mozda dvaput dobio..
al ostataksezone meljavo...
Zrinjski je nakon rata postao prejak klub u BiH i sto se tice zelenog terena,imaju postovanje cijele drzave,znaju to i oni jako dobro.
Medjutim osporavanje tih istih uspjeha,njihovih,dolazi iz drugih razloga,i to oni znaju jako dobro..
Zbog fasizma,negiranja drzave cije trofeje slave,apsurd,i mnogo cega drugog,nikada,nikada nece imati postovanje KOJE OBJEKTIVNO ZASLUZUJU,koliko god nekome mrski bili...
Nikic ga malo pretjerao,kao da slusam Mujkanovica kada kaze,Sloboda je velikan BiH nogometa,tacno bi se macolom u glavu hlupio...
Sloboda jeste zbog tradicije,imena koja su nosila njen dres,reprzentativaca Juge,BiH,i svega,klub za postovanje,klub sa imenom,i tradicijom,i sigurno spada u vece klubove i poznatije,ne samo u BiH,nego i sirom Juge bivse...Ali nema trofeja.
Sve zavisi kako postavis stvari,Zrinjski jeste uspjesniji klub,ali nije veci,niti poznatiji od Slobode...Kako god to neko svatio...
Ne kazem da za deceniju,ili dvije,nece biti...Vidicemo.
Medjutim osporavanje tih istih uspjeha,njihovih,dolazi iz drugih razloga,i to oni znaju jako dobro..
Zbog fasizma,negiranja drzave cije trofeje slave,apsurd,i mnogo cega drugog,nikada,nikada nece imati postovanje KOJE OBJEKTIVNO ZASLUZUJU,koliko god nekome mrski bili...
Nikic ga malo pretjerao,kao da slusam Mujkanovica kada kaze,Sloboda je velikan BiH nogometa,tacno bi se macolom u glavu hlupio...
Sloboda jeste zbog tradicije,imena koja su nosila njen dres,reprzentativaca Juge,BiH,i svega,klub za postovanje,klub sa imenom,i tradicijom,i sigurno spada u vece klubove i poznatije,ne samo u BiH,nego i sirom Juge bivse...Ali nema trofeja.
Sve zavisi kako postavis stvari,Zrinjski jeste uspjesniji klub,ali nije veci,niti poznatiji od Slobode...Kako god to neko svatio...
Ne kazem da za deceniju,ili dvije,nece biti...Vidicemo.
FK Sloboda Tuzla
MortemHz je napisao/la:Otkud im ova ideja jbt, strasno jeEvolve je napisao/la:"Isplati se biti član! Ljetni period je uvijek zanimljiv u fudbalu, a koliko su nam bitni članovi, dokaz je naredna aktivnost. FK Sarajevo će prvo SMS porukom obavijestiti svoje vjerne, aktivne članove o tome koji igrač će prvi stići u redove našeg kluba", poruka je sa Koševa.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/fk-saraj ... -om/238967
Ovo je fakat dobra stvar, jako zanimljivo od strane FK Sarajevo.
Organizaciono ste institucija za sve ostale klubove BiH, bez obzira sto ste na terenu ocajni zadnje 2 sezone. Ovim starima se izdizete iz ovog naseg sivila i javasluka, kad vec ne mozete igracki
Nad tobom sunce najljepše sja
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma jesam clan vec pet godina uredno obnavljam u otprilike isti mjesec, doslo je meni ovo za bh telecom ali nije za Micu 
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- Osttribine
- Kontakt:
S kim su u 5 deka, sa vama ? Koliko vidim 21 bod vise od vas imaju na kraju.Sariel je napisao/la:gledo sam ih triput uzivo ovu sezonu i uvijek isto, najbolja ekipa pl.a,.. pa 5 5 deka..Osttribine je napisao/la:Ma hajde crnjaciti i to, bude tih momenata kod svakog, ali ovo su teorije zavjere eto nekog guraju zbog ovog ili onog, realno kad pogledas ovu sezonu Zrinjski zasluzeno prvak, imali su strasan "visak" bodova u odnosu na drugoplasiranog jedno vrijeme, pa onda kriza turbulencije haman prokockali prvenstvo, ali su eto uspjeli osvojiti na kraju zato sto su najkvalitetniji, a ne zbog teorija zavjere jer su eto hrvatski klub.
zeljo ih je mozda dvaput dobio..
al ostataksezone meljavo...
Nema ni jedne ekipe u ligi da je dominirala nekom igrom cijele sezone, ali u moru takvih ekipa oni su bili najbolji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.