NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 jun 2017, 11:11

Nemanja86 je napisao/la:u čemu je fora sa Joshom Jacksonom, zašto svi toliko sline na njega? Nisam gledao Kansas ove godine, ne znam kako igra generalno, može li se provući napad kroz njega, može li funkcionisati kao primarni kreator?

Gledam samo ove highlightse i workoute, i nisam baš siguran je l on vrijedan 2-3 picka, po građi, snazi i osnovnim fundamentima podsjeća na neke skorašnje small forwarde koji su birani u lutriji, a imaju dosta problema da svoje tijelo i igru prenesu na NBA nivo (mislim na Stanleya Johnsona i Justicea Winslowa), pa nešto nisam optimističan oko njega.

Doduše, ni Lonzo mi nije baš prirastao za srce, tako da ni sam ne znam koji bih korak vukao u Megicovoj i Pelinkinoj poziciji...

Evo kopirao sam post kolege Clutcha sa Sixers teme (nadam se da se nece ljutiti :mrgreen: ) gdje mozes detaljno procitati ono sto te zanima...
Clutch je napisao/la:Nemam nista protiv da selektiramo Jacksona jer je strasan prospekt, ali bi i stilom igre bio fantastican za nas. Jasno, nedostatak suta je problem i to je ta kocka koja ce odluku uciniti izuzetno teskom. Da li rizikovat s njim, a u pitanju je high risk - high reward situacija apsolutno, ili trejdat pick za neku nizu poziciju, za losijeg prospekta ali boljeg sutera, i uz put profitirat u nekom trejdu.

Jackson je fenomenalan igrac bez lopte, odlican cutter i bice konstantna lob prijetnja od prvog dana. Uz to je i jak slasher, moze napadat closeout situacije i dokopat se obruca do mile volje zahvaljujuci svom atleticizmu i prvom koraku. I to je jako bitno za nas jer stil igre Filadelfije zudi za takvim igracem i, posebno sad sa Simmonsom, Jackson bi se savrseno uklopio u taj motion offense gdje se generise jako puno prostora za napade na obruc (u ovoj sezoni je znalo biti bolno za gledati koliko takav igrac nedostaje).
Da ne spominjem tranziciju gdje bi Simmons i Jackson mogli podsjetit na Wade/LeBron duo iz Miamia koji je apsolutno terorizirao protivnike. Simmons ce od prvog dana biti jedan od najboljih igraca lige u tranziciji, a sa Jacksonom to ide na neki novi nivo.

Jackson je i dobar kreator, ne na nivou Fultza ali pokazao je da je jako dobar dodavac, ima dobru viziju i solidnu kontrolu lopte. Svakako da treba ocekivat najveci napredak u tom polju koji ce ga, uz razvoj suta definirat kao igraca. Da li moze biti primarni skorer svakako ce ovisit najvise od suta, ali potencijal je ogroman zaista. Mislim da je Andre Iguoadala najbolja usporedba za njega jer su dosta slicni sa svojim manama i kvalitetima.

I to su sve plusevi a da se nisam ni dotakao njegovog glavnog kvaliteta (dobro, uz brutalnu atletiku) a to je odbrana i motor koji posjeduje. Decko je prava napast i strasan faktor na tom dijelu parketa. Moci ce braniti 1-3 pozicije kroz karijeru sto Filadelfiji daje nevjerovatnu kombinaciju versatilnih, dugih i atleticnih igraca. Covington, Jackson, Simmons, Embiid na pozicijama 2 do 5 je OMG defanzivno, strasno.

Tako da postoji dosta validnih razloga zasto je Jackson odlicna stvar za nas, ali svakako da je sut ogroman upitnik i da ce trebat napravit odluku i projekciju dal taj sut moze napredovat dovoljno. Mada Jackson sa sutem je prvi pick na ovom draftu i onda ne bi ni imali ovu situaciju.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 jun 2017, 11:40

E, kakav ljudi napravise cirkus :rol: Ne mora ni igrat kosarku... :urnebes:

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 15 jun 2017, 11:52

eh, uz ove opise je vrijedniji od Fultza :) ali dobro, da ne idemo u teoriju previše, čekamo sezonu.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 15 jun 2017, 13:10

Najjaci rapper u NBA, King Lonzo :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 jun 2017, 13:12

Ball familija je osvježenje u NBA. Valjda i druga dvojica braće budu dovoljno dobri.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 15 jun 2017, 13:22

LaMelo ce tu postati najbolji, mark my words :kafa:

BackSpace United

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 jun 2017, 13:28

Kawhi je napisao/la:Ball familija je osvježenje u NBA. Valjda i druga dvojica braće budu dovoljno dobri.
Stari je genijalac. Kako je samo napravio 'skanal' u vezi cijene patika... Nike i Adidas placaju stotinama miliona za reklamu i pojavljivanje u medijim koju je on dobio samo zbog cijene tena.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA draft

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 jun 2017, 15:10

SlevinKelevra je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ball familija je osvježenje u NBA. Valjda i druga dvojica braće budu dovoljno dobri.
Stari je genijalac. Kako je samo napravio 'skanal' u vezi cijene patika... Nike i Adidas placaju stotinama miliona za reklamu i pojavljivanje u medijim koju je on dobio samo zbog cijene tena.
Da mi je samo znati da li je neko do sada naručio te patike.

Koliko moraš biti glup da bi to uradio, ne zbog cijene, više zbog principa.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 jun 2017, 15:14

OG Anunoby bi zbog povrede mogao ispasti iz lutrije, cak nije dobio ni pozivnicu u green room za razliku od nekih igraca...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jun 2017, 15:21

Nerminovic je napisao/la:LaMelo ce tu postati najbolji, mark my words :kafa:
Lonzo je najjaci od brace

@tracy

Preko 500 do prije mjesec dana

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 jun 2017, 15:34

Lonzo ima potencijal za savrsenog igraca, sad je sve do njegove radne etike i do faktora srece kad su povrede u pitanju, jer sje.bale su i vece talente.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jun 2017, 15:47

Nemanja86 je napisao/la:eh, uz ove opise je vrijedniji od Fultza :) ali dobro, da ne idemo u teoriju previše, čekamo sezonu.
Da ima sigurniji sut bio bi, ovako nije, kao sto sam uostalom i napisao.

Jackson sa sutem je prvi pick ovog drafta. Bez njega je svakako dosta rizicniji prospekt jer taj sut djeluje jako lose, ali to ne ponistava njegove druge kvalitete. Mada stoji da ce sut uveliko odrediti koliko se njegov potencijal moze razviti.

U odnosu na Winslowa, Johnsona i slicne ima znatno kompletniju ofanzivnu igru, pokazao je dobre skorerske instinkte sto ova dvojica ni danas nemaju, a cini se i da je inteligentniji kosarkas od njih, bolje cita igru i situacije na terenu. Moci ce imati loptu u rukama puno vise nego ova dvojica..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 15 jun 2017, 15:48

Lonzo ce jedino uspjeti ako bude jak psihicki, nevjerovatno koji je hype oko njega sve zbog glupog oca. Jest' da je od njih sviju napravio brand ali je istovremeno napravio momcima triput tezi zivot, nije lako igrati pod tolikom pritiskom..ili ce kleknut' ili ce postati zvijer, nije se ovoliko pricalo ni o Ben Simmonsu, 7'0 guard. :roll:

BackSpace United

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 jun 2017, 16:05

Jackson je atletski svemirski brod za Winslowa i Johnsona koji su sasvim prosjecne atlete za NBA.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA draft

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 jun 2017, 16:23

Tracy3McGrady je napisao/la: Da mi je samo znati da li je neko do sada naručio te patike.

Koliko moraš biti glup da bi to uradio, ne zbog cijene, više zbog principa.

Penny Hardaway #1
Pa, brate, jesi procitao sta sam gore napisao? Pise se o tenama nekog college igraca, vise nego o tenama all star igraca.. Pa, mjesec dana, mjesec dana. A, pise se upravo zato sto im je cijena namjerno stavljena da pokrene rasprav o njima. Uosptalom, stari mu izgleda kao lik koji je apsolutno ubjedjen u mnoge stvari: od toga da ce mu sin biti Laker, pa sve do toga da ce biti all star igrac. Ako se pokaze da je bio u pravu, nece moci proizvesti dovoljno patika. Ako ne nikom nista. Nece bankrotirati sigurno, kad na marketing trosi 0 dolara. :mrgreen:

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 15 jun 2017, 16:24

BuffonGigi je napisao/la:Jackson je atletski svemirski brod za Winslowa i Johnsona koji su sasvim prosjecne atlete za NBA.
ovo jednostavno nije tačno, pogotovo za Johnsona, uostalom, internet je pun njegovih profila iz vremena drafta, momak je brutalno građen, štaviše, samo zahvaljujući tome je i izabran tako visoko. Ako dobro pamtim, u srednjoj je čak igrao football i kao strong safety je imao neke ponude za stipendije, ima nadprosječne fizičke performanse.

Evo nedavno je i Dušan Ristić gostovao kod Edina i Koleta u emisiji, i pričao je o Johnsonu, sa kojim je bio cimer na Arizoni, jedan od fizički najspreminijih swingmana koji su izašli na draftu zadnjih godina. Kod njega je u problem uglavnom potpuna nespremnost na organizovanu NBA košarku.

Što se tiče Jacksona, od početka sezone je hajpovan, ali nikako mi se nije dalo gledati Jayhawkse, još od prije dvije godine kada sam ih dosta gledao zbog Wigginsa i Embiida, i od tada bojkotujem Billa Selfa, strašno mi je negledljiva njegova košarka, ni sjena npr. one sjajne šampionske ekipe iz 08, Mario Chalmers, Brandon Rush i ekipa.

Ali u NBA svakako dajem šansu Joshu, intrigantno je

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 jun 2017, 00:37

Nemanja86 je napisao/la:
ovo jednostavno nije tačno, pogotovo za Johnsona, uostalom, internet je pun njegovih profila iz vremena drafta, momak je brutalno građen, štaviše, samo zahvaljujući tome je i izabran tako visoko. Ako dobro pamtim, u srednjoj je čak igrao football i kao strong safety je imao neke ponude za stipendije, ima nadprosječne fizičke performanse.

Evo nedavno je i Dušan Ristić gostovao kod Edina i Koleta u emisiji, i pričao je o Johnsonu, sa kojim je bio cimer na Arizoni, jedan od fizički najspreminijih swingmana koji su izašli na draftu zadnjih godina. Kod njega je u problem uglavnom potpuna nespremnost na organizovanu NBA košarku.

Što se tiče Jacksona, od početka sezone je hajpovan, ali nikako mi se nije dalo gledati Jayhawkse, još od prije dvije godine kada sam ih dosta gledao zbog Wigginsa i Embiida, i od tada bojkotujem Billa Selfa, strašno mi je negledljiva njegova košarka, ni sjena npr. one sjajne šampionske ekipe iz 08, Mario Chalmers, Brandon Rush i ekipa.

Ali u NBA svakako dajem šansu Joshu, intrigantno je
Upravu si za Johnsona.Stanley je meni vrlo drag igrac.Fizicki je izuzetno jak,ima i dalje prostora za napredak i u pravilu igra dobro kad dobije minute.Problem je sto SVG koristi ispred njega Morrisa i Harrisa,a kad je ovaj drugi presao na PF odnosno klupu,onda se cesto desavalo da glavnih 5-6 igraca ima blizu 40min po utakmici.To jednostavno nije dobar recept za razvoj mladog igraca i DET to uzasno radi.Primjera radi,potpisali su Marjanovica za tolike pare,a lik gotovo da nije ni igrao,kao ni Ellenson koji je top 20 pik proslog drafta bio,ako se ne varam.100% sam siguran da bi Johnson "procvjetao" u pravoj organizaciji,jer mi se dopao njegov potencijal jos na 1.tekmi SLa prosle godine.Decko igra na oba kraja parketa. ;)

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 jun 2017, 08:05

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 jun 2017, 08:11

Kako bi volio da ovako bude

slika

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 16 jun 2017, 08:45

Ma fila bi tu napravila veliku grešku biranjem tatuma prije balla

Me najveća dilema je ball-jackson za LAL, fila mora birati onog kojeg LAL ne izabere, jedino da nas Boston ne iznenadi :D

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []