FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 09 jul 2017, 12:46

Kakav Spahic nemoj te biti smijesni . ne mozemo iz nase lige dovesti igrace

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 09 jul 2017, 12:48

U slučaju dovođenja još jednog stopera, šta mislite o promjeni formacije? Kad bi se igralo sa 3 stopera, 2 ofanzivna beka (tzv wing-backovi), dva centralna vezna, dva krila i napadač. Krilima dat uloge da ulaze u 16terac i faktički budu dodatni napadači, a zbog viška igrača nazad ne bi trebao razbijač u sredini. Al mislim da je to za Mehmeda krupan zalogaj.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 09 jul 2017, 12:53

zagorski je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Sad gledam i ne vjerujem. Messer sponzor konama,a nigdje ne mogu da ga pronadem medu nasim sponzorima!
I kazu Valentin dobro radi svoj posao :puke:
Neces ga ni pronaci jer nam nije Messer sponzor, iz nekog razloga
Zato jeste konama,a direktor Messera predsjednik naseg kluba. wtf!!!
I kaze neko ne moze Valentin namaknuti nikakva sredstva u klub,on ispravlja greske prethodnika itd.
I cemu se mi nadamo od ovih ljudi!?
Predsjednik kluba nam sponzorira najljuceg rivala,a sef sportskog sektora fali atmosferu na derbiju koji je igran bez nasih navijaca! I ti ljudi da nam donesu nesto dobro!?
Ma marsh u pm vise :puke:
+1000
Hebo im više Željo mater, hajmo se mi ugasit i nek onda svi na Želju hajcaju. Hajd što su mediji i veliki dio BH javnosti na njihovoj strani nego i naši ljudi iz kluba. Ma gonite se više.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 09 jul 2017, 12:54

zagorski je napisao/la: I cemu se mi nadamo od ovih ljudi!?
Predsjednik kluba nam sponzorira najljuceg rivala,a sef sportskog sektora fali atmosferu na derbiju koji je igran bez nasih navijaca! I ti ljudi da nam donesu nesto dobro!?
Ma marsh u pm vise :puke:
Dobro jutro.
Samo Saraj'vo.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 09 jul 2017, 12:56

:urnebes: ... na podforumu.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 09 jul 2017, 12:58

---------------------Pavlovic-------------------------
---------Spahic---------Miha-------Novakovic-----
---------------Saric/Ivetic--------Radovac--------
Andjusic-----------Rahmanovic----------Mico-----
--------------Ahmetovic/X---------Krste-----------

Ja bi tako igrao. :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 jul 2017, 13:00

Zukanovic je napisao/la:---------------------Pavlovic-------------------------
---------------Saric/Ivetic--------Radovac--------
Andjusic-----------Rahmanovic----------Mico-----
--------------Ahmetovic/X---------Krste-----------

Ko je Spahic ??

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 09 jul 2017, 13:01

Zukanovic je napisao/la:---------------------Gušo-------------------------
---------------Petrak--------Radovac--------
Duljević-----------Rahmanovic----------Mico-----
--------------Komazec---------Krste-----------

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 09 jul 2017, 13:01

Vec spahu u sastav stavljaju :facepalm:
Kakva bomba isto kao i za Misimovica prije tri godine..

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 09 jul 2017, 13:03

Ovima da promijenis formaxiju tek bi se tad pogubili. Oni i u ovoj formaciji koju igramo ne znaju da se krecu, zamislite da im se sta novo uvede na sta bi to licilo :rol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 09 jul 2017, 13:05

OĆERAĆE ME NA PAUZU

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 09 jul 2017, 13:11

Pavlović

Mihojević Saša treći stoper

Kadušić Sarić Ivetić

Rahmanović

Mićo Velkoski Crnkić

Ovako bih ja postavio. Desno se mogu rotirat i Hodžić i Hebib jer ovo nisu bekovske pozicije. Lijevo Almir i Ivetić. Umjesto Sarića može Radovac. Znači slična postavka kakvu Chelsea igra, samo različit tip veznih igrača. Vjerujem da bi nam 3 štopera dala potrebnu sigurnost nazad, bekovi su nam svakako ofanzivni i uvijek su podrška kad krenemo u napad, a krila bi ulaskom u sredinu više bili "inside forwardi" nego klasična krila. Velkoski bi se ovdje uklopio kao taj tip špica. U slučaju povrede nekog od stopera uvijek se privremeno može vratit na trenutnu formaciju, koju svakako igramo par godina, nema potrebe za nekim uigravanjem.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 09 jul 2017, 13:15

Idemo Čelzi !

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 09 jul 2017, 13:17

emir79 je napisao/la:
haris004 je napisao/la:Ovo sa Spahićem možda i nije toliko nerealno.
Ovi iz uprave misle da smo budale i da ćemo se smiriti kada nam dovedu bivšeg reprezentativca.
Identična situacija kao i sa Saidom.
Buraz je li to zezancija sa poredjenjem Spahica i Saida?

Ako je ovo istina ja cu od radosti da do neba skacem. Spahic je sad bolji od sve ijednog kloca kojeg u reprezentaciji imamo u odbrani, a kamo li levata iz saban lige. Ovo bi bilo zapamceno najvece pojacanje u historiji nase lige.

Spaha znog svoje gradje moze da odigra jos 3-4 godine bez problema. Tip zdravo odrzava svoje tijelo otkako se bavi ovim sportom. Kakav crni Said, nemoj molim te u isti kos stavljati legendu sa propalim fudbalerom.

Samo da ovo bude istina, a ne mazanje ociju kao sa stadionom kad nesto ispusimo.
Također sam siguran da bi Spahic bio jedan od najboljih i najvećih igrača koji su igrali u ovoj ligi, čak i u ovim poznim igrackim godinama svemirski brod za sve igrače ove lige.
Ali ako pogledaš zadnju izjavu Ilijevskog on govori da se okrece mladim snagama, ali ga je raja u startu popljuvala, oprala kako nama treba kapitalac. Spahić je jedan od rijetkih na tržistu i spremni su mu ponudit 15+ hiljada (jer Spaha ne igra za manje) samo da bi utišali mahalu.
Sa druge strane za Ordagića je to mnogo jer nije zvučno ime.
Ista priča kao i za Saida. Za njegovu platu smo mogli dovesti 3-4 igrača ali ne. Raja tražila kapitalca, oni doveli, samo da se mahala utiša.

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 09 jul 2017, 13:17

Evolution87 je napisao/la:Ovima da promijenis formaxiju tek bi se tad pogubili. Oni i u ovoj formaciji koju igramo ne znaju da se krecu, zamislite da im se sta novo uvede na sta bi to licilo :rol:
Ja mislim da gori ne mogu bit. Kod nas svakako nema neke timske taktike, otvaranja, kretanja bez lopte... nego se svaki igrač kreće kako mu je rečeno. E samo da staviš trećeg stopera i kažeš mu da je stoper, bekovi nek' pružaju podršku u napadu a krilima kažeš da ulaze u sredinu i oslobađaju prostor za Velkoskog. I on je taj tip špica koji može razigravat kad ima podršku, znači sa dva krila koja bi igrala uz njega to bi moglo valjat.

Evolution87
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evolution87 » 09 jul 2017, 13:21

skoroalen je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:Ovima da promijenis formaxiju tek bi se tad pogubili. Oni i u ovoj formaciji koju igramo ne znaju da se krecu, zamislite da im se sta novo uvede na sta bi to licilo :rol:
Ja mislim da gori ne mogu bit. Kod nas svakako nema neke timske taktike, otvaranja, kretanja bez lopte... nego se svaki igrač kreće kako mu je rečeno. E samo da staviš trećeg stopera i kažeš mu da je stoper, bekovi nek' pružaju podršku u napadu a krilima kažeš da ulaze u sredinu i oslobađaju prostor za Velkoskog. I on je taj tip špica koji može razigravat kad ima podršku, znači sa dva krila koja bi igrala uz njega to bi moglo valjat.

Ma kako god nema od toga nista. Od kako je na klupi ja nikakvu promjenu u toku utakmice nisam vidio od Cale, a kamoli sad da skroz formaciju promijeni. Uvijek iste sablonske izmjene, stoper za stopera, krilo za krilo, napadac za napadaca. Jednostavno Cala nije taj kapacitet, a i naravno nema muda da nesto drasticnije promijeni.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 09 jul 2017, 13:28

Mi onom Ivetiću nemamo pravo ništa da prigovorimo. Čala ga još samo nije poslao kod Ase na semafore da pere šoferšajbe i prodaje palome.
Samo Saraj'vo.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 09 jul 2017, 13:28

Kad se sjetim zadnje pobjede u Tuzli 0:2 i natpisa na portalima "Čala taktički nadmudrio Jagodića" :mrgreen:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 09 jul 2017, 13:29

skoroalen je napisao/la:U slučaju dovođenja još jednog stopera, šta mislite o promjeni formacije? Kad bi se igralo sa 3 stopera, 2 ofanzivna beka (tzv wing-backovi), dva centralna vezna, dva krila i napadač. Krilima dat uloge da ulaze u 16terac i faktički budu dodatni napadači, a zbog viška igrača nazad ne bi trebao razbijač u sredini. Al mislim da je to za Mehmeda krupan zalogaj.

mislim da imaju problema s ovom formacijom :D
a isto mislim da ako dovedemo 3-ćeg stopera i igramo u formaciji da koristimo sva 3 stopera, da nam treba i 4-ti ali i 5-i stoper :rol: :urnebes:

al eto :D ovo sa 3 stopera sam predlagao u sezoni kad smo tu imali Stepanova,Barbarića,Džemu,Mihojevića i Tatka.....tad bi pilo vode, ali i tad smo odabrali da otjeramo po igrača..... :kafa:
PitarBordo je napisao/la:Mi onom Ivetiću nemamo pravo ništa da prigovorimo. Čala ga još samo nije poslao kod Ase na semafore da pere šoferšajbe i prodaje palome.
definitivno. solidan igrač koji bez pogovora igra gdje ga stave, nema plača po novinama da je zavaljen i sl. :thumbup:
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 09 jul 2017, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 09 jul 2017, 13:30

Evolution87 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:

Ma kako god nema od toga nista. Od kako je na klupi ja nikakvu promjenu u toku utakmice nisam vidio od Cale, a kamoli sad da skroz formaciju promijeni. Uvijek iste sablonske izmjene, stoper za stopera, krilo za krilo, napadac za napadaca. Jednostavno Cala nije taj kapacitet, a i naravno nema muda da nesto drasticnije promijeni.
To i jest problem, što Čala nije taj kapacitet. A ova ekipa ima potencijala, samo osjećam da ih guši ova mrtva taktika koja se forsira. Chelsea ove sezone je dokaz kako isti tim sa drugom taktikom može napravit okret za 180°. Conte je izbacio desetku skroz, izbacio tromog Ivanovića i Terryja ma kolika legenda on bio, uvezao dva krila s napadom na taj način da Costa nikad nije ostao odsječen. Jedina razlika je što oni imaju radilice i robusne igrače u sredini a naši su većinom kreativci, al' jedan treba samo da iznese loptu i gurne je do Rahmanovića koji ima dovoljno znanja da stvori šansu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 19 gostiju.