Ja mu nikada nisam psovao, ni njemu ni igračima. Nekad ako me prenijelo, možda na nekoj tekmi, ali ne vjerujem, ne mogu se sjetiti niti jednog trenutka.ShofaII je napisao/la:E sa ovim postom si na pravoj adresi. A za onaj maloprijekoji je druga pricapriča.PitarBordo je napisao/la:
Potreban ti je kvalitetan i stručan kadar od vrha do prvog tima i akademije. Ali ko će ti dovesti kad je nestručnost od vlasnika pa nadalje. Trenuno u FKS nema ni jedne kvalitetne persone koja bi mogla istu funkciju da obavlja u recimo Rijeci ili Dinamu ili Mariboru. Od predsjednika, nakvih bordova direktora, marketinga, stručnog štaba, ljudi u akademiji... Klub je toliko neprofesionalan da smo bliži amaterizmu nego profesionalizmu.
Sve se to vraća na samo vlasništvo - priča kako Tan sada "ne da jer su ga izradili oni u sezoni sa 7 miliona troškova" ne pije vodu jer zašto je to dozvolio? Jesu to domaći papci toliko prekaljeni da milijarder nije znao da mu troše repa bez veze i ugrađuju se? Jednostavno mislim da se njegovo završilo vraćanjem tog duga poreskoj, dalje je po planu haman trebao biti taj slavni "samoodrživi" klub, ali ne može biti nešto samoodrživo kad oni koji ga održavaju ne bi znali trafiku održavati, kamoli sportski kolektiv.
Na kraju krajeva nema ti k'o smijeniti Valentina, Chooa, Limenog, Sabrinu, Ihtijarevića... Svi su tu zaposleni na amin vrhovnog vođe kojeg sad da nazoveš i pitaš kako je Sarajevo igralo zadnju utakmicu ako bude znao šta je "Sarajevo" iz prve tu me sjeci.
Niko od nas ne moze da se pomiri da je Tan osoba koju trebamo prozvat i pitat kakve su mu vizije. Pa cak i pritisnut da nam malo vise paznje posveti.
Gorcina je u svakom od nas, al se zadovoljimo hebanjem majke treneru i pokojem igracu kojeg uzmemo ma zub. Smire nas smjenom trenera i tako svakih par mjeseci.
A mi kao razbijena vojska, pojedinacno se iskaljujemo ko nam je najblizi.
Kako nas pocese zastupati BP i uzese sebi eksklizivno pravo pravih navijaca i istinske ljubavi prema klubu mi nit imamo nacin niti sloge, a i organizacije da djelujemo. Ostalo nam je samo da hebemo majku treneru i skidamo glave koje najmanje vrijede.
A to da treba da ide, treba da ide. Jer njega možeš promjeniti, Valentina, Sabrinu, Chooa i ostale jednostavno ne možeš. Kao što ne možeš ni Tana. Ja bih najviše volio sad da mi ovaj projekat proleti i da dignem keš i otkupim Klub. Realno se čini kao dobra investicija, ali pazi - problem je što je sad cijena FK Sarajeva 4-5 puta veća nego što doista vrijedi u ovom trenutku (koeficijent, uređenost, (ne)zakon o sportu)... Sve dok mi budemo govorili "to je najmanji problem" i amnestirali male probleme i borili se s vjetrenjačama klub će stangirati.
I Tana nećeš nikada "natjerati" da malo više pažnje posveti klubu koji manje vrijedi i manje ima koristi od istog nego da je uzeo te pare i oročio u najgoru banku.
Dovedi trenera sa vizijom pa će i u ovom ustrojstvu i leglu amaterizma koji upravlja klubom biti više šanse da uzmemo neku titulu i ne brukamo se po Evropi.
Problem je što bilo koji normalan trener sa trunom obraza i samokritičnost će odmah dati otkaz kad vidi da je vrag odnio šalu. Čala bi bio deset godina i srozao klub još niže i ne bi sam otišao. Kada je sada dolazio rekao je da će otići kada to navijači zatraže. Šta čeka? Da mu se sjever naklati na kosti? Navijači traže, ali Čala se pravi sad englez.