FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 15 jul 2017, 13:22

bibula je napisao/la:
Evander je napisao/la:
bibula je napisao/la:Kljucno pitanje, sta mi mozemo konkretno uraditi osim pisati po forumu kako bi promijenili situaciju?
Nista. Sva prava smo izgubili kad su klub prodali kineskom hostapleru.

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Mora biti nesto. Da napravimo neki pritisak, protest, bojkot, sta god, da se nesto pokrene iako to sto kazes mozda nista nece promijeniti. Ali mislim da se nesto mora uraditi, ovako cemo izgubiti ovo malo zivaca sto nam je ostalo.
Mislim, legalnim putem nista ne mozemo uraditi. Mozemo protestovati, bojkotovati i slicno. Ali klub je firma u privatnom vlasnistvu. Mi smo svoja prava kao navijaci i gradjani izgubili kad se klub prodao jednom covjeku, za mizerne pare i bez ikakvih klauzula da bi bili sigurni da klub nece nazadovati. Danas imamo ovo sto imamo, a ovo je tek pocetak. U jako losoj poziciji smo.
Vidjet cemo sta ce se desavati narednih godina i da li mozemo nize od ovoga pasti.

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 15 jul 2017, 13:23

zagorski je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:ja mislim da smo često tjeranje trenera položili...nikakvog pozitivnog efekta nije imalo, čak suprotno , svaki novi trener je htio novi set novih igrača po svojoj volji....to odgovara SAMO i ISKLJUČIVO menadžerima istih....

volite citirati Ajnštajna i onu njegovu definiciju ludila: "ponavljati iste postupke iznova i iznova, a nadati se drugačijem rezultatu"

dakle, zašto ne probati ostaviti trenera nekoliko sezona da pokaže šta može, da napravi svoj sistem i organizaciju i stil igre...

znam da im je teško jer su nam ove sezone prodali svega koliko?? 5-6 igrača(ako uračunamo i prošli zimski prelazni)...boli to, shvatite... :D :(
šta će menadžerska djeca jest za doručak :( opet puter i nutellu :o :(

jer TO nismo pokušali dosad....
Evo ovaj trener vec dva prelazna roka zahtjeva set svojih igraca pa nikako da mu ih dovedu,a on suti i ne buni se jer cuva svoje radno mjesto i platu.
Takav ovoj uhljupskoj postavi Uprave savrseno odgovara i odlicno im je dugorocno rjesenje.
Dobro si to primjetio!
evo doveli su mu 3 igrača po meni sasvim ok, eto da vidimo šta još dođe pa da sudimo?? nadati se da se i uporedo očisti klub od ovih što ne mogu i ne znaju(još jedno trojica) pa da malo podignemo ljestvicu pojačanja za ovaj klub? šta misliš? pa kad imaš finu grupicu igrača, koje stalno dopunjavaš juniorima, onda tražiš trenera za projekat za koji si već spremio finansije i infrastrukturu(aBd)...

Čala ima ugovor na koji su zajedno sjeli i dogovorili uslove i šta bi htjeli da ostvare...jedini koji meni ne odgovara ovdje je Faruk i umjesto njega bi volio da dođe Hus i bio bi sasvim zadovoljan...ali jbg u momentu kad je scouting segment bio u vatri on je bio najmanje za.**** i sad je tu gdje jest...ali mislim da će otići(sad prije ili kasnije ne znam)...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 jul 2017, 13:23

Zip je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Zip je napisao/la: On od Sarajeva ima para neMre ih krava pojest, menadzeru!!!
Ne, on radi iz ljubavi prema klubu.
Samo ne znam sta to konkretno radi.
A to za menadzera, to je smijesno.
Ciji ste vi navijaci, Tana, Valentina, Dine, Kuste i slicnih koje godinama branite, ili FK Sarajeva?

Mene licno placa gospodin Tan, inace moj dobar prijatelj.
I to nemalu svotu novca samo da tebi kontriram.

Kaze ne voli menadzere koji samo blebetaju.
Blago tebi.
Inace, od tebe nisam niti navikao da dobijem konkretan odgovor.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 jul 2017, 13:25

Evander je napisao/la:
bibula je napisao/la:
Evander je napisao/la: Nista. Sva prava smo izgubili kad su klub prodali kineskom hostapleru.

Mora biti nesto. Da napravimo neki pritisak, protest, bojkot, sta god, da se nesto pokrene iako to sto kazes mozda nista nece promijeniti. Ali mislim da se nesto mora uraditi, ovako cemo izgubiti ovo malo zivaca sto nam je ostalo.
Mislim, legalnim putem nista ne mozemo uraditi. Mozemo protestovati, bojkotovati i slicno. Ali klub je firma u privatnom vlasnistvu. Mi smo svoja prava kao navijaci i gradjani izgubili kad se klub prodao jednom covjeku, za mizerne pare i bez ikakvih klauzula da bi bili sigurni da klub nece nazadovati. Danas imamo ovo sto imamo, a ovo je tek pocetak. U jako losoj poziciji smo.
Vidjet cemo sta ce se desavati narednih godina i da li mozemo nize od ovoga pasti.

A ko zna, ja mislim da malo bolji advokat može u potpunosti da kontestuje statut Udruženja. Mada taj statut se čuva ko zmija noge. :lol:
Samo Saraj'vo.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 15 jul 2017, 13:26

PitarBordo je napisao/la:
Evander je napisao/la:
bibula je napisao/la: Mora biti nesto. Da napravimo neki pritisak, protest, bojkot, sta god, da se nesto pokrene iako to sto kazes mozda nista nece promijeniti. Ali mislim da se nesto mora uraditi, ovako cemo izgubiti ovo malo zivaca sto nam je ostalo.

A ko zna, ja mislim da malo bolji advokat može u potpunosti da kontestuje statut Udruženja. Mada taj statut se čuva ko zmija noge. [emoji38]
O tome nisam razmisljao :)
Bilo bi odlicno ako bi se takvo sto moglo i ako bi se takvo sto uradilo.
Poznavajuci nase zakone, to ne zvuci nemoguce.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 jul 2017, 13:34

Sve novinare portale tv kuce u bih nabijem na ****.

**** majku zar ste svi kupljeni za 100km.

Face i ovi ostali portali ima tel muda nazvat siptara njemca s plinovodzu ili sta je vec i postavit pitanje.

Koji je cilj FK SARAJEVO za ovu sezonu, da nebi bilo ko prosle sezone titula samo titula posle 5 kola ljudi kazu mi smo zacrtali evropu. Znaci CILJ.

Drugo prical se sa tanom preko Skypa jel poslo pismo podrske jel reko da ce ubrzgat novac ili nije

Zasto se haris nije prodo ili produzi, zasto jos said sakaca nije dobio otkaz, zasto se djeca prodaju iz academije (sa 11 godina)ako je Tan garancija toj djec.

Zasto nema Visit china, ili jos koji veci sponzor

Sta je sa Bordo Arenom

Stas ovi portali pisu o travnik vitezu olimpiku simin hanu koda to neko cita a nece otic do Fk Sarajeva da raspita malo. Pickavam materina

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 15 jul 2017, 13:37

Pitar6785 je napisao/la:Sve novinare portale tv kuce u bih nabijem na ****.

Face i ovi ostali portali ima tel muda nazvat siptara njemca s plinovodzu ili sta je vec i postavit pitanje.

Koji je cilj FK SARAJEVO za ovu sezonu, da nebi bilo ko prosle sezone titula samo titula posle 5 kola ljudi kazu mi smo zacrtali evropu. Znaci CILJ.

Drugo prical se sa tanom preko Skypa jel poslo pismo podrske jel reko da ce ubrzgat novac ili nije

Zasto se haris nije prodo ili produzi, zasto jos said sakaca nije dobio otkaz, zasto se djeca prodaju iz academije (sa 11 godina)ako je Tan garancija toj djec.

Sta je sa Bordo Arenom

Stas ovi portali pisu o travnik vitezu olimpiku simin hanu koda to neko cita a nece otic do Fk Sarajeva da raspita malo. Pickavam materina
Nek si im nagovorio kralju. :kafa:

Evolution87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evolution87 » 15 jul 2017, 13:46

Sta je sa Bordo Arenom

Brat :tokralju:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 15 jul 2017, 13:52

Ogadiše mi sve, da se hoće više zakotrljat lopta na pašnjacima, pa da se smirim.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 jul 2017, 13:59

Kad je ta top secret utakmica pritiv Čalinog ex kluba?
Samo Saraj'vo.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 jul 2017, 14:04

Sta je sa Bordo Arenom

Potom je Ilievski prenio, koje su ambicije i planovi kluba za predstojeću sezonu. - „Ambicije Fudbalskog kluba Sarajevo za predstojeću premijerligašku sezonu su jasne. Želimo se boriti za trofeje i osigurati mjesto koje vodi u međunarodno takmičenje. U prošloj sezoni, Sarajevo je bilo nadomak trofeja, a u ovoj, koja nadolazi, želimo napraviti naredni iskorak u rezultatskom smislu.
mislim da nije jasniji mogao biti....

bitno je informisati se.... :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 jul 2017, 14:08

A ko zna, ja mislim da malo bolji advokat može u potpunosti da kontestuje statut Udruženja. Mada taj statut se čuva ko zmija noge. :lol:
de ne bulazni , pola faking lige prekopiralo taj statut, drugi dan nakon što smo ga usvojili kone poslali upit da im ga pošaljemo.... :urnebes: :urnebes: :rol:
PitarBordo je napisao/la:Kad je ta top secret utakmica pritiv Čalinog ex kluba?
18h
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 15 jul 2017, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 jul 2017, 14:09

DenchiNL je napisao/la:

Sta je sa Bordo Arenom

Potom je Ilievski prenio, koje su ambicije i planovi kluba za predstojeću sezonu. - „Ambicije Fudbalskog kluba Sarajevo za predstojeću premijerligašku sezonu su jasne. Želimo se boriti za trofeje i osigurati mjesto koje vodi u međunarodno takmičenje. U prošloj sezoni, Sarajevo je bilo nadomak trofeja, a u ovoj, koja nadolazi, želimo napraviti naredni iskorak u rezultatskom smislu.
mislim da nije jasniji mogao biti....

bitno je informisati se.... :kafa:
I sta ce biti ako ne osvojimo trofej?
Ilievski ce preuzeti odgovornost, ili ce okriviti srecu?
Nije dovoljno samo najaviti borbu za trofeje, potrebno je napraviti situcaiju da trofej bude realna opcija. Pa i ako se ne desi, a ti si uradio sve sa svoje strane, onda te nece niko niti kriviti. Ako ima nelo bolji u ligi, onda nije bruka ne biti prvak. Prosle godine smo mi bili u prividnoj borbi za titulu, samo iz razloga jer su i konkurenti bili katastrofalno losi.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 jul 2017, 14:16

Evander je napisao/la: I sta ce biti ako ne osvojimo trofej?
Ilievski ce preuzeti odgovornost, ili ce okriviti srecu?
Nije dovoljno samo najaviti borbu za trofeje, potrebno je napraviti situcaiju da trofej bude realna opcija. Pa i ako se ne desi, a ti si uradio sve sa svoje strane, onda te nece niko niti kriviti. Ako ima nelo bolji u ligi, onda nije bruka ne biti prvak. Prosle godine smo mi bili u prividnoj borbi za titulu, samo iz razloga jer su i konkurenti bili katastrofalno losi.
pa ako valentin uleti na teren , krivit ćemo njega jbg???
ne znam šta hoćeš? da unaprijed objesimo frajera???
i prošlu sezonu smo imali sve u svojim nogama jbg, zbog nekih sudijskih odluka ali i zbog mentaliteta i kvaliteta igrača si propustio šansu...
a svake sezone imamo tu priliku , potrebno je napraviti okrutnu ekipu koja kikseve drugih koristi i ne pada pod dojmovima i pritiscima...
ove sezone su konkurenti još slabiji a mi sad zasad barem jednaki, ili bolji....
mislim da bi svakako trebali mental coacha zaganjat i dat mu zastalno ugovor zbog juniora koji dolaze ali i ostalih kojima treba to...
vjerujem da bi pomoglo...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 jul 2017, 14:19

Medzunarodno takmicenje je i qvalifikacije lige evrope ili ti ga kup uefe. Borba na trofeje trofej je i kup bosne. Znaci samo bacanje prasine u oci. Ako krene dobro niko pitat nece ako se titula prvaka bosne i hercegovine izgubi reci ce se reklismo trifeje bilo koji kad se i kup izgubi reklismo medzunarodne turnire sto se moze sa cetvrtim mjesto moze osvoit.

Pasa procito sam ja taj clanak cim je njega siptar reko al ne zelim odgovor na lopovski nacim vec HOCEMO TITULU PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE HOCEMO DUPLU KRUNU I SVE ISPOD TOGA JE NE USPJEH. Medzunarodni turnije trofeje hehe smijem se

Plinovodzo mrs iz kluba i ti i tan **** te on u supak

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 15 jul 2017, 14:22

Pitar6785 je napisao/la:Medzunarodno takmicenje je i qvalifikacije lige evrope ili ti ga kup uefe. Borba na trofeje trofej je i kup bosne. Znaci samo bacanje prasine u oci. Ako krene dobro niko pitat nece ako se titula prvaka bosne i hercegovine izgubi reci ce se reklismo trifeje bilo koji kad se i kup izgubi reklismo medzunarodne turnire sto se moze sa cetvrtim mjesto moze osvoit.

Pasa procito sam ja taj clanak cim je njega siptar reko al ne zelim odgovor na lopovski nacim vec HOCEMO TITULU PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE HOCEMO DUPLU KRUNU I SVE ISPOD TOGA JE NE USPJEH. Medzunarodni turnije trofeje hehe smijem se

Plinovodzo mrs iz kluba i ti i tan **** te on u supak
a zašto?
šta ti smeta? to što govori velikim riječima? :D

ili što je stao Husariću na džigericu? možda? :urnebes: :rol: :rol:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 jul 2017, 14:28

DenchiNL je napisao/la:
de ne bulazni , pola faking lige prekopiralo taj statut, drugi dan nakon što smo ga usvojili kone poslali upit da im ga pošaljemo.... :urnebes: :urnebes: :rol:
18h
Nećemo se glupirati, jedno je napraviti sličan statut drugo je kopirati, činjenica je da se isti skriva kao sveti gral. Ja ti garantujem da bi advokat mogao da obori Tanova "upravljačka" prava u Udruženju građana. A osnivač i dalje mislim ima način da imenuje skupštinu bez obzura na tu strukturu koja je aktivna kod nas u klubu. Ne znam za sigurno je nikada nisam vidio taj statut, ali sam radio i sa klubovima (Udruženja građana) a i osnovao i bio dio nekoliko UG koji nisu sportski orijentirani.

Hvala za termin.
Samo Saraj'vo.

bibula
Kontakt:

Post Postao/la bibula » 15 jul 2017, 14:36

DenchiNL je napisao/la:
18h
Nećemo se glupirati, jedno je napraviti sličan statut drugo je kopirati, činjenica je da se isti skriva kao sveti gral. Ja ti garantujem da bi advokat mogao da obori Tanova "upravljačka" prava u Udruženju građana. A osnivač i dalje mislim ima način da imenuje skupštinu bez obzura na tu strukturu koja je aktivna kod nas u klubu. Ne znam za sigurno je nikada nisam vidio taj statut, ali sam radio i sa klubovima (Udruženja građana) a i osnovao i bio dio nekoliko UG koji nisu sportski orijentirani.

Hvala za termin.
Znas li kakvog dobrog advokata? :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2017, 14:37

DenchiNL je napisao/la:
18h
Mala ispravka, danasnja utakmica pocinje u 18 i 30.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 jul 2017, 14:39

bibula je napisao/la:
Znas li kakvog dobrog advokata? :D
Advokata je najlakše naći oni bar ne kriju da su im samo pare bitne :D
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Rule_hz i 50 gostiju.