Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88

NeshaFCB
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la NeshaFCB » 08 sep 2017, 16:47

Joj priče... Ekipi kojoj fali 7/8 najboljih košarkaša se najednom počinje pripisavati da se ne osvajanje medalje pravda navedenom činjenicom....

Shvatite, mi navijači Srbije smo se nadali da ćemo igrati sa najjačom ekipom koja bi se prošetala ovim prvenstvom lakše nego ona 2001. godine...

Bilo je što je bilo...ekipa je vidno oslabljena... kvalitet takmičenja je takav da će vjerovatno opet neko polufinale biti moguće... ali to ne umanjuje činjenicu da su okolnosti dobre da Micić, Lazić, Štimac, Birčević ne bi vidjeli ni 16 reprezentacije, a ne 12...

Najboljeg igrača, najboljeg defanzivca, najkreativnije četvorke, najvećeg potencijala nema...

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 08 sep 2017, 16:48

NeshaFCB je napisao/la:Joj priče... Ekipi kojoj fali 7/8 najboljih košarkaša se najednom počinje pripisavati da se ne osvajanje medalje pravda navedenom činjenicom....

Shvatite, mi navijači Srbije smo se nadali da ćemo igrati sa najjačom ekipom koja bi se prošetala ovim prvenstvom lakše nego ona 2001. godine...

Bilo je što je bilo...ekipa je vidno oslabljena... kvalitet takmičenja je takav da će vjerovatno opet neko polufinale biti moguće... ali to ne umanjuje činjenicu da su okolnosti dobre da Micić, Lazić, Štimac, Birčević ne bi vidjeli ni 16 reprezentacije, a ne 12...

Najboljeg igrača, najboljeg defanzivca, najkreativnijeg nema...
Kako mislis prosetali?

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 08 sep 2017, 16:50

Baš tako, prošetali... Pratios i valjda prvenstvo 2001. godine, ne moram dodatno pojašnjavati. Tek bi u finalu sa Španijom imali ozbiljnog rivala.
(jasno iz perspektive i francuskih otkaza)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 sep 2017, 16:52

NeshaFCB je napisao/la:Baš tako, prošetali... Pratios i valjda prvenstvo 2001. godine, ne moram dodatno pojašnjavati. Tek bi u finalu sa Španijom imali ozbiljnog rivala.
Jel na OI bila najjača? Jedno je otić do finala, drugo je prošetat. Srbija se ne bi prošetala, zaboga s nama ste bili lani skoro na jednu loptu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 08 sep 2017, 16:53

Lilarde na što misliš? Na sastav Srbije? Konkurenciju?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 sep 2017, 16:57

NeshaFCB je napisao/la:Lilarde na što misliš? Na sastav Srbije? Konkurenciju?
Na sastav Srbije.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 sep 2017, 16:58

Lillard je napisao/la:
NeshaFCB je napisao/la:Baš tako, prošetali... Pratios i valjda prvenstvo 2001. godine, ne moram dodatno pojašnjavati. Tek bi u finalu sa Španijom imali ozbiljnog rivala.
Jel na OI bila najjača? Jedno je otić do finala, drugo je prošetat. Srbija se ne bi prošetala, zaboga s nama ste bili lani skoro na jednu loptu.
Na OI nije bio Bjelica..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 08 sep 2017, 17:03

Lillard je napisao/la:
Na sastav Srbije.
Pisao sam na temi reprezentacije (lako se može provjeriti) da je ključni igrač te ekipe izostao - Nemanja Bjelica. Čovjek koji pravi razliku. Bobi Marjanović takođe nije igrao. Vladimira Lučića nije bilo u tom timu. Micova neću uopšte pominjat jer je on svoje odradio. Tradicionalno i na tom takmičenju je Nedović igrao nedovoljno spreman. Jokić je druga dimenzija tada i danas. Dakle ni na tom takmičenju nismo nastupili u najjačem sastavu.

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 08 sep 2017, 17:07

Da dodam: odavno me nervira pogovaranje na racun Teodosica i njegove igre u odbrani...
Pa zato su Markovic i Jovic i sluzili ponajvise u reprezentaciji. Da ga rasterete. Sta ce mi pet tabadzija u petorci limitiranih i proracunljivih ofanzivnih kapaciteta?!
Imas razigravaca i genijalca kakvog nisi imao 50 godina prije njega, niti ces imati 50 godina posle njega...
Trenera/selektora koji bi ga gonio da vise energije trosi u odbrani, nego u napadu, javno bih objesio na Terazijama...

@ Federer17

BiH? U najjacem sastavu u top 16 - 'ladno... Za nesto vise, zavisilo bi i od izgleda rostera drugih reprezentacija...
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2017, 17:08

Koja prepotencija jbt, i onda se cude sto im ljudi ne vole reprezentaciju :facepalm:

Spanija na vrhuncu apsolutnom se nije mogla prosetat kroz Eurobasket al eto Srbija u punom sastavu bi se prosetala :rol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 sep 2017, 17:12

NeshaFCB je napisao/la:Joj priče... Ekipi kojoj fali 7/8 najboljih košarkaša se najednom počinje pripisavati da se ne osvajanje medalje pravda navedenom činjenicom....

Najboljeg igrača, najboljeg defanzivca, najkreativnije četvorke, najvećeg potencijala nema...
Po tvom samo Srbiji nedostaju igraci . evo recimo Hrv nedostaju Zizic,zubac,hezonja. nba igraci Tomic ,Babic Rudes 6 jako kvalitetni igraca . spa Abrines,Lull , mirotic itd itd

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 08 sep 2017, 17:16

Epidaurus je napisao/la:Koja prepotencija jbt, i onda se cude sto im ljudi ne vole reprezentaciju :facepalm:

Spanija na vrhuncu apsolutnom se nije mogla prosetat kroz Eurobasket al eto Srbija u punom sastavu bi se prosetala :rol:
Nikakva prepotencija. Ti kao navijač Real Madrida jednostavno imaš potrebu da konstantno uzdižeš Ljulja, mi ti ne zamjeramo.
Mi (a da niko ne shvati pogrešno, mislim na navijače Srbije) smo jednostavno od ovog Evrobasketa očekivali zlato nakon 15 godina posta. Za to smo imali najbolje moguće argumente - srebro na SP i OI+ fenomenalne klupske sezone reprezentativaca širom Evrope i Amerike. (s par izuzetaka)
Pratimo trendove, Navaro je veliki, ali je on danas daleko od onog Navara iz 2012-te, 2013-te... Kalderona nema. Caco moze punit Češku, nas već puno teže... Da ne davim, svi raspoloživi argumenti su bili na strani nas koji smo očekivali to zlato do prije par mjeseci. Međutim, desilo se što se desilo, ekipa došla bez 7/8 najboljih košarkaša koje ima i jednostavno ambicije su splasnule sasvim logično. Nikada i niko i nijedna evropska reprezentacija na veliko takmičenje nije došla bez 7/8 ili 5/6 svojih najboljih košarkaša. (napominjem evropska)

Što se tiče šetanja, Španci su 2011-te imali praktično šetanje... naravno ne onaj level Jugoslavije 2001-ve, ali šetanje.

@bordobijeli

Ne čitaš dobro... 7/8 najboljih igrača. Nađeš reprezentaciju koja je na Eurobasket nekada u istoriji došla sa takvom činjenicom - imaš dva nektara od mene momentalno. Nigdje nisam napisao da su ostali došli sa najjačim sastavima.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 sep 2017, 17:26

NeshaFCB je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Koja prepotencija jbt, i onda se cude sto im ljudi ne vole reprezentaciju :facepalm:

Nikakva prepotencija. Ti kao navijač Real Madrida jednostavno imaš potrebu da konstantno uzdižeš Ljulja, mi ti ne zamjeramo.
Mi (a da niko ne shvati pogrešno, mislim na navijače Srbije) smo jednostavno od ovog Evrobasketa očekivali zlato nakon 15 godina posta. Za to smo imali najbolje moguće argumente - srebro na SP i OI+ fenomenalne klupske sezone reprezentativaca širom Evrope i Amerike. (s par izuzetaka)
Pratimo trendove, Navaro je veliki, ali je on danas daleko od onog Navara iz 2012-te, 2013-te... Kalderona nema. Caco moze punit Češku, nas već puno teže... Da ne davim, svi raspoloživi argumenti su bili na strani nas koji smo očekivali to zlato do prije par mjeseci. Međutim, desilo se što se desilo, ekipa došla bez 7/8 najboljih košarkaša koje ima i jednostavno ambicije su splasnule sasvim logično. Nikada i niko i nijedna evropska reprezentacija na veliko takmičenje nije došla bez 7/8 ili 5/6 svojih najboljih košarkaša. (napominjem evropska)

Što se tiče šetanja, Španci su 2011-te imali praktično šetanje... naravno ne onaj level Jugoslavije 2001-ve, ali šetanje.

@bordobijeli

Ne čitaš dobro... 7/8 najboljih igrača. Nađeš reprezentaciju koja je na Eurobasket nekada u istoriji došla sa takvom činjenicom - imaš dva nektara od mene momentalno. Nigdje nisam napisao da su ostali došli sa najjačim sastavima.

Francuzi su ove godine bez 7 igraca, a prije su dolazili uvijek bez NBA igraca.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 sep 2017, 17:29

Srbija je kosarkaska sila nema tu price al previse potencira da nedostaju igraci . naravno nedostaju al ovi trenutno sto igraju su izuzeno kvalitetni ponavljam moje misljenje je da jedino sto ova reprezentacija srbije ne moze nadoknaditi to je Teodosic .
Malo uporedjujem reprezentacije srb i hrv
Tomic,Zizic,Bentner,Saric na suprot Jokic,Marjanovic,Macvan,Lucic tu je to negdje . na poziciji 2-3 takodje Bogdanovic,Hezonja,Tomas,Simon na suprot Bogdanovic,Bjelica,Simonovic ,Nedovic .al ono gdje je bas prevaga to je Teodosic,Markovic Jovic na spram Popovic i Ukica .

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2017, 17:29

NeshaFCB je napisao/la:

@bordobijeli

Izvini, kako nas samo nije stid uzdizat Llulla, MVPa neke tamo nikad jace Eurolige. Nije on ni blizu Teodosicu, ipak ovaj ljepse dodaje. Koga boli kur.ac za tim to ga razni Seibutisi ovog svijeta mogu u odbrani napunit, ko da je to bitna stvar. Koga boli kur.ac to na 6 asistencija izgubi oko 3 lopte dok taj isti Llull na 6 asistencija nesto malo preko 2 izgubi. Bitno je da Teodosic doda pas bez gledanja pa onda da se po fb stranicama spama komentarima tipa Teo magija, bolji od Chris Paula, ko je Curry za naseg maga Tea i slicno od cega normalan kosarkaski fan dobije tumor na mozgu.

Ti i dalje ne shvatas sta znace Pau i Marc na ovim FIBA turnirima. Pau da sa 45 dodje igrat turnir imat ce bar 15ak poena u posjeku i 10ak skokova. Mislis da njemu Bobi, Kuzmic, Jokic mogu ista u odbrani ? Mogu ga samo gledat kako im trpa 25 poena da se ni ne uznoji. Jednog Goberta je na proslom Eurobasketu smijesnim pravio, a on je najbolji defanzivni centar NBA lige. Pored njih se sigurno ne bi prosetali, nema teoretske sanse jer protiv njih se Ameri ne prosetaju, a kamoli reprezentacija koja po individualnom kvalitetu nije jaca od njih. Njima takodjer fali fin broj jako kvalitetnih igraca koji bi vjerovatno bili glavni igraci u vecini ekipa na prvenstvu dok su kod njih svedeni na role playere zbog tog kvaliteta braca kojima niko ni blizu nije.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 sep 2017, 17:35

Federer17 je napisao/la:Cinjenica je da se ovaj sastav reprezentacije Srbije, po mom misljenju, osporava iskljucivo zbog eventualnog neuspjeha. Takodjer je cinjenica da je ovaj trenutni roster sastavljen od igraca, od kojih gotovo svi u nogama imaju na stotine odigranih jakih i bitnih utakmica u svojim karijerama. Vecina njih (ako ne i svi, ne da mi se trenutno gledati sastav) nastupa za sasvim respektabilne evropske ekipe i nosioci su istih. Tako da, uzeti u obzir sve ekipe, pogledati njihove rostere i tek onda se moze ovaj trenutni sastav omalovazavati i eventualni neuspjeh pravdati nedostatkom nekoliko glavnih igraca. Pogledajte klubove i njihove uloge u tim klubovima igraca Slovenije (osim Dragica-Doncica), Hrvatske (osim tri NBA igraca), Finske i slicno. Kada se to sve uporedi, igraci poput Lucica, Gudurica, Kuzmica, Macvana (i vecine ostalih) su kvalitetniji i imaju bolje karijere od gotovo svih njih.

Naravno, Teodosic, Jokic i Bjelica (i ostali koji fale, sigurno, ali se definitivno slazem s @Kawhijem da za njih manje-vise imaju igraci iste/slicne kvalitete) su brutalni igraci, njihov nedostatak je nemjerljiv, ali Boze moj. Koga briga sto je reprezentacija Bosne (sto spletom okolnosti, sto 'patriotizmom' pojedinih igraca) dospjeha u najnizi rang evropske kosarke. Do zadnje minute se nije znalo hocemo li godinama biti bez utakmica reprezentatije, i to protiv neke velesile Armenije. Koga briga sto se nikada ne okupise Nurkic, Teletovic, Djedovic, Musa (i ostali) na jednom EP-u, pa da vidimo i mi gdje je domet nase kosarke.
Fino si ti to sve napisao i sve je to istina, samo sto se ja ne bih slozio sa Kawhiem povodom toga oko istog kvaliteta. Jer nije isto da li ti je clan rotacije Nedovic ili Micic. Nije isto da li je na cetvorci back-up Simon ili Birca. Nije isto da li je u rosteru Kalina koji bi igao 25 minuta ili Lazic koji je tu da povremeno odmori one glavne. Nije isto da li je centar u rotaciji Raduljica, koji realno uvijek razvali u reprezentaciji, ili Stime koji daje srce za nju, ali nije to to.

Ja i dalje svakako mislim da smo medju najkvalitetnijim na EP, bez obzira na povrede/odustajanja. Ne znam da li je pretjerivanje, ali Bogdan je za mene medju najboljim bekovima sto se Evrope tice. Jovic mi je medju najboljim organizatorima igre. Kuzmic medju najboljim defanzivcima. Lucic, Bobi i Macvan uvijek mogu pruziti odlicnu partije.. Sa ovakvim raspletom sto se tice knock out faze, mozemo i do medalje sigurno, iako nece biti ni malo lako.

@epidaurus

Koliko neki pretjeruju sa uzdizanjem Teodosica, toliko i ti pretjerujes sa njegovim ponizavanjem. Citajuci tvoje upise stice se utisak da je on u stvari igrac manje i da bi braca Gasol i Ljulj Srbiji uvalili po 30 poena i da bi zavrsilo nekim rezultatom 120-85 u njihovu korist. Ja ne tvrdim da bi Srbija bilo sta uzela, ali bilo bi u najmanju ruku tijesno.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 08 sep 2017, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 08 sep 2017, 17:36

Po meni kad bi i Hrvatska i Srbija igrale u najjacim sastavima bila bi egal utakmica,ne kazem da bi hrvati dobili ali po meni je to utakmica na jednu loptu.Sa francuzima isto,a spanci su ipak koplje iznad sviju...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 sep 2017, 17:43

da malo odmorimo uz got

slika
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 08 sep 2017, 17:46

Epidaurus je napisao/la: Izvini, kako nas samo nije stid uzdizat Llulla, MVPa neke tamo nikad jace Eurolige. Nije on ni blizu Teodosicu, ipak ovaj ljepse dodaje. Koga boli kur.ac za tim to ga razni Seibutisi ovog svijeta mogu u odbrani napunit, ko da je to bitna stvar. Koga boli kur.ac to na 6 asistencija izgubi oko 3 lopte dok taj isti Llull na 6 asistencija nesto malo preko 2 izgubi. Bitno je da Teodosic doda pas bez gledanja pa onda da se po fb stranicama spama komentarima tipa Teo magija, bolji od Chris Paula, ko je Curry za naseg maga Tea i slicno od cega normalan kosarkaski fan dobije tumor na mozgu.

Ti i dalje ne shvatas sta znace Pau i Marc na ovim FIBA turnirima. Pau da sa 45 dodje igrat turnir imat ce bar 15ak poena u posjeku i 10ak skokova. Mislis da njemu Bobi, Kuzmic, Jokic mogu ista u odbrani ? Mogu ga samo gledat kako im trpa 25 poena da se ni ne uznoji. Jednog Goberta je na proslom Eurobasketu smijesnim pravio, a on je najbolji defanzivni centar NBA lige. Pored njih se sigurno ne bi prosetali, nema teoretske sanse jer protiv njih se Ameri ne prosetaju, a kamoli reprezentacija koja po individualnom kvalitetu nije jaca od njih. Njima takodjer fali fin broj jako kvalitetnih igraca koji bi vjerovatno bili glavni igraci u vecini ekipa na prvenstvu dok su kod njih svedeni na role playere zbog tog kvaliteta braca kojima niko ni blizu nije.
Šta je Ljulj osvojio prošle godine? - Ništa.
Msm uopšte upoređivati značaj Teodosića i Ljulja za jednu, odnosno drugu reprezentaciju nema smisla. Prosto jer Ljulj nije najbolji španski košarkaš, pa sve drugo onda.

Drugo mađioničar poput Teodosića teško da će se roditi u narednih 20 godina. On je puno više od statistike. On ne živi za poene, već za asistencije.
Potenciraš Ljuljovu odbranu kao da je on world class defense... a nije. Uostalom njegovo košgetersko isticanje je bilo glavni uzrok da ništa ne osvoje prošle sezone.

Treće, niko ne spori da je Pau igračina... međutim pojedinac ne osvaja zlata. To ni jedan Dirk nije radio.
Da je bolji košarkaš od Marjanovića, Raduljice svakako... da bi možda ubacio 20 bi... ali je gubio od Srbije i to slabije nego što bi bila da je došla u iole ozbiljnijem sastavu na ovo takmičenje.

Četvrto, imajući u vidu navedeno dakle tim koji je na takmičenje došao bez 7/8 najboljih košarkaša, prosto je nemoguće na kraju ovog prvenstva praviti neke komparacije s tom pričom o dominaciji jedne od reprezentacija.

Suština je da se evropska košarka svela na tri top reprezentacije i par onih koje bi možda u doglednoj budućnosti mogle biti u samom vrhu. Svi ostali su već 2 klasa.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 08 sep 2017, 17:48

SF6 je napisao/la:Po meni kad bi i Hrvatska i Srbija igrale u najjacim sastavima bila bi egal utakmica,ne kazem da bi hrvati dobili ali po meni je to utakmica na jednu loptu.Sa francuzima isto,a spanci su ipak koplje iznad sviju...
S kakvim god sastavima da igraju, to će uvijek biti egal zbog rivalstva koje traje sve ove decenije. Hrvati su dobijali u vaterpolu kad su bili slabiji, Srbi u rukometu...
Hrvatska je na ovom prvenstvu pokazala veoma malo i nije isključeno da će u eliminacionoj fazi izgledati puno ozbiljnije. Njihov potencijalni problem je što su praktično sve svalili na leđa Daria i Bojana.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []