FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

-Barcelona-
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la -Barcelona- » 01 sep 2010, 13:31

neznam jel neko vec postavio ako jest ivinjujem se :mrgreen:
Madridski sportski dnevnik Marca obavila je istraživanje na startu nove nogometne sezone u Primeri, s pitanjima o novom prvaku, najboljem strijelcu i treneru...

Dakako, kada je u pitanju novi prvak glavnina glasova je išla u smjeru Barcelone (branitelja naslova) i madridskog Reala (aktualnog doprvaka), pa je tako 95 posto ispitanih dalo svoj glas jednom od dva najveća nogometna giganta španjolskoga nogometa. Ipak, Barcelona nešto bolje figurira od Reala, te je dobila 48.8 posto glasova naspram Realovih 45.8 posto.

Šanse ostalih klubova su u pravom smislu riječi simbolične: dva posto glasača vjeruje madridskom Atleticu, 1.6 posto Valenciji, a 0.7 posto Sevilli. Real Madrid je dobio jednu borbu, a to je ona ko ima najboljeg trenera.

Jose Mourinho je na prvom mjestu sa 48.8 posto glasova, te je slavio priličnu pobjedu u odnosu na Pepa Guardiolu, trenera Barcelone, koji je skupio 38.5 posto glasova. Na trećem je mjestu trener Atletico Madrida Quique Sanchez Flores sa 5.8 posto glasova.

Novi najbolji strijelac lige će biti ovoljetno pojačanje Barcelone David Villa. Tako barem kažu oni koji su sudjelovali u anketi, a Villi se priklonilo njih 37 posto. Slijedi Lionel Messi (20.7 posto), pa dva igrača Reala Gonzalo Higuain (20 posto) i Cristiano Ronaldo (17.3 posto). Tek je na petom mjestu zvijezda Atletica, Urugvajac Diego Forlan (samo četiri posto glasova).

Istraživanje Marce za sezonu u Primeri:

Novi prvak 1. Barcelona 48.8% 2. Real Madrid 45.8% 3. Atletico Madrid 2% ...

Najbolji trener 1. Jose Mourinho (Real) 48.8% 2. Josep Guardiola (Barcelona) 38.5% 3. Quique Sanchez Flores (Atletico) 5.8% ...

Najbolji strijelac 1. David Villa (Barcelona) 37% 2. Lionel Messi (Barcelona) 20.7% 3. Gonzalo Higuain (Real) 20% ...
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 01 sep 2010, 18:05

slika

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 01 sep 2010, 18:41

oj ne i ovde.... :mrgreen:
ja konto neku peticiju protiv njega pokrenit da ne dolazi vise na forum a evo ga sad i na barcinoj temi..... :lol:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 sep 2010, 18:55

BREAKING NEWS:

Trener FC Barcelone Pep Guradiola za narednu sezonu u startnoj postavi u gostujućim utakmica na golu ce koristiti usluge Ekrema Jevrića, u narodu poznatijeg kao Gospoda. Ovaj smjeli potez Guardiola je objasnio time sto Barcelona igra toliko dobro da golman skoro i ne treba. Tako ce mjesto medju stativama zazeti zvijezda Kanade i Amerike,dok ce na utakmicama na Kamp Nou gol Barcelone cuvati gost - igrac (golman), tj, onaj ciji redni broj ulaznice bude izvucen prije pocetka utakmice.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 01 sep 2010, 20:26

Posto je Ibra otisao, 9-ku ce od sada nositi Bojan,dok ce 11 nositi Jeffren.

Evo jedan tekst,dug je,ali jako zanimljiv

Iz perspektive Johana Cruyffa

U svojoj kolumni koju svake sedmice objavljuje u jednom od najtiražnijih katalonskih dnevnih listova, Johan Cruyff, nekadašnji legendarni igrač i trener Barcelone, a danas selektor Katalonije, osvrnuo se na aktuelna događanja u klubu i kao i uvijek ponudio zanimljive poglede na dešavanja u Blaugrani. Ovdje vam u cijelosti prenosimo sadržaj njegove kolumne.

O kvantitetu i kvalitetu igračkog kadra

"Nisam upoznat s time da li stručni štab Barçe planira dovesti nekog igrača u posljednjim satima prijelaznog roka, ali začudio bih se kad bi to učinili. Nakon odlaska Ibrahimovića i dolaska Mascherana prvi tim broji 19 igrača, od čega su dvojica golmani. Iako se nekima može učiniti da je ludost započeti sezonu u kojoj se planirate boriti za sva tri trofeja (prvenstvo, kup i Liga prvaka) sa svega 17 igrača u polju, mišljenja sam da je u slučaju Barçe to opklada na sigurno. Jer ovi igrači koje Barça ima možda jesu malobrojni, ali su veoma dobri i vjerni klubu, a pomoć mogu imati i u mladim igračima iz klupskog podmlatka. Ovo je plod Guardiolonog razmišljanja koje ove godine više nego ikad ranije potvrđuje klupsku filozofiju, a upravo ta filozofija je ono što ovaj klub čini drugačijim od drugih: započinjemo sezonu sa 19 prvotimaca, ali sa širom otvorenim vratima za znatan broj igrača iz podmlatka. To su veoma talentovani mladići koji su okruženi odličnim stručnjacima i koji već igraju po istim onim notama po kojim igraju prvotimci.

Da sam ja lično jedan od privilegovanih članova prvog sastava, sijao bih od sreće. Znao bih da ću tokom sezone dobivati priliku za igru i to relativno učestalo, bilo na svom mjestu ili na nekoj veoma sličnoj poziciji. Ili možda čak i na nekoj udaljenijoj, ali bih znao da ću dobiti svoju priliku, za razliku od igrača koji se nalaze u timovima sa 23 ili 24 igrača gdje uvijek ima onih koji ne dobivaju dovoljno prilika i samim time postaju nezadovoljni.

Guardiolina odluka da započne sezonu sa manje brojnim sastavom se može činiti rizičnom, ali ona nije novost - već dvije godine situacija u Barceloni je po tom pitanju skoro identična, a klub je u tom periodu osvojio osam trofeja prikazujući atraktivnu igru. Na ovaj način niko od igrača se ne može uspavati. Dovoljna je da samo jednog igrača zadesi jedna kazna zbog kartona, samo jedna blaža ili teža povreda, samo jedna utakmica neigranja iz preventivnih razloga i odmah su svi ostali prvotimci u sastavu za utakmicu (18 igrača).

Za one koji misle da je sigurnije da ekipa broji više igrača imam jedno pitanje. Koliko igrača je optimalan broj? Je li trebalo dovesti još jednog, dvojicu, trojicu ili možda čak četvoricu? Po jednog u svaku liniju u ekipi (golmani-odbrana-sredina-napad)? Da li treba dovesti novog napadača koji bi nadoknadio odlazak Ibrahimovića? Nekog iskusnog? Šveđanin je bio iskusan i talentovan igrač, ali njegovo uklapanje u ekipu nije bilo u skladu sa očekivanjima. Osobnost igrača, njegov način razmišljanja, volja da se on uklopi u ekipu i njen stil igre su također stvari koje pored talenta odlučuju o tome da li će dolazak tog igrača predstavljati uspjeh ili neuspjeh."

O gajenju stila totalnog fudbala i slučaju Ibrahimović

U svojoj kolumni Cruyff nije propustio priliku osvrnuti se na to da je sadašnja Barçina igra još jedna od novijih verzija totalnog fudbala, istog onog stila igre čiji je on najveći i najpoznatiji predstavnik bio kao igrač sedamdesetih godina prošlog stoljeća i ujedno istog stila čiji je glavni zagovarač bio devedestih godina kao trener ekipe, a i kasnije kada su ekipu vodili van Gaal, Rijkaard ili danas Guardiola, ali sada samo u statusu osobe čije se mišljenje u Kataloniji i danas itekako cijeni. Upravo zbog vjernosti tom stilu igre Cruyff nedvosmisleno vjeruje da će Pep Team kao i prethodnih godina svojom atraktivnom igrom i vjerom u svoj stil ponovo ostvariti uspjeh. Poznat kao osoba bez dlake na jeziku, Cruyff je stao u odbranu svog bivšeg igrača Pepa Guardiole kada je u pitanju slučaj Ibrahimović. Iz dijela njegovog teksta jasno se vidi da Cruyff smatra kako je Guardiola donio ispravnu odluku kada je pustio Ibrahimovića da ode iz kluba.

"Bez obzira na to koliko Barça imala igrača, fudbal je kolektivni sport i osobne želje i ambicije moraju biti podređene ciljevima ekipe. Ako golmane ostavimo po strani, svi igrači u polju trebaju biti svjesni jedne stvari: tokom sezone neće uvijek igrati na istom mjestu. To je nemoguće očekivati. Ove godine ćemo vidjeti kako bočni igrači (Alves, Maxwell) igraju u veznom redu ili čak u napadu kao krila. Vidjet ćemo i stopere kako igraju na pozicijama bočnih igrača (Puyol) ili kao defanzivni vezni (Piqué). Za očekivati je da vidimo i vezne igrače kako igraju na bilo kojem od mjesta u veznoj liniji, ili kao napadači (Iniesta). Ubijeđen sam i da ćemo u nekim utakmicama imati prilike vidjeti defanzivne vezne kao ofanzivne vezne (Busquets, Mascherano) ili čak na pozicijama stopera (Busquets).

U ovakvoj ekipi niko nije zamjena nekome drugom, nego su igrači nadopuna jedni drugima, jer svi će od njih prije ili kasnije u manjoj ili većoj mjeri dobivati priliku da započinju utakmice ili uđu s klupe. Prilika za sve igrače da igraju u timu među njima stvara složnost, a sloga je nešto što igrači moraju ugraditi u tim pored svoje kvalitete, ukoliko žele da tim bude uspješan.

Nakon odlaska Ibrahimovića Guardiola može računati na pet napadača (Messi, Villa, Pedro, Bojan i Jeffren). Da li mu je potreban šesti? U tom slučaju onda bi imao trojicu koji ne igraju, što bi značilo da makar jedan od njih mora ostati van ekipe (prvih 18). Ono što je mnogo bitnije od kvantiteta je ravnoteža u ekipi i to ravnoteža kako na terenu tako i u svlačionici. Zašto je potrebno imati tim od 23 ili 24 igrača? Osim što je takav tim skup, u njemu će uvijek biti nekoliko namrštenih igrača koji su svjesni toga da imaju male izglede da dobiju priliku za igru usljed čega intenzitet njihovog rada i moral padaju, što na različite načine negativno utiče na ekipu. Tačno je da ekipu može zadesiti neki crni niz povreda, ali kako ga predvidjeti i šta uraditi ako nesreća zadesi samo jednu liniju u formaciji ekipe? Za koga se onda odlučiti pred početak sezoneda bismo se osjećali sigurnim? Dovesti samo odbrambene igrače? Ili vezne? Ili možda ipak napadače? Nažalost, niko od nas ne može predvidjeti i iskontrolisati povrede igrača i na vrijeme se pobrinuti da na određenim mjestima na terenu angažira nove igrače tako da na tim pozicijama ne dođe do manjka aktivnih igrača.

Ipak, ono što se može iskontrolisati je kako se u javnosti ponašaju menadžeri igrača. Svaki igrač je uvijek odgovoran za ono što izjavljuje njegov menadžer i to na način da mu on lično kaže šta da izjavljuje ili tako što se slaže sa izjavama svog menadžera. U slučajevima kada menadžer igrača širi negativnu energiju ili svoje izjave uperi protiv nekoga u klubu, ja ne bih bio ni trunke tolerantan prema njemu. Ako jednom na taj način otvori usta, onda je vrijeme za rastanak. Već sljedećeg vikenda igrač kojeg taj menadžer predstavlja ne bi se našao u mom sastavu.

Na kraju mogu reći da u Barçi sve ostaje isto. Svejedno je ko igra i na kojoj poziciji, jer je igra ekipe ta koja se ne mijenja. A njoj se veoma teško suprotstaviti. Čak i ako ova Barcelona nekad izgubi, to je prije zbog vlastitih grešaka nego zbog toga što je nadigrana od svog protivnika. U Santanderu odlučujuću ulogu imao je Victor Valdés, jer nije isto da li ekipa na poluvrijeme odlazi s vodstvom od 2-0 ili 2-1, pogotovo na gostujućem terenu. Jer ako vodite samo sa 2-1, stvari mogu postati komplikovane. A već su postale komplikovane za Mourinhov Madrid. Oni odmah od početka moraju da se vade, jer Barça ih je već ostavila iza sebe."
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 02 sep 2010, 01:10

Nemate pojma kkavu je dimenziju dobila barca u Maschu ! tO DA nema pojma sa loptom to su djecije price , zivi bili pa vidjeli kakv ce on igrac bit !
Jeebo Ibru davno sam ja tgo govorio on je igrac koji je napucan od strane svog menadzera i komercijale ! Izvrstan je po kvalitetima ali nedovoljno za Barce ! Jedan od drazih mi je igraca opcenito ali taj igrac je egoista mada se malo u Barci promjenio.Nije mi zao sto ide , barca ce ustediti nekih 70 mil na njemu sto fkt nije ni malo malo! Za duplo manje se moze dovesti jedan napadac koji odgovara nasem stilu igre a ne neke krampe koje cekaju loptu na 16 i na kraju nemoze da zakuca ! To da Barca ima manjak igraca sa tgi mse ne slazem, igraca ima dovoljno stim da se zhna da kod nas svaki igrac moze adekvatno igrati bilo koju poziciju.To se vidilo posebno u finalu LP kad smo sakati bili protiv Manche. Bus moze igrati CM , DM , pa i stoepra
Masc , moze igrati bukvalno svaku poziciju kao i maxvell i Adriano i Dani! Abidal CB i LB
Puyol CB I RB , Pique CB i mislim da odlicno moze igrati DM
Messi - Krilo , centra i sredinu
Iniesta - Krilo , sreda
Xavi - CM ,Dm
Keita isto
itd itd itd
sve su to univerzalci koji se mogu krpiti medjusobno , stim da ova djecurlija Barce nisu nimalo bezazlena posebno Thiago , Jonathan i par stopera ! Ima i onaj napadac jedan , neznam mu ime :D Krupan i sminker je , igra perstrasno ! :D

Nebrinite se opet je Barca najjaca :)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 sep 2010, 11:52

Kapiten Puzol nam je povrijedjen, al izgleda nije ozbiljno kako se mislilo, ya dvije tri sedmice bice spreman. Valjda bude potpuno spreman do treceg kola kad gostujemo Atletico Madridu, po meni to nam je kljucna utakmica sve tamo do el classica. Dobijemo li taj derby, najvjerovatnije cemo docekati el classico sa maximalnim brojem bodova na kontu. Vrlo nam je bitno tako uhvatiti furioyan ritam na pocetku i tako demoralisati Morinjovu ekipu. Uz nekoliko bodova prednosti, i pobjedu u el classicu, Real ce vec u prvom dijelu seyone biti nokautiran.

U ligi prvaka isto je bitno vec u prvim utakmicama rijesiti posao, prvo cekamo Panatinaikos, pa gostujemo Kazanu, pa onda dvomec protiv Kopenhagena. 10 bodova iz prve cetiri utakmice u grupi su realnost, a vjerovatno i bice dovoljni za lagan i miran prolazak dalje.

Dobra stvar sto se tice rasporeda u ovoj sezoni je da cemu tamo u 4. mjesecu imati nesto laksi raspored nego proslih sezona, od teyih utakmica tu su gostovanja realu i viljarealu, ne toliko puno teskih utakmica kao proslih sezona, kad su i najteze i odlucujuce utakmice u ligi prvaka. Ove seyone su te teze utakmice prilicno lijepo rasporedjene, tj, nisu zgusnute.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 02 sep 2010, 12:05

Romariooo je napisao/la:Kapiten Puzol nam je povrijedjen, al izgleda nije ozbiljno kako se mislilo, ya dvije tri sedmice bice spreman. Valjda bude potpuno spreman do treceg kola kad gostujemo Atletico Madridu, po meni to nam je kljucna utakmica sve tamo do el classica. Dobijemo li taj derby, najvjerovatnije cemo docekati el classico sa maximalnim brojem bodova na kontu. Vrlo nam je bitno tako uhvatiti furioyan ritam na pocetku i tako demoralisati Morinjovu ekipu. Uz nekoliko bodova prednosti, i pobjedu u el classicu, Real ce vec u prvom dijelu seyone biti nokautiran.

U ligi prvaka isto je bitno vec u prvim utakmicama rijesiti posao, prvo cekamo Panatinaikos, pa gostujemo Kazanu, pa onda dvomec protiv Kopenhagena. 10 bodova iz prve cetiri utakmice u grupi su realnost, a vjerovatno i bice dovoljni za lagan i miran prolazak dalje.

Dobra stvar sto se tice rasporeda u ovoj sezoni je da cemu tamo u 4. mjesecu imati nesto laksi raspored nego proslih sezona, od teyih utakmica tu su gostovanja realu i viljarealu, ne toliko puno teskih utakmica kao proslih sezona, kad su i najteze i odlucujuce utakmice u ligi prvaka. Ove seyone su te teze utakmice prilicno lijepo rasporedjene, tj, nisu zgusnute.
da samo je atletico madrid mnogo jaci nego prosle sezone i bice nam mnogo tesko da ih pobedimo,dosta teskih utakmica imamo na pocetku,ide ovako,svako drugo kolko skoro neki jaci klub,al bolje da pocetak bude tezi nego posle kad igramo ligu sampiona!
MVP - Messi-Villa-Pedro

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 02 sep 2010, 12:28

Guardiola je overrated

Pokravio Eto`o. Pokravio Ronaldinho. Pokvario Zlatan.

:evil:
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 sep 2010, 12:31

Atletiko je beton ekipa, jedino nama godi sto igraju napadacki, pa u tim nadigravanjima sipaju golovi, a ako budemo imali kompletnu ekipu, ne gine tu pobjeda Barce od jedno 4 2.

Ovakav raspored nam mislim godi, jer kad su sve teske utakmice nagurane u mjesec dana, jos kad se igra i liga prvaka, onda je to veliki teret, jos ako se dese povrede u tom periodu, onda je hebeno.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 sep 2010, 12:41

D1n0 je napisao/la:Guardiola je overrated

... ali je i pokorio Real i to 4 puta zaredom, uz gol razliku 11 prema 2
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 02 sep 2010, 12:43

sta mislite oceli pedro ove sezone igrati prvu ili ce ulaziti sa klupe???
MVP - Messi-Villa-Pedro

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 sep 2010, 12:48

losmi je napisao/la:sta mislite oceli pedro ove sezone igrati prvu ili ce ulaziti sa klupe???
Ja mislim kombinovano.

U gostujucim tezim utakmicama ocekivati je da Iniesta igra krilo, a da Maskerano ili Keita budu u sredini s Xavijem. U toj kombinaciji Pedro ce ulayiti s klupe, dok u domacim utakmicama vjerovatno ce Xavi i Iniesta biti u sredini, a Pedro na krilu. Tako smo nekako i do sada igrali, naravno uz pretpostavku da su svi zdravi i spremni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 02 sep 2010, 12:50

Trebao bi igrati,zajedno sa Villom i Messiem.Jos u zamjeni imaju Bojan i Jeffren.Kao sto sam vec i prije rekao,nadam se da ce Bojan sve vise i vise igrati,on je kao prva zamjena gore.Mada je lijepo,kad pogledas napadacke opcije,vidis da svi mogu igrati i napadaca i djelovati po krilu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 02 sep 2010, 16:42

Romariooo je napisao/la:Atletiko je beton ekipa, jedino nama godi sto igraju napadacki, pa u tim nadigravanjima sipaju golovi, a ako budemo imali kompletnu ekipu, ne gine tu pobjeda Barce od jedno 4 2.

Ovakav raspored nam mislim godi, jer kad su sve teske utakmice nagurane u mjesec dana, jos kad se igra i liga prvaka, onda je to veliki teret, jos ako se dese povrede u tom periodu, onda je hebeno.
to barci godi? pa ubijaju barcelonu na calderonu upravo zato sto igraju napadacki. ja sam prezadovoljan eventualnim bodom protiv atletica sad u trecem kolu.

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 02 sep 2010, 19:05

"Ni ja ne razgovaram s Guardiolom"
Barcelonin malijski vezni nogometaš Seydou Keita (30) komentirao je svoj odnos s aktuelnim trenerom kluba Josepom Guardiolom.
Seydou Keita
Seydou Keita
Nakon što je prethodno sada već bivši igrač Barcelone Zlatan Ibrahimović izjavio da je imao jako lošu komunikaciju s Guardiolom, te je zbog toga i otišao u Milan, Keita je rekao slično, iako bez negativne konotacije.

"I ja također ne razgovaram s Guardiolom. Ovdje sam da radim i zarađujem. Trener sa mnom razgovara na terenu i uvijek se brine da sam sposoban doprinijeti timu na najbolji način", rekao je Keita, upitan za komentar o odnosu Guardiole i Ibrahimovića.

Nedavno je Malijac potpisao četverogodišnje produženje ugovora s Barcelonom koje će ga vezati uz Camp Nou do 2014. godine.
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 03 sep 2010, 09:33

Zar se spanija -holandija un-21 neigra danAS U 20 casova,pise i na transfermarkt i na livescore,a na nemackom sajtu xxlscore pise da su sinoc igrali i da je spanije pobedila 2-1??
MVP - Messi-Villa-Pedro

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 03 sep 2010, 09:57

D1n0 je napisao/la:Guardiola je overrated

Henry xD
🎶 Sixty million down the drain, Kai Havertz scores again! 🎶

omgmessi
Kontakt:

Post Postao/la omgmessi » 03 sep 2010, 11:46

losmi je napisao/la:Zar se spanija -holandija un-21 neigra danAS U 20 casova,pise i na transfermarkt i na livescore,a na nemackom sajtu xxlscore pise da su sinoc igrali i da je spanije pobedila 2-1??
Sinoč su več igrali, ko što si napisao završilo je 2-1 za Španiju. Golove su postigli Canales i Capel za Španiju i Bas Dost za Holandiju. Bojan je odigro čitavih 90 minuta, dok je za u21 debitovo i Thiago Alcantara, koji je u drugom poluvremenu zamjenio Rubena Pereza.

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 03 sep 2010, 11:53

omgmessi je napisao/la:
losmi je napisao/la:Zar se spanija -holandija un-21 neigra danAS U 20 casova,pise i na transfermarkt i na livescore,a na nemackom sajtu xxlscore pise da su sinoc igrali i da je spanije pobedila 2-1??
Sinoč su več igrali, ko što si napisao završilo je 2-1 za Španiju. Golove su postigli Canales i Capel za Španiju i Bas Dost za Holandiju. Bojan je odigro čitavih 90 minuta, dok je za u21 debitovo i Thiago Alcantara, koji je u drugom poluvremenu zamjenio Rubena Pereza.
cek kako se alcantara pokazao,od mladih barcinih,on mi je najomiljeniji!
MVP - Messi-Villa-Pedro

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.