NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kobe Bryant » 01 nov 2017, 08:48

NEZALAGANJE je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:
Meanwhile D'Angelo Russell averaging 27.8ppg 4.6rpg 7.2apg 1.8spg in Brooklyn Nets. Wait for 3-5 years and he will become the James Harden ll of the league.
Uz svo postovanje,brojevi igraca u slaboj ekipi i to ekipi koja zabija 120,a prima 130p mi nikako ne mogu biti relevantni.Posebno na pocetku sezone.Ne igra lose,gledao sam ga,ali James Harden i te usporedbe su smijesne.
Citiram nekoga sa lakers nation, nidje veze, dok bi većina bila zadovoljna da uspostavimo sistem kao sinoć da lopta kruži da većina zabija +15. Manjina kao ovaj bi voljela da Ingram i Ball imaju +20 I sa skokovima i asistencijama... tj. da budu zvijezde...
Da bi ja bio zadovoljan mora se prvenstveno odbrana podići na veći nivo, a sa Ballom i Ingramom možemo samo I igrati ovako brzo i ne sebično...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 08:55

@Kobe Ma znam,samo komemtarisem.LAL,barem na pocetku ove sezone,igraju bolje nego prosle,ali jos je tsno zs bilo kakve analize kad je igra timova u pitanju.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 nov 2017, 10:02

NEZALAGANJE je napisao/la:Sve sam procitao na ovom forumu. [emoji38] [emoji38] Ubuduce kad mi neko od ovih "objektivnih" napise kakav komentar o mojoj subjektivnost,odje.bacu ga po kratkom postupku
. :urnebes:

GS sampioni svemira,sa najboljim igracem lige(Durant),najboljim 3.igracem lige(Curry),najboljim defanzivcem lige(Green) i suterom boljim i od Millera i Allena(Thomspon).Dakle,ocekujem od njih da ove sezone uzmu makar 80 utakmica.
Ups,vec su izgubili 3.Nece moci. :oops:
Zašto se bez veze pališ?
Često znaš odgovoriti kontra argumentima, ali svaki put kad vam se objasne ove stvari o uspjehu GSW vi ili odgovarate ironično ili nestanete skroz dok se ne smiri diskusija. Nikad niko da argumentima pobije činjenicu da je Steph glavni "krivac" za uspjeh ratnika i da je Durant tu samo da bi se lakše osvojilo. Spominju se mnogi kao bolji od Stepha, i neka ali zna se ko je Babuka i ko donosi prstenje.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 nov 2017, 10:20

Tracy3McGrady je napisao/la:Spominju se mnogi kao bolji od Stepha, i neka ali zna se ko je Babuka i ko donosi prstenje.
MVP finala jednom bio Igoudala, drugi put Durant... da je bas Steph taj koji donosi prstenje valjda bi to strucni ljudi vidjeli i njemu dali nagradu ;)

Steph je unikatan igrac, tu nema dileme, ali da ga izbacis iz GSW i ubacis u Clipperse, ne bih se bas kladio da bi osvojio ijedan prsten... Ipak GSW ima odlican sistem, vrhunske igrace, kvalitetno pomocno osoblje...

Mozda GSW ne bi dosao do titule bek Klaya ili bez Greena, to je sve hipoteticki, mozda cak ne bi osvojili bez Iguodale, Livingstona...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 10:38

Tracy3McGrady je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Sve sam procitao na ovom forumu. [emoji38] [emoji38] Ubuduce kad mi neko od ovih "objektivnih" napise kakav komentar o mojoj subjektivnost,odje.bacu ga po kratkom postupku
. :urnebes:

GS sampioni svemira,sa najboljim igracem lige(Durant),najboljim 3.igracem lige(Curry),najboljim defanzivcem lige(Green) i suterom boljim i od Millera i Allena(Thomspon).Dakle,ocekujem od njih da ove sezone uzmu makar 80 utakmica.
Ups,vec su izgubili 3.Nece moci. :oops:
Zašto se bez veze pališ?
Često znaš odgovoriti kontra argumentima, ali svaki put kad vam se objasne ove stvari o uspjehu GSW vi ili odgovarate ironično ili nestanete skroz dok se ne smiri diskusija. Nikad niko da argumentima pobije činjenicu da je Steph glavni "krivac" za uspjeh ratnika i da je Durant tu samo da bi se lakše osvojilo. Spominju se mnogi kao bolji od Stepha, i neka ali zna se ko je Babuka i ko donosi prstenje.

Penny Hardaway #1
Znas zasto se ne slazemo?Evo argumentovano cu ti objasniti.Prvo,Steph je najznacajniji za igru GS i njihov sistem,bez dileme,kad je ofanziva u pitanju.Kad je u pitanju defanziva,oduzmi Greena i ta ekipa nema sanse da dodje do titule.Sta to govori?Govori da Steph nema jednak uticaj na oba kraja parketa.
Drugo,on donosi prstenje?Finale 2015. Iguodala usporio Jamesa,uzeo MVP i da nije bilo tog usporavanja,dzaba sva ofanziva Stepha na drugoj strani.Uostalom,ta MVP titula je dokaz toga,sto znaci da to nije samo moje misljenje.Finale 2016.izgubili,a 2017.KD izdominirao,a moje skromno misljenje je da nema sanse da bi uzeli titulu,da nije bilo njega.Vec su bili "procitana knjiga",ali je ovaj unio novu dimenziju.
Sta vidimo iz svega ovoga??Vidimo da je nezamjenjiv kotacic u njihovom sistemu,ali daleko od toga da moze "sam".E onda nakon svega ovog nabrojanog uporedi ga sa Kawhiem bez kojeg SA nece funkcionisati protiv najjacih ekipa u POu(ne pricam o RSu gdje SA svojim sistem moze i bez njega protiv 60% lige) ni ofanzivno ni defanzivno i reci mi da ima veci uticaj?

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 01 nov 2017, 10:57

ja nisam upućen al je li taj kawhi ubacuje 70 poena svaku noć pa je toliko iznad ostalih ? Hvala

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 nov 2017, 11:36

Meanwhile D'Angelo Russell averaging 27.8ppg 4.6rpg 7.2apg 1.8spg in Brooklyn Nets. Wait for 3-5 years and he will become the James Harden ll of the league.

ja na basketballreference vidim da on ima nesto manje prosjeke u netsima

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 nov 2017, 11:59

filip13 je napisao/la:

Ma Russell nema ni 28 minuta u prosjeku u Netsima, tako da jes' napucana ova statistika. I te kako.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2017, 12:00

S Kawhijem ili bez Sas igra isto, ne propusta se nista, samo koju vise akciju nacrtaju LMA i drugim, sistem.

K'o Hardenove asistencije, 11 asistencija je beton, ali u drugom sistemu je to 7.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 nov 2017, 12:01

Monolog je napisao/la:

Ma Russell nema ni 28 minuta u prosjeku u Netsima, tako da jes' napucana ova statistika. I te kako.[/quote]

nesto iznad 21 poena ima trenutno,ne znam otkud ova gornja statistika

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 01 nov 2017, 12:09

filip13 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:

Ma Russell nema ni 28 minuta u prosjeku u Netsima, tako da jes' napucana ova statistika. I te kako.[/quote]

nesto iznad 21 poena ima trenutno,ne znam otkud ova gornja statistika[/quote]

lažu mučki provokatori :urnebes: , da umanje Ball-a i Ingram-a , ja nisam ni provjeravao , samo copy paste :o

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 12:14

alemsa je napisao/la:S Kawhijem ili bez Sas igra isto, ne propusta se nista, samo koju vise akciju nacrtaju LMA i drugim, sistem.

K'o Hardenove asistencije, 11 asistencija je beton, ali u drugom sistemu je to 7.
To i treba da bude odlika svakog dobrog i jakog sistema.Da akcije i igra budu iste i kad ne igraju najbolji igraci.
Medjutim,ako se govori o egzekuciji,e onda dolazimo do "problema",jer sama pojava x igraca utice drugacije na odbranu protivnika.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 nov 2017, 12:19

to je russellova statistika per 36 minutes
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 nov 2017, 12:23

KK_Bosna je napisao/la:to je russellova statistika per 36 minutes
29.6 5.6 6.8 1.4 za 36 minuta

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 nov 2017, 12:28

Jest, Russellove za sada odlicne brojke za manje od 30 minuta po tekmi su apsolutno nebitne, napumpane il sta vec al zato je Murray koji ni u SL dominirat ne moze buduci AS igrac i igracina samo takva :roll:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 12:56

Murray igra u ozbiljnoj ekipi i kad u takvoj ekipi i to u POu postavis DD onda je jasno kakav si potencijal.Ali hajde,sta je to bitno,nije izdominirao u SLu. :urnebes: Eto jeste Ball,pa kako igra?
Russell u mrtvim LAL nije mogao da ostvari nista,a jedan je 2.pik bio,a drugi 29.Jedan je igrao od dolaska u ligu,drugi sjedio na klupi.Uopste nece biti pitanje ko ce biti bolji igrac.U to budi siguran. ;)
Do tada cemo se diviti Russelovoj dominaciji u mocnim Netsima,jer ako i ovdje ne igra dobro(iako je poceo solidno) slijedeca stanica je Kina. :wave:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 nov 2017, 13:07

filip13 je napisao/la:
ma znam, ali Kobe je postavio statistiku prije ovog posljednjeg meca sinoc... to mu je statistika od danas

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 nov 2017, 13:10

NEZALAGANJE je napisao/la:Murray igra u ozbiljnoj ekipi i kad u takvoj ekipi i to u POu postavis DD onda je jasno kakav si potencijal.Ali hajde,sta je to bitno,nije izdominirao u SLu. :urnebes: Eto jeste Ball,pa kako igra?
Russell u mrtvim LAL nije mogao da ostvari nista,a jedan je 2.pik bio,a drugi 29.Jedan je igrao od dolaska u ligu,drugi sjedio na klupi.Uopste nece biti pitanje ko ce biti bolji igrac.U to budi siguran. ;)
Do tada cemo se diviti Russelovoj dominaciji u mocnim Netsima,jer ako i ovdje ne igra dobro(iako je poceo solidno) slijedeca stanica je Kina. :wave:
e sad ga i ti pretjera, cuj murray ce biti bolji igrac od russella :mrgreen:

russell je i trenutno bolji i ima veci potencijal od murraya i bice bolji igrac osim ako ne dozivi kakve lomove aclova ili nesto tako...

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 nov 2017, 13:12

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
ma znam, ali Kobe je postavio statistiku prije ovog posljednjeg meca sinoc... to mu je statistika od danas

postavio statistiku u 9 sati jutros,moguce da je to prije sinocnjeg meča

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 13:47

KK_Bosna je napisao/la:
e sad ga i ti pretjera, cuj murray ce biti bolji igrac od russella :mrgreen:

russell je i trenutno bolji i ima veci potencijal od murraya i bice bolji igrac osim ako ne dozivi kakve lomove aclova ili nesto tako...
Nisam ni rekao da trenutno nije bolji,ali je to i logicno.Duze je u ligi i na koncu,bio je lutrijski pik.Za to da li ce i ostati bolji igrac,cemo morati sacekati jos barem 2 sezone dok se ovamo Murray popuni fizicki i doda u svoju igru makar sut s poludistance kao onomad Parker!? ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.