NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Monolog » 01 nov 2017, 14:58

NEZALAGANJE je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
e sad ga i ti pretjera, cuj murray ce biti bolji igrac od russella :mrgreen:

russell je i trenutno bolji i ima veci potencijal od murraya i bice bolji igrac osim ako ne dozivi kakve lomove aclova ili nesto tako...
Nisam ni rekao da trenutno nije bolji,ali je to i logicno.Duze je u ligi i na koncu,bio je lutrijski pik.Za to da li ce i ostati bolji igrac,cemo morati sacekati jos barem 2 sezone dok se ovamo Murray popuni fizicki i doda u svoju igru makar sut s poludistance kao onomad Parker!? ;)
Murray, ma koliko ga ti volio jer je u SAS-u, ipak nema veći domet od Russella. U idealnim (za sportiste, naravno - bez povreda i nekih drugih nepredviđenih situacija) uslovima, Russellov plafon je debelo iznad Murrayevog i to je kristalno jasno. Druga stvar je što će Murray biti bliži da uzme prsten, ali prosto iz razloga što je neki sedmi-osmi igrač ekipe koja redovno igra PO i bori se za sami vrh, a Russell bilda statistiku u Netsima koji trenutno služe samo da ispune kvotu od 30 NBA timova.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 15:27

Monolog je napisao/la: Murray, ma koliko ga ti volio jer je u SAS-u, ipak nema veći domet od Russella. U idealnim (za sportiste, naravno - bez povreda i nekih drugih nepredviđenih situacija) uslovima, Russellov plafon je debelo iznad Murrayevog i to je kristalno jasno. Druga stvar je što će Murray biti bliži da uzme prsten, ali prosto iz razloga što je neki sedmi-osmi igrač ekipe koja redovno igra PO i bori se za sami vrh, a Russell bilda statistiku u Netsima koji trenutno služe samo da ispune kvotu od 30 NBA timova.
Ne govorim ja o Murrayu zato sto igra u SA i zato sto ce biti blizi prstenu.Pogledaj malo sta o njegovom potencijalu govore drugi.Procitaj i pronadji koji tekst. ;) Necemo se sloziti da je Russellov plafon iznad Murrayevog iz prostog razloga sto pod a)nema atletske sposobnosti kao ovaj b)nije ni upola defanzivac kao ovaj vec sada.Ofanzivno je Russell trenutno ispred jer ima daleko,daleko bolji sut i sto moze kreirati,ali je ogromno pitanje oko konstantnosti njegove kreacije jer je decko uzasno spor i slabo moze penetrirati sto je jedan od osnovnih razloga sto su ga LAL trejdovali.
Mislim,o cemu mi ovdje uopste pricamo?Pominjete neki nevidjeni potencijal, a decko je upravo trejdovan iz fransize koje 5 god nema na mapi?Zar to ne govori dosta o njemu? Sta je igrao 2 god u LAL i gdje je pokazao taj potencijal,a 2.pik je na draftu bio da se ne zaboravi?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 nov 2017, 15:30

NEZALAGANJE je napisao/la:ogromno pitanje oko konstantnosti njegove kreacije jer je decko uzasno spor i slabo moze penetrirati sto je jedan od osnovnih razloga sto su ga LAL trejdovali.
Mislim,o cemu mi ovdje uopste pricamo?Pominjete neki nevidjeni potencijal, a decko je upravo trejdovan iz fransize koje 5 god nema na mapi?Zar to ne govori dosta o njemu? Sta je igrao 2 god u LAL i gdje je pokazao taj potencijal,a 2.pik je na draftu bio da se ne zaboravi?
covjece, jesi li bas ozbiljan kad kazes da su ga se lakersi rijesili jer je los igrac?

zna se dobro zasto je dangelo otisao, a to nema veze apsolutno s njegovim igrama na parketu...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 nov 2017, 15:35

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne govorim ja o Murrayu zato sto igra u SA i zato sto ce biti blizi prstenu.Pogledaj malo sta o njegovom potencijalu govore drugi.Procitaj i pronadji koji tekst. Necemo se sloziti da je Russellov plafon iznad Murrayevog iz prostog razloga sto pod a)nema atletske sposobnosti kao ovaj b)nije ni upola defanzivac kao ovaj vec sada.Ofanzivno je Russell trenutno ispred jer ima daleko,daleko bolji sut i sto moze kreirati,ali je ogromno pitanje oko konstantnosti njegove kreacije jer je decko uzasno spor i slabo moze penetrirati sto je jedan od osnovnih razloga sto su ga LAL trejdovali.
Murray je atleta spram Russella, logično, Ali, Russell je ofanzivno mnooooooooogo jači od Murraya. Naravno da će Dejounte raditi na šutu, jer ovako je bukvalno DeAndre na poziciji playa. :mrgreen: Bila bi glupost da ne radi na istom i da ga ne popravlja iz sezone u sezonu. Nema ni Curry atletske sposobnosti pa opet pokazuje mnoge stvari. S druge strane, Towns i Wiggins mogu biti odlični defanzivci, a nema ih na tom polju. Odbrana je voljni momenat i Russell može voljom dovoljno sakriti fizičke nedostatke, dok Murray voljom ne može sakriti nepostojanost šuta.
I, da, pričamo o tome kako je veći Russellov plafon. Šta će biti i kako će se ko razviti - neke su druge stvari. Ovo je čisto na osnovu onoga što posjeduju u svom repertoaru. Al' hajde, sreća pa nisi ovo napisao zato što Murray igra za Spurse. Ne daj bože da je to bio slučaj. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 16:01

KK_Bosna je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:ogromno pitanje oko konstantnosti njegove kreacije jer je decko uzasno spor i slabo moze penetrirati sto je jedan od osnovnih razloga sto su ga LAL trejdovali.
covjece, jesi li bas ozbiljan kad kazes da su ga se lakersi rijesili jer je los igrac?

zna se dobro zasto je dangelo otisao, a to nema veze apsolutno s njegovim igrama na parketu...
Stani,jesi li ti ozbiljan?To je ispravnije pitanje.Ako je igrac takav potencijal i ima takav plafon,zasto ga trejdovati,a jos je na rookie ugovoru?Da li si svjestan da je trejdovan sa Mozgovom za 28. pik?? :shock: Takva mu je vrijednost.Ok,neko ce reci on je tu bio da "zasladi" los ugovor Mozgova,ali zar se Mozgov nije mogao istrpiti jos ove sezone,da se usput vidi kakav ce biti Russell,pa ih onda trejdovati na ljeto obojicu,ako budu losi??Niste sacekali,znaci gledali ste da ode sto prije jer,realno,nista nije pokazao u LAL.
Da se razumijemo,on nije los igrac,ali je daleko,daleko od onoga sto 2.pik drafta treba ponuditi u ovoj ligi.

@Monolog Svako ima pravo na svoje misljenje,a vrijeme ce pokazati sve.Glupo bi bilo da se sada ubjedjujemo oko igraca koji trebaju odigrati jos makar 2 sezone pa da vidimo kako stoje.Ono sto mogu reci za SA,je da njegovi pikovi obicno trebaju barem 3-4 godine da "dodju sebi" sto zbog manjka prilike da igraju odmah,sto zbog toga sto su to kasni pikovi koji trebaju ds se razviju,AKO se razviju uopste.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 nov 2017, 16:25

Murray koji je blago receno kamenjar, koji u jeb.enoj SL kao sophemore nije mogao dominirati veci potencijal od Russella koji je ofanzivno za ovog Stephen Curry licno :rol:

Prije svega Russell je tip igraca koji fizicki sporije sazrijeva, sto bi doticni strucnjak valjda trebao znati, i jos je daleko od svog vrhunca u fizickom smislu. Po kreaciji je za Murrayja Chris Paul licno, bez obzira na to sto nije eksplozivan il nesto. Uzasno spor sigurno nije, pogledao sam skoro sve njegove utakmice od dolaska u ligu i itekako znam sta pricam. U rookie sezoni je bio dio oprotstajnog cirkusa Kobea i sa trenerom koji je vrtio akcije s visokog posta preko raspalog Hibberta, a i takav je imao lijep broj ofanzivnih eksplozija gdje je pokazao kakav je talenat ustvari. Prosle godine je odlicno usao u sezonu i Lakersi su igrali jako dobro dok se on nije povrijedio u decembru i onda nezalijecen igrao skoro do AS pauze. Kad je dobio idealnu ulogu oko AS pauze, opet je imao dosta ofanzivnih eksplozija i pokazao sta moze. Odbrana mu je upitna i karakteristike lidera, zbog cega su Lakersi uostalom i uzeli Balla prije njega kojem u ta dva segmenta dobra vec sad (a i pokazao na UCLA kakav je lider i kako je okrenuo citavu ekipu.

Bookera jednog se u nebo dize, a jedina razlika izmedju njega i Russella prosle godine je ta sto je Devin imao vise minuta i vise slobode, nista vise. Uostalom uporedit per 36 brojke obojice prosle godine i sve se lijepo vidi. Od pocetka ove sezone igra odlicno, ne moze ipak svaka budala biljezit 20+ poena sa finim procentima. I sto je najludje od svega, biljezi 20+ poena u manje od 30 minuta po utakmici. Uglavnom sve ce se lijepo pokazat do kraja sezone koliko je Russell dobar i koliku je glupost Magic napravio sto ga je bukvalno poklonio Netsima. Sva sreca pa se to nece pokazati toliko stetno za Lakerse zbog fenomenalnog Kuzme koji je kradja drafta.

Reci da je Murray veci potencijal od Russella zbog atletike je isto da se kaze da je MUdiay veci potencijal od Russella. Ono atleta i moze skocit, a to sto je tehnicki potkovan ko osrednja bukva, to nije nimalo bitno.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 nov 2017, 16:31

KK_Bosna je napisao/la:zna se dobro zasto je dangelo otisao, a to nema veze apsolutno s njegovim igrama na parketu...
Stani,jesi li ti ozbiljan?To je ispravnije pitanje.Ako je igrac takav potencijal i ima takav plafon,zasto ga trejdovati,a jos je na rookie ugovoru?Da li si svjestan da je trejdovan sa Mozgovom za 28. pik?? :shock: Takva mu je vrijednost.
jel to fakat ne znas da je on smece od covjeka i kancer za svlacionicu?

i kad imas priliku da na draftu pokupis PG-a koji ti je uz sve to masina za $$$, a pri tom se rijesis lika kojeg svi mrze i uz njega jos bezmozgova, odluka da ga se pusti je itekako lagana...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 01 nov 2017, 16:45

Epidaurus je napisao/la: Bookera jednog se u nebo dize, a jedina razlika izmedju njega i Russella prosle godine je ta sto je Devin imao vise minuta i vise slobode, nista vise. Uostalom uporedit per 36 brojke obojice prosle godine i sve se lijepo vidi. Od pocetka ove sezone igra odlicno, ne moze ipak svaka budala biljezit 20+ poena sa finim procentima. I sto je najludje od svega, biljezi 20+ poena u manje od 30 minuta po utakmici. Uglavnom sve ce se lijepo pokazat do kraja sezone koliko je Russell dobar i koliku je glupost Magic napravio sto ga je bukvalno poklonio Netsima. Sva sreca pa se to nece pokazati toliko stetno za Lakerse zbog fenomenalnog Kuzme koji je kradja drafta.
Mislim da se nista nece pokazati do kraja sezone. Njegov talenat je bio neupitan, ali on se treba dokazati u narednim godinama kao pouzdana opcija ekipe koja igra PO, da bi se ono ispostavilo greskom. To sto ce nabiti statistiku u Netsima je samo pokazatelj da nije dzabe bio drugi pik, ali nije sve ni u talentu. Treba vidjeti kakav ce biti u ozbiljnoj ekipi i da li ce i dalje biti rakcina medju saigracima.

Ja inace od njegovog dolaska u ligu smatram da moze biti odlican kosarkas. Ne u smislu da ce biti top 20 kosarkas lige, ali da moze biti vazna karika u dobrim ekipama. Za njega je vjerovatno i najbolje to sto je trejdovan u Netse gdje je prakticno dobio svu slobodu i vjerovatno igra bez pritiska kojeg je imao u Lakersima. A i pravo da ti kazem, meni su ovi Netsi sasvim simpaticna ekipa. Onog Allena sto su izabrali kao kasnog pika prve runde slabo ko da je spomenuo, a cini mi se da momak ima finog potencijala, makar za defanzivu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 17:39

KK_Bosna je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:zna se dobro zasto je dangelo otisao, a to nema veze apsolutno s njegovim igrama na parketu...
Stani,jesi li ti ozbiljan?To je ispravnije pitanje.Ako je igrac takav potencijal i ima takav plafon,zasto ga trejdovati,a jos je na rookie ugovoru?Da li si svjestan da je trejdovan sa Mozgovom za 28. pik?? :shock: Takva mu je vrijednost.
jel to fakat ne znas da je on smece od covjeka i kancer za svlacionicu?

i kad imas priliku da na draftu pokupis PG-a koji ti je uz sve to masina za $$$, a pri tom se rijesis lika kojeg svi mrze i uz njega jos bezmozgova, odluka da ga se pusti je itekako lagana...
Znam i to,ali se i to znalo trpiti u ovoj ligi kad je neko bas talentovan,zar ne?Bilo kako,decko je solidan igrac koji moze jos napredovati,samo nisam.siguran da je to bas toliki plafon,ali dobro.Vrijeme ce reci sve,a uprati sinocnju tekmu s PHX,ako imas prilike i pogledaj samo kakva je to anti kosarka bila.Ako ne moze ni to,ima video na bleacher reportu sa najboljim potezima gdje se na jednoj akciji vidi kako Russell igra odbranu.Harden iz najboljih dana bi mu pozavidio. :D

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 nov 2017, 18:08

NEZALAGANJE je napisao/la:Znam i to,ali se i to znalo trpiti u ovoj ligi kad je neko bas talentovan,zar ne?Bilo kako,decko je solidan igrac koji moze jos napredovati,samo nisam.siguran da je to bas toliki plafon,ali dobro.Vrijeme ce reci sve,a uprati sinocnju tekmu s PHX,ako imas prilike i pogledaj samo kakva je to anti kosarka bila.Ako ne moze ni to,ima video na bleacher reportu sa najboljim potezima gdje se na jednoj akciji vidi kako Russell igra odbranu.Harden iz najboljih dana bi mu pozavidio. :D
ma znalo se trpiti naravno, al ocito kod magica to ne prolazi... plus znao je da uzimamo balla, tako da nije zelio da dodjemo u situaciju dai mamo sva ballhoga u ekipi (tri ako racunamo i debila clarksona)... ja se nadam da je dobro odabrao, a i da se pelinka tu pitao posto on itekako zna kako stvari stoje medju igracima u ligi

odim balla, onaj bezmozgov je itekako bitan u toj prici jer su nas oni debili prije nagoozili sa njim i dengom ko malo ko...

pogledao sam skraceni snimak, nista iznenadjujuce od russella i obranu, pogotovo u ovoj ekipi gdje svako vrti svoj film :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2017, 18:53

KK_Bosna je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Znam i to,ali se i to znalo trpiti u ovoj ligi kad je neko bas talentovan,zar ne?Bilo kako,decko je solidan igrac koji moze jos napredovati,samo nisam.siguran da je to bas toliki plafon,ali dobro.Vrijeme ce reci sve,a uprati sinocnju tekmu s PHX,ako imas prilike i pogledaj samo kakva je to anti kosarka bila.Ako ne moze ni to,ima video na bleacher reportu sa najboljim potezima gdje se na jednoj akciji vidi kako Russell igra odbranu.Harden iz najboljih dana bi mu pozavidio. :D
ma znalo se trpiti naravno, al ocito kod magica to ne prolazi... plus znao je da uzimamo balla, tako da nije zelio da dodjemo u situaciju dai mamo sva ballhoga u ekipi (tri ako racunamo i debila clarksona)... ja se nadam da je dobro odabrao, a i da se pelinka tu pitao posto on itekako zna kako stvari stoje medju igracima u ligi

odim balla, onaj bezmozgov je itekako bitan u toj prici jer su nas oni debili prije nagoozili sa njim i dengom ko malo ko...

pogledao sam skraceni snimak, nista iznenadjujuce od russella i obranu, pogotovo u ovoj ekipi gdje svako vrti svoj film :mrgreen:
Razumijem ja i tu racunicu Magica i LAL,samo mi onda jedno nije jasno...Kako nekoga smatrati tolikim potencijalom,a nista nije pokazao 2 god u ekipi,kancer je u svlacionici,trejdovan je vec,ne trudi se da igra odbranu i ima fizickih nedostatak za ligu kakva je NBA? Mislim,cak i da ima top talenat,u sta sumnjam,mislis li da bi se iz svega ovog nabrojanog mogao razviti kalibar All star igraca?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2017, 23:13

KK_Bosna je napisao/la:

Ma takvi ugovori su pucali sirom lige role igracima jer se kontalo da ce SC skocit aman zaman, zato je i Ryan dobio ovaj ugovor.

Eo @nezakaganja brata u elementu, Murray novi Thiago Splitter kad je tu faktima objasnjavo da je medju top C lige jer dobro brani pick. Jel ziv Thiago?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 nov 2017, 03:25

Kakis @aleme,kakis.Niko nije pricao NIKAD da je Tiago medju najboljim C lige.Pricalo se da je najbolji medju C lige u odbrani pika tada i i dalje to stoji.Dokaz tome je i najbolja odbrana lige tada sa njim i titula. ;) Lik nije imao srece pa povredama,operacije itd,zato vise nije u ligi,jer 2 god nije mogao da igra zbog zdravlja,a ne zato sto ne zna da igra. ;)
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 02 nov 2017, 05:20, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 nov 2017, 03:41

Ma zezam se malo buraz

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 nov 2017, 05:19

alemsa je napisao/la:Ma zezam se malo buraz
Pa onda barem stavi neki smajli,ebem te! :D :D

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 nov 2017, 08:12

Igrač Boston Celticsa Kyrie Irving popričao je o svojoj teoriji kako je Zemlja ravna ploča u intervjuu s trenerom ženske sveučilišne košarkaške momčadi UConna, Geno Auriemma. Irving je rekao sljedeće:

“Cijela namjera iza ovoga, treneru, nije bila protiv znanosti. Nije bilo kako bi naljutio nekog individualca i nisam htio da me gledaju kao luđaka. Kada sam vidio ove komentare i stvari o istini u svemiru, tada sam znao, imao sam pitanja“, rekao je Irving.

“Kada sam počeo svoja istraživanja, saznao sam da nema nijedne prave slike Zemlje, nijedna prava slika Zemlje i nismo otišli na Mjesec od 1961. ili 1969, to onda postaje također teorija zavjere“, nastavio je Irving u razgovoru.

U veljači Irving je bio na podcastu “Road Trippin” s bivšim suigračima iz Cleveland Cavaliersa, Richardom Jeffersonom i Channingom Fryeom.

Irving je rekao “Zemlja je ravna, kažem vam, to vam je sve ispred nosa. Lažu nam.”

U rujnu Irvinga su pitali oko u vezi s njegovim uvjerenjima na “98.5 The Sports Hub’s Toucher & Rich“, gdje je rekao kako je on samo trollao medije.

“Gledajte, gledajte. Evo, sve što želim učiniti je to da imam otvoren razgovor. To je bila taktika istraživanja. Preokrenula je cijelu stvar, ispalo je točno onako kako sam i mislio da će biti. Razdvojilo je ljude i svi ljude su govorili loše protiv mene, da sam drugačija intelektualna osoba zbog toga što vjerujem da je Zemlja ravna, a ostali kako je okrugla. Upravo je to kreiralo”.

“Postalo je kao, ja mislim drugačije i to ruši moju intelektualnu sposobnost ili činjenicu da ja drugačijem razmišljam nego ti ? To je bila moja namjera. Odradite svoje istraživanje, nemojte doći do mene i pitati me. Na kraju dana, ti ćeš se osjećati i vjerovati onako kako ti želiš. Ali nemojte ići preko mog života. Kada ja nešto uradim, znam svoju namjeru. Dokazala je ono što sam ja mislio“, rekao je Irving.

S obzirom na ovaj intervju još nije jasno gdje je Irving sa svojim stajalištem je li Zemlja okrugla ili ravna.

No, jedno je sigurno. Irving igra odlično u novoj momčadi. Ima 21,7 poena, 5,7 asistencija i 3,7 skokova po utakmici. Imaju pet pobjeda zaredom i omjer 5-2 i izjednačeni su na vrhu Istoka s Orlandom.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 nov 2017, 08:27

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 02 nov 2017, 08:32

Ma Kyri legenda, glup ko ku.rac ali uživa yebe se njemu :D

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 02 nov 2017, 10:48

NEZALAGANJE je napisao/la: Razumijem ja i tu racunicu Magica i LAL,samo mi onda jedno nije jasno...Kako nekoga smatrati tolikim potencijalom,a nista nije pokazao 2 god u ekipi,kancer je u svlacionici,trejdovan je vec,ne trudi se da igra odbranu i ima fizickih nedostatak za ligu kakva je NBA? Mislim,cak i da ima top talenat,u sta sumnjam,mislis li da bi se iz svega ovog nabrojanog mogao razviti kalibar All star igraca?
Malo je pretjerano reci da nije pokazao nista... prakticno on i lou su jedini pokazivali nesto u krsu od ekipe, samo skontas s kim je igrao... niko od njega nije ocekivao 20 ppg 10 apg kad nema kome dodati a ima i previse debila koji se ispucavaju jer su nam treneri magarci.. uzmimo u obzir da je prve sezone kobe igrao privatnu ligu pa da je novi lebron dosao ne bi imao prostora za igru :mrgreen:

Bice russell barem 3,4 puta na all-staru, to je sigurno ako ga povrede zaobidju jer sad ima slobodu da radi sta hoce i da igra kako moze i zna... da ce biti prva opcija sampionske ekipe, to nikada (kao ni irving, thomas, pa ni fultz, ball, simmons...), ali da bude drugi igrac ekipe uz pravog lidera, to svakako...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 nov 2017, 10:52

@KKBosna Visoko misljenje imas o njemu i ja to postujem.Daleko je on od slabog igraca,a sve ostalo,vrijeme ce pokazati. ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.