NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la KK_Bosna » 15 nov 2017, 20:58

NEZALAGANJE je napisao/la:@KKBosna Bas ga kaki.te,da prostis.Pravicemo se da Malone i Duncan nisu imali dobre saigrace,trenere i sistem(pa pokazali koliko koji moze u POu),a da Wilt do dolaska u LAL gotovo da nije imao NI PRIBLIZNO dobar tim kao Russell u BOS. ;) To cemo zanemariti.
a gdje sam to napisao da timmy i karl nisu imali dobre saigrace, trenere i sistem?

pogledaj sta sam pisao... samo je karlova nesreca bila sto je igrao tad kad je igrao u toj nevjerovatnoj konkurenciji (boston, lakersi, detroit, chicago i houston)... i to nije da su svi istovremeno bili dobri vec je svaka ekipa imala period dominacije poput gsw sada... eto zamisli da duncan sada igra... ustvari ne moras zamisljati... kawhi sda igra, ima najboljeg trenera, najbolji sistem, ali ne moze o titule jer sada gsw osvaja titule kako pozeli jer im niko nista ne moze
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 20:59

Sta cojk napisa i kae "samo troll"

:rol: :tokralju: :lol:

Allahu dragi, 10 puta s onog zapada :urnebes: AHAHAHAHAHA
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 15 nov 2017, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 21:00

KK_Bosna je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
filip13 je napisao/la: da,uz svo poštovanje prema duncanu,u vrijeme jordana tesko da bi on mogao biti mvp
Jordan je jedini igrač iz te ere koji je bolji od njega. Sigurno ne bi imao 6 titula u 90im da je Duncan tada igrao. Duncan bi vjerovatno izašao 10 puta s onog zapada u 90im. Generalno, možda i najslabija era što se tiče vrhunskih ekipa i vrhunskih igrača.
tako je kawhi... ipak su olowokandi, mihm i magloire veca konkurencija od olajuwona, malonea i barkleya :mrgreen:
Shaq, Dirk i Garnett. Mogu i ja Ostertaga i slične ublehe spomenuti. :rol:
filip13 je napisao/la:duncan tesko da je bolji igrac od magica johnsona,ali postujem pravo i na suprotno misljenje
Kakve veze ima Magic s 90im?
KK_Bosna je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@KKBosna Bas ga kaki.te,da prostis.Pravicemo se da Malone i Duncan nisu imali dobre saigrace,trenere i sistem(pa pokazali koliko koji moze u POu),a da Wilt do dolaska u LAL gotovo da nije imao NI PRIBLIZNO dobar tim kao Russell u BOS. ;) To cemo zanemariti.
a gdje sam to napisao da timmy i karl nisu imali dobre saigrace, trenere i sistem?

pogledaj sta sam pisao... samo je karlova nesreca bila sto je igrao tad kad je igrao u toj nevjerovatnoj konkurenciji (boston, lakersi, detroit, chicago i houston)... i to nije da su svi istovremeno bili dobri vec je svaka ekipa imala period dominacije poput gsw sada... eto zamisli da duncan sada igra... ustvari ne moras zamisljati... kawhi sda igra, ima najboljeg trenera, najbolji sistem, ali ne moze o titule jer sada gsw osvaja titule kako pozeli jer im niko nista ne moze
Duncan uzeo 2 titule u eri Shaq-Kobe Lakersa. Vjerovatno bi bilo 3 da ne bi zapisnika. Malone ušao dvaput u finale kad su svi ti nabrojani ili ostarili ili se oprostili. :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 21:01

Daj bjezi drogiras se jos si neozbiljan

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 nov 2017, 21:03

Kawhi je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: da,uz svo poštovanje prema duncanu,u vrijeme jordana tesko da bi on mogao biti mvp
Jordan je jedini igrač iz te ere koji je bolji od njega. Sigurno ne bi imao 6 titula u 90im da je Duncan tada igrao. Duncan bi vjerovatno izašao 10 puta s onog zapada u 90im. Generalno, možda i najslabija era što se tiče vrhunskih ekipa i vrhunskih igrača.
filip13 je napisao/la:duncan tesko da je bolji igrac od magica johnsona,ali postujem pravo i na suprotno misljenje
Kakve veze ima Magic s 90im?
:

pa ima veze sa vremenom kad je jordan igrao i osvajao mvp titule

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 nov 2017, 21:09

KK_Bosna je napisao/la:

Opet imas neispravno poredjenje i ti znas bolje od toga.Prvo,danasnji GS je nevidjeni presedan u NBAu.4 All star igraca,svi u prajmu.Nikad vidjeno i to sve zbog znamo kakvog i cijeg poteza.I stani,Duncanova konkurencija je bila slaba? 2 od 5 najdominantnijih igraca ikada(Shaq i James) plus citava plejada nevidjeno talentovanih PFa.Da ne spominjemo sada pojedinacno ekipe,ali znas i sam da se titula rjesavala na Zapadu,koliko su bili jaki.U drugoj polovini 90-ih na Zapadu nije bilo tako,pa je Malone samo 2 puta dosao u finale.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 21:09

filip13 je napisao/la: pa ima veze sa vremenom kad je jordan igrao i osvajao mvp titule
Uzeo je jednu. Ugurao bi se i Duncan jednom između Birda i Magica. Od '91. pa dalje smiješna konkurencija.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 nov 2017, 21:13

NEZALAGANJE je napisao/la:Opet imas neispravno poredjenje i ti znas bolje od toga.Prvo,danasnji GS je nevidjeni presedan u NBAu.4 All star igraca,svi u prajmu.Nikad vidjeno i to sve zbog znamo kakvog i cijeg poteza.I stani,Duncanova konkurencija je bila slaba? 2 od 5 najdominantnijih igraca ikada(Shaq i James) plus citava plejada nevidjeno talentovanih PFa.Da ne spominjemo sada pojedinacno ekipe,ali znas i sam da se titula rjesavala na Zapadu,koliko su bili jaki.U drugoj polovini 90-ih na Zapadu nije bilo tako,pa je Malone samo 2 puta dosao u finale.
hoces da kazes da prvo boston i lakersi, a potom pistonsi, a zatim bullsi nisu bili nepobjedivi kao gsw sto je sada nepobjediv? sa houstonom je utah bila tu negdje, ali opet suhi hakeemov kvalitet je ipak za dlaku davao prevagu rocketsima u odnosu na jazz

nevidjeno talentovani PF u timmyjevoj eri? garnett i dirk, svaka im cast... ali ako rasheeda, amarea ili... ustvari ne znam vise nijednu ozbiljnu ekipu sa kvalitetnim PF-om... ustvari znam, gasol cim je imao saigrace (kobea) preskocio je SAS sa duncanom...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 nov 2017, 21:14

Kawhi je napisao/la:
filip13 je napisao/la: pa ima veze sa vremenom kad je jordan igrao i osvajao mvp titule
Uzeo je jednu. Ugurao bi se i Duncan jednom između Birda i Magica. Od '91. pa dalje smiješna konkurencija.

dvije,88. i 91.

1992. jordan mvp,to smiješna konkurencija,olajuwon mvp ,smiješna konkurencija?
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 15 nov 2017, 21:18, ukupno mijenjano 2 puta.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 21:15

Kawhi je napisao/la:
Pa smijesna kad si rodjen 97e

Jara obrati malo paznju ko diskutuje, @bernard se ubacio 30+ godina, kk bosna 30+ godina, nezakaganje 30+ godiba, filip 30+ godina, ja 30 godina, ep diskutuje ali pishe konstruktivne postove, ne mos ba upadat u temu ozbiljnih ljudi s glupostima, kavih 10 puta bi izaso Duncan, niau Magic i Jabbar, po mnogim top 5 igraci svih vremena, izac sa zapada 10 puta, da izadje Duncan. Uozbilji se buraz
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 15 nov 2017, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 21:16

KK_Bosna je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Opet imas neispravno poredjenje i ti znas bolje od toga.Prvo,danasnji GS je nevidjeni presedan u NBAu.4 All star igraca,svi u prajmu.Nikad vidjeno i to sve zbog znamo kakvog i cijeg poteza.I stani,Duncanova konkurencija je bila slaba? 2 od 5 najdominantnijih igraca ikada(Shaq i James) plus citava plejada nevidjeno talentovanih PFa.Da ne spominjemo sada pojedinacno ekipe,ali znas i sam da se titula rjesavala na Zapadu,koliko su bili jaki.U drugoj polovini 90-ih na Zapadu nije bilo tako,pa je Malone samo 2 puta dosao u finale.
hoces da kazes da prvo boston i lakersi, a potom pistonsi, a zatim bullsi nisu bili nepobjedivi kao gsw sto je sada nepobjediv? sa houstonom je utah bila tu negdje, ali opet suhi hakeemov kvalitet je ipak za dlaku davao prevagu rocketsima u odnosu na jazz

nevidjeno talentovani PF u timmyjevoj eri? garnett i dirk, svaka im cast... ali ako rasheeda, amarea ili... ustvari ne znam vise nijednu ozbiljnu ekipu sa kvalitetnim PF-om... ustvari znam, gasol cim je imao saigrace (kobea) preskocio je SAS sa duncanom...
:tokralju: :rol:
Šta si to pio? :tokralju:
filip13 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

dvije,88. i 91.

olajuwon smiješna konkurencija?,jordan smiješna konkurencija?
Pa smiješna konkurencija za Jordana. I bila bi za Duncana.
alemsa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Jara obrati malo paznju ko diskutuje, @bernard se ubacio 30+ godina, kk bosna 30+ godina, nezakaganje 30+ godiba, filip 30+ godina, ja 30 godina, ep se diskutuje ali pishe konstruktivne postove, ne mos ba upadat u temu izbiljnih ljudi s glupostima, kavih 10 puta bi izaso Duncan, niau Magic i Jabbar, po mnogim top 5 igraci svih vremena, izac sa zapada 10 puta, da izadje Duncan. Uozbilji se buraz
Pišem konstruktivnije od tebe.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 nov 2017, 21:17

KK_Bosna je napisao/la:

zaboravio si na webbera

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 nov 2017, 21:19

alemsa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Jara obrati malo paznju ko diskutuje, @bernard se ubacio 30+ godina, kk bosna 30+ godina, nezakaganje 30+ godiba, filip 30+ godina, ja 30 godina, ep diskutuje ali pishe konstruktivne postove, ne mos ba upadat u temu ozbiljnih ljudi s glupostima, kavih 10 puta bi izaso Duncan, niau Magic i Jabbar, po mnogim top 5 igraci svih vremena, izac sa zapada 10 puta, da izadje Duncan. Uozbilji se buraz

hvala tebi na podmladjivanju,ja sam u petoj deceniji života

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 nov 2017, 21:21

Treba izdvojit postove ove momcine sa ovih zadnjih par stranica da se ljudi imaju cemu smijat kad nemaju pametnijeg posla :urnebes:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 nov 2017, 21:26

kavaj, znam da trollas, ali radi ostalih da navedem koga je to imao malone za konkurenciju, a koga timmy.

uzmimo ljude koji su osvajali MVP nagrade:

Malone (1985-2004):

Michael Jordan x5
Magic Johnson x3
Larry Bird x2
Tim Duncan x2
Charles Barkley
Hakeem Olajuwon
David Robinson
Shaquille O'Neal
Allen Iverson
Kevin Garnett

Duncan (1997-2016):

LeBron James x4
Karl Malone x2
Steve Nash x2
Steph Curry x2
Michael Jordan
Shaquille O'Neal
Allen Iverson
Kevin Garnett
Dirk Nowitzki
Derrick Rose
Kobe Bryant
Kevin Durant
Russell Westbrook

vec na prvu se vidi da je MJ u maloneovo doba uzeo 5 mvp a lebron kod timmyja 4... e onda vidimo da je nash uzeo 2x, rose jednom... a ovamo su bukvalno svi HoF i na svojim pozicijama sigurno top 5 svih vremena (moza robinson i iverson da su top 10 svih vremena na svojim pozicijama)... jasno je kao dan ko je imao vecu konkurenciju

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 nov 2017, 21:28

KK_Bosna je napisao/la:

Zasto pominjes vise ekipa sa Istoka kad samo jedna moze u finale,posto pricamo o nastupima UTA u finalima?Zasto navodis LAL koji su bili slabi u 2/3 90-ih?UTA fakticki nije imala konkurenta u 2.polovini 90-ih pa su samo 2 puta izasli u finale.Dizes HOU a ljudi s 8 pozicije dosli u finale,ako me pamcenje sluzi,te time opet napravili presedan.
Da,nevidjeno talentovani PF,jer se nikad prije ni kasnije nije pojavio toliki broj kvalitetnih igraca na toj poziciji.
SAC sa Webberom?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 21:30

Pogledao sam masu tekmi iz 80ih i 90ih. O ovim u kojim sam živio ne trebam pričati. 80. su daleko najjača era što se tiče košarke. Toliko dobrih igrača i toliko dobrih ekipa jer su tek pred kraj proširili na 30 ekipa. 90. su najgore jer se tek proširilo i nije bilo dovoljno talenta da popuni sve ekipe. Bullsi imali sreće s draftom i zaključali ligu. Nultih kreće lagani rast, i liga i danas raste. Problem je što je danas ova situacija oko capa syebala sve pa su Dubsi uspjeli izvesti što su izveli i zaključali ligu. Da nije toga 10e bi vjerovatno skinule 80e s vrha.

Ja razumijem da su vama 30godišnjacima 90e najbolje zbog nostalgije i jer ste se tada upoznavali s košarkom. I meni će vjerovatno period 06-10 biti najdraži jer sam tada počeo shvatati košarku. No, ovo što gledamo od 10ih i što je bilo 80ih je dosta bolje od tog perioda.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 nov 2017, 21:34

NEZALAGANJE je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

Zasto pominjes vise ekipa sa Istoka kad samo jedna moze u finale,posto pricamo o nastupima UTA u finalima?Zasto navodis LAL koji su bili slabi u 2/3 90-ih?UTA fakticki nije imala konkurenta u 2.polovini 90-ih pa su samo 2 puta izasli u finale.Dizes HOU a ljudi s 8 pozicije dosli u finale,ako me pamcenje sluzi,te time opet napravili presedan.
Da,nevidjeno talentovani PF,jer se nikad prije ni kasnije nije pojavio toliki broj kvalitetnih igraca na toj poziciji.
SAC sa Webberom?
6e pozicije, ali tad su loshe igrali sezonu, onda su odradili trade za Drexlera pa je trebalo njeg da uklope, da bi im u playoffu sve kliknulo. Drexler ih izvuko protiv Utah-u sa Hakeemom, a Hakeem imo playoff zivota, jedno od najboljih izdanja ikad. Znaci to 6o mijesto nije stvarna slika ekipe, a i da jest, to ti zapravo pokazuje koliko je zapad bio jak barem te sezone. Sta god ti pashe

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 nov 2017, 21:37

KK_Bosna je napisao/la:kavaj, znam da trollas, ali radi ostalih da navedem koga je to imao malone za konkurenciju, a koga timmy.

uzmimo ljude koji su osvajali MVP nagrade:

Malone (1985-2004):

Michael Jordan x5
Magic Johnson x3
Larry Bird x2
Tim Duncan x2
Charles Barkley
Hakeem Olajuwon
David Robinson
Shaquille O'Neal
Allen Iverson
Kevin Garnett

Duncan (1997-2016):

LeBron James x4
Karl Malone x2
Steve Nash x2
Steph Curry x2
Michael Jordan
Shaquille O'Neal
Allen Iverson
Kevin Garnett
Dirk Nowitzki
Derrick Rose
Kobe Bryant
Kevin Durant
Russell Westbrook

vec na prvu se vidi da je MJ u maloneovo doba uzeo 5 mvp a lebron kod timmyja 4... e onda vidimo da je nash uzeo 2x, rose jednom... a ovamo su bukvalno svi HoF i na svojim pozicijama sigurno top 5 svih vremena (moza robinson i iverson da su top 10 svih vremena na svojim pozicijama)... jasno je kao dan ko je imao vecu konkurenciju
Nash i Rose su tu jedini uljezi. Mislim, onaj Rose je mogao biti top 3 PG svih vremena. Čovjek je najmlađi MVP ikad. Samo što su ga povrede syebale. Doduše, nije ni zaslužio MVP nagradu jer je tada trebao James pokupiti. I spominješ dvije Nashove koje su vjerovatno najsmješnije MVP nagrade ikad. Tu su nagrade nepravedno izbijene Dirku, Bronu, Shaqu, Kobeu, Duncanu... bilo koga od njih da spomeneš nećeš pogriješiti.

Al tu čak i nije tolika razlika kolika je razlika u kvalitetu ekipa u godinama kad je Malone konačno odveo Jazzere do finala (samo) i onih 6 godina kad je Duncan izlazio sa zapada.

Ne trolam ja, ti si namjerno započeo ovu raspravu samo da se piše o glupostima o kojim se pisalo već 100 puta na forumu i o kojim su uvijek isti ljudi pisali. Meni treba da se ispušem nakon ispita. Ne znam koji je vaš problem.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 15 nov 2017, 21:41

NEZALAGANJE je napisao/la:Zasto pominjes vise ekipa sa Istoka kad samo jedna moze u finale,posto pricamo o nastupima UTA u finalima?Zasto navodis LAL koji su bili slabi u 2/3 90-ih?UTA fakticki nije imala konkurenta u 2.polovini 90-ih pa su samo 2 puta izasli u finale.Dizes HOU a ljudi s 8 pozicije dosli u finale,ako me pamcenje sluzi,te time opet napravili presedan.
SAC sa Webberom?
da, u drugoj polovini 90ih nije bio SAS sa twin towerima a ni kobe/shaq dinastija... al evo, da te podsjedim:

96: utah ispada u finalu zapada od sonicsa (payton, kemp, schrempf) 4-3 u seriji zahvaljujuci chokiranju hornaceka u 7. tekmi. sonicsi su uzeli 2 tekme bullsima u finalu

97: utah u finalu, karl mvp sezone, ali dzabe... jordan

98: jordan pokidao sezonu, pokidao u finalu, THE SHOT

99: karl opet mvp, ali dovaj put ekipa citava choka, a i karl sam i ispadaju od portlanda. tad su twin towersi bili na vrhuncu moci i uzimaju titulu

00: ponovo porland, ali ovo je vec kraj ekipe, i karl i john 35,6 godina...

zaboravio sam webber... eto znaci trojica - webber u sacramentu, dirk u mavsima, gasol u lakersima, garnett u bostonu... 4 ozbiljna igraca

btw, sta velis na one MVP ljude u eri jednog i drugog? ili ces sada tvrditi da su rose i nash u rangu magica, birda, admirala ili barlkeya?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.