NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Niko zivi nije osporavo Nashovu drugu mvp nagradu, o prvoj je bilo diskusije, o drugoj ne, vishe nego zasluzena. Tako da je on ukro nekom mvp nea logike
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@aleme Bez obzira.Cim imas visi seed,favorit si u seriji.Rijetko da je obrnuto.
Bilo kako bilo,Karl i UTA su po svim mogucim parametrima morali izvuci 1 titulu,a nisu.Dopustali su da ih bolesni Jordan(ma koliko mi glorifikovali taj nastup) i Pippen s povrijedjenim ledjima gdje u poluvremenu ne uputi sut i sigurno ne bi igrao game 7, dobiju na njihovom parketu gdje smo imali klasicni choke job Karla u zadnjih nekoliko minuta.Pricam o 98.godini.Slazes se s tim?
Bilo kako bilo,Karl i UTA su po svim mogucim parametrima morali izvuci 1 titulu,a nisu.Dopustali su da ih bolesni Jordan(ma koliko mi glorifikovali taj nastup) i Pippen s povrijedjenim ledjima gdje u poluvremenu ne uputi sut i sigurno ne bi igrao game 7, dobiju na njihovom parketu gdje smo imali klasicni choke job Karla u zadnjih nekoliko minuta.Pricam o 98.godini.Slazes se s tim?
Pa smiješna konkurencija za Jordana. I bila bi za Duncana.filip13 je napisao/la:Kawhi je napisao/la:Uzeo je jednu. Ugurao bi se i Duncan jednom između Birda i Magica. Od '91. pa dalje smiješna konkurencija.filip13 je napisao/la: pa ima veze sa vremenom kad je jordan igrao i osvajao mvp titule
dvije,88. i 91.
olajuwon smiješna konkurencija?,jordan smiješna konkurencija?
[/quote]
ok,olajuwon smiješna konkurencija za duncana,poštujem
dopustili su lebron i wade, dva top 5 igraca svih vremena na svojim pozicijama, da im bolesni dirk zajedno sa matorim kiddom i grupom basketasa uzme titulu... to ne znaci da su lebron i wade levati, zar ne?NEZALAGANJE je napisao/la:@aleme Bez obzira.Cim imas visi seed,favorit si u seriji.Rijetko da je obrnuto.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Pa desi se, posebno s ekipom poput Raketa tad, koja je dodala Drexlera, pravljena za playoff. Mislim da su imali 19-18 rekord nakon sto su dodali Drexlera. Pa ushli su i Knicksi u finale 99e protiv Spursa kao 8i seed, pa hos tu titulu nesto degradirat Spursima i Duncanu? Naravno da neces.NEZALAGANJE je napisao/la:@aleme Bez obzira.Cim imas visi seed,favorit si u seriji.Rijetko da je obrnuto.
Ne slazem se, pogledaj zavrsnicu opet, Malone je imao onu gresku da mu Jordan dodje sa strane i uzme loptu (nije ga vidio), ali desi se. Nije sramota od Jordana izgubit
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@KK Bosna Pa lijepo si to sve sam naveo...Znaci choke je ekipa imala nekoliko puta kad su imali i HC i bili favoriti,a 98. i sam Karl u zavrsnici 6-te tekme kako vec navedoh. Ko im/mu je kriv do njega/njih samih?Toliko uspjeha u RSu,priznanja,a nigdje krune.Znaci nije to samo "igrao je u eri Jordana".
Sto se tice tog zadnjeg pasusa,individualno nije veca konkurencija, ali je generalno kao timova to tu negdje.Dokaz toj tvrdnji je da npr.PHX mozda nije imao HOFove nabrojanog tipa,ali ono sto su oni igrali protiv SA je revolucija u kosarci imajuci u vidu,do tada, nevidjeni spaceing u NBAu.
To smo naveli samo PFove kao konkurencija Duncanu na toj poziciji i direktne duele koje je imao skoro svaku noc.Gdje je tu Shaq,Kobe,Wade,James itd.
Oticemo daleko u poredjenju era.
I ne,nisu James i Wade levati ,ali su se oni potrudili da se opet vrate u finale i uzmu titulu,sto Karlu nije poslo za rukom cak ni kad je bio u supertimu.Cak je poslije izjavio da je mozda pametnije bilo da je otisa u SA te godine nego li u LAL,jer su ga obje ekipe zeljele to ljeto.
Sto se tice tog zadnjeg pasusa,individualno nije veca konkurencija, ali je generalno kao timova to tu negdje.Dokaz toj tvrdnji je da npr.PHX mozda nije imao HOFove nabrojanog tipa,ali ono sto su oni igrali protiv SA je revolucija u kosarci imajuci u vidu,do tada, nevidjeni spaceing u NBAu.
To smo naveli samo PFove kao konkurencija Duncanu na toj poziciji i direktne duele koje je imao skoro svaku noc.Gdje je tu Shaq,Kobe,Wade,James itd.
I ne,nisu James i Wade levati ,ali su se oni potrudili da se opet vrate u finale i uzmu titulu,sto Karlu nije poslo za rukom cak ni kad je bio u supertimu.Cak je poslije izjavio da je mozda pametnije bilo da je otisa u SA te godine nego li u LAL,jer su ga obje ekipe zeljele to ljeto.
takodjer uzimas maloneovu citavu karijeru od 20 godina... realno sta je mogao on krajem 90ih sa 35+ godina na ledjima? kada je bio u primeu tada su bad boysi preuzeli primat od lakersa, a onda je na scenu stupio mj... to je isto da ja kazem da je duncan morao uzeti titulu u protekle 3 godine, a imao konkurenciju u vidu gswa, a on 35+ godina...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@alem Niko ne prica o sramoti,ali ponavljam....Po svim parametrima,UTA je morala imati 1 titulu.Znaci imali su 2 god bez Jordana,bez LAL,bez BOS plus godine od povratka Michaela i opet nista.
@KKBosna Previse kao aksiom uzimas nepobjedivost nekih ekipa u finalu za koje uopste ne znamo sta i kako bi bilo da su se susreli sa UTAom.Znaci,cisto nagadjanje.
I ne uzimam to tako.Koliko je Hakeem imao godina u duelima sa UTA,koliko je Jordan imao?Generacija prakticki.Jednostavno,nema opravdanja i nema teorije da me neko moze ubijediti da je nemogucnost UTA da uzme titulu bila samo nesreca i los tajming.Evo i taj GS imade najbolji rekord ikada,pa izgubise titulu.
@KKBosna Previse kao aksiom uzimas nepobjedivost nekih ekipa u finalu za koje uopste ne znamo sta i kako bi bilo da su se susreli sa UTAom.Znaci,cisto nagadjanje.
I ne uzimam to tako.Koliko je Hakeem imao godina u duelima sa UTA,koliko je Jordan imao?Generacija prakticki.Jednostavno,nema opravdanja i nema teorije da me neko moze ubijediti da je nemogucnost UTA da uzme titulu bila samo nesreca i los tajming.Evo i taj GS imade najbolji rekord ikada,pa izgubise titulu.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 15 nov 2017, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.
Razlika je sto je Duncan uzeo titulu u primeu pored Shaq-Kobe Lakersa. I onda je uzeo titulu sa 35+ na ledjima protiv KD-Russ Oklahome i Bron-Wade-Bosh Miamija. Produzetak game 6 finala zapada je posebno bio genijalan za nekog u tim godinama.KK_Bosna je napisao/la:takodjer uzimas maloneovu citavu karijeru od 20 godina... realno sta je mogao on krajem 90ih sa 35+ godina na ledjima? kada je bio u primeu tada su bad boysi preuzeli primat od lakersa, a onda je na scenu stupio mj... to je isto da ja kazem da je duncan morao uzeti titulu u protekle 3 godine, a imao konkurenciju u vidu gswa, a on 35+ godina...
Da ne spominjem kako je Duncan dozivio najgori poraz ikad u finalima protiv Brona, Wadea i Bosha i onda se vratio da im uzme u titulu sa 35+ na ledjima.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
svaka cast duncanu i za lockout sezonu sa admiralom, a pogotovo sa kobe/shaq lakersima 2003... zbog toga i jeste jedan od najvecih svih vremena... ali te titule sa 35+ svi znamo da nije bio glavni igrac ekipe... prepustio je prvo parkeru, a potom i kawhiju kasnije da vode glavnu rijec...Kawhi je napisao/la:Razlika je sto je Duncan uzeo titulu u primeu pored Shaq-Kobe Lakersa. I onda je uzeo titulu sa 35+ na ledjima protiv KD-Russ Oklahome i Bron-Wade-Bosh Miamija. Produzetak game 6 finala zapada je posebno bio genijalan za nekog u tim godinama.
Da ne spominjem kako je Duncan dozivio najgori poraz ikad u finalima protiv Brona, Wadea i Bosha i onda se vratio da im uzme u titulu sa 35+ na ledjima.
Dakle, zbog titula 2003. i 1999. mozemo zakljuciti da je Duncan i veci i bolji kosarkas od Malonea sto je suprotno od tvoje prvobitne teze? Da je Malone uzeo 89. i 93. mogao bi se mjeriti s njim, ali nije i tu je kraj rasprave?KK_Bosna je napisao/la:svaka cast duncanu i za lockout sezonu sa admiralom, a pogotovo sa kobe/shaq lakersima 2003... zbog toga i jeste jedan od najvecih svih vremena... ali te titule sa 35+ svi znamo da nije bio glavni igrac ekipe... prepustio je prvo parkeru, a potom i kawhiju kasnije da vode glavnu rijec...Kawhi je napisao/la:Razlika je sto je Duncan uzeo titulu u primeu pored Shaq-Kobe Lakersa. I onda je uzeo titulu sa 35+ na ledjima protiv KD-Russ Oklahome i Bron-Wade-Bosh Miamija. Produzetak game 6 finala zapada je posebno bio genijalan za nekog u tim godinama.
gdje sam napisao da je veci i bolji? napisao sam da je jedan od najvecih svih vremena... on, malone, garnett, barkley i dirk su mojih top5 najvecih pf-ova svih vremenaKawhi je napisao/la:Dakle, zbog titula 2003. i 1999. mozemo zakljuciti da je Duncan i veci i bolji kosarkas od Malonea sto je suprotno od tvoje prvobitne teze? Da je Malone uzeo 89. i 93. mogao bi se mjeriti s njim, ali nije i tu je kraj rasprave?KK_Bosna je napisao/la:svaka cast duncanu i za lockout sezonu sa admiralom, a pogotovo sa kobe/shaq lakersima 2003... zbog toga i jeste jedan od najvecih svih vremena... ali te titule sa 35+ svi znamo da nije bio glavni igrac ekipe... prepustio je prvo parkeru, a potom i kawhiju kasnije da vode glavnu rijec...Kawhi je napisao/la:Razlika je sto je Duncan uzeo titulu u primeu pored Shaq-Kobe Lakersa. I onda je uzeo titulu sa 35+ na ledjima protiv KD-Russ Oklahome i Bron-Wade-Bosh Miamija. Produzetak game 6 finala zapada je posebno bio genijalan za nekog u tim godinama.
fazon je sto malone na svojoj strani ima 20 godina vrhunske karijere, dok je duncan imao 10-ak vrhunskih sezona... covjece malone u 39. godini u ligi kojoj je prosjek bio 90ppg imao 20ppg, a u sadasnjoj ligi velika zvijezda je KAT sa svojih 20ppg u ligi gdje je prosjek 105ppg...
KK_Bosna je napisao/la: inace, normalno da je GOAT PF... sto izmedju ostalog pokazuje i ova statistika u 39. godini![]()
Eto gdje.KK_Bosna je napisao/la: gdje sam napisao da je veci i bolji
Drago mi je sto si ovo napisao cisto zbog toga sto je kroz Duncanov prime bio sporiji pace nego kroz Maloneov, a ti si na pocetku cak poredio i njihove PPG.KK_Bosna je napisao/la:fazon je sto malone na svojoj strani ima 20 godina vrhunske karijere, dok je duncan imao 10-ak vrhunskih sezona... covjece malone u 39. godini u ligi kojoj je prosjek bio 90ppg imao 20ppg, a u sadasnjoj ligi velika zvijezda je KAT sa svojih 20ppg u ligi gdje je prosjek 105ppg...
Zadnja izmjena: Kawhi, dana/u 15 nov 2017, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.
Zasto se quote poyebao?
Rijeseno.
Ne da mi da zakucam. Zavjera!KK_Bosna je napisao/la:
Rijeseno.
Zadnja izmjena: Kawhi, dana/u 15 nov 2017, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.
Po meni su 90ete iskreno precjenjene kao era,ali vidim da sam u manjini ovdje.
gdje sam napisao da je duncan bolji? to sam te pitao... rekao sam da je duncan jedan od najvecih, a ti si na to odgovorio da ti je drago da sam priznao da je duncan boljiKawhi je napisao/la:KK_Bosna je napisao/la: inace, normalno da je GOAT PF... sto izmedju ostalog pokazuje i ova statistika u 39. godini
Drago mi je sto si ovo napisao cisto zbog toga sto je kroz Duncanov prime bio sporiji pace nego kroz Maloneov, a ti si na pocetku cak poredio i njihove PPG.KK_Bosna je napisao/la:fazon je sto malone na svojoj strani ima 20 godina vrhunske karijere, dok je duncan imao 10-ak vrhunskih sezona... covjece malone u 39. godini u ligi kojoj je prosjek bio 90ppg imao 20ppg, a u sadasnjoj ligi velika zvijezda je KAT sa svojih 20ppg u ligi gdje je prosjek 105ppg...
i za ovo drugo nisi skontao poentu... znam i ja da je pace bio malo sporiji u duncanovom primeu... nego pricam o karlovoj velicini da je u 39. godini u mnogo sporijem paceu imao brojke kao neke danasnje zvijezde (KAT, embiid itd)...
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Ma kakvi. Na strani si gdje je velika vecina. Imas dosta istomisljenika ovdje.JakMani je napisao/la:Po meni su 90ete iskreno precjenjene kao era,ali vidim da sam u manjini ovdje.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Nisi jedini. Samo sto to ne smijes pisati. Reci ce ti da si rodjen 2008. (Sto je iz nekog razloga lose) vrijedjati te na svaki nacin i ubuduce te pokopavati u svakoj raspravi zbog toga.JakMani je napisao/la:Po meni su 90ete iskreno precjenjene kao era,ali vidim da sam u manjini ovdje.
Sad me vec zayebavas namjerno.KK_Bosna je napisao/la:gdje sam napisao da je duncan bolji? to sam te pitao... rekao sam da je duncan jedan od najvecih, a ti si na to odgovorio da ti je drago da sam priznao da je duncan boljiKawhi je napisao/la:KK_Bosna je napisao/la: inace, normalno da je GOAT PF... sto izmedju ostalog pokazuje i ova statistika u 39. godini
Drago mi je sto si ovo napisao cisto zbog toga sto je kroz Duncanov prime bio sporiji pace nego kroz Maloneov, a ti si na pocetku cak poredio i njihove PPG.KK_Bosna je napisao/la:fazon je sto malone na svojoj strani ima 20 godina vrhunske karijere, dok je duncan imao 10-ak vrhunskih sezona... covjece malone u 39. godini u ligi kojoj je prosjek bio 90ppg imao 20ppg, a u sadasnjoj ligi velika zvijezda je KAT sa svojih 20ppg u ligi gdje je prosjek 105ppg...![]()
i za ovo drugo nisi skontao poentu... znam i ja da je pace bio malo sporiji u duncanovom primeu... nego pricam o karlovoj velicini da je u 39. godini u mnogo sporijem paceu imao brojke kao neke danasnje zvijezde (KAT, embiid itd)...
u pravu je. 'ta ce jordan, malone, pippen, barkley, robinson, garnett, shaq, iverson, stockton, rodman, olajuwon, drexler, sabonis, webber, divac... losa generacija skrozBernardBarnjak je napisao/la:Ma kakvi. Na strani si gdje je velika vecina. Imas dosta istomisljenika ovdje.JakMani je napisao/la:Po meni su 90ete iskreno precjenjene kao era,ali vidim da sam u manjini ovdje.
toucheKawhi je napisao/la:Sad me vec zayebavas namjerno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.