Sjajna pobjeda. Zaista, i to velikom zaslugom trenera. Kada Mou zasluži kritike – idu, kada zasluži pohvale, treba i one da idu. A danas jeste – zaradio je i platu i prekovremene. Fino pročitao gdje su najveće rupe, stisnuo na njih, dobio dvije šanse i – voila – 0:2 za 10 minuta. Nakon toga sjedi i čekaj da pogriješe, i to je to.
Do 35. minute plan je radio perfektno, no iz nepoznatog razloga, povlačimo se, prestajemo pritiskati, i onda je morao David da spašava i to ne jednom. 14 puta je malo previše za moj ukus, pogotovo što brzo idemo na City, koji ima malo bolje napadače.
Kategorija „plus“ – De Gea, nema se šta objašnjavati, jednostavno, jedna od onih utakmica koje se dese i nakon koje te protivnici sanjaju. MOTM bez konkurencije, svaka čast. Podjela drugog i trećeg mjesta – Pogba i Lingard. Pogba, strašno držanje lopte i 2 asista. Lingard – 2 gola, workrate iz snova, stativa... Kao da ne gledamo onu muhu bez glave zbog koje smo kose čupali ne tako davno, nego neku jungen verzuju CR-a. Dodajem tu Nemanju, koji je doktorski to „čupao“ kada smo bili na streljani. Isto tako i većin a ostalih jako solidni i na nivou derbija.
Kategorija „minus“ – rijetko kada jedan čovjek završi u dva svijeta, ali to pođe za to za rukom Pogbi. Onaj glupi start na Ballerinu je baš ono za anale. Glupo, bespotrebno, da ga je samo preskočio, imali bi višak i šansu. Pretpostavljam da ga je ovaj nekad ranije nečim zadužio, ali mora biti pametniji. Ako trebam izdvojiti nekoga od naših koji su danas visili, onda je moj izbor Rojo. Svaka čast na borbenosti, hrvanju svih 90 sa Lacazetteom, ali imao je par baš glupih prekršaja, gdje je namjestio slobodnjake za protivnika.
Sve u svemu zadovoljan – ipak valja pobijediti na Emiratesu, kako god. Od ostalih detalja – osta pitanje gdje nestade Zlatan? HR komentator na SportKlubu reče kao da je vijest da je ostao doma da se skine pritisak sa Lukakua koji je pao od kada je Zlatan priključen prvom timu. To mi onako nevjerovatno zvuči – govorimo o jednoj ultaprofesionalnoj ligi gdje se gleda kako ostvariti pobjeda , gdje se koriste sva oruđa i gdje nema mjesta pretjeranim emocijama. Hajd' sad znaj. Drugi „X“ faktor – kako naredno kolo na City bez Pogbe koji može dati „killer blow“. Živo me zanima šta će šef posložiti. Konačno, zadnja crta vrijedna spominjanja – Ozil. U zadnje vrijeme se dosta dovodi i vezu sa nama. Izuzetan igrač, ali da li je on ono što nam treba. Nešto nisam uvjeren da je to tip igrača koji nam treba.