legenda reala je napisao/la:
Bela izdrži biće posla makar u Njemačkoj, jesi.razmišljo da preselišu Tešanj
Bio je jedan rođak preselio se skoro godinu, ostala mu je sića, ali barem se skrasio, našao djevojku sa kojom je već dugo i ide mu sve super. Na kraju uvalio se u kredit da kupi auto da se vrati kući i ubrzo nađe novi posao. Sad mu auto čami kući, a on po Europi radi, gdje ga pošalju.
Razmišljao sam o tome, ali sam odustao, čak mi je sestra nudila da mi plaća smještaj, a ja samo da radim, dosadilo joj gledati kako sam kući bio poslije fakulteta. Pa da kupim normalno auto i vratim se kući.
Sada sam našao onako neki posao, ne umaram se uopšte, za te uslove, solidna je plata. Već razmišljam o tome kako ću šta dalje ganjati, ovo je malo da se zagrijem, da se uhodam ponovo u rad.
Iskreno, prvenstveno nisam radio jer nisam imao sa čim putovati na posao, a i inatio se malo roditeljima, što je glupo naravno. I danas dan me bole činjenice što je bratu koji je bio ojebina u mojim godinama sve priušteno bilo, a mene dočekala malo lošija vremena. Još kad mi gospodin uzme nabijati na nos kako je on svako veče negdje hodao i izlazio sa društvom, naravno sve očeve pare. Alkohol, cigarete, droga, auto, ma sve imao (To je to vrijeme poslije rata). Yebo ga ćaća.

Sad sam vidio da nema hljeba od toga, pa sam krenuo dalje, prolaze mi godine u ništo.
Otkako radim već mjesec dana, sklonio sam sve negativne misle za sebe i oko sebe o kojima sam stalno razmišljao.