Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ma kakav penal. Duel tijelom ali svak ima svoje viđenje. Nije ga po nogama dirao. Jednostavno jači lik fizički. Ono se ne svira
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
DANI: Da li se Vama desilo da Vam neko donese kofer para i kaže da treba da malo češće ulijećete u ofsajd, popravljate opremu i budete neprecizni?
PAŠIĆ: Na svu sreću, nikad mi se to nije desilo. Mi smo igrali tri namještene utakmice za koje sam ja znao: jednu prijateljsku na finalu turnira u Španiji protiv Vašaša i dvije u prvenstvu kad smo osvojili šampionsku titulu.
DANI: U Skoplju i u Mostaru, obje su završene neriješeno?
PAŠIĆ: Jeste. Bila je i treća utakmica koja se trebala na Koševu namjestiti sa Zvijezdom. Te dvije utakmice su bile smiješne: ja sam pet puta izlazio sâm pred Envera Marića (golman Veleža, op.ur.) i, znajući da je utakmica namještena, šutao loptu nebu pod oblake. Protiv Vardara je isto bila namještena utakmica i ona je bila malo teža. Ja sam bio ubijeđen da smo na obje te utakmice mogli postići minimalno ono što je bilo dogovoreno - neriješen rezultat. Treća utakmica je ona sa Zvijezdom na Koševu, kad je rukovodstvo Zvijezde molilo da namjestimo utakmicu jer bi ih taj bod stavio ispred Partizana, što ja kao kapiten nisam htio. Rekao sam pokojnom Svetozaru Vujoviću: "Ako nismo u stanju da pobijedimo Zvijezdu na Koševu u zadnjem kolu, ne trebamo ni biti šampioni." I pobijedili smo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A nešto ranije:
Poštenjačine 1921!– Sud je utvrdio lažiranje utakmica Hajduk – Željezničar i Željezničar – Trešnjevka i doneo jednoglasnu odluku da se Hajduk, Željezničar i Trešnjevka iz Prve lige presele u niži rang takmičenja.
– Tadašnji treneri Željezničara i Hajduka, Vlatko Konjevod i Milovan Ćirić, takođe su kažnjeni doživotnom diskvalfikacijom.
– Fudbaleri Željezničara Ivica Osim i Drago-Mišo Smajlović kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja.
Po povratku ekipe Željezničara u Sarajevo među igračima je vladalo veliko nezadovoljstvo i revolt koji se ispoljio još u vozu prilikom povratka iz Splita, i to na taj način što su neki igrači, pretpostavljajući da je primljen novac zbog izgubljene utakmice, isti tražili od vođstva puta.
Zbog ispoljenog nezadovoljstva igrača, predsednik kluba Nusret Mahić odmah sutradan zakazao je sa njima sastanak, na kojem im je objasnio zašto je ova utakmica lažirana, navodeći velike zasluge Hajduka, kao i to da je splitski klub pre nekoliko godina učinio takođe izvesne usluge “Želji”.
Koliko je sve ovo negativno uticalo na igrače sarajevskog kluba, pa i na same direktne učesnike u lažiranju ove utakmice, može se utvrditi na osnovu izjave Ivice Osima koji je po povratku u Sarajevo rekao predsedniku kluba Mahiću: “Od mene kao igrača sve se može tražiti, ali ovo, kao što je bilo u Splitu – nikada”.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
Sariel1987
- Kontakt:
Realno kakvi se penali sviraju ovo sudija i nije pogrijesio.SemirSema je napisao/la:Ni govora o penalu, start na loptu
Sad kad čovjek ovako pogleda, sve titule su im namještene, prijeratne i poslijeratne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Stručnjaci, ne pravite od svake teme prepucavanje samo zato sto nemate sta konstruktivno napisati
Ako vam je mozak "sveden" iskljucivo na prepucavanje ,imate tamo temu koja se gle čuda zove prepucavanje
Ako vam je mozak "sveden" iskljucivo na prepucavanje ,imate tamo temu koja se gle čuda zove prepucavanje
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- svrakino1921
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Penal čist kao suza.
Što se tiče ostalog, Željo je najpošteniji klub u ligi. Da je bilo ko bio u situaciji kao mi prošle sezone pred Krupu, tu utakmicu bi završili još u ponedjeljak. Željo naravno nije, otišli pošteno, odigrali neriješeno, izgubili titulu i idemo dalje.
Sarajevo bi im odnijelo kovertu i vodili bi 0-5 u prvom poluvremenu.
Objasnio
Željo nudio Krupi pare. Krupa nije htjela, odigrala pošteno. Željo je najpošteniji **** Monti Pajtona
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Ni govora o spletkama - Miske je hadžija. Kamata je samo simulakrum.Penaltiky je napisao/la:Željo nudio Krupi pare. Krupa nije htjela, odigrala pošteno. Željo je najpošteniji **** Monti Pajtona
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- svrakino1921
- Kontakt:
Zeljo je posteno izgubio titulu u Krupi 
- Gradonacelnik
- Kontakt:
HALO! ona dva smiješna penala nisu svirana Lištici nego Arnautima!sviunapad1010 je napisao/la:Baka je uhljup. Sto nije ovako pričao kada je njima suđeno 2 penala smješna protiv goska.
Juce je penal bio cist za selju. Drugi gol je bio ofsajd.
Kako god štima se par sezona melji i mađarima. Prošle godine listici kup. Smiješna je bila utakmica polufinale na sugavici kada su fulali penale štrumfovi.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Ovo su osnovna pravila fudbala, nema veze jesam li navijač Želje, Slobode, Barcelone ili Santosa.staragarda je napisao/la: Navijač zelje...vi imate logično objašnjenje i za amavove slomljene zastavice i zaključane sudije....sve znate,jbt...bio je penal,pogrijesio sudija, komentator,mi svi ovdje veze nemamo
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Koja je najveca bodovna razlika bila izmedju gradskih rivala zadnjih 15-ak godina?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel nasa liga ona koja ima najvise slucajeva da u zadnjih pola sata se igraci previjaju pa moras izbacivati loptu? Mislim da je to u drugim ligama izumrlo, da se ta previjanja od 1-2 minuta gledaju kao nesportska.
Sarajevo cim je izbacilo Rahmanovica, a uvelo Husejinovica znas koliko je sati, samo su se unazadili tom izmjenom. Tesko da mogu i bod sada.
Sarajevo cim je izbacilo Rahmanovica, a uvelo Husejinovica znas koliko je sati, samo su se unazadili tom izmjenom. Tesko da mogu i bod sada.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
To sam i ja napisao.Gradonacelnik je napisao/la:HALO! ona dva smiješna penala nisu svirana Lištici nego Arnautima!sviunapad1010 je napisao/la:Baka je uhljup. Sto nije ovako pričao kada je njima suđeno 2 penala smješna protiv goska.
Juce je penal bio cist za selju. Drugi gol je bio ofsajd.
Kako god štima se par sezona melji i mađarima. Prošle godine listici kup. Smiješna je bila utakmica polufinale na sugavici kada su fulali penale štrumfovi.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
- svrakino1921
- Kontakt:
Ja terena u Osijeku
Pa zar ovo moze u EU

Pa zar ovo moze u EU
- hskzmostar
- Kontakt:
Zao mi Radnika vec vidim sto ih ceka na Grbavici i kakva otimacina a ovako sjajno im ide.
Cestitke Zizovicu nadam se da ga gledam umijesto Bake cim se ovaj pogubi a pocinje pomalo pored ovakog Zelje i sudija sramota je da nije barem +8 za ZRINJSKI.
Cestitke Zizovicu nadam se da ga gledam umijesto Bake cim se ovaj pogubi a pocinje pomalo pored ovakog Zelje i sudija sramota je da nije barem +8 za ZRINJSKI.
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
- svrakino1921
- Kontakt:
hskzmostar je napisao/la:Zao mi Radnika vec vidim sto ih ceka na Grbavici i kakva otimacina a ovako sjajno im ide.
Znas sta bi ti Maminjo rekao za ovo
Ma dajte im titulu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.