Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

babino
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la babino » 27 jan 2018, 04:15

RealnoGledano je napisao/la:samo čujes Juku pod košem "ejjjjjjjjj,heyyyyyyyyy,eeeeeee" muska verzija Serene Wiliams :lol:
a ja krenuo da napisem ko da gledam sharapovu:-)

kako ga pohvalih, on poslije uka ki 3-4 napada:-)

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 27 jan 2018, 04:43

12 pts 8 reb 1 as 1 bl 2 to - 17 min

samo greške na pocetku dva fulana zicera ostalo ok sve.. i utakmica je bezveze bila dalas bas nemoćan..

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 27 jan 2018, 13:26

Uskoro umjesto Jurkića starta ED.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 27 jan 2018, 13:35

Ma kakav Ed i starter, teško.. Imao je sinoc dobru partiju ali to je više zbog loše partije dalasa u reketu. Malo ga i lopta usrala tj. Right place at right time. Igrao je vise od juke jer je bio BO u 4q i nije bilo potrebe da ga forsira jer je Davis bio on fire.

Btw. Povrijedio se Rođo. Upravo zbog toga je Jusuf morao skidati kile. Strašno jbt. Bezazlen potez ali mu završi ovu sezonu a bogami hoce li biti upola igrac kad se vrati.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 27 jan 2018, 13:46

Stotts sa ovom skracenom minutazom opasno jede ****.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 jan 2018, 13:58

Valjda su rezervni igraci tu,da ponekad odigraju dobro...

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 27 jan 2018, 14:55

jedan off topic

Rođo zavrsio sezonu,stradala ahilova

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 jan 2018, 14:58

Cuj Ed Davis starter... E u pm.. :bow:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 jan 2018, 15:48

COYS je napisao/la:Stotts sa ovom skracenom minutazom opasno jede ****.
utakmica bila gotova pocetkom cetvrte, sto da ga vraca u igru kad je lik svakako osjetljiv po pitanju povreda. Osim toga, nema potrebe Portland da mu pumpa statistiku jer im je to sutra argument u pregovorima oko novog ugovora. Mozda je prerano izasao u trecoj cetvrtini, ali nije tu nista previse stotts pogrijesio. Jusuf solidan, kazem solidan, jer ona prva dva zicera je morao brate pogoditi. Ovo ostalo je bilo ok.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 27 jan 2018, 16:10

:thumbup:

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 28 jan 2018, 19:03

Ne bi ni bilo lose da ED starta koji meč, cisto da se vidi da nije za početne petorke. Sem energičnosti i borbenosti, nema on sta ponuditi, pa ni taj skok kada udari na jace centre. To ne znaci da Juka moze mirno spavati, nego da zapne ko konj i da konačno shvati kakva mu se prilika pružila. Dolazit ce novi i mladji centri, tako da mu je svaki mec bitan, da.se vremenom ne ugusi u prosjeku. Sam sebi je protivnik.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jan 2018, 04:58

Postalo je vise i smijesno koliko je ovaj covjek glup u napadu. Nemoguce sta je u stanju promasiti. Apsolutno je neshvatljivo da za 4 godine u nba ligi nije naucio niti jednu jedinu fintu, vec idalje ide kao sivonja bez grama mozga u svakom napadu. Ja sam ubijedjen da je u svakom kosu koji on zabije 70% sreca. Sad kod drugog pogotka je imao zicer situaciju u kojoj bi Jozo Brkic odvalio obruc, ali on je neometan s 20cm od obruca ispalio neku frljoku i lopta se pet sekundi setala po obrucu. Definitivno se ne isplati gledati ovog tokmaka.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 31 jan 2018, 05:00

moras ga gledat isto onako kako on igra,pustis mozak na pašu i uzivas u kosarci

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 31 jan 2018, 06:54

kobe24 je napisao/la:Postalo je vise i smijesno koliko je ovaj covjek glup u napadu. Nemoguce sta je u stanju promasiti. Apsolutno je neshvatljivo da za 4 godine u nba ligi nije naucio niti jednu jedinu fintu, vec idalje ide kao sivonja bez grama mozga u svakom napadu. Ja sam ubijedjen da je u svakom kosu koji on zabije 70% sreca. Sad kod drugog pogotka je imao zicer situaciju u kojoj bi Jozo Brkic odvalio obruc, ali on je neometan s 20cm od obruca ispalio neku frljoku i lopta se pet sekundi setala po obrucu. Definitivno se ne isplati gledati ovog tokmaka.
Nemoj tako za brata po vjeri :nene:
Hajde barem ima skokova, tu se popravlja :mrgreen:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 31 jan 2018, 07:00

Startna petorka portlanda ukljucujuci i juku kriminalan procenat suta. Juka 7-17 je smijesno za centra, s druge strane 20 skokova je golemo, bar je poceo skakat kao da mu trejd ovisi o tome ;)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jan 2018, 07:11

wobly92 je napisao/la: Nemoj tako za brata po vjeri :nene:
Ma volim ja njega i sve to stoji, ali je nevjerovatno sta sve covjek uspije promasiti. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali opet nista pretjerano. Sto se skokova tice, veceras je bio odlican. Neshvatljivo je da imas 20 izglednih situacija (da ne kazem zicera) da zabijes kos, a ti poentiras iz svake trece. Veceras bi prosjecni nba centar (Gortat recimo) na ovih 17 suteva iz onakvih pozicija sigurno 12-13 rutinski zavrsio i na kraju imao 25+ poena.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 31 jan 2018, 07:18

kobe24 je napisao/la:
wobly92 je napisao/la: Nemoj tako za brata po vjeri :nene:
Ma volim ja njega i sve to stoji, ali je nevjerovatno sta sve covjek uspije promasiti. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali opet nista pretjerano. Sto se skokova tice, veceras je bio odlican. Neshvatljivo je da imas 20 izglednih situacija (da ne kazem zicera) da zabijes kos, a ti poentiras iz svake trece. Veceras bi prosjecni nba centar (Gortat recimo) na ovih 17 suteva iz onakvih pozicija sigurno 12-13 rutinski zavrsio i na kraju imao 25+ poena.
Jedino sto bi mozda moglo gurnuti juku prema top10 centrima je da plati hakima da mu preko ljeta pokusa u glavu utuviti koju fintu u postu sve drugo ostat ce na ovom nivou dok ga snaga bude sluzila. Covjeku je izgleda jedina misao kad primi loptu da ne popije bananu i onda ovi ishitreni i smijesni sutevi, samo da jednu jedinu fintu nauci i pocne ponekad primjenjivati bio bi opasno u konurenciji za top10 centara.
I prosle sezone je imao dobrih dodavanja ne znam gdje je i to isparilo :?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 31 jan 2018, 10:45

kobe24 je napisao/la:Postalo je vise i smijesno koliko je ovaj covjek glup u napadu. Nemoguce sta je u stanju promasiti. Apsolutno je neshvatljivo da za 4 godine u nba ligi nije naucio niti jednu jedinu fintu, vec idalje ide kao sivonja bez grama mozga u svakom napadu. Ja sam ubijedjen da je u svakom kosu koji on zabije 70% sreca. Sad kod drugog pogotka je imao zicer situaciju u kojoj bi Jozo Brkic odvalio obruc, ali on je neometan s 20cm od obruca ispalio neku frljoku i lopta se pet sekundi setala po obrucu. Definitivno se ne isplati gledati ovog tokmaka.
sta si ti gledao covjece, ovi sa duplog kazu da je sinoc briljirao :hmmmmm: :lol:

mene je nurk prilicno ohladio, tako da sve rijedje palim streamove u sitne sate, iako se cesto probudim u vrijeme tekme.
bas mi bude muka sto sam budan a on tamo sa po metra drmne neku frljoku prema kosu i promasi, naravno. Evo citam i sinoc 7/17, hajd da si trojke sutao pa nekako ali ti njegovi sutevi, lose brate. Mada, evo vidim, zakucao je sinoc jednu :D
Nekad mi se cini da je manje gluposti pod kosem radio dzevdo alihodzic u svoj vakat :D

kako god, interesatno se stvari odvijaju za portland, dva od cetiri najveca konkurenta trenutno muku muce, jedni zbog povrede prvog centra, a drugi zbog trejda najboljeg igraca. Od denvera vjerujem da ce biti bolji na kraju i mogli bi, po meni izenadjujuce, zavrsiti na nekom 5-6 mjestu, sto bi bio napredak. Jos da nurk odigra play off sa nekih 20/10, a vjerujem da hoce, eventualno prodju prvu prepreku..eto njemu miliona i nema krize, a boli njega djon za nas koji ustajemo i gibetimo. Jos ako vecina NBA igraca bude igrala kvalifikacije u ljeto a on odbije ponovo, treba yebat i njega i nj milione.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jan 2018, 13:16

babino je napisao/la: sta si ti gledao covjece, ovi sa duplog kazu da je sinoc briljirao :hmmmmm: :lol:

mene je nurk prilicno ohladio, tako da sve rijedje palim streamove u sitne sate, iako se cesto probudim u vrijeme tekme.
bas mi bude muka sto sam budan a on tamo sa po metra drmne neku frljoku prema kosu i promasi, naravno. Evo citam i sinoc 7/17, hajd da si trojke sutao pa nekako ali ti njegovi sutevi, lose brate. Mada, evo vidim, zakucao je sinoc jednu :D
Nekad mi se cini da je manje gluposti pod kosem radio dzevdo alihodzic u svoj vakat :D

kako god, interesatno se stvari odvijaju za portland, dva od cetiri najveca konkurenta trenutno muku muce, jedni zbog povrede prvog centra, a drugi zbog trejda najboljeg igraca. Od denvera vjerujem da ce biti bolji na kraju i mogli bi, po meni izenadjujuce, zavrsiti na nekom 5-6 mjestu, sto bi bio napredak. Jos da nurk odigra play off sa nekih 20/10, a vjerujem da hoce, eventualno prodju prvu prepreku..eto njemu miliona i nema krize, a boli njega djon za nas koji ustajemo i gibetimo. Jos ako vecina NBA igraca bude igrala kvalifikacije u ljeto a on odbije ponovo, treba yebat i njega i nj milione.
Ma oni samo gledaju kolonu poena i skokova i to im bude dovoljno da donesu takve zakljucke. Bombasticni naslovi su cudo. :lol: Sve je meni ok, ali apsurdno je reci da je briljirao neko ko je igrao 30 minuta i za to vrijeme ispalio skoro 20 lopti, a pri tome zabio mrsavih 14 poena. Zakucao je prvu, ali je morao zakucati i u narednoj situaciji na klipu (pogledaj bas). Bio je strasno los u napadu ponovo. Bukvalno nijednu situaciji 1v1 nije dobio, a sad to sve manje i pokusava. Mozda postaje svjestan da ne zna. Pored neznanja, nema ni mozga (sad sam nacisto s tim zakljuckom) i to onda jezivo izgleda. Jednostavno je strasno kakve odluke donosi u pojedinim situacijama.

Njima su prve cetiri pozicije realno nedostizne, ali peta itekako jeste, mada ja ne vjerujem u to. Kad bi je ipak dograbili, on bi imao odlican match-up sa KAT-om, koji je poznat kao los defanzivac. Tu bi mogao izganjati taj prosjek od 20/10. On samo da aBd ostane zdrav i da bude na ovim brojkama, ja vjerujem da ce uzeti oko 20 miliona po sezoni bez problema, jer takve ugovore vec imaju objektivno losiji centri od njega. Niko sretniji od mene ako do toga dodje. Mene nervira sto on moze puno vise, ali ga vec pomenuti nedostaci sputavaju u tome. Ovo ljeto mu je kljucno ako planira da napravi iskorak i da se priblizi top5 centara nba lige. Mnogo je toga sto mora ispraviti, ali nista nije nedostizno i on realno uopste nije daleko od 20/10 prosjeka. Nek samo po utakmici utrpa po dva zicera (od bar pet, koliko ih bude na svakom mecu), eto ti prosjek od 18-19p. U slucaju da se desi to sto si na kraju napisao, ja cu onda definitivno staviti tacku na pracenje njega i njegove karijere. :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Google Adsense [Bot], lumani, MElloo, TripleThreat i 5 gostiju.