FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
-
Bundesliga
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Nemate, obraza. Samo lupate bezveze bez ikakve argumentacije. Uli je Bayern i Bayern je Uli. Taj čovjek je dao čitav svoj život za Bayern, kako igrač tako i trener i kasnije rukovodilac. On , Rummenige, Beckenbauer i još par njih i jesu uzdigli Bayern na ove visine. Dok je Hoeness bio u zatvoru, prizivali ste ga da se otarasi Pepuna, a sada bi da smjenjujete nekoga. Ja prvi kritikujem upravu KADA treba, a ne ovako iznositi smiješne optužbe. Može im se zamjeriti što nisu doveli barem jedno krilo prošlo ljeto i što su Heynckesa doveli da gasi požar, a nije ga se pitalo kakvi mu igrači pašu.Da ovih ljudi nije bilo, Bayern se ne bi izdigao iz sivila Bundeslige i bio bi u najbolju ruku na nivou Dortmunda. Ovi ljudi su Bayern učinili top 3 klubom na svijetu već 7 ili 8 godina. Bayern je gigant svjetskog fudbala, čak i sa pravilom 50+1 na snazi. Tog Sammera kojeg toliko prozivate niste mogli očima gledati dok je bio Pepun, jer je ga je on otvoreno kritikovao, to se vama nije sviđalo i htjeli ste da ode iz Bayerna, a sada ga uvlačite u nekakvu argumentaciju. Bravo licemjeri
Zašto ne pljujete toliko svog idola Messija koji je utajio mnogo više poreza i koji se izvukao bez kazne zatvora? Ne, valja po onime što ima veze s Bayernom. Čovjek bi rekao da su Bosanci i Hercegovci najpošteniji narod po vašoj priči, a da je uređena država pola bi ih završilo na Gulagu. Sramite se 
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Sve to stoji i niko ne kaže da im nije zahvalan za ono što su učinili za Bayern ali su zadnjih nekoliko godina pogubljeni. Nikakav plan nemaju, srozava se kvalitet omladinskih selekcija jer se nema prostora da dobiju šansu(to mi je donekle uredu s obzirom da Bayern i ne treba eksperimentisati nego dovoditi "gotov proizvod", ali gdje su recimo posudbe od kojih smo znali profitirati u prošlosti?) Smjena generacija im je stran pojam, ne dao Bog da je više igrača odlučilo odstupiti poput Lahma, potpuni krah bi nastao jer nisu imali alternative(zamisli da su dvojici-trojici morali izmisliti nove pozicije poput Kimmicha). Osim toga, transfer politika? Ne da je loša, nego je nema, treneru se na silu dovode igrači(i to ne oni koji su potrebni i na pozicijama koje fale, nego mahom oni koji su dostupni za male novce i koji se sviđaju upravi). Nikakav balans, čisto nagađanje, pa ako slučajno ubodu dobro i jest. Nemaju strpljenja a ne znaju šta zapravo hoće. I pokušali bi sad napraviti još jedan iskorak dok je generacija "na okupu", a u isto vrijeme i ne bi jer treba gledati na budućnost. Pet godina su u raskoraku a nikako da se odluče, ako već ne znaju, nek bace kockicu pa na šta padne, barem će se znati cilj.
Naravno, sad ćete opet reći da nema argumenata, da se u prazno "se*e", da su oni sveci i da je sva ova priča samo kako bi se ocrnili jer nekome tobože toliko smeta što Pepa nisu mogli zadržati a dovoljno je pogledati broj trenera u posljednjoj deceniji i kako su ih mijenjali. Ono, u fazonu, imaš najjaču kopnenu armiju na svijetu i dovedeš Admirala da je povede. Taman kad on za određeni period uspije preobratiti i dobiješ vrhunsku mornaricu, zamijeniš ga nekim arhitektom i vrtiš tako dok ne nabodeš da liči na nešto...
Naravno, sad ćete opet reći da nema argumenata, da se u prazno "se*e", da su oni sveci i da je sva ova priča samo kako bi se ocrnili jer nekome tobože toliko smeta što Pepa nisu mogli zadržati a dovoljno je pogledati broj trenera u posljednjoj deceniji i kako su ih mijenjali. Ono, u fazonu, imaš najjaču kopnenu armiju na svijetu i dovedeš Admirala da je povede. Taman kad on za određeni period uspije preobratiti i dobiješ vrhunsku mornaricu, zamijeniš ga nekim arhitektom i vrtiš tako dok ne nabodeš da liči na nešto...
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
-
Bundesliga
- Kontakt:
O kakvoj smjeni generacija se ovdje govori? Ne treba mijenjati kompletan roster već par igrača. Treba tražiti zamjene za krila. Coman se gura u prvi plan i postao je jako bitna karika u timu. To je po meni smjena na toj poziciji, ali su se preračunali što nisu doveli još barem jedno vrhunsko krilo. Comana je Heynckes odmarao pred Besiktas, a Ribery je igrao kako bi ovaj bio odmoran. Ne treba mijenati čitav tim ako za to nema potrebe, iz postojećeg tima se može izvući dosta toga, ali su osvježenja u napadačkom dijelu prijeko potrebna. Napravili su kompleks za razvoj mladih igrača i radit će se na tome u budućnosti.
Normalno da će mijenjati, je li treba dozvoliti da odvedu Bayern u propast. LvG je izgubio sve konce i bio zamijenjen, Pep nije uradio što se očekivalo od njega (nije osvojio LP), Ancelotti se pogubio. I šta sad treba ih trpiti ili šta? Ako nešto ne valja, mijenja se.S-Y-L-A-R je napisao/la:a dovoljno je pogledati broj trenera u posljednjoj deceniji i kako su ih mijenjali.
Smjena generacije se ne odnosi nužno na mijenjanje komplet tima u istom trenutku. Tu spadaju i te rezervne opcije i mladi igrači koji će biti tu da uče(prvenstveno) a i uskoče po potrebi. Što je najvažnije, da se priviknu na sistem i da prelaz bude što bezbolniji. Mi to nemamo i satiremo nekih 14-15 igrača maksimalno a onda pripisujemo "lošoj sreći" kad u završnice svih takmičenja ulazimo osakaćeni povredama i suspenzijama.
Opet, niko i ne kaže da treba mijenjati čitav tim, ali pretrpanost jedne pozicije dok su ostale deficitarne samo zato što je jeftina opcija(da ne kažem džabna) nije nikakav plan.
Što se trenera tiče, nisi me razumio. Treba promjeniti, ne treba puštati da se propada ako ne ide, ali ne mijenjaš kompletan sistem svakim novim trenerom. Nakon Juppa i 2013. , kad smo trebali novo ime, MORAO se tražiti neko sličan, ili slične filozofije(recimo, siguran sam da bi Carlo tada mnogo bolje "sjeo" nego 3 godine kasnije, ili Klopp, Simeone itd). Šta oni urade? Dovedu Guardiolu koji treba da počinje novi sistem. Nije ni to problem u startu, započinjemo nešto novo, ali čemu oduzimanje slobode? Čemu nametanje pojačanja? Čemu prodaja Kroosa koji je zamišljen kao glavni kotač? I na sve to, koji je njihov odgovor na Guardiolin odlazak nakon 3 godine(što je dovoljno dug period pa je taj novi sistem već implementiran)? Naravno, dovođenje Carla i hajmo Jovo nanovo....
I tako, jedna od najboljih generacija u historiji Bayerna izgubljena u godinama preobrazbi samo zato što 2 gospodina ne znaju šta bi(znaš šta bi se kod nas u narodu reklo za tu neodlučnost
).
Opet, niko i ne kaže da treba mijenjati čitav tim, ali pretrpanost jedne pozicije dok su ostale deficitarne samo zato što je jeftina opcija(da ne kažem džabna) nije nikakav plan.
Što se trenera tiče, nisi me razumio. Treba promjeniti, ne treba puštati da se propada ako ne ide, ali ne mijenjaš kompletan sistem svakim novim trenerom. Nakon Juppa i 2013. , kad smo trebali novo ime, MORAO se tražiti neko sličan, ili slične filozofije(recimo, siguran sam da bi Carlo tada mnogo bolje "sjeo" nego 3 godine kasnije, ili Klopp, Simeone itd). Šta oni urade? Dovedu Guardiolu koji treba da počinje novi sistem. Nije ni to problem u startu, započinjemo nešto novo, ali čemu oduzimanje slobode? Čemu nametanje pojačanja? Čemu prodaja Kroosa koji je zamišljen kao glavni kotač? I na sve to, koji je njihov odgovor na Guardiolin odlazak nakon 3 godine(što je dovoljno dug period pa je taj novi sistem već implementiran)? Naravno, dovođenje Carla i hajmo Jovo nanovo....
I tako, jedna od najboljih generacija u historiji Bayerna izgubljena u godinama preobrazbi samo zato što 2 gospodina ne znaju šta bi(znaš šta bi se kod nas u narodu reklo za tu neodlučnost
41.21.1.
-
schickeria
- Kontakt:
pojedinci komentiraju kao manu uprave sto je doveden pep umjesto juppa a ne znaju da je pep doveden vec nakon izgubljenog finala sa chelseom i kad nas je bvb propisno sramotio
kao jedna od vecih mana uprave se moze reci da su jako losi rezultati juniora u lp.Tu poprilicno zaostajemo
kao jedna od vecih mana uprave se moze reci da su jako losi rezultati juniora u lp.Tu poprilicno zaostajemo
"Pojedinac" je u prethodnom postu objasnio zašto je to mana. Sam potez nije bio greška, ali sve što je uslijedilo, itekako jeste. 
41.21.1.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ne možeš ih kritikovati zbog ovoga, u tom trenutku nije bilo navijača Bayerna koji je bio protiv ovoga. Tada su svi vjerovali da je Guardiola najbolje riješenje i da će nastaviti Juppovim stopama. A zašto su vjerovali? Zato jer je Guardiola na prvoj presici rekao da će se prilagoditi Bayernu i onome što ima, te da neće mijenjati postojeći stil igre. Tako da sve ovo što si naveo pada u vodu. On se nije prilagodio Bayernu. Nije ni on bio naivna djevočica koja ne zna u šta se upušta. Nije ga niko natjerao da radi u Bayernu za 17 miliona godišnje. Carlov problem i jeste bio što je nastavio sa Guardiolinim sistemom, da ga je mijenjao bilo bi bolje. Opet smo bili ranjivi na kontre, sa odbranom na centru, velikim posjedom itd. Carlo se pokušao prilagoditi postojećem sistemu, jer to je ono što on radi, ali u ovome slučaju nije trebao jer to nije fudbalska filozofija koja njemu odgovara.S-Y-L-A-R je napisao/la:Nakon Juppa i 2013. , kad smo trebali novo ime, MORAO se tražiti neko sličan, ili slične filozofije(recimo, siguran sam da bi Carlo tada mnogo bolje "sjeo" nego 3 godine kasnije, ili Klopp, Simeone itd). Šta oni urade? Dovedu Guardiolu koji treba da počinje novi sistem. Nije ni to problem u startu, započinjemo nešto novo, ali čemu oduzimanje slobode? Čemu nametanje pojačanja? Čemu prodaja Kroosa koji je zamišljen kao glavni kotač? I na sve to, koji je njihov odgovor na Guardiolin odlazak nakon 3 godine(što je dovoljno dug period pa je taj novi sistem već implementiran)? Naravno, dovođenje Carla i hajmo Jovo nanovo....
I tako, jedna od najboljih generacija u historiji Bayerna izgubljena u godinama preobrazbi samo zato što 2 gospodina ne znaju šta bi(znaš šta bi se kod nas u narodu reklo za tu neodlučnost ).
Također doveli su mu Alonsa koji je bio ključ u njegovoj 4-1-4-1, doveli su mu Thiaga, Costu, Bernata.
Sve su ovo bile njegove želje, tako da to za nametanje pojačanja ne pije vodu.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 28 mar 2018, 19:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Osoba koja je mislila da će se Pep prilagoditi Bayernu na način da će nastaviti igrati stilski isto kao i Jupp treba provjeriti da li je rođena sa mozgom. Dovedeš čovjeka koji je čitav život posvetio pozicionom nogometu i očekuješ da će promijeniti filozofiju zbog tebe, aha kako da ne.
@S-Y-L-A-R
@S-Y-L-A-R
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Barbarossa
- Kontakt:
Neuer se vraća sporo ali polako
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Svašta bih ti rekao ali neću jer ti si ameba koja nije u stanju ni da čita šta se piše.harden je napisao/la:Osoba koja je mislila da će se Pep prilagoditi Bayernu na način da će nastaviti igrati stilski isto kao i Jupp treba provjeriti da li je rođena sa mozgom. Dovedeš čovjeka koji je čitav život posvetio pozicionom nogometu i očekuješ da će promijeniti filozofiju zbog tebe, aha kako da ne.
Nastavi da bacaš lajkove i dislajkove jer je previše tražiti od tebe da napišeš išta što zahtjeva razmišljanje.
Šta ću s tobom pisati, pisao sam par puta pa sam shvatio da ne vrijedi trošiti vrijeme na to. Čim neko ima drugačije mišljenje i viđenje nečeg taj je neprijatelj kluba. Ne daj Bože kritikovati šta, sve je bajno, sveti Uli i Kalle nisu nikad greške napravili.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- farinelli123
- Kontakt:
Je l ovo nenamerna ili slučajna duhovitost?Barbarossa je napisao/la:Neuer se vraća sporo ali polako
•
@Bundesliga
Hoćeš da kažeš da je Guardiola otvoreno od prvog dana išao kontra svega što je pričao/dogovorio sa upravom? Implementirao nešto što nije obećao, promjenio nešto što De facto nije smio, izvrnuo klub naopačke nakon što je dobio sve što je želio i nakon "neuspjeha" ipak uprava pokušava da ga zadrži(da ne kažem moli da ostane) a on odlučuje da raskrsti?
Ima li ti to ikakve logike?
Carlo, s druge strane, se pokušao prilagoditi(možda, jeste), ali nečemu što ne zna, a nešto što ne znaš, nije ono što radiš(makar ne bi trebalo biti).
Što se pojačanja tiče, nije baš tako jednostavno, jedina ispunjena "želja" je Thiago(a i to da bi se iskupilo za Kroosa), ostalo sve je bilo na fazon, zatraži nešto, dobiti ćeš kinesku kopiju koja je 13 puta jeftinija ili evo ti skuplja igračka, ali po našoj želji(Vidal).
Hoćeš da kažeš da je Guardiola otvoreno od prvog dana išao kontra svega što je pričao/dogovorio sa upravom? Implementirao nešto što nije obećao, promjenio nešto što De facto nije smio, izvrnuo klub naopačke nakon što je dobio sve što je želio i nakon "neuspjeha" ipak uprava pokušava da ga zadrži(da ne kažem moli da ostane) a on odlučuje da raskrsti?
Carlo, s druge strane, se pokušao prilagoditi(možda, jeste), ali nečemu što ne zna, a nešto što ne znaš, nije ono što radiš(makar ne bi trebalo biti).
Što se pojačanja tiče, nije baš tako jednostavno, jedina ispunjena "želja" je Thiago(a i to da bi se iskupilo za Kroosa), ostalo sve je bilo na fazon, zatraži nešto, dobiti ćeš kinesku kopiju koja je 13 puta jeftinija ili evo ti skuplja igračka, ali po našoj želji(Vidal).
41.21.1.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Druže, on je tako rekao na presici, a za mene je riječ svetinja. Ako nešto obećaš, barem se potrudi da to ispuniš. To za Carla se slažem, pokušao je nešto što ne zna. A za tim, imao je strašan tim, sigurno najbolji na svijetu i tu ne treba tražiti isprike.S-Y-L-A-R je napisao/la:Hoćeš da kažeš da je Guardiola otvoreno od prvog dana išao kontra svega što je pričao/dogovorio sa upravom? Implementirao nešto što nije obećao, promjenio nešto što De facto nije smio, izvrnuo klub naopačke nakon što je dobio sve što je želio i nakon "neuspjeha" ipak uprava pokušava da ga zadrži(da ne kažem moli da ostane) a on odlučuje da raskrsti?
Jel se vi salite ili ste neozbiljni?farinelli123 je napisao/la:Je l ovo nenamerna ili slučajna duhovitost?Barbarossa je napisao/la:Neuer se vraća sporo ali polako
Dobrw stvari uprave se ovdje ne pisu,samo se pljuje,kenja i pametuje.Al ok i treba da se to radi ukoliko postoji razlog ,postoji sigurno ali ne u tolikoj mjeri kako to pojedinci ovdje pokusavaju predstaviti .Kontinuirano pljuvanje krece nakon odlaska katalonske ublehe Pepa,pojedini nisu napisali pozitivan komentar ima 3 godine,pametnom dosta o kakvim se to simpatizerima radi tj licemjerima koji gone svoj inat.
A velike stete sto Tuhel nece doci majko mila,kao on je sad neko ime ,moderan ,priznat itd itd,mozda bi ga do sad i neko angazovao da je sve to tako u superlativima.A sad ovde dezurni hejteri kao on sjebo Bayerna.Grdna moja rano ,naivnost i licemjerje veliki protivnik insanu.
A velike stete sto Tuhel nece doci majko mila,kao on je sad neko ime ,moderan ,priznat itd itd,mozda bi ga do sad i neko angazovao da je sve to tako u superlativima.A sad ovde dezurni hejteri kao on sjebo Bayerna.Grdna moja rano ,naivnost i licemjerje veliki protivnik insanu.
VOLIM BAYERN
Makar "im" se ti "negativni" razlikuju.isakovich je napisao/la:Dobrw stvari uprave se ovdje ne pisu,samo se pljuje,kenja i pametuje.Al ok i treba da se to radi ukoliko postoji razlog ,postoji sigurno ali ne u tolikoj mjeri kako to pojedinci ovdje pokusavaju predstaviti .Kontinuirano pljuvanje krece nakon odlaska katalonske ublehe Pepa,pojedini nisu napisali pozitivan komentar ima 3 godine,pametnom dosta o kakvim se to simpatizerima radi tj licemjerima koji gone svoj inat.
41.21.1.
Britanski Sky pise da Tuchel preferira da preuzme Bayern...tako bar tvrde njihovi izvori...a to da je odbio Bayern nije tacno...hmm ko ce ga znati na sta ce ovo izaci...al kad se malo bolje skonta..nit je Bayern dao neko saopstenje niti se Tuchel oglasio...
Zadnja izmjena: harden, dana/u 29 mar 2018, 02:22, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.