Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Meni djeluje kao da Stotts sve vise zahtjeva ulogu istu kao sto je Malone njemu predvidao. Napokon su skontali da je katastrofa davati mu mnogo posjeda u raketu. Problem je da mu je jedino ostalo da stavlja pick za pickom, u glavnom CJ-u i Dame-u i da odigra pickove sa Lillardom. Razlog zbog nedostatka asistencija je zbog dva veca razloga. Prvi je da su mu sklonili igrace skim je dobro saradzivao (Crabe, Noah i Harkless), drugi je da se promjenila strategija. Ne igraju kroz Jusufa napade kao sto su prije, znao je dobivati loptu u high i low postu i nalaziti nekog iz gore spomenutog trija ili bekove kada trce iz blokova. Nema vise toga, najvise je prima na perimetru za ”hand of” i stavljanje screna nekome. Cak loptu rijetko uopste spusta kao sto je prije radijo.
Razlika izmedju Noaha i Aminua je kao dan i noc. Noah je znao da kada dodze pomocna odbrana Juki kada napada kos da ce dobiti pas za lake poena ako bude otvoren. Aminu radi supratno, ”camp-a” na trici bez kretanje i odatle sutne tricu ili krene uprodor sto je izmedju ostalog i razlog zasto skoro ima iste % za dva kao i za tri. Dodaj na to da je izuzetno ne-inteligentan igrac, veliki egoista(5.3% ast.) i gori nego parazit kod skokova i zna se odprilike zasto su vonleh-Juka imali +10 net-rtg prosle sezone a Aminu-Juka -10 net-rtg. Velika je i razlika izmedju ETa i Harklessa, ET kreira svoje suteve i nije uopste poznat po kretanju bez lopte. Cjela ova petorka je katastrofalna i disfunkcionalna ne mogu vjerovati da bi neko izbacijo nesto ovakvo na parket bez koristenja teske droge. Drugi dio problema je da nema ni mnogo bolji alternativa na klupi i zbog toga moze se zahvaliti najvise Oshley-u.
Najvise je ipak do Juke, po cesto kada vidim njegov govor tijela i vucenje po terenu dodze mi da povratim, kao da ga neko tjera da igra. Da ne ponavljam oko promasivanju zicera, zaista neshvatljivo. Kada vidim kako cesto zna pretvori rip-city u brick-city odma ugasim stream. Bude perioda kada opadne forma igracima nekoliko utakmica dok ponove ne uhvate ritam ali Juki se taj ciklus desava nekoliko puta u istoj utakmici! Stravicno frustrirajuci igrac za pratiti u svakom smislu. Toliko fragilna osoba a toliki div, njemu nije da samo treba dobar trener nego treba i guru i psiholog etc. Sve u jednom, sumjam da ce iko imati mnogo vise strpljenja sa njim ako se ne stabilizuje uskoro. Vec sada navijaci Portlanda okrecu mu ledza, neki zbog legitimni razloga kao ove sto sam napisao gore a drugi zbog toga sto su u fantasy-landu gdje misle da su ozbiljan tim i da je Juka glavni problem sto naravno nije istina.
Onda i ima problem oko ugovora, najgori moguci trenutak za market je ovo ljeto. Mislim da se moze sa ovakvom produkcijom ocekivati negdje oko 60/4. Cak je mozda bolje ako ponude kraci ugovor da moze ponovo izaci na market za koju godinu kada budu monstruozni kontrakti iztekli i market bolje balansiran. Tesko ce biti Portlandu uopste naci te pare za njega ali ako bude ponudili mnogo manje od 60/4 ipak nebi imao sta protiv ako neki drugi tim dadne vise i POR ne matchira, najvise zbog toga sto mislim da nije idealna uloga koju mu je dao Stotts i zbog ove startne petorke koja uopste nije toliko razlicta od one koje je Malone koristio u Denveru sa Jukom, jedina pozitivna razlika je da je Dame tu umjesto Mudiaya.
Razlika izmedju Noaha i Aminua je kao dan i noc. Noah je znao da kada dodze pomocna odbrana Juki kada napada kos da ce dobiti pas za lake poena ako bude otvoren. Aminu radi supratno, ”camp-a” na trici bez kretanje i odatle sutne tricu ili krene uprodor sto je izmedju ostalog i razlog zasto skoro ima iste % za dva kao i za tri. Dodaj na to da je izuzetno ne-inteligentan igrac, veliki egoista(5.3% ast.) i gori nego parazit kod skokova i zna se odprilike zasto su vonleh-Juka imali +10 net-rtg prosle sezone a Aminu-Juka -10 net-rtg. Velika je i razlika izmedju ETa i Harklessa, ET kreira svoje suteve i nije uopste poznat po kretanju bez lopte. Cjela ova petorka je katastrofalna i disfunkcionalna ne mogu vjerovati da bi neko izbacijo nesto ovakvo na parket bez koristenja teske droge. Drugi dio problema je da nema ni mnogo bolji alternativa na klupi i zbog toga moze se zahvaliti najvise Oshley-u.
Najvise je ipak do Juke, po cesto kada vidim njegov govor tijela i vucenje po terenu dodze mi da povratim, kao da ga neko tjera da igra. Da ne ponavljam oko promasivanju zicera, zaista neshvatljivo. Kada vidim kako cesto zna pretvori rip-city u brick-city odma ugasim stream. Bude perioda kada opadne forma igracima nekoliko utakmica dok ponove ne uhvate ritam ali Juki se taj ciklus desava nekoliko puta u istoj utakmici! Stravicno frustrirajuci igrac za pratiti u svakom smislu. Toliko fragilna osoba a toliki div, njemu nije da samo treba dobar trener nego treba i guru i psiholog etc. Sve u jednom, sumjam da ce iko imati mnogo vise strpljenja sa njim ako se ne stabilizuje uskoro. Vec sada navijaci Portlanda okrecu mu ledza, neki zbog legitimni razloga kao ove sto sam napisao gore a drugi zbog toga sto su u fantasy-landu gdje misle da su ozbiljan tim i da je Juka glavni problem sto naravno nije istina.
Onda i ima problem oko ugovora, najgori moguci trenutak za market je ovo ljeto. Mislim da se moze sa ovakvom produkcijom ocekivati negdje oko 60/4. Cak je mozda bolje ako ponude kraci ugovor da moze ponovo izaci na market za koju godinu kada budu monstruozni kontrakti iztekli i market bolje balansiran. Tesko ce biti Portlandu uopste naci te pare za njega ali ako bude ponudili mnogo manje od 60/4 ipak nebi imao sta protiv ako neki drugi tim dadne vise i POR ne matchira, najvise zbog toga sto mislim da nije idealna uloga koju mu je dao Stotts i zbog ove startne petorke koja uopste nije toliko razlicta od one koje je Malone koristio u Denveru sa Jukom, jedina pozitivna razlika je da je Dame tu umjesto Mudiaya.
Odlican post, slazem se u potpunosti, posebno ovaj dio oko petorke, oni su iz rotacije izbacili sve korisne i timske igrace i plus rijesili se crabbea koji je bio bas zahvalan igrac i opasan kad ga krene sut za tri, po meni je portland bolji bio u drugom dijelu prosle sezone i po rezultatima a i igrali su lijepu kosarku, ovo sad je samo patnja za sve, jedino sto je lillard povukao u par utakmica i to je donijelo razliku dosad da su iznad .500 Sto se tice Juke, igrao je bolje kad je tek dosao, al daleko od toga da je los kao sto se prica, plus na to sve ove promjene u igri i rosteru nisu mu nikako dobro donijele.Stotts se ponasa tako kao da jedva ceka da Juka odigra 2-3 losa napada, da ga zakuca za klupu 15 min.Aminu odvratan igrac
-
- Kontakt:
ljudi de molim vas pogledaj te 5:35 do kraja druge četvrtine (premotajte)
zasto ovdje nije isao na kucanje ? u cemu je problem,jel moguce da ga je strah ?
http://nbareplay.info/nba/nba/6363/
zasto ovdje nije isao na kucanje ? u cemu je problem,jel moguce da ga je strah ?
http://nbareplay.info/nba/nba/6363/
Samo da postavim pitanje koliko juka sada vrijedi?
Neki su ovdje pravili sprdnju kada sam pocetkom sezone pisao da je ovo losa godina za ugovor i da ce mnogo dobrih pa cak i odlicnih centara biti na trzistu na kraju sezone.
Juka ako nesto drasticno ne promijeni poslije pauze i u PO ne moze ocekivati ni 60/4 ugovor , sto je samo po sebi apsurd da dobija mnogo manje nego ona niskorist turner ili pribliznu lovu kao mahac peskirom mayers, al to je biznis sve se vrti oko ponude i potraznje
.
I kao sto 3magicni rece nevejrovatno koliko bi mu se popravile brojke da umjesto aminua na parketu je u paru sa vonlehom.
Neki su ovdje pravili sprdnju kada sam pocetkom sezone pisao da je ovo losa godina za ugovor i da ce mnogo dobrih pa cak i odlicnih centara biti na trzistu na kraju sezone.
Juka ako nesto drasticno ne promijeni poslije pauze i u PO ne moze ocekivati ni 60/4 ugovor , sto je samo po sebi apsurd da dobija mnogo manje nego ona niskorist turner ili pribliznu lovu kao mahac peskirom mayers, al to je biznis sve se vrti oko ponude i potraznje

I kao sto 3magicni rece nevejrovatno koliko bi mu se popravile brojke da umjesto aminua na parketu je u paru sa vonlehom.
edin139 je napisao/la:Samo da postavim pitanje koliko juka sada vrijedi?
Juka ako nesto drasticno ne promijeni poslije pauze i u PO ne moze ocekivati ni 60/4 ugovor , sto je samo po sebi apsurd da dobija mnogo manje nego ona niskorist turner ili pribliznu lovu kao mahac peskirom mayers, al to je biznis sve se vrti oko ponude i potraznje.
evo ja se kladim sa tobom u Avatar ili sta god zelis

Što je apsolutno realna cifra, a ne maksimalni ugovori ili kakve druge gluposti koje su se valjale ovdje na početku sezone za TOP 10 centra ligelumani je napisao/la:edin139 je napisao/la:Samo da postavim pitanje koliko juka sada vrijedi?
Juka ako nesto drasticno ne promijeni poslije pauze i u PO ne moze ocekivati ni 60/4 ugovor , sto je samo po sebi apsurd da dobija mnogo manje nego ona niskorist turner ili pribliznu lovu kao mahac peskirom mayers, al to je biznis sve se vrti oko ponude i potraznje.
evo ja se kladim sa tobom u Avatar ili sta god zelisda nece dobiti ispod 10 miliona godisnje
:?:12 do 15
kao i drugi
realno slabiji Centri od Jusufa.

10-13 miliona koja ga stavlja u rang sa Teletovićem, Bojanom, Olinikom, Plamlijem i sličnim igračima sa kojima je i po kvaliteti u rangu
ZELJEZNICAR 1921!
To koliko vrijedi i koliko ce dobiti uopste ne mora da se podudara. Ne znam samo sto je nama bitno hocel on uzimati 1 il 51 milion, valjda je bitnije hoce li dici svoju formu i (p)ostati respektabilan centar ili ce nastaviti ovako kako igra u zadnje vrijeme pa dobiti nogu, a onda je pitanje hoce li ikad vise bit startni centar i u jednoj ekipi
slazem se ali cak ni to nam nece bitno ukoliko i naredni put izbjegne nastup za reprezentaciju a to bi vec na ljeto mogli znati..mirzatele je napisao/la:To koliko vrijedi i koliko ce dobiti uopste ne mora da se podudara. Ne znam samo sto je nama bitno hocel on uzimati 1 il 51 milion, valjda je bitnije hoce li dici svoju formu i (p)ostati respektabilan centar ili ce nastaviti ovako kako igra u zadnje vrijeme pa dobiti nogu, a onda je pitanje hoce li ikad vise bit startni centar i u jednoj ekipi
sto se mene tice, ja ga pratim i bodrim jos ovu sezonu dok ne vidim njegove namjere sa repkom, ukoliko ne bude igrao, grebe mi se i za njega i njegove milione.
Ma izbjeci ce on najvjerovatnije, budite na to spremni.. Prosle su njega patriotske furke jos od nastupa u onoj b diviziji. Eventualno mundobasket kad bi izborili nekim cudom, ali bilo kakve kvalifikacije da igra, to nema sanse.
hamzaTM87 je napisao/la:Što je apsolutno realna cifra, a ne maksimalni ugovori ili kakve druge gluposti koje su se valjale ovdje na početku sezone za TOP 10 centra ligelumani je napisao/la:edin139 je napisao/la:Samo da postavim pitanje koliko juka sada vrijedi?
evo ja se kladim sa tobom u Avatar ili sta god zelisda nece dobiti ispod 10 miliona godisnje
:?:12 do 15
kao i drugi
realno slabiji Centri od Jusufa.
7
10-13 miliona koja ga stavlja u rang sa Teletovićem, Bojanom, Olinikom, Plamlijem i sličnim igračima sa kojima je i po kvaliteti u rangu
Mahimi 16 miliona

PPG na 9 poz,Block 11,TOV manje od mnogih ,REB 15,ass 14,Steal 6
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 07 feb 2018, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Bolji je on za klasu od svih nabrojanih. Ipak su oni svi igrači zadatka, dok je Juka legitimni startni centar. Dosta se miliona spalilo kada je cap naglo skočio sa 60 na skoro 100 miliona. Bilo kako bilo, sumnjam da ga čeka ispod 15 miliona po sezoni.hamzaTM87 je napisao/la:
Što je apsolutno realna cifra, a ne maksimalni ugovori ili kakve druge gluposti koje su se valjale ovdje na početku sezone za TOP 10 centra lige7
Koliko god da ima mana, a ima ih toliko da postaje iritantno ga nekada gledati, ipak je on još uvijek daleko od tog nekog vrhunca karijere.
Što se tiče Blazersa, naravno da ga uzimaju u obzir za trade jer oni imaju možda i najgore stanje u ligi sa ugovorima i da bi se riješili Turnera, Lenarda i ekipe moraju uz njih dati poneki pick ili mladog igrača (za sada su se uspjeli riješiti samo Crabbovog ugovora, a on je od njih bio najbolji). Budući da su CJ i Lillard nedodirljivi, svi ostali su na trade blocku. Zadnji draft su užasno odradili, imali su 3 picka prve runde i od njih jedini koji se nalazi u rotaciji je Collins.
Da sam na njihovom mjestu ja bi uzeo u obzir i trade Lillarda čak i krenuti sve ispočetka, jer stvarno ne vidim kako se mogu izvući iz ove situacije. Srećom pare njihovom vlasniku ne predstavljaju ništa budući da je on, koliko sam upoznat, jedan od osnivača Microsofta, tako da postoji opcija da samo nastave gurati ovako. Ipak biti standardni učesnik Play Offa donosi određene novce.
EDIT: Čak mislim da postoji realna šansa da uopšte ne produže s Jusufom, imaju 6 centara na rosteru, koji jesu svi kite ali je barem dosta njih na rookie ugovorima.
neki dan je bio podcast Lowe-a sa Woj-om i Woj je rekao da su Dame i CJ nedostupni za bilo kakve razgovore o trade-u i da niti ne pomisljaju razvalit taj backcourt, vec da gledaju kako im pridruzit treceg igraca... takodjer, Zach Collins je nedostupan za bilo kakve razgovore o trade-u i njemu vide "building-block", svi ostali igraci su dostupni za trade, medju kojima i Nurkic, mada ce sigurno potpisat Nurkica na ljeto za neki razuman ugovor, mada sve mislim da nemaju izbora i ako neko preplati Nurkica, morat ce matchirat ponudu
eh sad, Nurkicu je tako pao grah sto se tice Salary Cap-a u NBA, pa ce mu prvi veliki ugovor doci u veoma lose vrijeme i prema predvidjanjima dobit ce mnogo manje novca nego sto bi to bio slucaj u nekim drugim okolnostima... siguran sam da bi on za ovakve igre dobio 4/85, otprilike tako nesto, no sada se prica negdje o ciframa 4/40 do 4/60, no zaista je tesko predvidjeti koja ce to cifra biti
sto se tice Nurkica i POR, startni je C, igra u playoff ekipi i bas me zanima u kojoj jos playoff ekipi bi imao iskoristenost kao u POR, ono bas me zivo zanima... takvu iskoristenost bi imao samo u ekipama koje nisu playoff ekipe
ima lidera i mentora u Dame-u, boljeg i ne moze naci, ne samo da mu je mentor, vec imaju fantastican odnos, Dame i Nurkic su bili na drugom mjestu u citavoj NBA kada je pitanju broj asistencija od jednog igraca prema drugom, gdje bi jos to Nurkic mogao imat, nigdje!
istina je da Terry Stotts nije najpogodniji trener za visoke igrace jer ih udaljava od kosa i bas i ne voli da igraju na niskom postu, no sve u svemu, Nurkicu je u POR najbolje, tu bi trebao odradit cetiri godine novog ugovora i potrudit se da napreduje kao igrac, a po isteku ugovora, pod uslovom da postane bolji igrac, neka bira gdje mu je bolje, dal se vodio finansijskim ili sportskim motivim
POR bi trebao dovest trenera za visoke igrace, no ne vjerujem da ce se to desit, tako da bi Nurkicu bilo pametno da sebi nadje privatnog trenera i da radi na popravljanju nekih segmenata u svojoj igri... prethodno ljeto je proveo u uglavnom u "teretani" radeci na svom tijelu i skidanju kilaze, naredno ljeto neka provede radeci na svojoj igri
neka mu ova sezona bude sezona upoznavanja sa "novim" sobom zbog kilaze, treba to razumjeti, no vec sljedece mora bolje od ovoga i natjerat ljude u POR da ga vide kao nekog ko nije dostupan za trade i ko je mnogo, mnogo bitan igrac
da sam na njegovom mjestu, citavo ljeto bih proveo vjezbajuci lagana polaganja, prvo to, pa tek onda sve ostalo... samo to kada bi popravio, bio bi bolji igrac, imao i vece procente i vise ppg
jbg ne treba zanemarit da je poceo trenirat kosarku kasno, sa 14 godina tako da to sigurno ima mnogo veze s retardiranim stvarima koje radi, no sama cinjenica da je on poceo trenirat kosarku u 14 godini, a u 19 vec bio u NBA, znaci za samo pet godina takav napredak, govori koliko dobar on moze biti
s njim treba imat mnogo strpljenja, al da je trenutno toliko frustrirajuci igrac da cupas sebi kosu, jeste :lol:
eh sad, Nurkicu je tako pao grah sto se tice Salary Cap-a u NBA, pa ce mu prvi veliki ugovor doci u veoma lose vrijeme i prema predvidjanjima dobit ce mnogo manje novca nego sto bi to bio slucaj u nekim drugim okolnostima... siguran sam da bi on za ovakve igre dobio 4/85, otprilike tako nesto, no sada se prica negdje o ciframa 4/40 do 4/60, no zaista je tesko predvidjeti koja ce to cifra biti
sto se tice Nurkica i POR, startni je C, igra u playoff ekipi i bas me zanima u kojoj jos playoff ekipi bi imao iskoristenost kao u POR, ono bas me zivo zanima... takvu iskoristenost bi imao samo u ekipama koje nisu playoff ekipe
ima lidera i mentora u Dame-u, boljeg i ne moze naci, ne samo da mu je mentor, vec imaju fantastican odnos, Dame i Nurkic su bili na drugom mjestu u citavoj NBA kada je pitanju broj asistencija od jednog igraca prema drugom, gdje bi jos to Nurkic mogao imat, nigdje!
istina je da Terry Stotts nije najpogodniji trener za visoke igrace jer ih udaljava od kosa i bas i ne voli da igraju na niskom postu, no sve u svemu, Nurkicu je u POR najbolje, tu bi trebao odradit cetiri godine novog ugovora i potrudit se da napreduje kao igrac, a po isteku ugovora, pod uslovom da postane bolji igrac, neka bira gdje mu je bolje, dal se vodio finansijskim ili sportskim motivim
POR bi trebao dovest trenera za visoke igrace, no ne vjerujem da ce se to desit, tako da bi Nurkicu bilo pametno da sebi nadje privatnog trenera i da radi na popravljanju nekih segmenata u svojoj igri... prethodno ljeto je proveo u uglavnom u "teretani" radeci na svom tijelu i skidanju kilaze, naredno ljeto neka provede radeci na svojoj igri
neka mu ova sezona bude sezona upoznavanja sa "novim" sobom zbog kilaze, treba to razumjeti, no vec sljedece mora bolje od ovoga i natjerat ljude u POR da ga vide kao nekog ko nije dostupan za trade i ko je mnogo, mnogo bitan igrac
da sam na njegovom mjestu, citavo ljeto bih proveo vjezbajuci lagana polaganja, prvo to, pa tek onda sve ostalo... samo to kada bi popravio, bio bi bolji igrac, imao i vece procente i vise ppg
jbg ne treba zanemarit da je poceo trenirat kosarku kasno, sa 14 godina tako da to sigurno ima mnogo veze s retardiranim stvarima koje radi, no sama cinjenica da je on poceo trenirat kosarku u 14 godini, a u 19 vec bio u NBA, znaci za samo pet godina takav napredak, govori koliko dobar on moze biti
s njim treba imat mnogo strpljenja, al da je trenutno toliko frustrirajuci igrac da cupas sebi kosu, jeste :lol:
Miles Plumlee 12,5 miliona godišnje
Gortat 13
Chandler 13
Robin Lopez 14
Mason Plumlee 13,5
Dieng 15,5
Mozgov 16
Valanciunas 16,5
Tristan Thompson 17,5
Mahinmi 16,5
Biyombo 17
Noah 18,5
Kanter 18
Adams 25
I onda neko kaže dobit će Juka 10 miliona. 15 je minimum minimuma. 17-18 realno. 20 u najboljem slučaju.
Gortat 13
Chandler 13
Robin Lopez 14
Mason Plumlee 13,5
Dieng 15,5
Mozgov 16
Valanciunas 16,5
Tristan Thompson 17,5
Mahinmi 16,5
Biyombo 17
Noah 18,5
Kanter 18
Adams 25
I onda neko kaže dobit će Juka 10 miliona. 15 je minimum minimuma. 17-18 realno. 20 u najboljem slučaju.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma dobija 80 na 4 hladno bez obzira na sve. Ako nekom bude trebao visoki igrac onda ce agent i da izvuce taj novac, ako ne bude onda cifra opada ali uvijek bude neko. Sve je do agenta i on za njega moze izvuci tu cifru..
Noah je odigrao losu sezonu i naletio da Knicksima treba centar i dobio novac iako je bezveze igrao samo jer je neko imao potrebu za visokim igracem.
Noah je odigrao losu sezonu i naletio da Knicksima treba centar i dobio novac iako je bezveze igrao samo jer je neko imao potrebu za visokim igracem.
druge okolnosti su tada bile i imalo se Salary Cap prostora i davali su se veliki ugovori, sada toga nema i nece bitiTheChief je napisao/la:
sva su predvidjanja da ce igraci najebat zbog toga... opet kazem, Nurkic bi sigurno dobio 4/85 +/-, no sada je moguce da dobije mnogo manje
Šta ti mislis koliko će dobiti ?Chinaglia je napisao/la:druge okolnosti su tada bile i imalo se Salary Cap prostora i davali su se veliki ugovori, sada toga nema i nece bitiTheChief je napisao/la:
sva su predvidjanja da ce igraci najebat zbog toga... opet kazem, Nurkic bi sigurno dobio 4/85 +/-, no sada je moguce da dobije mnogo manje
pa rekao sam da ne znam, tesko je predvidjeti, s jedne strane cinjenica da ekipe nemaju bas Salary Cap prostora, sto znaci da ce igraci dobit mnogo manje nego sto bi inace dobili (takve su pretpostavke), naprosto su okolnosti takve, isto kao sto su prije godinu, dvije, tri bile drugacije okolnosti i davalo se sakom i kapom, pa su igraci debelo preplacivani, pogotovo su krs igraci dobili za svoj kvalitet vrh ugovore
moje misljenje je da bi on trebao dobit oko 4/85, mada vecina navijaca POR smatra da ce to biti ponuda 12-15 mil, znaci 4/48-4/60, sto realno nije normalno, obzirom da je mnogo bitniji igrac od Meyersa Leonarda, Evana Turnera, Allena Crabbea (to su trojica koja su u POR dobili vrh ugovore) i jos dosta igraca u NBA koji su dobili vrhunske ugovore upravo zahvaljujuci velikom Salary Cap-u
ja cu ostati pri svome 4/80+, no ako Salary Cap bude diktirao trziste, rekao bih da moze dobit 4/60 otprilike, nesto vise
moje misljenje je da bi on trebao dobit oko 4/85, mada vecina navijaca POR smatra da ce to biti ponuda 12-15 mil, znaci 4/48-4/60, sto realno nije normalno, obzirom da je mnogo bitniji igrac od Meyersa Leonarda, Evana Turnera, Allena Crabbea (to su trojica koja su u POR dobili vrh ugovore) i jos dosta igraca u NBA koji su dobili vrhunske ugovore upravo zahvaljujuci velikom Salary Cap-u
ja cu ostati pri svome 4/80+, no ako Salary Cap bude diktirao trziste, rekao bih da moze dobit 4/60 otprilike, nesto vise
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Na kraju će to biti 4/68 ili 4/72 što uopće nije loše.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
jbg mrsko mi je sada traziti koji centri ce biti UFA na ljeto, znam ovako na prvu za Capelu, Cousinsa, Noela, DeAndre ako ode opt-out...
a ima negdje i spisak ekipa koji mogu ponudit dobar ugovor, koji imaju vise cap space-a
a ima negdje i spisak ekipa koji mogu ponudit dobar ugovor, koji imaju vise cap space-a
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kanter i Brook Lopez su također slobodni.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.