Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la lumani » 15 feb 2018, 07:04

dobar danas,a jos bitnija pobjeda.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 15 feb 2018, 07:07

Utakmica je bila :bow: :bow:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 feb 2018, 07:24

Strasno bitna pobjeda jer su svi konkurenti za PO upisali pobjede, ali i zbog samopouzdanja. Jusuf odlican u zadnjoj cetvrtini.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 09:29

Steta sto su GSW capirani do cepa na ljeto. Juka bi im lego ko budali samar. Idealan centar za njihov sistem.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 11:32

“Jusuf Nurkic, that’s a big dude out there! This is the best I’ve ever seen him play.” — Bill Walton
“This is the first time you’ve seen him play.”
“Both of those statements are correct.”

:urnebes:

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 15 feb 2018, 12:11

VanBasten je napisao/la:Steta sto su GSW capirani do cepa na ljeto. Juka bi im lego ko budali samar. Idealan centar za njihov sistem.
Misliš? Nekako mi se to čini nategnuto, djeluje mi da centar na vrhuncu snage ne bi baš trebao u Warriorse. Odbrana, skok i ostale stvari na stranu, Jusuf je čovjek koji treba minimum 12-15 posjeda po meču, da bi donekle ispunio svoj napadački potencijal. Nisam siguran da igrač na poziciji 5 ima prostora za to u ovakvoj postavi Warriorsa.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 12:32

Nemanja86 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Steta sto su GSW capirani do cepa na ljeto. Juka bi im lego ko budali samar. Idealan centar za njihov sistem.
Misliš? Nekako mi se to čini nategnuto, djeluje mi da centar na vrhuncu snage ne bi baš trebao u Warriorse. Odbrana, skok i ostale stvari na stranu, Jusuf je čovjek koji treba minimum 12-15 posjeda po meču, da bi donekle ispunio svoj napadački potencijal. Nisam siguran da igrač na poziciji 5 ima prostora za to u ovakvoj postavi Warriorsa.
Juka jos nije ni blizu svog vrhunca buraz. Ima on jos 2 godine do svog primea. Nasao bi Kerr za njega dovoljno shema, i donio bi im ko birvaktile Bogut jos jednu opciju u napadu. A i sama ta klapa, vidio si kako 'djele' loptu...Ne znam, mozda si u upravu. Ali ne bi bilo lose biti u lovu na prsten, pa taman ti licna statistika pala za koji poen. A vidjecemo sad na kraju sezone sta ce kako ce preurediti svoj roster...mislim da ce se Iggyiju zahvaliti zahvaliti na svemu ovo ljeto. Bice promjena nekih i tamo siguran sam.

Wizardsi bi takodjer bili zanimljiva destinacija. Gortat je mislim zavrsio svoju pricu tamo. A i na Istoku osim Drumonda i Embiida i ne i imao neku veliku konkurenciju day in day out.

Ma, ono...vise onakomalo razmisljam na glas trenutno. Nego sto nesto ozbiljno analiziram

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 15 feb 2018, 12:41

ma ok je, nego kažem, kada vidiš ko većinom pokriva tu poziciju, prije su bili Bogut, Ezelie i McAoo, sada Zaza, West i Bell, dakle sve redom ili veterani ili igrači na ruki ugovoru iz druge runde. Nije slučajno što je to tako. Mislim, naravno da bi bilo super za Jusufa da uzme prsten i igra jake play off utakmice, ali on je čovjek za kojeg negdje mislim da mu je realna mogućnost imati 18ppg, 10,5 rpg i 2 bl.pg, uz 52% iz igre. Ulazi u najbolje godine svoje karijere i mislim da mu to treba biti cilj, biti makar treća, a možda i druga banana dvoje ekipe.

Misliš li da su ove brojke izvodljive za njega ako igra sa 4 all stara u GS? Teško, jako teško.

GS svoje ključne minute igra sa Dreymondom na 5, i mislim da Myers nema nikakvog interesa na poziciji klasične petice imati igrače na max ugovoru.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 15 feb 2018, 13:47

Ala se zakuhalo na zapadu. Samo Houston i GSW su sigurni za Po. Sad je svaka pobjeda bitna. Samo da izbjegnu rakete i ratnike, sa ostalim se mogu potuć.

Gledam raspored do kraja. Bas teske utakmice gotovo sve osim sa finixom i sakramentom. Nadam se da neće imati povreda. Nurk ce poslije all stara igrati po 30 min. Bas se osjeti razlika kad igra par minuta više. Ed je zahvalan igrac ali nema on šta ponuditi u napadu osim off skoka. Lil deandre.
Zadnja izmjena: SPY, dana/u 15 feb 2018, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 13:54

Nemanja86 je napisao/la:ma ok je, nego kažem, kada vidiš ko većinom pokriva tu poziciju, prije su bili Bogut, Ezelie i McAoo, sada Zaza, West i Bell, dakle sve redom ili veterani ili igrači na ruki ugovoru iz druge runde. Nije slučajno što je to tako. Mislim, naravno da bi bilo super za Jusufa da uzme prsten i igra jake play off utakmice, ali on je čovjek za kojeg negdje mislim da mu je realna mogućnost imati 18ppg, 10,5 rpg i 2 bl.pg, uz 52% iz igre. Ulazi u najbolje godine svoje karijere i mislim da mu to treba biti cilj, biti makar treća, a možda i druga banana dvoje ekipe.

Misliš li da su ove brojke izvodljive za njega ako igra sa 4 all stara u GS? Teško, jako teško.

GS svoje ključne minute igra sa Dreymondom na 5, i mislim da Myers nema nikakvog interesa na poziciji klasične petice imati igrače na max ugovoru.
Pa nije buraz slucajno, cepirali su salary cap. Rado bi oni nekog etabliranijeg, mladjeg, boljeg centra. Ali nea dukata za sve.
Ne, morao bi se zadovoljiti s nekih 10-12 poena, 15 maksimalno u nekom scenariju povreda ili necem slicnom. Mislim da bi mu samo brojke assista eksplodirale u odnosu na sad

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 feb 2018, 15:01

po ko zna koji put se dovede u problem s licnim greskama i skrati sebi minutazu, a kada se vrati, odigra pametno bez novih licnih gresaka... zaista ne mogu da ga razumijem, voli napravit glup faul iz samo njemu znanih razloga

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 15:19

ma brate, samo tivra film od prosle 2sezone... ako nema 3 u prvoj cetvrtini, Bajram :mrgreen:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 feb 2018, 15:35

jbg mora biti pametniji, to moze kostat i njega, a samim time i ekipu, em izbiva sa parketa, em kada se vrati u igru mora igrat opreznije i ne moze igrat jaku odbranu, a to ce protivnik iskoristit jer ce ga napadat na obrucu i tako rizikuje il faul il lagane poene

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 15:45

Ma dobro, popravio se jako u tom segmentu ove sezone. Ne znam dal je imao vise od 3-4 takve tekme u kojima je nakupio bespotreban broj faulova. A i znali su mi svirati, pogotovo u posljednjih par utakmica neke nako bas sumnjive stvari u najmanju ruku. Neku noc na screenovima, dva put npr.
Kad se sjetim onih prvih sezona, i reaching faulova.... a vamo, jbo majku ne moze mi sad pasti ime napamet, prije malonea sto je bio trener... pizdi, kumi, moli da to ne radi. sljedeci napad, opet Juka :lol:

edit: Shaw, jbmti

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 15 feb 2018, 19:24

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 feb 2018, 22:53

COYS je napisao/la:
jedva je on docekao ovu pauzu. obradovao joj se vise nego pobjedi. :mrgreen: sto je opet razumljivo. ne znam jel odigrao on ikad u cugu preko 50 tekmi otkako je u NBA u znacajnoj minutazi?

@dreamere, ne sekiraj se. Sace Juka poslije pauze da eksplodira opet. Maksuz selam pashice, moj :)

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 16 feb 2018, 01:17

A vidi se da je sav istrosen do bola. :mrgreen: Jedva prica.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 feb 2018, 17:12

VanBasten je napisao/la:
COYS je napisao/la:
jedva je on docekao ovu pauzu. obradovao joj se vise nego pobjedi. :mrgreen: sto je opet razumljivo. ne znam jel odigrao on ikad u cugu preko 50 tekmi otkako je u NBA u znacajnoj minutazi?

@dreamere, ne sekiraj se. Sace Juka poslije pauze da eksplodira opet. Maksuz selam pashice, moj :)
Dugo te nisam vidio da pises. Drago mi je da si opet tu drugar, ziv mi bio! :wave:
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 19 feb 2018, 17:17

_dreamer_ je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
COYS je napisao/la:

Dugo te nisam vidio da pises. Drago mi je da si opet tu drugar, ziv mi bio! :wave:
Ceko da me pozelite. Da swpoznate sta koliko sam vam znacio i sta ste izgubili :P

Bolje te nasao, burazeru moj. Jesi jos u turskoj Wieni?

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 feb 2018, 13:35

Joseph Nourke :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 7 gostiju.