AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 19 apr 2018, 01:07

muxa je napisao/la:Zasto ne probati ono sto par nas ovdje vec nekoliko puna ponavljamo. 4-2-3-1 sa Hakanom iza napadača, Jack lijevo, Suso desno, a Biglia i Kessie u vezu
To je idealna postava trenutnog Milana, niko me ne moze ubijediti da bismo igrlai losije. Ta formacija nas je i krasila kad smo osvajali trofeje, iako nemamo igrace koje smo imali tad.

Pod hitno moramo preci na tu formaciju, a onda lagano traziti igrace da popunjavaju pozicije, najprije krila.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 apr 2018, 13:17

e neka nam je bog na pomoći ako je hakan ozbiljnije povrijeđen :facepalm:

nije preozbiljno u smislu pucanja ligamenata, ali u smislu pauze mjesec, dva, tri je itekako moguće, bar kako današnji mediji pišu.

bez njega i sa ovakvim susom koji je van svake forme nemamo nikakvih šansi u kupu, to je sad jedina preostala bitna utakmica do kraja, a sad se i to čini teško ostvarivim.

edit: ipak nije toliko ozbiljno, možda samo desetak dana propusti :bih: ali moraju novinari praviti dramu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 apr 2018, 18:59

U principu Gattusa mozemo samo kriviti zbog forsiranja Kalinica.Sve ostalo je uradio onako kako treba.Otkako je on dosao u Milan, ekipa je bolja i fizicki i psihicki. Podigao samopouzdanje vecini igraca. Mnogi igraci igraju bolje otkako je on trener.Milan je zahvaljujuci njemu jedna od najboljih defanzivnih ekipa u protekla 3-4 mjeseca.Zatim u top 3 su po broju kreiranih sansi, te upucenih udaraca na gol.

Dakle jasno je svima sta ne stima i sta se mora popraviti na ljeto.Ne moze Gattuso oziviti indisponiranog Susa ili Jacka.A na klupi nema zamjenu za njih.Takodjer je veliki problem sto je ova ekipa kreirana za formaciju 3-5-2, po Montellinoj zelji, pa na nekim pozicijama je Gattuso uskracen.Do kraja sezone je bitno da ekipa ostvari jos poneku pobjedu. I da dadnu sve od sebe u finalu kupa.A onda na ljeto uraditi 3-4 najvaljene korekcije u pocetnih 11, te klupu malo korigovati.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 20 apr 2018, 15:56

Ne znam odakle to da smo u top 3 po kreiranju sansi. Ja sve sto vidim je kuhljanje lopte u zavrsnici.
Gledam druge utakmice i ne mogu da svarim kako nasi ne znaju nikad neku akciju odigrati,bio to obicni ili kontra napad. Sve nam se svodi na kruzenje i centarsut neki,predosadne su nase utakmice.
Valjda je to manjak kvalitetnih veznjaka,vidjet cemo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 apr 2018, 19:29

ne znam vala ni ja gdje su te silne šanse, većinom nastaju muke isusove kad god dođu na 20-30 metara od gola.

možda su u pitanju konkretno šutevi, tu me već ne čudi jer imamo gomilu igrača poput hakana, susa, jacka, kessija koji šutaju i kad treba i kad ne treba, u 99% slučajeva bezuspješno plus kalinić kad omaši pokoji zicer tu i tamo. :mrgreen:
mislim da smo uz romu najneefikasnija ekipa u smislu omjera šuteva i datih golova.

ali baš ti šutevi van šesnaeterca savršeno prikazuju nemoć, to je nešto zadnje što pokušavaš uraditi i kad iscrpiš sve ostale opcije, a kod nas je to neizostavni dio svakog napada.

FORZA MILAN !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 apr 2018, 01:41

evo izgleda da su ugrabili bernarda, za džabaluka :mrgreen:

dobar igrač i mislim da će biti dobro pojačanje... u svakom slučaju nema rizika sa njim, svakako ih neće doći ni eura tako da može i flopnuti bez da predstavlja neki problem.
mada mislim da neće razočarati, dobro krilo i relativno mlad igrač, na kraju krajeva za nas je svakako svako iole kvalitetno krilo dobro jer nemamo nijednog u rosteru osim susa.

ovo ti ustvari daje šansu da zadržiš bitne igrače i da imaš veći budžet za ostala pojačanja.

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 21 apr 2018, 06:21

Kojeg Bernarda? Iz Bayerna?
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 21 apr 2018, 06:45

koraj je napisao/la:Kojeg Bernarda? Iz Bayerna?
Pretpostavljam da je mislio na onog iz Shakhtara :)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 apr 2018, 08:17

Iz Shakhtara jasta, samo da bude tacna informacija. Moze se ovakvih pojacanja jos ugrabit, sigurno ce ih i bit jos..
Veceras protiv Beneventa, hajde nakon duzeg vremena da upisemo pobjedu. Samo nisam siguran vrijedi li igrati EL i sljedece sezone, komsije su najbolji primjer ove sezone..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 apr 2018, 12:26

Gazzetta Dello Sport & Premium Sport both report that Milan have a pre-agreement with Bernard of Shakhtar, who is a free agent this summer.

Inace ovakav igrac kosta 20-25M.Dobar dodatak rotaciji, nadam se da je istina.Bolje njega imati u opciji za krlilo nego samo Borinia.

Zatim, Mirabelli prati Rubena Nevesa, cijena mu je oko 20M a agent mu je Mendes.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 21 apr 2018, 12:48

Ruben Neves će koštati minimalno 40-50 M, uzeli su ga prošlo ljeto za 15M i igra fenomenalno, ako klub iz PL-a ga bude htio nemamo nikakve šanse.

Bernard mi je uvijek drag igrač bio i mislim da bi čak mogao istisnuti nekog iz prve ekipe, a ako ništa super bi bio za rotaciju :kafa:

Nego, danas Gatusso će početi sa 4-4-2 sa Silvom i Cutroneom :ljepota:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 apr 2018, 13:33

ma kakva rotacija, čovjek hladno može upasti u prvu postavu jer je svemirski brod za sva naša kvazi krila, samo pomjeri hakana nazad umjesto jacka i to je to.

yebiga neće se imati puno para za merkato tako da je super ugrabiti ovako dobrog igrača i prije svega prvotimca za nula eura.

nego mene sad živo zanima kakav je to bernard u bayernu, prvi put čujem :mrgreen:

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 apr 2018, 13:52

Ima Bernat pa ga to buni :)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 apr 2018, 13:56

Lijevi bek metar i zilet
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 apr 2018, 20:20

pa pretpostavio sam da misli na bernata, ali rekoh možda se pojavio i kakav bernard u međuvremenu, ionako ne pratim njemce :zviz:

eh večeras je vakat poslije mjesec dana pobjediti i po mogućnosti sa 3+ razlike (gol seksilve poželjan), valjda su u stanju makar jadni benevento natrpati. :|
a i treba im fino vratiti za onaj remi, brate obrukaše nas za sve pare.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 22 apr 2018, 00:25

Benevento te uzme na San Siru. Kraj price. Nek pometu prostorije i nek zakljucaju,katanac obavezno.
Izgubili smo sve od kluba,nemamo vise identitet. Nisu problem vise samo igraci,nema Milan vise mentalitet velikog kluba. Necemo se popraviti ni naredne godine ni narednih 4-5 godina. Ko god da dodje progutat ce ga sivilo kluba.
Stid me.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 apr 2018, 14:16

Lucas Biglia has suffered a slight lumbar fracture in his back and should be sidelined for around 5-6 weeks
sve gore od goreg.

ne kažem da je opravdao očekivanja, ali opet je uhvatio formu zadnjih par mjeseci i koliko-toliko nam držao sredinu pod kontrolom i radio ono što od njega pozicija zahtjeva, sad bez njega će biti još veći haos iz prostog razloga što su monto i lokateli još dodatni downgrade koji ni u primaveri ne bi predstavljali pojačanje.

čestitajmo juventusu duplu krunu već sad :mrgreen:

ne vidim kako će tu išta uraditi, bez biglije, sa rovitim hakanom i romagnolijem (ako se oporavi do tad), susom i napadačima koji su van svake forme...

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 apr 2018, 14:46

Potopi se sve u dvije nedelje, šteta, ali već se znalo da ova ekipa neće moći fizički podnijeti. Rino je htio najbolje i forsirao najboljih 11 što je imao, ali desio se pad. Tu se može pričati o kratkoj klupi, može se reći da su pojedinci koji su većinom nosili igru ekipe toliko grohnuli da ne liče na sebe.

Nadam se da sa finansijske strane neće bit problema, bas kako M&F stalno to ponavljaju, valjda ne blefiraju. Bez obzira ja bih da Donnarummu ipak prodaju ako dođe dobra ponuda. Ima tu još materijala za prodat. Kup ćemo teško uzet, valjda se povrijeđeni oporave do tad..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 apr 2018, 17:21

eto zvanično smo pali na sedmo mjesto :rol:

ako se ne pobjedi u kupu treba lagano fiorentini ili sampdoriji prepustiti to sedmo mjesto, zadnje što nam treba je ponovno počinjanje sezone u julu.

mislim da će nas viole lijepo prestići i svi sretni, još sa njima igramo zadnje kolo pa im gospodski treba prepustiti poziciju :kafa:

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 22 apr 2018, 18:17

Ubit ce nas Bergamo i Viole, nemam brige sto se toga tice.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []