FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

FCBlaugrana
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la FCBlaugrana » 30 apr 2018, 15:35

JoeBleck je napisao/la:Joj kad dodje Hazard pa zabije 40 golova u sezoni uz to preore 13KM po utakmici i tako narednihh 13 sezona.Odlazi Mesha iz svetinje.
Istina!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 apr 2018, 15:39

xaviesta je napisao/la:
Lillard je napisao/la: To što Messi ne trči puno zna bit iritantno, ali njegove brojke bi bile iste i da trči 5 kilometara više.
Da l' bi igra Barcelone bila ista da trči 5 kilometara više? E baš me na ovo pitanje interesuje odgovor..
U napadačkom smislu ne bi, jedino bi moglo bit kod presinga i prve faze obrane. Ali obrana svakako nije problem ove ekipe i ova ekipa kad je svježa i odmorna može parirat svakom, kakav god vezni red bio.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 apr 2018, 15:58

Barceloninim osvajanjem La Lige ekipa Valencije je zaradila milion eura. Razlog tome je dio ugovora Andréa Gomesa u kojem piše da za svaku titulu La Lige Barça njegovom starom klubu na račun mora uplatiti milion eura.
Počeli se polako i bonusi isplaćivati. :mrgreen:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 apr 2018, 16:13

xaviesta je napisao/la:
Lillard je napisao/la: To što Messi ne trči puno zna bit iritantno, ali njegove brojke bi bile iste i da trči 5 kilometara više.
Da l' bi igra Barcelone bila ista da trči 5 kilometara više? E baš me na ovo pitanje interesuje odgovor.

Mislim čovjek želi produžiti karijeru koliko god može, odnosno ostati na vrhunskom nivou koliko može. Nije kod njega ljenost u pitanju jer se vidi da se nekad zaigra pa u bezveze utakmicama ganja protivnika.
Ali ta priča o čuvanju baš za SP je bezveze nije sapun da se potroši jbt. Uostalom ako mu je toliko bitno zašto ne odmori nakon klasika, hoće kuratz krasni *individualne nagrade mi nisu bitne*
Na svjetskom će igrati kao u LP, zapet malo više ali ne drastično.

I eto vezni red Barcelone nije dovoljno jak da Messi stoji gore, eto Busquts, Cou, Iniesta i Raketa ne mogu držati vezni red. Za to krivim trenera donekle ali morat će se žrtvovat neko. Ove sezone nije postojala realna opcija da igraju Dembaš Suarez i Messi a da to dobro izgleda.
Cou i Demba kao ofanzivni krilni veznjaci jedina opcija ali nije naš stil i zavaljen je Dembele.
Kad Messi ima vise loptu u nogama, onda on manje trci a mi pobjedjujemo. Nista vise Messi nije trcao 2012 godine.
Cinjenica. Imate statistike pa se uvjerite u to.

Takodjer, Ronaldo nista vise ne trci ove godine od njega, a za radijus kretanja da i ne govorimo kakva je to razlika.

I kazem opet, blago nama kad nam je Messi glavni problem.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 apr 2018, 16:26

xaviesta je napisao/la:
Da l' bi igra Barcelone bila ista da trči 5 kilometara više? E baš me na ovo pitanje interesuje odgovor.

Mislim čovjek želi produžiti karijeru koliko god može, odnosno ostati na vrhunskom nivou koliko može. Nije kod njega ljenost u pitanju jer se vidi da se nekad zaigra pa u bezveze utakmicama ganja protivnika.
Ali ta priča o čuvanju baš za SP je bezveze nije sapun da se potroši jbt. Uostalom ako mu je toliko bitno zašto ne odmori nakon klasika, hoće kuratz krasni *individualne nagrade mi nisu bitne*
Na svjetskom će igrati kao u LP, zapet malo više ali ne drastično.

I eto vezni red Barcelone nije dovoljno jak da Messi stoji gore, eto Busquts, Cou, Iniesta i Raketa ne mogu držati vezni red. Za to krivim trenera donekle ali morat će se žrtvovat neko. Ove sezone nije postojala realna opcija da igraju Dembaš Suarez i Messi a da to dobro izgleda.
Cou i Demba kao ofanzivni krilni veznjaci jedina opcija ali nije naš stil i zavaljen je Dembele.
da trci 5 kilometara vise ja glavu dajem da bi imali dvije lige prvaka i dvije spanske lige vise minimalno, normalno razloga je uvijek vise, al mesi sa svojim strahovitim talentom da trci i da ima zelju ko u eri guardiole, ili barem 70 posto od toga, nije sve normalno do njega, al najvise je do njega, da je na 70 posto svog nivoa u bitnim utakmicama odlucujucim uzeli bi spansku ligu prosle godine i onda kad je atletico uzeo evo glava, a i lige prvaka bi sigurno dosle, mozda ova sezona, mozda prosle ili pretprosle, ja glavu dajem za to

i ne mora trcati uopste 5 kilometara vise, samo nek rasporedi kako treba i ovakav moze proci, al ne trcati protiv deportiva kad je nebitno, a ne hodati u ligi prvaka kad je prebitno, kolicina trcanja nije ono sto mu ja zamjerim, nego vise kako to rasporedi pogubno po nasu ekipu u ligi prvaka, a tako smo ispusili i ligu prosle sezone kad najveci ikada nije htio mrdnuti guzovima protiv malage i deportiva kad smo imali ligu priliku osvojiti

da ne govorim da on trci malo vise kako bi i ostali igraci bolje izgledali, koliko bi se golova iz presinga dalo ko u vrijeme pepa kad se otme lopta u opasnoj zoni padalo je dosta golova, al sto se mene tice ne mora uopste odbrani pomagati, samo da mrdne guzovima kad se treba otkriti ili kad ima prostora da krene u prodor i sve bi izgledalo bolje i efikasnije

a sad, dal on to vise ne moze, ili ga zaboli qrac, ili oboje, to je pitanje

mesi je bio igrac koji je trebao postati najbolji ikada, al njegova letargija i teska zahebancija u kljucnim utakmicama najvjerovatnije ce biti zasluzni za to da to nikad ne postane, a ako ovako nastavi patit ce barcelona, al zaboli njega kao i mnoge ovdje navijace kojima je bitnija njegova statistika nego to sto mi klub se brukamo u ligi prvaka, a klub nivoa barce s igracem nazovi najboljim ikada realno treba da osvaja svake druge godine ligu prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 30 apr 2018, 16:39

Pa da frajer trči pet kilometara više, završio bi s vrhunskim fudbalom prije dvije godine.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 30 apr 2018, 17:34

Vidjećemo dogodine kakava je ideja Valverdea, vrlo vjerovatno da će biti u liniji Messi, Coutinho, i Dembele, ispred Suarez.
Lično bi volio jednog brzog igrača uz Busketsa na zadnjem veznom, čak i ne mora imati mnogo znanja sa loptom, ali trebaće neko da trči dosta, da pokriva rupe ispred odbrane, ali otom potom.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 30 apr 2018, 18:39

Citam i ne vjerujem , kakve ublehe ovdje komentarisu i smatraju se validnim.Fact : Od kako je Messi prva violina Barcelone , Barca je osvojila 32 trofeja.Najtrofejnija era i etapa jednog igraca,da nije bilo Messija ,ta brojka bi i dalje bila jednocifrena.

Gade mi se pojedini forumasi i davljenje sa trcanjem.Ne trudi se i ostale price za malu djecu.Koliko to treba da trci , koliko trci Ronaldo ? Koliko doprinosi? Messi vise radi u odbrani od njega ,za razliku od Ronalda koji nema defanzivne uloge i radijus kretanja mu je 30 metara od rivalovog gola.Messijev radijus je od svog gola do rivalovog.
Ublehasi , zivim za dan da igracine Dembele i Coutinho budu udarne igle i da plafon bude Evropa Liga.Jadno !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2018, 19:14

Dernek uveliko :opaopa:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 apr 2018, 19:16

slika
slika
slika
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 apr 2018, 19:37

Romariooo je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la: Neće(u tolikoj mjeri), ali će šetati nakon bez obzira osvojio ga ili ne.
A dobro, neće kao sad to je jasno.
Prije 4 godine ista prica cuva se, dođe prvenstvo on povraca kad malo vise potrci.
jest bas tako, cuva se covjek za svjetsko pa onda na svjetskom hoda i povraca
Hodajući i povraćajući predvodio prvenstvo u svim ofanzivnim kategorijama i pritom uzmeo MVP.

Šta bi bilo da ne hoda :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 apr 2018, 19:48

JoeBleck je napisao/la:Citam i ne vjerujem , kakve ublehe ovdje komentarisu i smatraju se validnim.Fact : Od kako je Messi prva violina Barcelone , Barca je osvojila 32 trofeja.Najtrofejnija era i etapa jednog igraca,da nije bilo Messija ,ta brojka bi i dalje bila jednocifrena.

Gade mi se pojedini forumasi i davljenje sa trcanjem.Ne trudi se i ostale price za malu djecu.Koliko to treba da trci , koliko trci Ronaldo ? Koliko doprinosi? Messi vise radi u odbrani od njega ,za razliku od Ronalda koji nema defanzivne uloge i radijus kretanja mu je 30 metara od rivalovog gola.Messijev radijus je od svog gola do rivalovog.
Ublehasi , zivim za dan da igracine Dembele i Coutinho budu udarne igle i da plafon bude Evropa Liga.Jadno !!!
Fakt, pet godina se brukaju u LP. U tim svim utakmicama Messi je bio ponajgori igrac. U tim svim utakmicama svaka lopta je isla na njega a on nista nije uradio. Osam golova u osam godina zavrsne faze LP. Ne smrdi vam tu nesto?
Svako ko misli da je Messi veci od kluba i da sutra klub nece moci bez njega, moze odmah poceti navijati za drugu ekipu ili bolje receno, nekog drugog igraca.
I zvanicnici kluba trebaju vec jednom prestati pricati o Messiu kao jedinom sto vrijedi u klubu, na taj nacin omalovazavaju ostale igraca. Barcelona nije jedan igrac.
Ne treba da bude ekipa Messi i deset kmetova. Zasto su se dovodili Couthino ili Dembele, ako nece imati loptu i odgovornost u igri?

I ovi sto stalno potenciraju 433, na kojoj poziciji bi tu onda Messi igra?

Nekima je bitnije da li ce biti Messi zlatna lopta i zlatna kopacka, nego uspjesi kluba.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 apr 2018, 20:15

JoeBleck je napisao/la:Citam i ne vjerujem , kakve ublehe ovdje komentarisu i smatraju se validnim.Fact : Od kako je Messi prva violina Barcelone , Barca je osvojila 32 trofeja.Najtrofejnija era i etapa jednog igraca,da nije bilo Messija ,ta brojka bi i dalje bila jednocifrena.

Pa vidis da su toliko navikli na dominaciju jednog igraca da im normalno izgleda da igrac u 31 godini strese 45-50 golova u sezoni. :urnebes:

Ali da oni nisu vidjeli kako nasa igra bez njega izgleda, ja bih se mozda i slozio :lol:
27.10.2020

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 30 apr 2018, 20:27

Rajaz je napisao/la:
Uzeo bi prvenstvo.
:mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 30 apr 2018, 21:34

xaviesta je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Uzeo bi prvenstvo.
:mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 apr 2018, 22:34

leorey je napisao/la:

Pa vidis da su toliko navikli na dominaciju jednog igraca da im normalno izgleda da igrac u 31 godini strese 45-50 golova u sezoni. :urnebes:

Ali da oni nisu vidjeli kako nasa igra bez njega izgleda, ja bih se mozda i slozio :lol:
Dzaba ti to pricas druze, mi ovdje imamo ove djece balavurdije koji su fudbal poceli pratiti od kako je mesi prva violina i nemaju blage veze ni o cemu, jos ko fol nesto ismijavaju i ponizavaju ostale igrace koji su igrali s mesijem pripisujuci sve zasluge njemu, kao da je igro s nekim buranijama a ne sa najboljim igracima mogucim

A ovo sto mene ko fol ismijavaju za hazarda to samo govori koliko blage veze nemaju i koliko su opsjednuti s mesijem

Kako balavurdiji objasniti da bi i taj hebeni hazard se naosvajao titula da ima uz sebe stopere puyola i pikea, ponajboljeg desnog beka svih vremena alvesa, sjajnog abidala i albu, sjajne zadnje vezne buskeca i yayu turea, xavija i iniestu kao najbolji par veznjaka u istoriji, onda u napadu da ima kraj sebe anrija i eta, ili vilju,ibrahimovica, alexisa, neymara i suareza...

I taj hebeni hazard ili bilo koji vidjeniji igrac tog kalibra uzeo bi s ovakvom barcom 3 hebene lige prvaka u 10 godina,stavi mesija u ovakav celzi i nek igra ko sto igra pa da vidimo bil uopste igro velike utakmice s celzijem a kamoli ih odlucivao, nije ni real imo mesija pa ce uzet mozda i cetiri,

Povraca mi se vise od ove balavurdije, a najgore mi je sto su ta dheca takva da ce sledece sezone kad opet ispadnemo i mesi bude hodao onda ga ko copor napadati kad skonta balavurdija da barca nije klub koji treba da sanja ligu prvaka, nego da je osvaja, i da se ne smijemo zadovoljiti rezultatima u spaniji

I ovo za svjetsko je smijesno, argentina je do finala dopetljala najvise zbog defanzive, mesi je odigrao to prvenstvo izuzetno lose za pojam najboljeg igraca svijeta, al eto nek bakavurdiha nas ubhedjuje jer mi smostari i coravi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 30 apr 2018, 23:00

I ti ga pretjera jarane

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 30 apr 2018, 23:07

Znači isto titula bi uzeli sa Hazardom umjesto Messija. :urnebes: :urnebes:
Jesi realan ti ybt.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2018, 23:30

Evander je napisao/la: Fakt, pet godina se brukaju u LP. U tim svim utakmicama Messi je bio ponajgori igrac. U tim svim utakmicama svaka lopta je isla na njega a on nista nije uradio. Osam golova u osam godina zavrsne faze LP. Ne smrdi vam tu nesto?
Svako ko misli da je Messi veci od kluba i da sutra klub nece moci bez njega, moze odmah poceti navijati za drugu ekipu ili bolje receno, nekog drugog igraca.
I zvanicnici kluba trebaju vec jednom prestati pricati o Messiu kao jedinom sto vrijedi u klubu, na taj nacin omalovazavaju ostale igraca. Barcelona nije jedan igrac.
Ne treba da bude ekipa Messi i deset kmetova. Zasto su se dovodili Couthino ili Dembele, ako nece imati loptu i odgovornost u igri?

I ovi sto stalno potenciraju 433, na kojoj poziciji bi tu onda Messi igra?

Nekima je bitnije da li ce biti Messi zlatna lopta i zlatna kopacka, nego uspjesi kluba.
Odvadi malo brate, pretjera ga ti vala baš.
Nisam upratio da je na ovoj temi ikad iko smatrao Messija vecim od Barce, niti da se pisalo kako su zlatne lopte i kopačke bitnije od uspjeha kluba ;) nismo realovci jbg ti, odvadi malo.

I ne vezano sad samo za tebe, ne kontam zašto i kako su se odjednom stvorila dva klana na ovoj temi (pro-Messi i anti-Messi) :facepalm: neka polarizacija, nešto.
Ili je Messi kriv za sve ili je božanstvo koje hoda po vodi :facepalm: ...ovako se i za Pepa pisalo na temi EPL, ili je trenerski bog ili najveca ubleha, znaci nema sredine niti mjere.

halo ljudi, šta vam je :shock:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 apr 2018, 23:42

Niko nije anti Messi klan. Pricamo o najvecoj legendi kluba. Ja sam samo stava da se igra vise ne smije njemu podredjivati kao do sad, odgovornost treba biti prebacena i na druge igrace, koji nece vise biti Messieve martinele.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.