Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Moggi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Moggi » 07 maj 2018, 20:46

takodjer sam misljenja da nam pavlovic ne treba ali za selimovica sam definitivno da se privede, pogotovo ako predje u neki klub ligue one jer metz ispada
Zarathustra

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 maj 2018, 20:50

Selimović je perspektivan igrač, momka svakako pokušati privoliti da igra za nas, pa onda ćemo u budućnosti vidjeti u kojem će mu smjeru ići karijera.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 maj 2018, 20:55

Zasto ne bi mogli staviti Nastica na desnom beku? Znam da nije idealno ali je Lulic igrao za reprezentaciju 7 godina na lijevom krilu iako je desnjak...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 maj 2018, 20:55

Raonffa je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ima li kakvog desnog beka da valja? Prosjecnih stopera i imamo.
U zadnje vrijeme se spominje Nastić kao privremeno rješenje, mada momak je lijevi bek i od te ljubavi odmah nema ništa.

Od ostalih igrača ništa što već ne znamo, Avdija, Martić koji igra u Rumuniji, Sušić iz Moldavije, Pavelić koji sjedi na klupi Rapida, te ova mlađarija, u prvom redu Todorović za kojeg kažu da će prije karijeru napraviti na desnom krilu nego na desnom beku, i zadnja al' ujedno i najveća nada, Jusuf Gazibegović u19 reprezentativac i igrač Salzburga na posudbi u Lieferingu, počeo je u Lieferingu igrati seniorski fudbal, nešto slično kao Prevljak, samo se nadam da će ostati zdrav za razliku od Smaila.
Aha aha, problemi znaci. Moze Vranjes zakrpit, ali bolje bi bilo da igra stopera.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 maj 2018, 20:58

Cartman je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ima li kakvog desnog beka da valja? Prosjecnih stopera i imamo.
U zadnje vrijeme se spominje Nastić kao privremeno rješenje, mada momak je lijevi bek i od te ljubavi odmah nema ništa.

Od ostalih igrača ništa što već ne znamo, Avdija, Martić koji igra u Rumuniji, Sušić iz Moldavije, Pavelić koji sjedi na klupi Rapida, te ova mlađarija, u prvom redu Todorović za kojeg kažu da će prije karijeru napraviti na desnom krilu nego na desnom beku, i zadnja al' ujedno i najveća nada, Jusuf Gazibegović u19 reprezentativac i igrač Salzburga na posudbi u Lieferingu, počeo je u Lieferingu igrati seniorski fudbal, nešto slično kao Prevljak, samo se nadam da će ostati zdrav za razliku od Smaila.
Aha aha, problemi znaci. Moze Vranjes zakrpit, ali bolje bi bilo da igra stopera.
Ma standardno, već par godina imamo probleme sa desnim bekom, tačnije nekad od SP-a u Brazilu kada je Mujdža počeo naglo da "pada" u karijeri.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 07 maj 2018, 21:02

dugo vec propagiram da je jedino rješenje za poziciju desnog beka formacija 3-5-2, sada sa todorom na toj poziciji.

napisah na drugoj temi ali evo ovde je rasprava ipak pa prebacujem post
Zarathustra

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 maj 2018, 21:13

dubrovnik je napisao/la:Selimovic je spor stoper ali je i jako mlad a vec prvitimac u ozbiljnoj ligi. I to cijelu sezonu. Ako postoji mogucnost trebalo bi ga dovesti.
Pavlovica ni pod koju cijenu. Ja osobno iako nemam nikakvih predrasuda prema dovodjenju kvalitetnih igraca bilo koje nacije pod BiH zastavu prebjege ne bih zelio vidjeti u nasoj ekipi.
Ako si jednom odbacio BiH dres, hvala i dovidjenja.
To bi trebala biti poruka svim buducim reprezentativcima u svim kategorijama i sportovima. Nema povratka.
Radije bih prihvatio naturaliziranog igraca nego onog koji je je vec jednom odbacio BiH dres.
Sto se gorespomenutog Sunjica tice bio bi vise nego ozbiljan prelaz ako bi do njega ikad doslo i nesumnjivo je puno bolji prospekt od ove dvojice o kojoj sam u prvom dijelu posta pisao.
Da li postoji zelja ne znam ali mu u osobnim dokumentima kao mjesto rodjenja stoji Zenica.
Now you're talking ;)
Tako je , crta se mora povuci!
Ko je jednom napustio Bh reprezentaciju, nema povratka. Makar bio Leo Messi.¸
Ja bih, takodjer, nekoga otjerao radi omalovazavanja drzave ili reprezentacije. Za primjer, jer to mora prestati.
Menalo je bio dobra prilika, nakon onih izjava da mu je Bh bila rezerva.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 maj 2018, 21:54

DrFilgud je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Selimovic je spor stoper ali je i jako mlad a vec prvitimac u ozbiljnoj ligi. I to cijelu sezonu. Ako postoji mogucnost trebalo bi ga dovesti.
Pavlovica ni pod koju cijenu. Ja osobno iako nemam nikakvih predrasuda prema dovodjenju kvalitetnih igraca bilo koje nacije pod BiH zastavu prebjege ne bih zelio vidjeti u nasoj ekipi.
Ako si jednom odbacio BiH dres, hvala i dovidjenja.
To bi trebala biti poruka svim buducim reprezentativcima u svim kategorijama i sportovima. Nema povratka.
Radije bih prihvatio naturaliziranog igraca nego onog koji je je vec jednom odbacio BiH dres.
Sto se gorespomenutog Sunjica tice bio bi vise nego ozbiljan prelaz ako bi do njega ikad doslo i nesumnjivo je puno bolji prospekt od ove dvojice o kojoj sam u prvom dijelu posta pisao.
Da li postoji zelja ne znam ali mu u osobnim dokumentima kao mjesto rodjenja stoji Zenica.
Now you're talking ;)
Tako je , crta se mora povuci!
Ko je jednom napustio Bh reprezentaciju, nema povratka. Makar bio Leo Messi.¸
Ja bih, takodjer, nekoga otjerao radi omalovazavanja drzave ili reprezentacije. Za primjer, jer to mora prestati.
Menalo je bio dobra prilika, nakon onih izjava da mu je Bh bila rezerva.
potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 maj 2018, 22:26

Moggi je napisao/la:dugo vec propagiram da je jedino rješenje za poziciju desnog beka formacija 3-5-2, sada sa todorom na toj poziciji.

napisah na drugoj temi ali evo ovde je rasprava ipak pa prebacujem post
Mozda, pitanje je jesu li nasi igraci u stanju izvest tu taktiku. Jer vecina ih to ne igra, a vidjeli smo nekoliko puta da su na nasu zalost strasno limitirani takticki, vecina njih. Mada i selektori su bili odron.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 maj 2018, 22:32

3-5-2 moze proci ali samo bez Sunjica i Zukanovica u pocetnoj postavi

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 07 maj 2018, 22:45

Vucevich je napisao/la:Zasto ne bi mogli staviti Nastica na desnom beku? Znam da nije idealno ali je Lulic igrao za reprezentaciju 7 godina na lijevom krilu iako je desnjak...
Sasvim je normalno da krilni igrač koji je desnjak igra na lijevoj strani. Doduše, Lulic se uglavnom namještao na desnu nogu. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Bazinga12345, dana/u 07 maj 2018, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 maj 2018, 22:46

Vucevich je napisao/la:Zasto ne bi mogli staviti Nastica na desnom beku? Znam da nije idealno ali je Lulic igrao za reprezentaciju 7 godina na lijevom krilu iako je desnjak...
Sa krilima je drugacija situacija po tom pitanju za razliku od bekova. Robben je recimo izraziti ljevak a igra desno krilo, i to je jednostavno tako u svijetu fudbala (Ribery, Neymar, Di Maria, Salah itd).
Izmedju ostalog, Lulic vrlo dobro koristi i lijevu nogu.
Ne znam kakva je situacija s Nasticem i njegovom desnom nogom, mozda i nju dobro koristi...nadati se da nije izraziti ljevak kao Kolasinac. Seu ne mogu zamisliti na desnom beku.
Dzeko, Miske i Spaha...nisu dzaba bili najbolji...maltene nisi znao jesu li desnjaci ili ljevaci jer su s obije noge podjednako dobro igrali...Dzeko jos uvijek.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 maj 2018, 22:49

hurem je napisao/la:
Sa krilima je drugacija situacija po tom pitanju za razliku od bekova. Robben je recimo izraziti ljevak a igra desno krilo, i to je jednostavno tako u svijetu fudbala (Ribery, Neymar, Di Maria, Salah itd).
Izmedju ostalog, Lulic vrlo dobro koristi i lijevu nogu.
Ne znam kakva je situacija s Nasticem i njegovom desnom nogom, mozda i nju dobro koristi...nadati se da nije izraziti ljevak kao Kolasinac. Seu ne mogu zamisliti na desnom beku.
Dzeko, Miske i Spaha...nisu dzaba bili najbolji...maltene nisi znao jesu li desnjaci ili ljevaci jer su s obije noge podjednako dobro igrali...Dzeko jos uvijek.
Pa dobro, a nije Lulic isti tip igraca kao Neymar, Ribery ili Robben ni blizu jer skoro nikad ne moze da 'cut inside' kao sto oni rade. Njemu je trebalo minut da napravi poziciju za centar-sut jer je jedino znao uputiti centar-sut desnom nogom.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 maj 2018, 23:07

Demirovic, 5 utakmica za seniore (282 min), 4 gola i asistencija :salut:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 maj 2018, 00:31

Ne mogu se sloziti da je Lulic desnjak. Momak je ljevak, koji zna i desnom dobro odigrati. Ali je primarna noga lijeva.
Druga stvar, bek je jednodimenzionalan i nema on vremena da se prebacuje na jacu nogu nego treba da uputi centarsut iz trka i sl. 'Ne isplati' se tu stavljati igraca suprotne noge...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 maj 2018, 00:33

muhamedhulk je napisao/la:Ne mogu se sloziti da je Lulic desnjak. Momak je ljevak, koji zna i desnom dobro odigrati. Ali je primarna noga lijeva.
Druga stvar, bek je jednodimenzionalan i nema on vremena da se prebacuje na jacu nogu nego treba da uputi centarsut iz trka i sl. 'Ne isplati' se tu stavljati igraca suprotne noge...
slika

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 maj 2018, 00:52

muhamedhulk je napisao/la:Ne mogu se sloziti da je Lulic desnjak. Momak je ljevak, koji zna i desnom dobro odigrati. Ali je primarna noga lijeva.
Upravo ovo, desni bek treba biti na desnoj, lijevi na lijevoj strani, nemaš ti od beka suprotne noge nikakve koristi u ofanzivi (a ni u defanzivi), jer je fazon beka da brzo reaguje u oba pravca, a to ne može nikako kada je u pitanju suprotna noga.

Nastić se može probati na poziciji desnog beka al' to neće ličiti na Bog zna šta, strah me da bezveze momka ne popljuju 'stručnjaci' kao što su popljuvali Memiševića kada ga je Robi stavio na poziciju desnog beka protiv Bugarske.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 maj 2018, 00:55

Cijenim TM ali vise vjerujem svojim ocima. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 maj 2018, 00:58

muhamedhulk je napisao/la:Cijenim TM ali vise vjerujem svojim ocima. :D
Pa i ja cijenim, desnjak je 100%.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Confiance, CudanLik, Edincapitano, zikerrz21 i 51 gost.