FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Ddado
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ddado » 05 jun 2018, 15:24

Ma vidjecemo, tako i jest, sve ce nam se samo kazati. Meni su ocekivanja nakon imenovanja ovog Krcmarevica ionako minimalna, tako da se necu previse razocarati sta god bude.
1921

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 jun 2018, 15:34

Na onoj pressici Misketa od nedavno je ovo rekao:
Što se tiče igrača sa strane, to je stvar procjene. Biće i ograničenje broja stranaca, u tom kontekstu teško je igrače dovoditi na probu jer orijentacija kluba mora biti na omladinskom pogonu.
Krčmarević je ovo jučer izjavio:
-Željo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i dopada mi se kako rade. Imaju i dobar omladinski poogon, a ja se ne libim da ukažem priliku mlađim igračima. Dokazao sam to i sa Stevanom Jovetićem. Njega sam ja doveo u Partizan, a kod mene u OFK Beograd su krenuli i Bane Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, kaže Krčmarević.
Hoće li ostat pri riječi za ove mlade igrače Senad i Slobodan ostaje da vidimo, a ako ne popišat će po sebi zbog ovih najava.

Još nešto sad kad je glava hladna, ja kao i većina sa ove teme ne vjerujem u Slobodana ali sam siguran da bi svi mi voljeli da nas demantuje i uzme titulu. Ovo čisto govorim da se pogrešno ne interpretira kao da se jedva čeka da kiksa Slobodan. Njemu neka je sa srećom, ali nisam optimističan.

Nešto kontam, možda je Krčmarevića i Starovlah preporučio koji je godinama na Kipru.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 05 jun 2018, 15:38

Ima li neko od plave nacije link današnjih highlights-a omladinaca protiv Turaka ako je uopšte i izašao?
Ne gumo da nadjem. Hvala.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Ddado
Kontakt:

Post Postao/la Ddado » 05 jun 2018, 15:39

braco je napisao/la:Na onoj pressici Misketa od nedavno je ovo rekao:
Što se tiče igrača sa strane, to je stvar procjene. Biće i ograničenje broja stranaca, u tom kontekstu teško je igrače dovoditi na probu jer orijentacija kluba mora biti na omladinskom pogonu.
Krčmarević je ovo jučer izjavio:
-Željo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i dopada mi se kako rade. Imaju i dobar omladinski poogon, a ja se ne libim da ukažem priliku mlađim igračima. Dokazao sam to i sa Stevanom Jovetićem. Njega sam ja doveo u Partizan, a kod mene u OFK Beograd su krenuli i Bane Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, kaže Krčmarević.
Hoće li ostat pri riječi za ove mlade igrače Senad i Slobodan ostaje da vidimo, a ako ne popišat će po sebi zbog ovih najava.

Još nešto sad kad je glava hladna, ja kao i većina sa ove teme ne vjerujem u Slobodana ali sam siguran da bi svi mi voljeli da nas demantuje i uzme titulu. Ovo čisto govorim da se pogrešno ne interpretira kao da se jedva čeka da kiksa Slobodan. Njemu neka je sa srećom, ali nisam optimističan.

Nešto kontam, možda je Krčmarevića i Starovlah preporučio koji je godinama na Kipru.
Ma finih je on par stvari rekao, ali nista dok ga ne vidimo na djelu. Svi kad dolaze kazu koliko vole mlade igrace i sl. pa rijetko kad bude sta od njihovog forsiranja.

I Slobo se hvali, prodaje se kao neki strucnjak za omladinu, spominje da su Ivanovic, Tosic, Kolarov krenuli kod njega u OFK Beogradu, a vodio OFK Beograd u 3 (tri) sluzbene utakmice, i to prije tacno 13 godina. :lol:
1921

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 05 jun 2018, 15:44

Gdje nam je ovo Zenzo da brani i podrzi novu glupost ove ublehaske uprave :lol:
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 jun 2018, 15:45

Ddado je napisao/la:
Ma finih je on par stvari rekao, ali nista dok ga ne vidimo na djelu. Svi kad dolaze kazu koliko vole mlade igrace i sl. pa rijetko kad bude sta od njihovog forsiranja.

I Slobo se hvali, prodaje se kao neki strucnjak za omladinu, spominje da su Ivanovic, Tosic, Kolarov krenuli kod njega u OFK Beogradu, a vodio OFK Beograd u 3 (tri) sluzbene utakmice, i to prije tacno 13 godina. :lol:
Ma naravno ne treba nasjedati zato kažem treba sačekati da vidimo kako to izgleda. Tih priča smo se naslušali posljednjih godina i dovoljno.

Ddado
Kontakt:

Post Postao/la Ddado » 05 jun 2018, 15:46

Ma iskreno, cim se on ovako prodaje i laze, odmah mu ogroman minus. Sta si ba napravio Ivanovica, Tosica, Kolarova a vodio ih doslovno 3 utakmice? Ako jesi, onda si mag jedan veliki, idi u Ajax odmah, sta ces ovdje. Mislim, smijesno.
1921

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 15:53

Niko ovdje ne čeka kiks Krčmarevića, nego ima pojedinaca koji su malo previše osjetljivi na sve stvari i koji smatraju da sve što dođe u Želju automatski valja i automatski svi mi trebamo biti zadovoljni time.

Trenutna 'ljutnja' većine navijača Želje u vezi sa izborom novog trenera je najmanji problem u svemu ovome, nek' prođe prvo pretkolo EL uz normalnu igru, ova većina koja nije zadovoljna biće većina koja više neće biti tako nezadovoljna, tj. rezultat diktira sve.

Pitanje broj jedan u svemu ovome bi trebalo biti upućeno Upravi, na osnovu čega ste doveli Krčmarevića, koje reference ima taj čovjek i zašto je on bolji izbor od Admira Adžema? Dobro, to su tri pitanja, al' ih upakuješ u jedno :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 05 jun 2018, 15:56

Arežini se diže cijena spominjanjem nas i Hajduka, nikakve zvanične ponude nema niti ga je iko kontaktirao iz kluba, pa ni Papac koji je otisao, jedino ako nema sta jovo nanovo zadnjih dana konkretno od odlaska Papca

Novi trener, nove želje ...
Zadnja izmjena: Hrasno87, dana/u 05 jun 2018, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
1921'

R.I.P. Anthony Bourdain (1956.-2018.)

A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 15:56

grbavicka1921 je napisao/la:Ima li neko od plave nacije link današnjih highlights-a omladinaca protiv Turaka ako je uopšte i izašao?
Ne gumo da nadjem. Hvala.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 05 jun 2018, 16:11

Krčmarevićevi trofej sa Kipra, iskustvo rada u reprezentacijama i odličan skauting ulijevaju optimizam navijačima Želje

slika

FK Željezničar je jučer potvrdio da će Admira Adžema na poziciji šefa stručnog štaba zamijeniti Slobodan Krčmarević (52).

Srbijanski stručnjak najpoznatiji je po osvajanju Kupa Kipra sa Apollonom 2010. godine. Kao trener koji odlično radi skauting i zna prepoznati kvalitetne igrače, godinu ranije je kao selektor U21 Srbije bio šesti na Europskom prvenstvu u Švedskoj.

U Srbiji mu se kao uspjeh pamti i historijski rezultat OFK Beograd sa kojim je 2006. godine igrao finale Kupa Srbije i plasirao se u Kup UEFA gdje je pobijedio Auxerre u Beogradu, ali je OFK bio bez šanse na gostovanju u Francuskoj.

Inače je kao trener prvo radio kao selektor U19 Srbije i Crne Gore. Zatim je trenirao juniorski tim Partizana i U21 Srbiju, dok je na Kipru vodio Apollon, Anorthosis i Doxu.

Vodio je i U21 Kazahstan, da bi u posljednje dvije godine bio na kormilu makedonske Pobede i slovenčkog Rudara iz Velenja.

Krčmarević je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, Bor, švedski AIK, OFK Beograd, kiparske timove Apoollom i Anorthosis te grčke PAOK i Panionios.

Trofej sa Kipra i međunarodna karijera u selekcijama Kazastana i Srbije i Crne Gore mogu navijačima Željezničara ulijevati optimizam, ali je definitivno da će se ovaj srbijanski stručnjak tek morati dokazati uvijek zahtijevnoj publici Grbavice u specifičnim uslovima rada u Bosni i Hercegovini.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 05 jun 2018, 16:16

pun mi je k*** narucenih clanaka, pogotovo od medijskih, ulijeva nema šta, vidimo po drustvenim mrezama i forumima ...

frajer 34.pobjede u 13.g trenerske karijere :lol:
1921'

R.I.P. Anthony Bourdain (1956.-2018.)

A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."

Jiestifo
Kontakt:

Post Postao/la Jiestifo » 05 jun 2018, 16:34

Evo nekoliko boljih trenera od njega samo u BiH koji su slobodni i realisticni (po nikakvom redoslijedu)
Admir Adzem
Amar Osim
Dino Durbuzovic
Edis Mulalic
Slobodan Starcevic
Mirza Varesanovic

Ova odluka mi stvarno nije jasna.I mi navijaci bi trebali biti oprezni sljedeci put sta zelimo svi govorili Adzeme odlazi a sada kad su doveli ovog novog kajemo se sto smo ga otjerali

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 16:49

Jiestifo je napisao/la:Evo nekoliko boljih trenera od njega samo u BiH koji su slobodni i realisticni (po nikakvom redoslijedu)
Admir Adzem
Amar Osim
Dino Durbuzovic
Edis Mulalic
Slobodan Starcevic
Mirza Varesanovic

Ova odluka mi stvarno nije jasna.I mi navijaci bi trebali biti oprezni sljedeci put sta zelimo svi govorili Adzeme odlazi a sada kad su doveli ovog novog kajemo se sto smo ga otjerali
Nije tačno, dobar dio navijača je trubio i govorio, a sve zbog prijašnjeg iskustva, kako je bolje ostaviti Adžema nego dovoditi nekakve anonimuse na klupu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 jun 2018, 17:00

Cestitam juniorima. Svaka cast momci.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 05 jun 2018, 17:00

Jiestifo je napisao/la:Evo nekoliko boljih trenera od njega samo u BiH koji su slobodni i realisticni (po nikakvom redoslijedu)
Admir Adzem
Amar Osim
Dino Durbuzovic
Edis Mulalic
Slobodan Starcevic
Mirza Varesanovic

Po čemu je to bolji od A. Adžema? koga je to on vodio osim Želje?
D. đurbuzović ko je taj, koga je to vodio ? Olimpik 2 kola
M. Varešanović šta je taj osvojio kao trener, možda je bolji jer je selektor neke tamo med. rep.
E.Mulalić ????
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 jun 2018, 17:07

Je li to dovodimo igraca iz Veleza koji meda ne moze ? Svaka cast, treba znati spusti ovakav klub na niske grane sto se tice sportskih stvari koje su i najbitnije. Cilj nam je sljedece sezone biti prvi, ali u LzO. I onda se cudimo sto ovo sto valja ode.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 05 jun 2018, 17:10

Odakle bi ti igraca iz Partizana mozda, Wisle Krakov, Basela ?
- Zeljeznicar -

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 jun 2018, 17:11

Malo sam istraživao za Krčmarevića oko njegovih početaka.

Ipak je transfermarkt pogriješio sa podatkom da je bio trener 3 utakmice, on je bio od oktobra 2005. do kraja decembra 2006. godine. Kad je napustio OFK, u tom trenutku su završili polusezonu na trećem mjestu. Dosta su dobro u ušli u sezonu, ali su u drugom dijelu polusezone došli nešto lošiji rezultati.

Prije toga je bio trener mlađih selekcija Partizana pa je vjerovatno tu Jovetića trenirao, sad dal' ga je učinio on igračem ili ne to ne možemo znati. Nebitno, istina je da su tada u OFK bili Rajković i Tošić. On je doveo Kolarova u zimskom prelaznom roku iz Čukaričkog. To je bio jedan dosta sporan transfer, ali nema veze sa temom svakako.

Mala zanimljivost je da u OFK Krčmanović trenirao naša nekadašnje igrače Ćuluma i Kambera. Također u je OFK Beograd trenirao i Nenada Lalatovića koji se povezivao s nama ovih dana za trenersku poziciju.

Svojevremeno je i Ljupko Petrović, čovjek koji se sa Zvezdom pokorio evropu rekao za Krmarevića da je najveći trenerski potencijal i da je sjajna karijera pred njim. Doduše tu se drug Ljupko malo zayebo.

Dok je bio trener mlađih kategorija Partizana, osvojio je 2 duple krune u 2 sezone. Osvojio je još i nekoliko internacionalnih turnira sa tim selekcijama Partizana. Predvodio je generaciju '89 i iz te generacije je 6 momaka zaigralo za prvi tim Partizana. Sa OFK-om je došao do kvalifikacija kupa uefa gdje je ispao Auxerrea i finala kupa Srbije gdje je izgubi od Zvezde (2-2 regularno vrijeme, 2-4 u produžetcima). Eto to su neki njegovi počeci.

Jiestifo
Kontakt:

Post Postao/la Jiestifo » 05 jun 2018, 17:12

xxh2o je napisao/la:
Admir Adzem
Amar Osim
Dino Durbuzovic
Edis Mulalic
Slobodan Starcevic
Mirza Varesanovic

Po čemu je to bolji od A. Adžema? koga je to on vodio osim Želje?
D. đurbuzović ko je taj, koga je to vodio ? Olimpik 2 kola
M. Varešanović šta je taj osvojio kao trener, možda je bolji jer je selektor neke tamo med. rep.
E.Mulalić ????
Pa s obzirom da Adzem ima 1.97 bod po utakmici i vise pobijeda u dvije godine treniranja nego ovaj u 13 ,vezao je vise puta dvije pobjede za razliku od nekih trenera uz to je i uzeo kup,pitare 3 puta pobijedio

Durbuzovic je pristojan trener kada je vodio Zelju 1.95 bod po utakmici nije neki super trener ali je bolji sigurno

A Varesanovic je osvojio Kup BiH i odveo Olimpik po prvi put u Evropu ako se ne varam ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.