FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2018, 10:05

xeksor je napisao/la:Lobanja i Karić nastavljaju unistavanje kluba, ako nisi imao za petrovića ostavi Spahu. Lik dovodi Smajića( legendu partizana) ali kao trenera veliku nepoznanicu. Milenka nadodbudnog stavlja za pomoćnika a za njega je Spaha Murinjo. Bravo lobanjo
Cuj "lobanja". :rol: :rol: :rol: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 09 jun 2018, 10:18

Smajić i Bošnjaković "upalili" motore, Sloboda krenula sa radom 09.06.2018 u 10:00 Share Tweet Share Share FK Sloboda danas je počeo sa pripremama za novu sezonu Premijer lige BiH. Nakon što je u prošloj sezoni Premijer lige BiH izborila opstanak, Slobodu u narednoj sezoni čekaju slični izazovi na putu ka stabilizaciji kluba koji je imao velike finansijske probleme, ali koji djeluje nešto bolje u posljednje vrijeme. Dogovor o nastavku saradnje nije postignut sa Slavkom Petrovićem, pa će Slobodu u novu sezonu povesti duo Admir Smajić - Milenko Bošnjaković. Smajić će biti na poziciji tim menadžera, dok će ulogu šefa stručnog štaba obavljati magistar nauka iz oblasti sporta Bošnjaković, koji je zapaženo vodio neke federalne prvoligaše. Smajić je bio sretan što je dobio priliku da se vrati u domaći fudbal, a istakao je i da se želi dokazati kroz svoj rad. "Sve ovo što je ispalo, ispalo je iznenada. Brzo smo se dogovorili. Napravili smo plan priprema, dvije nedjelje ćemo raditi ovdje, a onda idemo na desetodnevne pripreme. Drago mi je što sam došao ovdje, ipak sam ja iz ovog kraja. Sloboda zaslužuje bolje mjesto u bh. fudbalu. Ja baš ne poznajem dobro bh. fudbal, ali to može biti osim manjkavosti i prednost. Mi ćemo se orjentisati na igrače iz ovog regiona, to je uvijek bila snaga Slobode. Neće me interesovati imena i godište igrača, nego samo oni najspremniji. Neću dovoditi polovne igrače iz susjedstva. Naš cilj ove sezone je stabilizacija kluba, davanje šanse mladim igračima. Mogu obećati rad, red, disciplinu i odgovornost. Što se tiče toga koliko ostajem ovdje, kada sam razgovarao sa predsjednikom rekao sam da ispod dvije godine u fudbalu nema ozbiljnog rada", kazao je Smajić pred početak današnje prozivke. Bošnjaković nije previše poznato ime domaćoj javnosti, ali je radeći u nekoliko klubova u nižim ligama stvorio za sebe reputaciju dobrog, srčanog radnika i solidnog trenera. "Smajić i ja dogovorili smo zajedničku saradnju sa Slobodom. Imali smo ponude i drugih klubova, ali odlučili smo se za Slobodu. Mi smo dosta nepoznati, nemamo svoje novinare i portale, ne hodamo po kafanama i ne razglabamo o tome šta je trebao raditi Jose Mourinho. Dobili ste dva čovjeka koji ne rade sa menadžerima, ne uzimaju novac od igrača, nego smo oni koji će sići u rudnik i raditi. Nećemo vam obećati ništa, samo rad. Idemo se truditi, boriti, pa ćemo vidjeti šta ćemo postići. Uvodimo novi sistem u Slobodi, a od vas tražimo samo malo strpljenja", kazao je Bošnjaković u svom obraćanju javnosti. Kao trener je bio jedan od onih koji su udarili temelje uspješne Sloge Simin Han, a o tome kaže: "Insistirat ću kod svih da gajimo jedno zdravo rivalstvo, jedno prijateljsko rivalstvo. Slogu poštujem, a Slobodu volim. Oni idu svojim putem mi svojim, ali uvijek ću insistirati da u našem gradu se njeguje jedno prijateljsko rivalstvo."

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 jun 2018, 10:20

Mujkanović kroz metaforu objasnio problem sa Slogom Simin Han
Juni 9, 2018 10:12

Admir Smajić novi je tim menadžer Slobode. Čelnici kluba odlučili su da ne nastave saradnju sa Slavkom Petrovićem, koji je iz Njemačke u Tuzlu doputovao na pregovore, a povjerenje su ukazali Admiru Smajiću, sa kojim će raditi bivši trener Sloge iz Simin Hana te živiničkog Slavena Milenko Bošnjaković.

Na današnjem okupljanju i predstavljanju Smajića priliku za obraćanje medijima je iskoristio i predsjednik Slobode Senad Mujkanović koji se osim rekostrukcije tima i planova za budućnost, dotakao i odnosa sa Slogom Simin Han.

“Ovaj novi trenerski tandem, ovo se nije sada pojavilo, ja sam sa njima razgovarao još prije godinu dana. Sinoć smo sjeli, vidjeli šta je to, još jednom ponovili šta želi klub, a šta žele oni. I na kraju kada smo završili razgovor, dogovorili smo saradnju. Što se tiče Petrovića, o njemu mogu reći sve najbolje, međutim, želimo uvesti svježinu u tim. Želimo juniorskom timu posvetiti potpunu pažnju, to je naš drugi tim i naši probrani dijamanti. Ja lično mislim da je to jedan od najboljih načina da Sloboda izađe iz krize, da privučemo nove i mlade igrače koji će budućnost tražiti preko Slobode. Sloboda želi tako da radi, da šalje mlade fudbalere u svijet i da joj se to jednog dana počne vraćati.

Ali, ti fudbaleri biće totalno pod kontrolom klubu i neće moći otići kada oni žele. Zaštili smo ih ugovorima, te ne mogu otići, to smo već sproveli i kao što skoro niko nije uspio otići. Mislimo da je to ispravan put, postotak koji ćemo tražiti od njihovih transfer biće dobra finansijska injekcija za Slobodu u budućnosti i na tome stavljamo fokus.

Zahtijev da svi fudbaleri imaju profesionalne ugovore ide u potpunosti nama na ruku. Ovaj put ćemo biti oprezni, prošle sezone smo doveli neke igrače koji se nisu pokazali kao pojačanja.

O Slogi ne volim puno govoriti, cilj mi je što manje o tome pričati. Ovdje je stav jasan, staidon Tušanj je stadion FK Sloboda! Nemojte da javnost obmanjujemo, nemojte da oni nam pričaju čiji je stadion, nama koji to dobro znamo. Pravo vlasništva je jedna stvar, posjed je druga stvar. Mi smo ovdje u posjedu od 1957. godine. Ukoliko nam želite ući na teren, ulazite nam u posjed, a to se zove ometanje posjeda! U nečiju kuću može se ući samo sa razgovorom, dogovorom za stolom.

Jasno preciziranim odnosima između onoga ko dolazi i onoga ko je u posjedu. Ide se okolo, dogovorala se lijevo i desno, a niko nije kontaktirao FK Slobodu. Uvijek ima šanse da se primi gost na spavanje, svi se malo pomjere i njemu se napravi mjesto. Ukoliko je to kvalitetan dogovor, ukoliko ima smisao, ukoliko ima saradnja i dobar nijet. Ukoliko ste osjetili da gost dolazi i da poslije njegovog odlaska neće biti dobro u vašoj kući, onda treba da se zamislite da li treba da mu omogućite spavanje, ili da mu se izvinite i kažete da nema mjesta”, kazao je Mujkanović.
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 jun 2018, 10:24

joksimovic je napisao/la:Milenko..
Doktor trenera.!
Dobre stvari se rade.Zao mi je samo nekih ovdje
menadzercica....
:thumbup: Bravo....ovo je najveci udarac za razne mesetare (menadzere) oko Slobode u zadnjih 20 godina.....
🔴⚫️

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 09 jun 2018, 10:26

Cirkus kolorado se nastavlja....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 09 jun 2018, 10:26

Ja baš ne poznajem dobro bh. fudbal, ali to može biti osim manjkavosti i prednost. Mi ćemo se orjentisati na igrače iz ovog regiona, to je uvijek bila snaga Slobode.

Veze ti nemas gdje si dosao care moj.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2018, 10:27

Jeste da me intersuje samo Sloboda, ali mislim da ce Asmir Macka unistiti, psihicki i tendrski. Cujem maloprije da mu je zadao veoma tesku zagonetku koja ce ga odvesti u ludilo, samo da ne naskodi Slobodi to siljenje qarine. Ruku na srce oba se handre preko Slobode. No dobro, predcednici su potrosni materijal.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MrtvaCarsija
Kontakt:

Post Postao/la MrtvaCarsija » 09 jun 2018, 10:29

Evo znaci izaslo se u javnost, receno da se ide u stabilizaciju kluba i okrecu se mladim igracima, i po meni je ovo posteno, ovo u prevodu znaci nemamo para za nesto vise, pokusat cemo stabilizovati klub i vratiti dugove...Sto se mene tice imaju moju podrsku, vise volim da se klub ocisti od dugova i repova nego neke titule nazor i onda slijedi gasenje

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jun 2018, 10:31

Uz Slobodu i predsjednika Slobode do kraja :bih:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 jun 2018, 10:31

75000 je napisao/la:Ja baš ne poznajem dobro bh. fudbal, ali to može biti osim manjkavosti i prednost. Mi ćemo se orjentisati na igrače iz ovog regiona, to je uvijek bila snaga Slobode.

Veze ti nemas gdje si dosao care moj.
Na region sjeveristocne Bosne je mislio. Dakle vracamo se vrijednostima koje su se pokazale kao jedini ispravan put......dovoditi talente iz tuzlanskog bazena i vlastitog pogona.......
🔴⚫️

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 09 jun 2018, 10:35

Škahić je u Slobodu stigao na ljeto 2015. godine iz Veleža, a nakon tri sezone odlučio je da je vrijeme za rastanak. Ovaj 24-godišnji defanzivac karijeru će nastaviti u dresu novog bh. premijerligaša Zvijezde 09.

Ovaj Tuzlak sa Zvijezdom će potpisati saradnju na godinu dana uz mogućnost da na kraju sezone produži ugovor za još jednu sezonu.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 09 jun 2018, 10:36

Škahić je bivši.Ode u Stanišiće.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

benTzley
Kontakt:

Post Postao/la benTzley » 09 jun 2018, 10:38

Imal sta za Harisa?

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 09 jun 2018, 10:40

Jel bila prozivka ko je se odazvao sve ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 09 jun 2018, 10:43

Prvo moramo da vidimo šta nam je ostalo od ekipe, ja bi bio najsretniji kao navijač Slobode da je ovdje sada Mourinho ispred vas. Ja bi bio najsretniji da sam u svlačionici zatekao Pogbu, ali, ljudi moji, ovo je Bosna, ali protegnut ćemo se koliko možemo.

Kakva izjava...

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 09 jun 2018, 10:48

Na današnjoj prozivci pojavili su se: Marković, Terzić, Lazevski, Salihović, Hamzić, Grahovac, Ćivić, Begić, Musić, Smajić, Muminović, Beganović, Ivetić, Ignjatović, Salkić, A. Hodžić, Kurtalić, Jovanović, Selimović, D. Hodžić, Maksimović. Na probi će u narednom periodu od navedenih igrača biti Hamzić, Begić, Jovanović i Selimović.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

MrtvaCarsija
Kontakt:

Post Postao/la MrtvaCarsija » 09 jun 2018, 10:49

Civic iz zvijezde novi igrac slobode

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 jun 2018, 10:55

MrtvaCarsija je napisao/la:Evo znaci izaslo se u javnost, receno da se ide u stabilizaciju kluba i okrecu se mladim igracima, i po meni je ovo posteno, ovo u prevodu znaci nemamo para za nesto vise, pokusat cemo stabilizovati klub i vratiti dugove...Sto se mene tice imaju moju podrsku, vise volim da se klub ocisti od dugova i repova nego neke titule nazor i onda slijedi gasenje
Stabilizacija = nesposobnost, lafina, nemoc, politika, ublehastvo, laz...
a obecavao tutule, evropsku uniju, najjaci ko nikada do sada, tuzio, zgradonacelnikovao, ... ko ne zna sta se krije iza ovoga, a malo ih zna...
Kakva crna stabilizacija? Napustajte NJUO ako ne znate i ne mozete.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jun 2018, 10:57

Treba stati uz trenera jer je sigurno bolji od pola onih koji su i nas vodili i druge ekipe u ovoj PL. Sigurno da ce preko medija i traceva, placenika, sabotiranja preko igraca biti pokusaja da nam se ugroze rezultati i da se maknu ova dvojica.
UG treba isto sa njima sjesti i malo se dogovoriti. A i sa upravom da se ono sa papira prenese u praksu bar nesto u startu, a da se treneri uklope u tu pricu.

Probisvjete dosta te hljeba ti :stop: Ovo je najpametniji nacin, samo smo bezveze bacali pare na igrace koji ih ne opravdaju. Napustajte UO? Ko ce nas voditi? Napustanje UO je milion duga za Slobodu i raspad ekipe na jesen. Ovako se ide postepeno i pametnije nego prije.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 09 jun 2018, 11:00, ukupno mijenjano 1 put.

MrtvaCarsija
Kontakt:

Post Postao/la MrtvaCarsija » 09 jun 2018, 10:59

Probisvjet je napisao/la:
MrtvaCarsija je napisao/la:Evo znaci izaslo se u javnost, receno da se ide u stabilizaciju kluba i okrecu se mladim igracima, i po meni je ovo posteno, ovo u prevodu znaci nemamo para za nesto vise, pokusat cemo stabilizovati klub i vratiti dugove...Sto se mene tice imaju moju podrsku, vise volim da se klub ocisti od dugova i repova nego neke titule nazor i onda slijedi gasenje
Stabilizacija = nesposobnost, lafina, nemoc, politika, ublehastvo, laz...
a obecavao tutule, evropsku uniju, najjaci ko nikada do sada, tuzio, zgradonacelnikovao, ... ko ne zna sta se krije iza ovoga, a malo ih zna...
Kakva crna stabilizacija? Napustajte NJUO ako ne znate i ne mozete.
Evo ga opet kuknjava, i opet blacenje i pljuvanje...Zasto se ne da prilika, zasto pljuvati nesto sto jos nije ni krenulo, u startu osudjujete na propast a tu propast ste predvidjali i kad je Azmir otisao pa Sloboda jos uvijek zivi i ostaje...Treba pruziti sansu i vidjeti kuda ovo sve vodi a do polusezone ce se znati na cemu smo

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.