Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la bombaysaphire » 15 apr 2018, 12:44

Polako ovo je prva utakmica, ide ovo na sedam utakmica...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 15 apr 2018, 12:58

sajo10 je napisao/la:Tim koji ima samo dva yebena sutera nema sta traziti u doigravanju. Fransizi ce Turner doci glave. Kakav promasaj u pm. Klupa nula bodova. Neznam, ako ih Pelicansi izbace, nek se stide svi redom.
Da se stide čega? NOP je u najmanju ruku jednako dobra ekipa, vjerovatno i bolja bez Harklessa.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 apr 2018, 13:43

IlCapitano je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Tim koji ima samo dva yebena sutera nema sta traziti u doigravanju. Fransizi ce Turner doci glave. Kakav promasaj u pm. Klupa nula bodova. Neznam, ako ih Pelicansi izbace, nek se stide svi redom.
Da se stide čega? NOP je u najmanju ruku jednako dobra ekipa, vjerovatno i bolja bez Harklessa.
Portland ima bolju ekipu, pa evo sinoć, 2 najbolja igrača odigrali za.**** maltene i opet je bilo gusto na kraju. Davis i Mirotić su skoro umrli jučer u zadnjim minutama.
Gentry je bolji trener i to je učinilo razliku sinoć, a moglo bi i u seriji. Al ida, ekipe su jako blizu, ali bez Cousinsa, dao bi prednost Portlandu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 15 apr 2018, 13:53

Lillard je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:
Portland ima bolju ekipu, pa evo sinoć, 2 najbolja igrača odigrali za.**** maltene i opet je bilo gusto na kraju. Davis i Mirotić su skoro umrli jučer u zadnjim minutama.
Gentry je bolji trener i to je učinilo razliku sinoć, a moglo bi i u seriji. Al ida, ekipe su jako blizu, ali bez Cousinsa, dao bi prednost Portlandu.
Meni je to tu negdje. Pogotovo jer je NOP gori matchup Portlandu nego ovi njima. NOP ima bekove da uspore ovu dvojicu, oni nemaju baš nikog da uspori Davisa, pogotovo kad igra centra. Davis je daleko najbolji igrač u seriji, svaka čast Lillardu, ali tako je. 20 poena i odbrana kakvu igra meni je Holiday bolji od McColluma. Slažem se da jesu odigrali loše, ali nije ni NOP dao sve što ima. Mirotić vrlo loše šutirao osim u jednoj četvrtini, Rondo može bolje i završavati na obruču i odbranu igrati i dva najbolja šutera Moore i Miller su im dali samo 4 poena, a u prosjeku imaju blizu 20. Imali su najviše clutch pobjeda u RS, neće se svaki put ovako raspasti na kraju.

Zvijezde NOP-a su odigrale na nivou, dok su role igrači malo podbacili, kod Portlanda suprotno. Kad sve izjednačiš to je tu negdje, svakako nikakva sramota ni za jedne ni za druge kako god okreneš. NOP ima najboljeg igrača i bolji matchup, Portland najboljeg closera i HCA, bit će tijesno.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 apr 2018, 16:19

hurem je napisao/la:Holiday's show u zadnjoj minuti.
S dr.strane CJ i Dame glavni krivci jer su u zadnjoj minuti na -1 bezglavo trcali kontre i gubili lopte.
Scot majstor sa svojim izmjenama. Mislim da je cijeli NBA svijet ostao zatecen vidjevsi Leonarda u zadnjih 25 sekundi.
Dodao bih tu i Sahbaza koji je na startu 4/4 izgubio dvije ciste lopte i napravio faul, sve u jednoj minuti a vec tada je bila situacija da se utakmica prelomi.

Nurkic samo 24 minute.

Kako ono ide sistem, 2 kuci, 3 u gostima, 2 kuci?
Ili ipak 2:2:1:1:1?

Dreamer i Chinaglia bez komentara pos.utakmice :mrgreen:
stotts je bio ocajan. dame i cj ocajni. jusuf nesto bolji ali je bila primjetna trema u zavrsnici, par zicera ko je ne smije fulati je fulao. nisu toliko utjecali na tok utakmice ali svejedno sam ocekivao bolju predstavu i od jusufa. slobodna s druge strane su bila odlicna. nekako mi se cini da tokom sezone na slobodnim nema dovoljno koncentracije, sinoc je bas bio na nivou. odbrana u principu ok, ali nista za divljenje.

u svakom sl je bio jedan od boljih igraca portlanda, ali je bio dosta ispod svog nivoa. pnr nije bas funkcionao i to malo brine. mislim da ga je stotts u 4oj mnogo ranije trebao uvesti ali to je stotts. uvijek sam govorio da postoji doza nepovjerenja prema jusufu i da ga se nije stedilo za PO. s obzirom na igre u zadnjih 20-25 tekmi, morao je igrati vise ali sta ces. stotts je to, nekada je prava enigma.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 16 apr 2018, 01:04

Igral' Nurk u junu?
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 16 apr 2018, 08:05

DaVinci je napisao/la:Igral' Nurk u junu?
covjek uslovio portland da ako izgube sljedecu on pelikana da ne racunaju na njega u narendne 2 do 5 utakmica kako bi se spremio za juni i repku :rol:

taj zadugo nece igrati za repku. ne zato sto ne zeli, vec mu je mrsko

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 16 apr 2018, 09:38

" -, /, ? % " " " "$" за ' ? за СП у &, наравно & се " ? у $ фазу (вероватно, па готово " -) ? & % не ", & $ ? % ?.

% се " ' 29.06. " 02.07., ту су % $ ", " " " ?, - $ " за ? " (& " $ & " " постају $ ") је " 0,00%.
" ту " у " $ ? ? ? не, $ ? ' је &, ту су & / "? "", " $ њега.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 apr 2018, 14:27

The plan for Jusuf Nurkic in Game 2: Be more aggressive. Dunk. “He was making the pass without realizing who was under the basket,’’ Lillard said. “He has to see that. We would love to see him go through that contact and dunk on him. Make them foul you.’’
istina, poludio sam zbog bjezanja iz picka, idi covjece do kraja i zavrsi to... to mu mora biti primarni zadatak, a ponekad neka je izbaci i na trojku, jer to budu uglavnom otvoreni sutevi, a svaki otvoren sut je dobar sut i niti jedan trener se ne ljuti kada se takav sut uzme
Nurkic: I need to be more aggressive, there's no doubt.
ajde Nurkicu, vidjeti cemo...

Stotts je nekad ranije rekao da je Dameov zadatak da mu namjesti suteve, sa cime se uopste ne slazem, a nakon tekme s New Orleansom, na pitanje dal bi Nurkic trebao uzeti vise suteva, rekao je da je to do njega, dal ce uzet sut, odigrat pas itd

jasno je da Dame ne smije biti jedini igrac koji ce namjestit suteve Nurkicu, spustit mu loptu na niski post itd, to mora biti zadatak citave ekipe, pa to je timska igra jebote, a Nurkic mora biti sebicniji, mora uzet svoj broj suteva, a to mora biti ne manje od 12 po mecu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 apr 2018, 17:54

bio je bas pod velikim utiskom atmosfere,par uzasno profulanih zicera. no vjerujem da ce veceras biti vec bolji
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 apr 2018, 18:10

Od ozbiljnog kandidata za DPOY ocekujemo da zaustavi ili barem uspori AD-a... za sada juka - ad 0:1
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 17 apr 2018, 18:33

Realno Ad je neuzastavljiv. Njega ostavit ispod 30 je za svaku pohvalu. Čitava ekipa je podređena njemu, bukvalno svaka druga akcija ide preko njega. Ad prebrz za Jusufa, jak za Davisa. Ja bi se kocko i pustio ga da šuta sa distance a zatvorio bi reket da ima sto manje jeftinih poena sa metar ili dva.

Rondo je po meni x faktor ovdje. Treba na njemu igrat dobru odbranu da bi smanjio utjecaj Ad.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 17 apr 2018, 19:35

Chinaglia je napisao/la:
The plan for Jusuf Nurkic in Game 2: Be more aggressive. Dunk. “He was making the pass without realizing who was under the basket,’’ Lillard said. “He has to see that. We would love to see him go through that contact and dunk on him. Make them foul you.’’
istina, poludio sam zbog bjezanja iz picka, idi covjece do kraja i zavrsi to... to mu mora biti primarni zadatak, a ponekad neka je izbaci i na trojku, jer to budu uglavnom otvoreni sutevi, a svaki otvoren sut je dobar sut i niti jedan trener se ne ljuti kada se takav sut uzme
Nurkic: I need to be more aggressive, there's no doubt.
ajde Nurkicu, vidjeti cemo...

Stotts je nekad ranije rekao da je Dameov zadatak da mu namjesti suteve, sa cime se uopste ne slazem, a nakon tekme s New Orleansom, na pitanje dal bi Nurkic trebao uzeti vise suteva, rekao je da je to do njega, dal ce uzet sut, odigrat pas itd

jasno je da Dame ne smije biti jedini igrac koji ce namjestit suteve Nurkicu, spustit mu loptu na niski post itd, to mora biti zadatak citave ekipe, pa to je timska igra jebote, a Nurkic mora biti sebicniji, mora uzet svoj broj suteva, a to mora biti ne manje od 12 po mecu
ne ide do kraja iz pika jer se boji da ce napravit faul u napadu kad nizi igrac ostane na njemu (da ide na famozno zakucavanje) zato je bacao loptu na otvorene sutere, sto nije los potez kad bi aminu i kompanija ista mogli zabit....bilo je i treme sigurno....njemu vise godi kad je visoki na njemu, nizi su mu enigma....a morace ih naucit rjesavat, bilo eurostepom, rolingom ili floaterom... ili ako imao vremena da se namjesti da ih unese

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 apr 2018, 20:05

:evil:
SPY je napisao/la:Realno Ad je neuzastavljiv. Njega ostavit ispod 30 je za svaku pohvalu. Čitava ekipa je podređena njemu, bukvalno svaka druga akcija ide preko njega. Ad prebrz za Jusufa, jak za Davisa. Ja bi se kocko i pustio ga da šuta sa distance a zatvorio bi reket da ima sto manje jeftinih poena sa metar ili dva.

Rondo je po meni x faktor ovdje. Treba na njemu igrat dobru odbranu da bi smanjio utjecaj Ad.
Pa spustiti AD-a na 50 i manje posto sita je usporavanje, dat ce on svojih 30+, samo je pitanje iz koliko suteva... a posto ljudi trpaju juku u DPOY konotacije, evo mu prilike da dokaze je li on taj lik ili nije...

Ko ce ronda zaustaviti? Dame koji ne bi mogao ni kalnietisa zaustaviti?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 17 apr 2018, 20:15

AD je igrao 41 min, jusuf 25 min...zabijao je pored njega ali je vecinu dao preko drugih igraca....a kad zabija skok-sut, ne mozes tu nista

jedini igraci koji bi imali sanse branit AD-a u prostoru su Giannis i Durant.....nikakav Embiid ili Gobert ne bi imali postene sanse, jer bi zapinjali u blokovima..on se mora udvajat

niko ne trpa juku u DPOY konotacije koliko ja znam nego za eventualnu trecu defanzivnu petorku...tu je na granici ali nece uletit

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 17 apr 2018, 20:56

AD je najbolji igrač lige uz Hardena, hodajući pterodaktil i mis match i nema nikoga u ligi ko.ga može čuvati konstantno u više tekmi.
Ako ubaci ispod 30, to je zato sto je ustao lose taj dan. Juka radi sta moze, ali je ovo druga dimenzija igraca...

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 17 apr 2018, 21:35

Uzimaju večeras blazersi lagano, ali gube seriju.
Juka večeras 20-10 statistika.

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 18 apr 2018, 00:29

edin139 je napisao/la:Uzimaju večeras blazersi lagano, ali gube seriju.
Juka večeras 20-10 statistika.
Milane Tarote jesil to ti brate ?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 18 apr 2018, 04:22

Cijelu noc sam ostao budan samo zbog ovog meca i tako svjesno sebi unistio cijeli naredni dan. Nekako sam ubijedjen da ce ovaj put razvaliti, ali ako podbaci... :crazy:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 18 apr 2018, 05:05

Lillard tapija zasada,CJ vrhunski :thumbup:
Juka krepao za 5min,solida.... bice ocito lopti

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.