Premijer liga BiH 2008/09

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Neutral
Kontakt:

Re: 19. kolo Premijer Lige BiH

Post Postao/la Neutral » 23 mar 2009, 22:24

ali ozbiljno, nema druge nego da se smanji broj klubova, smijesno je 1.15 kvota na domacina zadnji protiv 2, 90% domacini pobeduju i vise od toga, pa dokle vise da pratimo da sr...., nekada se zapiam jesam li ja gori sto pratim ili su oni sto nam to rade, place mi se, sta nam rade, pa kad ce kraj svemu ovome.

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 24 mar 2009, 13:33

Farsa se nastavlja

Novi trener NK Posušja Darko Dražić s polovičnim je uspjehom prošao svoju promociju na klupi ove momčadi. Posušje nije upisalo šesti uzastopni poraz, ali nije ni pobijedilo. Pobjedom bodova ove nedjelje su definitivno zadovoljniji gosti iz Modriče koji su u Posušje stigli prvenstveno ne izgubiti.
Da im se to ne dogodi obilato im je pripomogao glavni sudac susreta, Robert Zrilić iz Banja Luke. Najprije im je poklonio nepostojeći jedanaesterac, nakon teatralnog pada Vladana Kujundžića u kaznenom prostoru Posušja.
Malo je nedostajalo da domaći pokvare plan Zriliću i njegovim nalogodavcima jer je odlični Vladimir Markotić obranio udarac Mladena Bojića, ali nije uspio ukrotiti odbijenu loptu koju je Sreten Vasić ugurao u mrežu.

Uzaludni prosvjedi domaćih

Tu nije prestalo „puhanje u jedra“ Modriči od strane djelitelja (ne)pravde. U 30. minuti branič Modriča Maxime je igrao rukom u svojem kaznenom prostoru, što je jedanaesterac po svim nogometnim pravilima, ali ne i za Zrilića i društvo. Uzaludni su bili prosvjedi domaćih, neumoljivi Banjolučanin samo je domahnuo rukom. Okretanje sudačke glave na drugu stranu kao da je postalo prijelazna bolest na ovoj utakmici, te je Zrilićev pomoćnik svoju okrenuo u trenutku kada je Joco Stokić „zavalio“ laktom u grlo Brunu Prlića niti dva metra ispred ovog pomoćnog suca. Tada je „poludio“ trener Dražić koji je burno prosvjedovao kod pomoćnika i četvrtog suca, ali koristi nije bilo.
Posušje je uspjelo poravnati više sretno, nego spretno, zahvaljujući Anti Pokrajčiću koji je ugurao i sebe i loptu u mrežu, jer očito drugačije nije išlo.

Moguće istupanje iz Lige?

Što je i razumljivo, još uvijek se u igri ne vidi trenerski rukopis novog kormilara Posušja, ali je barem razina želje, trke i borbenosti bila na prihvatljivoj razini. Na žalost, realizacija ostaje rak-rana ove momčadi koja sve dobro uradi, ali nema tko da dadne gol. A bez golova nema bodova, ni ostanka u Ligi. O aktivnostima Zrilića i „kompanije“ klub će se najvjerojatnije i službeno očitovati, iako je od toga malo ili ništa koristi. Par čelnika posuškog kluba nam je uoči ove utakmice kazalo kako nije isključeno ni istupanje Posušja iz Lige ako se ovakve kuhinje nastave, čime bi prvenstvo bilo neregularno.

Piše: Hrvoje Marić
Dnevni List

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 24 mar 2009, 14:37

Gledaosam jucer na Hercegovackoj isjecke iz ove utakmice, i mogu reci da su u pravu iz Posusja..kakav je penal dosudio ono nema ni u azerbejdžanu...lik ide prema golu i sa vrha 16 proba lobovat i ode 2 metara preko gola, i nakon st oje opalio vec lopta otisla preko, on malo skrene lijevo i udari u Režića i ovaj im penal daje..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

High

Re: Premier liga BiH 2008/09

Post Postao/la High » 24 mar 2009, 20:31

Ovdje arhiviramo pojedinacna kola koja otvaramo posebno . Kad se zakljucaju prebaciti ih ovdje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

dad0
Kontakt:

Post Postao/la dad0 » 30 mar 2009, 20:34

ja volim zelju za njega sve o naprijed zeljo do pobjede uboj kad krenemo sve pred sobom rusimo zeljo mi te volimo kako god zavrsio...evo zeljine pjesme-zeljo sampion

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 30 mar 2009, 21:02

Iduće, 20. kolo. Prognozirajte i vi.

Zvijezda - Željezničar - Željo bi mogao bod izvući.
Laktaši - Posušje -iako bi volio da posušje dobije realno gledajući daleko je od toga. Čisti 1.
Modriča - Slavija -x, x2
Velež - Čelik -Pobjeda Veleža
Sloboda - Zrinjski -x
Travnik - Orašje -valjda x
Široki - Leotar -pobjeda Širokog
Sarajevo - Borac -1 ili 1x.
Momče Hercegovče

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 31 mar 2009, 09:03

Željo će tricu izvuć u Gradačcu ;)

Zrinjski i Borac bi mogli bar po bod uzeti...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

jurek
Kontakt:

Post Postao/la jurek » 31 mar 2009, 19:06

Zvijezda - Željezničar - 1
Laktaši - Posušje -1
Modriča - Slavija - 1
Velež - Čelik - 1
Sloboda - Zrinjski - 2
Travnik - Orašje - 1
Široki - Leotar - 1
Sarajevo - Borac - X

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 31 mar 2009, 19:14

Zvijezda - Željezničar - 1 zasto ocekivat nesto drugo sto nije doslo vec dugo
Laktaši - Posušje -1 rijetki su oni koji su gore bodove uzeli
Modriča - Slavija - 1x mada je 1 realniji
Velež - Čelik - 1 nakon kiksa posusija proslo kolo ovo je prilika velezu da se pokusa izvuc
Sloboda - Zrinjski - 1x sloboda je zahuktala mada je najrealniji x
Travnik - Orašje - 1 mislim da nemaju pravo na gresku stoga, a i spomenuti kiks posusija 1
Široki - Leotar - 1 mislim da leotar nema sta trazit u sirokom
Sarajevo - Borac - 1x mislim da sarajevo bi moglo kiksat i odigrat nerjeseno jer i prije 2 kola u strcnom stabu nisu bili zadovoljni igrom vec samo rezultatom
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 mar 2009, 19:23

Biti ce dobro domacinsko kolo, tako ja barem mislim, ne bi niko trebao odnjeti boda kuci.

High

20. kolo Premijer lige BiH

Post Postao/la High » 31 mar 2009, 19:45

slika

Moje prognoze :

Zvijezda - Zeljeznicar

Utakmicu u Gradačcu sigurno da ce posmatrati veliki broj gledalaca,Zvijezda ima odlican prosjek gledalaca na domacim utakmicama tako da dobro stoje u tom pogledu.Sto se ekipe tice,ekipa je uigrana sto i rezultati govore.Nekoliko bodova su izgubili na domacem terenu i nemaju prava na kiks tako da je po meni sigurna pobjeda .
Zeljeznicar dosta los na strani,imaju ''probleme '' sa igracima jer nece da igraju dok se istim ne isplate plate,ali sigurno da ce uprava ovog kluba raditi na tome.Moja neka prognoza pobjeda Zvijezde 2:0.

Laktasi - Posusje

Laktasi cekaju Posusje,domacini sa dosta dobrom pozicijom na tabeli,u usponu su i mislim da nece
biti vecih problema,jer su dobar domacin na svim utakmicama,ekipa koja je veliki broj utakmica u neku ruku ''rijesila '' u prvom poluvremenu.Pobjeda Laktasa

Modrica - Slavija

Modrica,koja je mozda i popravila dojam u zadnjoj utakmici ima psiholosku prednost u odnosu na ekipu Slavije ,ali i prednost zbog domaceg terena.Po meni Slavija nema neku ekipu,mozda se Spalevic istice,ostalo ne.Pobjeda Modrice u svakom pogledu.Mozda je moguce da Slavija i parira dobar dio utakmice,ali vidjecemo sami.

Velez - Celik

Jedna od zanimljivijih utakmica ovog kola,Velez koji je popravio formu od ovog dijela sezone,ekipa promijenjena.Celik oslabljen neigranjem Hadzica,njihovog ponajboljeg igraca.Ovdje mogu reci da ce biti nerijesen rezultat

Sloboda - Zrinjski

Jos jedna atrakticna utakmica mogu reci,zanimljivo ce biti,sto nam mogu reci i podatci kad su igrali ovi timovi u medjusobnim duelima.Da li ce to biti jos jedna pobjeda Slobode u zadnjim minutama vidjecemo,ili ce Zrinjski pronaci snage i pobijediti.Nerijesen rezultat.

Travnik - Orasje

Duel ne tako atraktivne ekipe,mozda Orasje ima bolji tim od Travnika,ali bice tesko osvojiti bodove na Piroti.
Pobjeda Travnika.

Siroki Brijeg - Leotar

Nema se sta govoriti,znamo svi da Siroki ima jednu od najboljih ekipa u ligi i da je pobjeda neupitna sto se ove tekme tice.Leotar proslu utakmicu dobio u zadnjim minutama.Sigurna pobjeda Sirokog.

Sarajevo - Borac

Naravno,meni najzanimljivija utakmica.Poslije poraza u Trebinju mora se ici naprijed,ne treba odustati,jer su naredne utakmice ukljucujuci i ovu vazne itekako ako zelimo Europu.Imamo kvaliteniju ekipu,sto smo dokazali i bodom u Banja Luci prosle godine.Bilo bi dobro da se ova tekma hoce prenositi ,sigurno da ce biti dosta zanimljivosti,i na terenu i na tribinama.

Trudite se pisati sto kvalitetnije postove-prognoze,a ne samo : 1,x,2.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Stone Island
Kontakt:

Re: 20. kolo Premijer lige BiH

Post Postao/la Stone Island » 31 mar 2009, 22:54

Ma ne sluti bolan...Velež pobjeđuje sigurno ! 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 mar 2009, 23:31

Zvijezda - Željezničar - 1
Laktaši - Posušje -1
Modriča - Slavija - 1
Velež - Čelik - 1
Sloboda - Zrinjski - 1
Travnik - Orašje - 1
Široki - Leotar - 1
Sarajevo - Borac - 1

Ovo kolo ce donjeti sve pobjede domacinu, jedino bi zrinjski mogao odnjeni bod, velez mora dobiti nakon kiksa pususja, nije kiks bio posusja, nego sudjenje koje je islo potpuno u korist modrice, sloboda zeli druga da zavrsi, mesanovic i raja ce pomoci tome, i zrrinjski je predalko otisao bodovima da rizikuje zivot radi jednoga boda, vidim neki se korinsnici nadaju 2 zelje, kako da dobiju nekoga u gostima ako nemogu ni da dobiju nekoga lakoga kod kuce, ljudi nedaju im pare, pa bili vi radili i davali golove ako vas ne placaju za posao, sarajevo ce dobiti lagano, travnik mora dobiti, laktasi takodjer, modrica -slavija, nakon boda u gostima mislim kupili su sudiju u gostima sada ce mozda dati slaviji u borbi za 2 mjesto, ko zna, siroki tuce leotar lagano kod kuce, leotar poznata momcadi 3 za 3, velez-celik, ne igra nam hadzic koji je sigurno medju 3 najbolja napadaca u ligi, velezu gori, pa i ne vidim previse razloga za nekom euforijom i nadanju da osvojimo makar 1 bod, ali ipak ovo je nasa liga, ovo je premier liga.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 apr 2009, 00:14

ZVIJEZDA-ZELJEZNICAR Zvijezda ne smije sebi dopustiti novi kiks kuci,imaju dobru ekipu,bice dobra posjeta,Zeljo je u ogromnim problemima,tako da ocekujem pobjedu Zvijezde 2 razlike sigurno.
LAKTASI-POSUSJE sigurna jedinica,Posusje je vec siguran putnik u nizi rang,Laktasi ako zele Evropu ili uopste neki visok plasman,ovdje nema kikseva.
MODRICA-SLAVIJA jedna nezahvalna utakmica za prognozirati,Modrica bi trebala da dobije,u solidnoj su domacinskoj formi,Slavija koja je dosta slabija u proljetnom dijelu,ali mozda se dogovore sta,ko ce ga znat :) ,zato ovdje preventivno 1x
VELEZ-CELIK jedinica,Velezu su bodovi prijeko potrebni i svim silama ce pokusat da dodju do njih i to ce im im uspjeti vise tim "silama" nego igrom
SLOBODA-ZRINJSKI nama jako bitna utakmica u borbi za Evropu,ekipa bi trebala biti kompletna i spremna za kvalitetnu partiju i pobjedu,ima tu par rovitih igraca poslije batinjanja u Sirokom,ali bi svi trebali nastupit.Zrinjski sigurno najkvalitetnija ekipa u PL,a pored toga i nama tradicionalno neugodan protivnik.3 boda ovdje bi nas dodatno ucvrstila u vrhu tabele pred ubitacan raspored i tempo koji nam slijedi u nastavku prvenstva.ovdje takodjer probgnoziram nasu pobjedu.
TRAVNIK-ORASJE dvije od tri najlosije ekipe u ligi,Travnicani da bi zadrzali ikakve izglede za opstanak moraju i hoce pobijediti glavnog konkurenta.
SIROKI-LEOTAR sigurna jedinica,bez puno komentarisanja
SARAJEVO-BORAC isto bi trebao biti kec,ali je moguca zanimljiva utakmica,jer Borac se znacajno pojacao i podigao nivo igara u nastavku.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaghy
Kontakt:

Post Postao/la Zaghy » 01 apr 2009, 03:55

Zvijezda - Zeljeznicar

S obzirom da je u Gradaccu sudjenje korektno, ocekujem zanimljivu tekmu, pogotova kad su igraci Zelje napokon isplaceni (tako sam nacuo), sva tri znaka su u igri. Realno 2:1 (nakon 0:1), onako navijacki se nadam bodovima Zelje

Laktasi - Posusje

Laktasi su odustali od evrope...ako Posusje ponudi kakvu cifru moze se ocekivati "iznenadjenje" u suprotnom sigurna pobjeda domacina. Mada mislim da su "grobari" BH fudbala odlucili da Posusje ide u Prvu ligu

Modrica - Slavija

Modrica mora uzeti misle li ostati u PL s druge strane ove ih godine niko ne gura, a za Slaviu svi znamo (kome je dosudjeno najvise penala :D). Po meni domacinski kec, mada ako dodju instrukcija "s vrha" moze biti i nerjeseno

Velez - Celik

Domacinska pobjeda Veleza po svaku cijenu!

Sloboda - Zrinjski

Po meni Sloboda igra najlosiji fudbal u BH (ono je sve samo nije fudbal), dok s druge strane Zrinjski igra mozda i najljepse... Ocekujem tu veliki pritisak na sudiju, grubu igru domacina, pa ce Sloboda povesti 1:0 i onda nastupa show, zvani valjanje po terenu i tako ce i zavrsiti...

Travnik - Orasje

Travnik domacinski uzima! Orasje nikad nije bilo kvalitetno, da nije Ilje Orasje bi bilo u 4. razredu fudbala

Siroki Brijeg - Leotar

Jedna od rijetkih postenih pobjeda domacina s vise golova razlike

Sarajevo - Borac

Jedino u sta sam siguran da je u Sarajevu kod oba premijerligasa sudjenje korektno za razliku od mnogih terena, bez obzira na to ocekujem pobjedu Sarajeva, jer za Borac u ovom trenutku Evropa je suvise daleko

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 02 apr 2009, 02:39

Zvijezda - Željo

Ovdje će bit siguran kec,Zvijezda najugodnije iznenađenje,dok Željo trenutno nema snage u gostima išta napravit.

Laktasi - Posušje

Iako bi volio da Posušje ovdje barem izvuče bod,to je neralno očekivati,i puno jače ekipe padaju u Laktašima.

Modrica - Slavija

Modriča bi sigurno pustila Slaviji,da joj ne prijeti druga liga,stoga je i ovdje siguran kec.

Velež - Čelik

Čelik dosta slab u gostima,Velež ne smije dopustiti kiks kući,još jedan kec.

Sloboda - Zrinjski

Ovdje moram navijački prognozirat pobijedu Zrinjskoga,a i bod bi bio dobar.
Nama smeta europska Sloboda! :D

Travnik - Orašje

Ovdje bi moglo bit neriješeno,ali ipak malu prednost dajem Travniku,čisto zbog domaćeg terena. :D

Široki - Leotar

Pobijeda od nekoliko golova razlike za domaćina

Sarajevo - Borac

Derbi kola,Borac dosta dobra ekipa,i sigurno je da će namučit sarajlije,ali i ovdje kec.

Ajdin_R1981A
Kontakt:

hajmo rodjeni

Post Postao/la Ajdin_R1981A » 02 apr 2009, 14:51

velez pobjedjuje,taj dan mi je rodjendan,ja bih volio da velez pobjedi.MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 02 apr 2009, 16:28

ultrasstyle_tz je napisao/la:Z
SLOBODA-ZRINJSKI nama jako bitna utakmica u borbi za Evropu,ekipa bi trebala biti kompletna i spremna za kvalitetnu partiju i pobjedu,ima tu par rovitih igraca poslije batinjanja u Sirokom,ali bi svi trebali nastupit.
:lol: Bit ce da im trava bila ostra pa se zale, nisu se mogli previse izlezavati. :) Inace, brojah ja, bas me zanimalo, cak 23 puta je igrac Slobode ostao lezati nakon kontakta sa igracem, CAK i ako je SAM napravio faul, i cak sa igracem vise, od cega mozda svega 4-5 puta opravdano, strasno.
Ocekujem tu tvrdu utakmicu i minimalnu pobjedu Slobode.
Sto se ostalih utakmica tice, mi smo apsolutni favoriti, ne bi smjelo biti problema na domacem terenu, ali obavezno se mora rijesiti problem gostujucih utakmica, od Zeljeznicara ocekujem da iznenadi i uzme bod, Laktasi dobivaju Posusje bez nekih problema, iako bi mogla biti zanimljiva utakmica, Modrica i Slavija moguce x, Velez ce kuci dobiti u nimalo lijepoj utakmici, Travnik ce kuci do bodova, iznimno im je bitno, a Sarajevo bi moglo konacno odigrati jednu pravu utakmicu kuci i bez problema i uvjerljivo svladati nekoga.
...Život za Široki...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 02 apr 2009, 17:43

u ovom kolu tesko i jedan gost osim standardno Zrinjski moze do bodova.
Celik u ovom kolu gostuje Velezu i sve osim pobjede Veleza bi bilo senzacija i tragedija za rodjene.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 02 apr 2009, 17:47

Pasha je napisao/la:u ovom kolu tesko i jedan gost osim standardno Zrinjski moze do bodova.
Celik u ovom kolu gostuje Velezu i sve osim pobjede Veleza bi bilo senzacija i tragedija za rodjene.
Velezu podhitno trebaju bodovi za opstanak ;) :!:
mB!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.