Da i ja dodam koju za našeg Spensera. Nadimak dobio po najboljem i najubojitijem centarforu J. Amerike (čini mi se da bijaše Urugvaja). I naš Spensera je bio strah i trepet za protivničke odbrane i golmane i imao je m.u.da do koljena. Bio najbolji centarfor u ex Jugoslavije.. Možda i svih vremena, jer su za njega bajevići, halilhodžići, bukali, pančevi i oni male mace.Nije štedio ni sebe ni protivnika, pa je zato više puta bio brutalno povrijeđen (npr.više puta fraktura nosa od golmana, kada su ga namjerno u vazdušnom duelu umjesto u loptu udarali u nos, jedne prilike Vukčević iz Hajduka na Koševu). Legendarni su njegovi dvoboji sa Holcerom iz Hajduka, tada najbolji centara lg u Jugi i reprezentativac. Iako nije bio neki dribler, jedne prilike ga je na Koševu "vozao cijelu utakmicu i povrh toga mu zabio gol. Ne mislim da su ikoga navijač FKS voljeli kao njega, nevjerojatno možda i više od Haseta. Mnogi dječaci su po njemu dobivali imena. Da, bio je najbolji centarfor Evrope. Nebrojeno puta sam ga gledao, jer sam u to vrijeme gledao i svaki trening. Dobro se sjećam njegovog debija protiv Partizana na Koševu, kada smo zijanili 1:3. Na toj utakmici je njihov c.half Miladinović (tada fizički najjači fudbaler u Jugi i koljač da je za njega Hatunić , igrao kasnije, mala maca) našem Blaževiću slomio nogu. Desilo se na južnoj strani ispred gola Ćurkovića 25-30 metara. Utrčao je u teren pok. Franco Lovrić i nešto je zaružio Miladinovića , a ovaj ga je ošamario. Odmah je sa svog gola na sjevernoj strani potrčao Muftija i onako u trku skinuo dres, dotrčao do Miladinovića i sasuo mu neopisivu i neviđenu seriju udaraca, našto je ovaj pao kao pokošen, a naš Muftija uz ovacije cijelog stadiona se uputio u svlačionicu i ne čekajući da ga studija isključi. A sudio je izvjesni Branko Cahun, koji nas je toliko uništio da je to neopisivo. Poslije utakmice, a pod dojmom kriminalnog suđenja i loma noge Blaževiću nastali su veliki neredi. Kopao se neki kanal ispred atletske staze, pa se raja dočepala kamenja. Milicija na konjima nas je rastjerivala, mi se povukli na brdo gdje je sada fakultet sporta (pa odozgo kamenicama, a konji ne mogu uz brdo) Razbijali smo sva auta BG registracije, te je i pisac ovih redova devastirano 3-4. Čekali smo da napadnemo sudije, ali oni su sa igračima Partizana izašli gore na Zapadu i autobusom sa Koševskog prema gradu, ali su ih i gore dočekali i zasuli kamenicama i razbili glavu Milanu Galiću, inače najmirniji igraču Partizana. E, u takvoj utakmici je debitirao naš Spenser. Koševo suspendovano na 4-5 domaćih utakmica, pa smo igrali u Visokom. Prva, čini mi se bila sa Veležom. Izvinite, braćo na dugom postu, možda je sve i nepovezano. Ponijele me emocije, što bi rekli.[/quote]bordopoeta je napisao/la:Znas ono kad si djecak i zavolis nekog.Ovo sto spomenu Spenser(nadimak po nekom filozofu ili nekom Brazilcu?)samo toga se sjecam od navijanja:SPENSER,SPENSER i imali pjesmu"Bosno moja divna mila u tebi je Sarajevo skola fudbala"sad to izgleda naivno i bez energije,ali nama bilo VRH.Bas si me pecno sa ovim Spenser,sta bi horde dale da imaju takvog.Nazalost necete ,jer odlaze mladi.Sta je Vahidin radio Draganu Holceru iz Hajduka. Ludilo:Dragane,Dragane..
Podrska Kovacevicu.Neko ga opisa kao Cimija(Kovacevica).Pozz
Svaka cast braca, uzivao sam citajuci tvoj post.

Dajte jos tih prica, da i mi dozivimo te trenutke bar na forumu.

Tacno vam zavidim sto ste imali priliku da gledate prave igrace.