FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

simidobar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la simidobar » 06 avg 2018, 20:05

bordopoeta je napisao/la:Znas ono kad si djecak i zavolis nekog.Ovo sto spomenu Spenser(nadimak po nekom filozofu ili nekom Brazilcu?)samo toga se sjecam od navijanja:SPENSER,SPENSER i imali pjesmu"Bosno moja divna mila u tebi je Sarajevo skola fudbala"sad to izgleda naivno i bez energije,ali nama bilo VRH.Bas si me pecno sa ovim Spenser,sta bi horde dale da imaju takvog.Nazalost necete ,jer odlaze mladi.Sta je Vahidin radio Draganu Holceru iz Hajduka. Ludilo:Dragane,Dragane..
Podrska Kovacevicu.Neko ga opisa kao Cimija(Kovacevica).Pozz
Da i ja dodam koju za našeg Spensera. Nadimak dobio po najboljem i najubojitijem centarforu J. Amerike (čini mi se da bijaše Urugvaja). I naš Spensera je bio strah i trepet za protivničke odbrane i golmane i imao je m.u.da do koljena. Bio najbolji centarfor u ex Jugoslavije.. Možda i svih vremena, jer su za njega bajevići, halilhodžići, bukali, pančevi i oni male mace.Nije štedio ni sebe ni protivnika, pa je zato više puta bio brutalno povrijeđen (npr.više puta fraktura nosa od golmana, kada su ga namjerno u vazdušnom duelu umjesto u loptu udarali u nos, jedne prilike Vukčević iz Hajduka na Koševu). Legendarni su njegovi dvoboji sa Holcerom iz Hajduka, tada najbolji centara lg u Jugi i reprezentativac. Iako nije bio neki dribler, jedne prilike ga je na Koševu "vozao cijelu utakmicu i povrh toga mu zabio gol. Ne mislim da su ikoga navijač FKS voljeli kao njega, nevjerojatno možda i više od Haseta. Mnogi dječaci su po njemu dobivali imena. Da, bio je najbolji centarfor Evrope. Nebrojeno puta sam ga gledao, jer sam u to vrijeme gledao i svaki trening. Dobro se sjećam njegovog debija protiv Partizana na Koševu, kada smo zijanili 1:3. Na toj utakmici je njihov c.half Miladinović (tada fizički najjači fudbaler u Jugi i koljač da je za njega Hatunić , igrao kasnije, mala maca) našem Blaževiću slomio nogu. Desilo se na južnoj strani ispred gola Ćurkovića 25-30 metara. Utrčao je u teren pok. Franco Lovrić i nešto je zaružio Miladinovića , a ovaj ga je ošamario. Odmah je sa svog gola na sjevernoj strani potrčao Muftija i onako u trku skinuo dres, dotrčao do Miladinovića i sasuo mu neopisivu i neviđenu seriju udaraca, našto je ovaj pao kao pokošen, a naš Muftija uz ovacije cijelog stadiona se uputio u svlačionicu i ne čekajući da ga studija isključi. A sudio je izvjesni Branko Cahun, koji nas je toliko uništio da je to neopisivo. Poslije utakmice, a pod dojmom kriminalnog suđenja i loma noge Blaževiću nastali su veliki neredi. Kopao se neki kanal ispred atletske staze, pa se raja dočepala kamenja. Milicija na konjima nas je rastjerivala, mi se povukli na brdo gdje je sada fakultet sporta (pa odozgo kamenicama, a konji ne mogu uz brdo) Razbijali smo sva auta BG registracije, te je i pisac ovih redova devastirano 3-4. Čekali smo da napadnemo sudije, ali oni su sa igračima Partizana izašli gore na Zapadu i autobusom sa Koševskog prema gradu, ali su ih i gore dočekali i zasuli kamenicama i razbili glavu Milanu Galiću, inače najmirniji igraču Partizana. E, u takvoj utakmici je debitirao naš Spenser. Koševo suspendovano na 4-5 domaćih utakmica, pa smo igrali u Visokom. Prva, čini mi se bila sa Veležom. Izvinite, braćo na dugom postu, možda je sve i nepovezano. Ponijele me emocije, što bi rekli.[/quote]

Svaka cast braca, uzivao sam citajuci tvoj post. :tokralju:

Dajte jos tih prica, da i mi dozivimo te trenutke bar na forumu. :mrgreen:

Tacno vam zavidim sto ste imali priliku da gledate prave igrace.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 avg 2018, 20:25

Bacaj te braci i ovajve tekstive price milina citat. Gledo sam skoro interviu sa Vahidinom, kaze da je moro karijeru zavrsit u 28 godini cinimi se.

Bio je prije mozda godinu dana neki kraci film o biogradilicu kaze da je covjek imo jaja ko bika e ne ko ovi posle ratni igraci jaja im ko u horoza. Jedino mozda zukic je bio baja i dzemo smjecanin ovo ostalo kite teske. Posebno zeljovac iz visokog koji sjedi nazalost na nasoj klupi bez ikakve potrebe.

Svaka cas svakom HASE JE HASE, vahidin je i u interviu kroz pricu izrazavo velko postovanje prijateljstvo i vidi se da ga je volio ko i husrefa prema njemu.

Ja stvarno nemogu vjerovat da Husref je uklubu cisto radi para bez ljubavi i volje. Ako nista cisto radi Vahidina

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 avg 2018, 20:39

bordopoeta je napisao/la:Znas ono kad si djecak i zavolis nekog.Ovo sto spomenu Spenser(nadimak po nekom filozofu ili nekom Brazilcu?)samo toga se sjecam od navijanja:SPENSER,SPENSER i imali pjesmu"Bosno moja divna mila u tebi je Sarajevo skola fudbala"sad to izgleda naivno i bez energije,ali nama bilo VRH.Bas si me pecno sa ovim Spenser,sta bi horde dale da imaju takvog.Nazalost necete ,jer odlaze mladi.Sta je Vahidin radio Draganu Holceru iz Hajduka. Ludilo:Dragane,Dragane..
Podrska Kovacevicu.Neko ga opisa kao Cimija(Kovacevica).Pozz
Da i ja dodam koju za našeg Spensera. Nadimak dobio po najboljem i najubojitijem centarforu J. Amerike (čini mi se da bijaše Urugvaja). I naš Spensera je bio strah i trepet za protivničke odbrane i golmane i imao je m.u.da do koljena. Bio najbolji centarfor u ex Jugoslavije.. Možda i svih vremena, jer su za njega bajevići, halilhodžići, bukali, pančevi i oni male mace.Nije štedio ni sebe ni protivnika, pa je zato više puta bio brutalno povrijeđen (npr.više puta fraktura nosa od golmana, kada su ga namjerno u vazdušnom duelu umjesto u loptu udarali u nos, jedne prilike Vukčević iz Hajduka na Koševu). Legendarni su njegovi dvoboji sa Holcerom iz Hajduka, tada najbolji centara lg u Jugi i reprezentativac. Iako nije bio neki dribler, jedne prilike ga je na Koševu "vozao cijelu utakmicu i povrh toga mu zabio gol. Ne mislim da su ikoga navijač FKS voljeli kao njega, nevjerojatno možda i više od Haseta. Mnogi dječaci su po njemu dobivali imena. Da, bio je najbolji centarfor Evrope. Nebrojeno puta sam ga gledao, jer sam u to vrijeme gledao i svaki trening. Dobro se sjećam njegovog debija protiv Partizana na Koševu, kada smo zijanili 1:3. Na toj utakmici je njihov c.half Miladinović (tada fizički najjači fudbaler u Jugi i koljač da je za njega Hatunić , igrao kasnije, mala maca) našem Blaževiću slomio nogu. Desilo se na južnoj strani ispred gola Ćurkovića 25-30 metara. Utrčao je u teren pok. Franco Lovrić i nešto je zaružio Miladinovića , a ovaj ga je ošamario. Odmah je sa svog gola na sjevernoj strani potrčao Muftija i onako u trku skinuo dres, dotrčao do Miladinovića i sasuo mu neopisivu i neviđenu seriju udaraca, našto je ovaj pao kao pokošen, a naš Muftija uz ovacije cijelog stadiona se uputio u svlačionicu i ne čekajući da ga studija isključi. A sudio je izvjesni Branko Cahun, koji nas je toliko uništio da je to neopisivo. Poslije utakmice, a pod dojmom kriminalnog suđenja i loma noge Blaževiću nastali su veliki neredi. Kopao se neki kanal ispred atletske staze, pa se raja dočepala kamenja. Milicija na konjima nas je rastjerivala, mi se povukli na brdo gdje je sada fakultet sporta (pa odozgo kamenicama, a konji ne mogu uz brdo) Razbijali smo sva auta BG registracije, te je i pisac ovih redova devastirano 3-4. Čekali smo da napadnemo sudije, ali oni su sa igračima Partizana izašli gore na Zapadu i autobusom sa Koševskog prema gradu, ali su ih i gore dočekali i zasuli kamenicama i razbili glavu Milanu Galiću, inače najmirniji igraču Partizana. E, u takvoj utakmici je debitirao naš Spenser. Koševo suspendovano na 4-5 domaćih utakmica, pa smo igrali u Visokom. Prva, čini mi se bila sa Veležom. Izvinite, braćo na dugom postu, možda je sve i nepovezano. Ponijele me emocije, što bi rekli.[/quote]
Puno ljepse pises prijatelju ,mora da si koju god. stariji od mene ,a evo jos da te podsjetim(znam da znas).Pricao mi ratni drug u vrtaci na Igmanu(primirje-uz kahvu),tad bio junior i gledao iz autobusa Musemija,Muftic i Vozac(V) autobusa okrenuli ledja jedan drugom i marisali se sa desetinama navijaca Bora u Boru(Srbija),Bor uvijek igrao bunker(ala mi u Italiji),a jednom ih Musemija saceka i tri komada (cini mi se sve glavom).Ne mogu da zaboravim kako je nokautirao Sestica (Alarahmetile),provukao mu loptu ispod,ovaj klizeci i zakaci ga.Sestic se dize ,kad sjevnu saka nokaut klasicni i ode bez cekanja van.Jaca marisana bila i u Tuzli i neki drotovi nastradali ,on i Muftija(oet),bili kaznjeni ,al bas.I Refik Muftic je legenda , Becejac ili neko iz Olimpije ga htjeo potkupiti u autu , a Muftija snimi i da savezu.Olimpija kaznjena -6 bodova(po sjecanju) ,ali su ostali u lizi.Na proljece Muftic nije smjeo(ili mu nisu dali)da ide u Ljubljanu ,otisao Dugalic(ako se nev.)i mi primili 6 komada.Pamtis sigurno i onu marisanu s Velezom ,letjele one klupe(duge 2-3 m.,3 grede medjusobno povezane metalnim sipkama ,uh kako su glave pucale ,iskrivila se ograda sto je dijelila tribinu.KONJI NA DROTOVIMA POSEBNA PRICA. :rol: :rol: :rol: :rol: A sad ove ublehe,sta ces,kakvi su nasi su ,pa da su od.....
[b] DO ZADNJEG DANA ZIVOTA MOG SAMO SARAJVO,OOO SAMO SARAJVO[/b]
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 avg 2018, 20:59

Pitar6785 je napisao/la:Bacaj te braci i ovajve tekstive price milina citat. Gledo sam skoro interviu sa Vahidinom, kaze da je moro karijeru zavrsit u 28 godini cinimi se.

Bio je prije mozda godinu dana neki kraci film o biogradilicu kaze da je covjek imo jaja ko bika e ne ko ovi posle ratni igraci jaja im ko u horoza. Jedino mozda zukic je bio baja i dzemo smjecanin ovo ostalo kite teske. Posebno zeljovac iz visokog koji sjedi nazalost na nasoj klupi bez ikakve potrebe.

Svaka cas svakom HASE JE HASE, vahidin je i u interviu kroz pricu izrazavo velko postovanje prijateljstvo i vidi se da ga je volio ko i husrefa prema njemu.

Ja stvarno nemogu vjerovat da Husref je uklubu cisto radi para bez ljubavi i volje. Ako nista cisto radi Vahidina
Ma svi Musemici su vrh.Vahidin je operisao oba meniskusa , otisao u Nicu(Francuska igrao sa pokojnim Katalinskim),mislim da i danas ima francusku penziju.Da je nastavio bio bi invalid.HASE JE HASE.Ne mogu da pricam o tome od 1968 malo koju utakmicu nisam gledao.Poslije titule 1966/67 sve nekako patnja bila ,prolazile generacije Edhem Sljivo nas u lizi ostavljao,bila braca Simic,braca Bosnjak , Demir,Ante Rajkovic i dr. Nismo se dohafizali do generacije Susica i poslije Paje,Hadzibegica i titule 84/85.Ma samo budala moze reci da Husref ne voli Sarajevo , ali ne moze u istu ravan sa Vahidinom.Husref moze biti trenerska legenda,koliko ga god ja volio igracka legenda NIJE.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 06 avg 2018, 21:35

Kad pogledaš ko je nekad ranije igrao u Sarajevu, a ko igra sad i zapitaš sam sebe da li je ovo sada vrijedno nerviranja...
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 avg 2018, 21:36

Samozdravlje je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Vladan Kovačević (20)
Selmir Pidro (20) Nihad Mujakić (20) Aleksandar Šofranac (27) Halid Šabanović (18)
Joachim Adukor (25) Amar Rahmanović (24)
Krste Velkoski (30)
Aladin Šišić (26) Ševkija Resić (18)
Haris Handžić (28)

:D
Prosjek 23,3 god. Ako si raspolozen ,da mi kazes svoje misljenje o Velkoskom.Da li si zadovoljan njegovim ucinkom u dosadasnjim utakmicama,a da uzmes u obzir da je stranac,vjerovatno najveca primanja itd...?
Ako smijem i ja da repliciram. Po meni jedan od igrača kojem se zamjeraju neke stvari, a ima više pozitivnog u svojim predstavama. Smatram da mu ta neka slobodna rola godi, puno više nego krilo. Igrač je koji se stalno nudi za loptu, ne sakriva se, čak se i do stopera vraća da je uzme, često radi pressing kao druga špica. Uz sve nabrojano smatram da mu se bez razloga zamjera nezalaganje jer je njegov radijus kretanja poprilično dobar. Za npr. jednog Stojčeva ovaj je daleko korisniji.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 06 avg 2018, 21:39

Krste ima veliku želju, ali očigledno nema fizičke karakteristike, snagu, znanje i kvalitet da ispuni ono što želi. Često i ta želja nije baš na nekom nivou, lažemo se ako tvrdimo drugačije. :crazy:

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 06 avg 2018, 21:46

Ne mirisem ga, al nemamo igraca u ekipi koji bi onu loptu onako na prvu pospremio u gol protiv Slobode. Mozda Handzic.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 avg 2018, 21:46

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Krste ima veliku želju, ali očigledno nema fizičke karakteristike, snagu, znanje i kvalitet da ispuni ono što želi. Često i ta želja nije baš na nekom nivou, lažemo se ako tvrdimo drugačije. :crazy:
prva i ova druga recenica nikako ne bi trebale biti dio istog posta :D
You are someone else I am still right here

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 avg 2018, 21:51

Zvanična stranica FK Sarajevo

Optika Salihbegović i FK Sarajevo vas pozivaju da izaberete najboljeg igrača za mjesec juli - 2018
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 avg 2018, 21:51

Koje majstorstvo Krleta kod gola :bow: Evo i Dogan i Odovic u studiju objasnjavaju kakvo je teska situacija i kakva je ovo reakcija bila.Bravo Krste :bow:

A i njegov pas za Ahmetovica kada je u nastavku akcije dosudjen faul i crveni,isto iz prve gurnuta jaka lopta .Odlicni potezi zaista.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 06 avg 2018, 21:54

Ako vam Krste ne valja, e onda **** ga.

Naš najbolji igrač u zadnje dvije godine kad se sve sabere i oduzme.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 06 avg 2018, 22:03

Locust je napisao/la:Ako vam Krste ne valja, e onda **** ga.

Naš najbolji igrač u zadnje dvije godine kad se sve sabere i oduzme.
Znači toliko smo nazadovali da nam je igrač koji je bio sve osim fudbalera na Tajlandu danas lider i kao što ti reče naš najbolji igrač. :kralj: Ljudske osobine - FENOMENALNE, odnos prema navijačima - FENOMENALAN, kvalitet igara - SOLIDAN.
Velkoskog volim, ali mi se trebamo pojačati kvalitetnijim igračima, ovakav kakav je sad ne bi imao mjesta u šampionskoj generaciji. ;)

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 06 avg 2018, 22:07

Krste Velkoski je najbolji igrac Sarajeva.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 avg 2018, 22:16

Što se tiče utakmice mislim da je igrač iste bio golman koji je debitovao, Vladan Kovačević, stvarno je imao prekrasnih intervencija", rekao je Velkoski

"Ovo je bila možda jedna od mojih slabijih partija, ali ja sam špic, od mene se očekuju golovi, ja sam taj gol zabio i zahvaljujući njemu mi smo osvojili tri boda", rekao je Velkoski
To je to,tako kapiten treba da daje podrsku mladima :thumbup:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Hirurg
Kontakt:

Post Postao/la Hirurg » 06 avg 2018, 22:22

Možda smo više fokusirani na mlade igrače pa nam je Velkoski u drugom planu ili u sjeni, ali nekako imam utisak da on
igra bolje kada to ne očekujemo od njega. U ovom trenutku jako bitan igrač za Sarajevo.
Istakao bih i par njegovih dobrih poteza protiv Atalante na Koševu, gdje se vidi da on zna lopte, da je dobar tehničar,
koristan igrač, međutim kao da on to svoje znanje i zalaganje ne primjenjuje u 'malim utakmicama', što može biti
opravdano nedostatkom motivacije.
Sarajevo ima sjajne individualce, ali nema tim, i to je naš najveći problem. Kako? Šta? Ne znam.
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 avg 2018, 22:25

Da li granični prijelaz pada u nedjelju na Koševu? :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 06 avg 2018, 22:26

Samozdravlje je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Bacaj te braci i ovajve tekstive price milina citat. Gledo sam skoro interviu sa Vahidinom, kaze da je moro karijeru zavrsit u 28 godini cinimi se.

Ma svi Musemici su vrh.Vahidin je operisao oba meniskusa , otisao u Nicu(Francuska igrao sa pokojnim Katalinskim),mislim da i danas ima francusku penziju.Da je nastavio bio bi invalid.HASE JE HASE.Ne mogu da pricam o tome od 1968 malo koju utakmicu nisam gledao.Poslije titule 1966/67 sve nekako patnja bila ,prolazile generacije Edhem Sljivo nas u lizi ostavljao,bila braca Simic,braca Bosnjak , Demir,Ante Rajkovic i dr. Nismo se dohafizali do generacije Susica i poslije Paje,Hadzibegica i titule 84/85.Ma samo budala moze reci da Husref ne voli Sarajevo , ali ne moze u istu ravan sa Vahidinom.Husref moze biti trenerska legenda,koliko ga god ja volio igracka legenda NIJE.
Dva Boska u dva coska Spenser u sredini pa se onda za pobjedu Sarajeva ne brini :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 avg 2018, 22:27

Samo sam htio reci da husref nije izdajnik mao ihtijarevic cenan hurtic picke zeljovske i da nije tu samo i iskljucivo radi para kao sto je bio kodro jesic jovic ihtijarevic. I zamene hus legenda posto je jedini uz klub do kraja. I na kraju brat mu je legenda on je bio prvak kao igrac i kao trener. Al ostao je do kraja sa klubom i pomago koliko moze

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 06 avg 2018, 22:29

Hirurg je napisao/la:Možda smo više fokusirani na mlade igrače pa nam je Velkoski u drugom planu ili u sjeni, ali nekako imam utisak da on
igra bolje kada to ne očekujemo od njega. U ovom trenutku jako bitan igrač za Sarajevo.
Istakao bih i par njegovih dobrih poteza protiv Atalante na Koševu, gdje se vidi da on zna lopte, da je dobar tehničar,
koristan igrač, međutim kao da on to svoje znanje i zalaganje ne primjenjuje u 'malim utakmicama', što može biti
opravdano nedostatkom motivacije.
Sarajevo ima sjajne individualce, ali nema tim, i to je naš najveći problem. Kako? Šta? Ne znam.
Rastjerat sve.. naredit Tanu da dovede juznoamericke igrače... naredit savezu da dozvoli 10 stranaca i titula je na Kosevu...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”