Pa da. Da nisam slučajno pogriješioMarsal je napisao/la:Penaltiky je napisao/la: Još da nas je vehabijama nazvo cirkus bi bio potpun.[/quot
Al' ovo za kockaste glave![]()
![]()
Heleru, mislio si na ironiju?
Moderator/ica: insider
Pa da. Da nisam slučajno pogriješioMarsal je napisao/la:Penaltiky je napisao/la: Još da nas je vehabijama nazvo cirkus bi bio potpun.[/quot
Al' ovo za kockaste glave![]()
![]()
ASD je napisao/la:Razlika je u tome sto se kod nas na politickim skupovima propagira vjera umjesto da se bavi programom stranke.
Vjerska lica dio izbornog folklora, jedan umalo da postane i kandidat za predsjednistvo i to iz najjace stranke.
Izdvajaju se javni novci za vjerske objekte.
Saradnja stranaka sa zemljama samo zbog vjeroispovjesti.
Itd.
Moglo bi se o tome naveliko.
Toga u Svici nema, drzava je sekularna.

Ako je naša kockasta tvoja je trapezoidna ali nevr majnd. Jest, kockaste smo glave Helčo i jasekerbay je napisao/la: Pa da. Da nisam slučajno pogriješio![]()
Heleru, mislio si na ironiju?
Žiku Južnog Sudana na vrhuMokroguz je napisao/la:Tu su brojevi, "vukojebinu" ne mogu mjeriti.
Vise naroda ulazi u Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Bahrainu, Maleziji nego sto izlaze.

Znam. Vidiš da čitavo vrijeme govorim.Marsal je napisao/la:Jest, kockaste smo glave Helčo i ja
Tvoji bi argumenti imali smisla da su nama dvojici po 43 godine. Jedva. Džaba ti majstore i najbolji materijal kad si fuš majstor.sekerbay je napisao/la:Znam. Vidiš da čitavo vrijeme govorim.Marsal je napisao/la:Jest, kockaste smo glave Helčo i ja
Aj dalje. Hoćemo li se složiti da ste i alkosi i propaliteti bez kučeta i mačeta?
Ako kažete da jeste,dalja pitanja o mome odlasku biće suvišna. Jednostavno, nemoguće je graditi državu kad imaš tako loš materijal.
Ali, ako kažete da niste,moraću uzeti vremena i iskopati vaše postove u kojima priznajete da jeste.
Onda ću biti prinuđen da na listu vaših "vrlina" dodam i lažovi.
I onda me neko pita zašto nisam ostao i gradio budućnost u bosni
Sve je to ok ako si otisao zbog alkosa, ali kud pobjeze u zemlju piva.sekerbay je napisao/la:Znam. Vidiš da čitavo vrijeme govorim.Marsal je napisao/la:Jest, kockaste smo glave Helčo i ja
Aj dalje. Hoćemo li se složiti da ste i alkosi i propaliteti bez kučeta i mačeta?
Ako kažete da jeste,dalja pitanja o mome odlasku biće suvišna. Jednostavno, nemoguće je graditi državu kad imaš tako loš materijal.
Ali, ako kažete da niste,moraću uzeti vremena i iskopati vaše postove u kojima priznajete da jeste.
Onda ću biti prinuđen da na listu vaših "vrlina" dodam i lažovi.
I onda me neko pita zašto nisam ostao i gradio budućnost u bosni
Isto tako se moze reci da svi koji napustaju Tursku su te izbjeglice koje idu dalje u Evropi, ne mozemo samo tako odluciti, samo gledam podatke. Citam sad jednu istragu, vidjet cemo sta kaze.Penaltiky je napisao/la:Žiku Južnog Sudana na vrhu![]()
Iz kojih razloga? Turska Sirijske izbjeglice. Ostale strani radnici koji se tretiraju ko stoka jer imaju para i boli ih ****. Ta metodologija po kojij recimo Kuvajt ima visok HDI je smiješna i vrlo vjerovatno politička.
https://www.klix.ba/magazin/kuvajtska-i ... /180724102
Daleko od toga da nemaju pojma.tuzlak1987 je napisao/la:Realno ako negdje omladina vise pije i drogira se onda je to Zapadna Evropa. A da su skolovani, mozda jesu ali nemaju pojma vecinom. Samo eto dominantne drzave pa im se servira..
E jbg sad. Nisam izgovorio ni S iz riječi skidaj,a tebi već spale gaće.Marsal je napisao/la:Ne samo da smo alkosi nego smo i narkomani. Meni lično nema nište draže nego ukrast šaht sa ulice
Pa ne prave oni poslove vec visoka politika. Oni samo imaju svaki moguci posao i svaku mogucu priliku, pruzi im se sansa za zaposlenjem i nauce. Ovdje je asortiman poslova suzen, a i slabo sta novo i aktuelno se moze skolovanjem nauciti.Donnie Darko je napisao/la:**** majku znači i u zapadnoj Europi i u Americi, aka u najboljim najuspješnijim i najrazvnijenijim krajevima koje planeta ima za ponudit, ljudi, omladina pogotovo, glupi i pojma nemaju.
Pa kako su tu gdje jesu?
U realnosti nemaju pojma o glupostima koje mi ovda kao znamo, geografija i slične stvari, već znaju ono pravo, primjenjivo znanje. Ljudi 10 klasa iznad nas što se znanja tiče, zato i jesu tu gdje jesu, al eto ne zna John Smith zabit špenanglu na Moldaviju kad staviš kartu pred njega, i ne zna zastavu Kipra, glupan.
Daleko od tog da se njima pruzi.tuzlak1987 je napisao/la:Pa ne prave oni poslove vec visoka politika. Oni samo imaju svaki moguci posao i svaku mogucu priliku, pruzi im se sansa za zaposlenjem i nauce. Ovdje je asortiman poslova suzen, a i slabo sta novo i aktuelno se moze skolovanjem nauciti.Donnie Darko je napisao/la:**** majku znači i u zapadnoj Europi i u Americi, aka u najboljim najuspješnijim i najrazvnijenijim krajevima koje planeta ima za ponudit, ljudi, omladina pogotovo, glupi i pojma nemaju.
Pa kako su tu gdje jesu?
U realnosti nemaju pojma o glupostima koje mi ovda kao znamo, geografija i slične stvari, već znaju ono pravo, primjenjivo znanje. Ljudi 10 klasa iznad nas što se znanja tiče, zato i jesu tu gdje jesu, al eto ne zna John Smith zabit špenanglu na Moldaviju kad staviš kartu pred njega, i ne zna zastavu Kipra, glupan.
Ali sta sad jel to znaci da njihova omladina gradi drzavu ili im tamo neka visoka politika i takav polozaj drzava u svijetu pruza to sve?
Sto se tice fakulteta fakulteti im sigurno traze daleko manje znanja nego u BiH, ali zato imaju sansu da u struci rade sta pozele.
Kod njih je najveca kriza kada je 20% ljudi nezaposleno, ovdje omladina zivi normalno sa 50% nezaposlenjem.
Po meni je ovdje omladina daleko sposobnija od njihove ali se njima pruzi. Ti ovdje nesto ucis godinu, naucis sve u teoriji, on tamo za godinu tu dobije i praksu i posao.
Pa vrijedan je i nas narod kada mu dajes dostojna primanja. Isto bi i kod nas radila djeca i studenti da im dodje neko i kaze evo ti radi to dobiti ces 500 eura za mjesec. Njihova je prednost jer igraju neku ulogu u svijetu i Evropi, sacuvali su svoje, drze monopol, unistavaju konkurenciju. Oni prave tebi, ti kupujes. Tako je i kod nas nekada bilo, mi sada nista ne pravimo, a prije 30-40 godina je u Jugoslaviji bilo niz korporacija koje su igrale bitne uloge u svijetu.ASD je napisao/la:
Daleko od tog da se njima pruzi.
Njihov radni mentalitet je i izgradio tu drzavu i taj odlocan sistem.
Kod njih djeca vec dok idu u skolu traze posao .
Raspust je prilika da se nesto zaradi.
Ako politicar krade to je vrijeme da dadne otkaz.
Kod nas je doslo do toga da svi kradu jer eto i drugi kradu.
Jeste vrijedan, ali u zdravom okruzenju.tuzlak1987 je napisao/la:Pa vrijedan je i nas narod kada mu dajes dostojna primanja. Isto bi i kod nas radila djeca i studenti da im dodje neko i kaze evo ti radi to dobiti ces 500 eura za mjesec. Njihova je prednost jer igraju neku ulogu u svijetu i Evropi, sacuvali su svoje, drze monopol, unistavaju konkurenciju. Oni prave tebi, ti kupujes. Tako je i kod nas nekada bilo, mi sada nista ne pravimo, a prije 30-40 godina je u Jugoslaviji bilo niz korporacija koje su igrale bitne uloge u svijetu.ASD je napisao/la:
Koji su gradici u bih od folksdojcera o.OASD je napisao/la:Jeste vrijedan, ali u zdravom okruzenju.tuzlak1987 je napisao/la:Pa vrijedan je i nas narod kada mu dajes dostojna primanja. Isto bi i kod nas radila djeca i studenti da im dodje neko i kaze evo ti radi to dobiti ces 500 eura za mjesec. Njihova je prednost jer igraju neku ulogu u svijetu i Evropi, sacuvali su svoje, drze monopol, unistavaju konkurenciju. Oni prave tebi, ti kupujes. Tako je i kod nas nekada bilo, mi sada nista ne pravimo, a prije 30-40 godina je u Jugoslaviji bilo niz korporacija koje su igrale bitne uloge u svijetu.ASD je napisao/la:
Svabo da dodje u Bosnu on ce napraviti pitu od govana.
Dokaz su oni gradici sto su nekad postojali po Bosni od folksdojcera, svi bili kao u Njemackoj.
Nasi preuzeli i samo se vide ostaci da se tu nekad dobro zivjelo.
Nas covjek samo moze gore napraviti nego sto jeste.
To sto Svabo ima normalnu drzavu, nije to bogom dano, oni su posle drugog svjetskog rata imali porusenu drzavu pa su za veoma kratko vrijeme napravili bolju nego sto je bila prije rata.
P.s.Jugoslavija je ozbiljna drzava u poredjenju s BiH, ali neuporediva s Njemackom.