Odlazak u inostranstvo
Moderator/ica: insider
- JackTheStripper
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
BiH, a pogotovo Bosnjaci, gube stanovnistvo. Odlaze cijele porodice. Imamo razgranatu dijasporu i brzo se snalazimo kod svojih za posao i smjestaj.
Srbe za vrijeme rata niko nije primao, ako su i otisli iz rs otisli su u Srbiju. Nemaju kod koga otici u Njemacku.
Srbi i ako odu, odu da odrade neko vrijeme, spavaju sa 20 ljudi u istoj prostoriji, muce se par mjeseci i vrate se sa parama. Ne vode zene i djecu.
Toga ce biti sve vise. Bosnjaci nemaju kao Srbi zemlju i imanja. Kod nas je najveci dio stanovnistva ili u stanovima ili u nabijenim mahalama. Tesko je biti emotivan i vezati se za tako nesto. Kada se zagusti lako se spakujemo i odemo. Nismo drzavotvoran narod i najvise nam odgovara uredjen sistem u kojem ne trebamo puno razmisljati. Posao, kuca, kahva, nas mozak ne funkcionise dalje od tog. Sve preko toga, nama je patnja u kojoj se ne snalazimo.
Da nema Srba i Hrvata poklali bi se izmedju sebe, zbog svoje nepopravljive gramzivosti i individualizma.
Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba. Dzaba svi pokusaji MZ i Sorosevaca tokom proteklih cetvrt vijeka da ih kosmopolitiziraju. Dzaba pare, dzaba propaganda, dzaba bombardiranje, dzaba im smjene politicara, nametanje zakona, dzaba im i mrkva i stap, dzaba im sve. Ne ide. To je Srbima jednostavno u genima.
Srbe za vrijeme rata niko nije primao, ako su i otisli iz rs otisli su u Srbiju. Nemaju kod koga otici u Njemacku.
Srbi i ako odu, odu da odrade neko vrijeme, spavaju sa 20 ljudi u istoj prostoriji, muce se par mjeseci i vrate se sa parama. Ne vode zene i djecu.
Toga ce biti sve vise. Bosnjaci nemaju kao Srbi zemlju i imanja. Kod nas je najveci dio stanovnistva ili u stanovima ili u nabijenim mahalama. Tesko je biti emotivan i vezati se za tako nesto. Kada se zagusti lako se spakujemo i odemo. Nismo drzavotvoran narod i najvise nam odgovara uredjen sistem u kojem ne trebamo puno razmisljati. Posao, kuca, kahva, nas mozak ne funkcionise dalje od tog. Sve preko toga, nama je patnja u kojoj se ne snalazimo.
Da nema Srba i Hrvata poklali bi se izmedju sebe, zbog svoje nepopravljive gramzivosti i individualizma.
Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba. Dzaba svi pokusaji MZ i Sorosevaca tokom proteklih cetvrt vijeka da ih kosmopolitiziraju. Dzaba pare, dzaba propaganda, dzaba bombardiranje, dzaba im smjene politicara, nametanje zakona, dzaba im i mrkva i stap, dzaba im sve. Ne ide. To je Srbima jednostavno u genima.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.
Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.
- Marsal
- Kontakt:
Za milion maraka možeš sebi kupit kuću ili stan od 90 kvadrata u Beču, iškolovat se ko insan i dobro zarađivat onda tamo, kupit sebi kakav autić i opet ti ostane para da i u BiH sebi stančić ili vikendicu uzmeš za godišnji odmor da imaš. Baš su glupe Bošnje što idu živjet u rahatluku umjesto da se ****.vaju po Bosni sa svim i svačim.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Šta li o Norvežanima priča kad vako popljuva braću Srbe i Bošnjake
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Ja znam da u Banja Luci je bio red pred amabasadom Slovenije. Znam bar 5 Srba iz rs-a koji su odvukli familije u Sloveniju. Tebe kada država ne hrani ideš tamo onoj koja hoće. J*** ti i ovu naciju i onu ako ću tražiti po kontenjeru šta ću da jedem ili raditi za cvaju čitav dan dok "moji" političari dižu vile itd itd.JackTheStripper je napisao/la:
Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba.
Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde
I am coming
- Marsal
- Kontakt:
Ali yebo mater koliko je sve ovo licemjerno kad to piše neko ko je čitav život vani i gotovo sigurno se nikada neće vratiti u BiH živjeti
Da ovo pišemo Helčo, Kanye ili ja ili bilo ko drugi pa hajd nego uglavnom ovi dijasporci 
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- Donnie Darko
- Kontakt:
Također.Anonjimus je napisao/la: Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde
Ali ću 100% trolati i srati po netu i pisati da je u Bosni bilo bolje. Mora da je zabavno, jedva čekam.
Donnie Darko je napisao/la:Također.Anonjimus je napisao/la: Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde
Ali ću 100% trolati i srati po netu i pisati da je u Bosni bilo bolje. Mora da je zabavno, jedva čekam.
I am coming
@Jackce posto si covjek koji cijeni porodicu zapitaj se bil odgajao dijete u Bosni. Ja trenutno ne. Volio bih da se promijeni stanje, al ne vidim neko svjetlo na kraju tunela. I btw ni Svedska nije zemlja gdje bih odgajao dijete. Mada o Bosni znam preko sebe, o Svedskoj preko iskustva drugih.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ispravi me ako griješim, ali i ti si razmišljao tako dok zapravo nisi izašao iz Bosne i vidio kako relativno normalan svijet funkcioniše?Kanye je napisao/la:@Jackce posto si covjek koji cijeni porodicu zapitaj se bil odgajao dijete u Bosni. Ja trenutno ne. Volio bih da se promijeni stanje, al ne vidim neko svjetlo na kraju tunela. I btw ni Svedska nije zemlja gdje bih odgajao dijete. Mada o Bosni znam preko sebe, o Svedskoj preko iskustva drugih.
Da.Donnie Darko je napisao/la:Ispravi me ako griješim, ali i ti si razmišljao tako dok zapravo nisi izašao iz Bosne i vidio kako relativno normalan svijet funkcioniše?Kanye je napisao/la:@Jackce posto si covjek koji cijeni porodicu zapitaj se bil odgajao dijete u Bosni. Ja trenutno ne. Volio bih da se promijeni stanje, al ne vidim neko svjetlo na kraju tunela. I btw ni Svedska nije zemlja gdje bih odgajao dijete. Mada o Bosni znam preko sebe, o Svedskoj preko iskustva drugih.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
- ASD
- Kontakt:
Daleko od toga da je u politicarima problem.Anonjimus je napisao/la:Ja znam da u Banja Luci je bio red pred amabasadom Slovenije. Znam bar 5 Srba iz rs-a koji su odvukli familije u Sloveniju. Tebe kada država ne hrani ideš tamo onoj koja hoće. **** ti i ovu naciju i onu ako ću tražiti po kontenjeru šta ću da jedem ili raditi za cvaju čitav dan dok "moji" političari dižu vile itd itd.JackTheStripper je napisao/la:
Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba.
Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde
Oni dizu vile jer im se moze.
- ASD
- Kontakt:
JackTheStripper je napisao/la:BiH, a pogotovo Bosnjaci, gube stanovnistvo. Odlaze cijele porodice. Imamo razgranatu dijasporu i brzo se snalazimo kod svojih za posao i smjestaj.
Nisi nikako potrefio.
Srbi i Hrvati i Bosnjaci bjeze odavde i jedni drugima pomazu jer nisu sposobni da svoje dvoriste makar malo urede.
Jbt, mislim da kad bi većina Džekijevog i Hendinog sklopa **** odavde da bi ovo bila divna zemlja. Il da mi idemo tamo oni nek budu ovdje. Svejedno samo da se distanciramo.
Upravu si, nije, problem je u glupom narodu koji bira te političareASD je napisao/la:
Daleko od toga da je u politicarima problem.
Oni dizu vile jer im se moze.
I am coming
Otišlo bi ti najviše Bošnjaka da imaju putovnice kao HrvatiPenaltiky je napisao/la:Usput Džeki, najviše Hrvata odlazi
I am coming
- ASD
- Kontakt:
Najvise bjeze patriote, nacionalisti i vjernici, ociti primjeri.Penaltiky je napisao/la:Jbt, mislim da kad bi većina Džekijevog i Hendinog sklopa **** odavde da bi ovo bila divna zemlja. Il da mi idemo tamo oni nek budu ovdje. Svejedno samo da se distanciramo.
Pa bi, al oni najviše idu jer imaju.Anonjimus je napisao/la:Otišlo bi ti najviše Bošnjaka da imaju putovnice kao HrvatiPenaltiky je napisao/la:Usput Džeki, najviše Hrvata odlazi
- JackTheStripper
- Kontakt:
Nisam ocekivao da ce ovoliku buru i srdzbu izazvati ovaj moj osvrt na stanje i fenomen iseljavanja...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.