Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

JackTheStripper
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la JackTheStripper » 03 sep 2018, 14:11

BiH, a pogotovo Bosnjaci, gube stanovnistvo. Odlaze cijele porodice. Imamo razgranatu dijasporu i brzo se snalazimo kod svojih za posao i smjestaj.

Srbe za vrijeme rata niko nije primao, ako su i otisli iz rs otisli su u Srbiju. Nemaju kod koga otici u Njemacku.
Srbi i ako odu, odu da odrade neko vrijeme, spavaju sa 20 ljudi u istoj prostoriji, muce se par mjeseci i vrate se sa parama. Ne vode zene i djecu.

Toga ce biti sve vise. Bosnjaci nemaju kao Srbi zemlju i imanja. Kod nas je najveci dio stanovnistva ili u stanovima ili u nabijenim mahalama. Tesko je biti emotivan i vezati se za tako nesto. Kada se zagusti lako se spakujemo i odemo. Nismo drzavotvoran narod i najvise nam odgovara uredjen sistem u kojem ne trebamo puno razmisljati. Posao, kuca, kahva, nas mozak ne funkcionise dalje od tog. Sve preko toga, nama je patnja u kojoj se ne snalazimo.

Da nema Srba i Hrvata poklali bi se izmedju sebe, zbog svoje nepopravljive gramzivosti i individualizma.

Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba. Dzaba svi pokusaji MZ i Sorosevaca tokom proteklih cetvrt vijeka da ih kosmopolitiziraju. Dzaba pare, dzaba propaganda, dzaba bombardiranje, dzaba im smjene politicara, nametanje zakona, dzaba im i mrkva i stap, dzaba im sve. Ne ide. To je Srbima jednostavno u genima.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 03 sep 2018, 14:22

:rol: :rol: :rol:
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 03 sep 2018, 14:25

Za milion maraka možeš sebi kupit kuću ili stan od 90 kvadrata u Beču, iškolovat se ko insan i dobro zarađivat onda tamo, kupit sebi kakav autić i opet ti ostane para da i u BiH sebi stančić ili vikendicu uzmeš za godišnji odmor da imaš. Baš su glupe Bošnje što idu živjet u rahatluku umjesto da se ****.vaju po Bosni sa svim i svačim.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 03 sep 2018, 14:28

Šta li o Norvežanima priča kad vako popljuva braću Srbe i Bošnjake
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 14:28

JackTheStripper je napisao/la:
Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba.
Ja znam da u Banja Luci je bio red pred amabasadom Slovenije. Znam bar 5 Srba iz rs-a koji su odvukli familije u Sloveniju. Tebe kada država ne hrani ideš tamo onoj koja hoće. J*** ti i ovu naciju i onu ako ću tražiti po kontenjeru šta ću da jedem ili raditi za cvaju čitav dan dok "moji" političari dižu vile itd itd.

Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde ;)
I am coming

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 03 sep 2018, 14:30

Ali yebo mater koliko je sve ovo licemjerno kad to piše neko ko je čitav život vani i gotovo sigurno se nikada neće vratiti u BiH živjeti :rol: :rol: :rol: Da ovo pišemo Helčo, Kanye ili ja ili bilo ko drugi pa hajd nego uglavnom ovi dijasporci :rol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 sep 2018, 14:31

Anonjimus je napisao/la: Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde ;)
Također.

Ali ću 100% trolati i srati po netu i pisati da je u Bosni bilo bolje. Mora da je zabavno, jedva čekam.

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 14:32

Donnie Darko je napisao/la:
Anonjimus je napisao/la: Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde ;)
Također.

Ali ću 100% trolati i srati po netu i pisati da je u Bosni bilo bolje. Mora da je zabavno, jedva čekam.
:lol: :lol: Mora da je dobar osjećaj kada ih 90% radi to :kafa:
I am coming

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 03 sep 2018, 14:34

@Jackce posto si covjek koji cijeni porodicu zapitaj se bil odgajao dijete u Bosni. Ja trenutno ne. Volio bih da se promijeni stanje, al ne vidim neko svjetlo na kraju tunela. I btw ni Svedska nije zemlja gdje bih odgajao dijete. Mada o Bosni znam preko sebe, o Svedskoj preko iskustva drugih.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 sep 2018, 14:37

Kanye je napisao/la:@Jackce posto si covjek koji cijeni porodicu zapitaj se bil odgajao dijete u Bosni. Ja trenutno ne. Volio bih da se promijeni stanje, al ne vidim neko svjetlo na kraju tunela. I btw ni Svedska nije zemlja gdje bih odgajao dijete. Mada o Bosni znam preko sebe, o Svedskoj preko iskustva drugih.
Ispravi me ako griješim, ali i ti si razmišljao tako dok zapravo nisi izašao iz Bosne i vidio kako relativno normalan svijet funkcioniše?

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 03 sep 2018, 14:45

Donnie Darko je napisao/la:
Kanye je napisao/la:@Jackce posto si covjek koji cijeni porodicu zapitaj se bil odgajao dijete u Bosni. Ja trenutno ne. Volio bih da se promijeni stanje, al ne vidim neko svjetlo na kraju tunela. I btw ni Svedska nije zemlja gdje bih odgajao dijete. Mada o Bosni znam preko sebe, o Svedskoj preko iskustva drugih.
Ispravi me ako griješim, ali i ti si razmišljao tako dok zapravo nisi izašao iz Bosne i vidio kako relativno normalan svijet funkcioniše?
Da.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 sep 2018, 14:56

Anonjimus je napisao/la:
JackTheStripper je napisao/la:
Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba.
Ja znam da u Banja Luci je bio red pred amabasadom Slovenije. Znam bar 5 Srba iz rs-a koji su odvukli familije u Sloveniju. Tebe kada država ne hrani ideš tamo onoj koja hoće. **** ti i ovu naciju i onu ako ću tražiti po kontenjeru šta ću da jedem ili raditi za cvaju čitav dan dok "moji" političari dižu vile itd itd.

Prva prilika da se ode "vani" ja je hvatam, i ako budem mogao ostati neću se premišljati ni sekunde ;)
Daleko od toga da je u politicarima problem.
Oni dizu vile jer im se moze.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 sep 2018, 15:15

JackTheStripper je napisao/la:BiH, a pogotovo Bosnjaci, gube stanovnistvo. Odlaze cijele porodice. Imamo razgranatu dijasporu i brzo se snalazimo kod svojih za posao i smjestaj.

Srbe za vrijeme rata niko nije primao, ako su i otisli iz rs otisli su u Srbiju. Nemaju kod koga otici u Njemacku.
Srbi i ako odu, odu da odrade neko vrijeme, spavaju sa 20 ljudi u istoj prostoriji, muce se par mjeseci i vrate se sa parama. Ne vode zene i djecu.

Toga ce biti sve vise. Bosnjaci nemaju kao Srbi zemlju i imanja. Kod nas je najveci dio stanovnistva ili u stanovima ili u nabijenim mahalama. Tesko je biti emotivan i vezati se za tako nesto. Kada se zagusti lako se spakujemo i odemo. Nismo drzavotvoran narod i najvise nam odgovara uredjen sistem u kojem ne trebamo puno razmisljati. Posao, kuca, kahva, nas mozak ne funkcionise dalje od tog. Sve preko toga, nama je patnja u kojoj se ne snalazimo.

Da nema Srba i Hrvata poklali bi se izmedju sebe, zbog svoje nepopravljive gramzivosti i individualizma.

Srbi vole rs i Srbiju vise od milion maraka. Ne treba im milion maraka ako nece imati oko sebe svoj narod, drzavu i slobodu. Tako razmislja 90% Srba. Dzaba svi pokusaji MZ i Sorosevaca tokom proteklih cetvrt vijeka da ih kosmopolitiziraju. Dzaba pare, dzaba propaganda, dzaba bombardiranje, dzaba im smjene politicara, nametanje zakona, dzaba im i mrkva i stap, dzaba im sve. Ne ide. To je Srbima jednostavno u genima.
:lol:

Nisi nikako potrefio.
Srbi i Hrvati i Bosnjaci bjeze odavde i jedni drugima pomazu jer nisu sposobni da svoje dvoriste makar malo urede.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 03 sep 2018, 15:33

Jbt, mislim da kad bi većina Džekijevog i Hendinog sklopa **** odavde da bi ovo bila divna zemlja. Il da mi idemo tamo oni nek budu ovdje. Svejedno samo da se distanciramo.

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 15:34

ASD je napisao/la:
Daleko od toga da je u politicarima problem.
Oni dizu vile jer im se moze.
Upravu si, nije, problem je u glupom narodu koji bira te političare ;)
I am coming

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 03 sep 2018, 15:36

Usput Džeki, najviše Hrvata odlazi

Anonjimus
Kontakt:

Post Postao/la Anonjimus » 03 sep 2018, 15:38

Penaltiky je napisao/la:Usput Džeki, najviše Hrvata odlazi
Otišlo bi ti najviše Bošnjaka da imaju putovnice kao Hrvati ;)
I am coming

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 sep 2018, 15:44

Penaltiky je napisao/la:Jbt, mislim da kad bi većina Džekijevog i Hendinog sklopa **** odavde da bi ovo bila divna zemlja. Il da mi idemo tamo oni nek budu ovdje. Svejedno samo da se distanciramo.
Najvise bjeze patriote, nacionalisti i vjernici, ociti primjeri.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 03 sep 2018, 15:46

Anonjimus je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Usput Džeki, najviše Hrvata odlazi
Otišlo bi ti najviše Bošnjaka da imaju putovnice kao Hrvati ;)
Pa bi, al oni najviše idu jer imaju.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 03 sep 2018, 15:57

Nisam ocekivao da ce ovoliku buru i srdzbu izazvati ovaj moj osvrt na stanje i fenomen iseljavanja...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []