FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61397
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2018, 20:42

Bogićević: Reprezentacija nije završena priča.
Žuti, na tebe je red.
Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
Rokoko87
Postovi: 14670
Pridružen/a: 17 mar 2016, 20:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 14 sep 2018, 20:48

Meni se najviše sviđa ova izjava...
Kada umrem ne vodite me u bolnicu.
Vodite me u početnih jedanaest Željezničara.
Tamo sam se ustalio i tamo ću i umrijeti.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Avatar
braco
Postovi: 8701
Pridružen/a: 22 avg 2010, 23:58
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 14 sep 2018, 21:00

Virtu4l je napisao/la:
Bogićević: Reprezentacija nije završena priča.
Žuti, na tebe je red.
Znači ipak se odlučio vratiti nakon što samoincijativno napustio mladu repku? :kafa:
Ibričić: Čelnici N/FS BiH grubo pogriješili što smo igrali u Širokom Brijegu

SARAJEVO - Mladi fudbalski reprezentativci Bosne i Herecegovine, protekle srijede, ni krivi ni dužni, doživjeli su velike neugodnosti. U prijateljskoj utakmici bh. "nade" u Širokom Brijegu dočelaki su vršnjake Hrvatske, a prema atmosferi koja je tog popodneva vladala na "Pecari" postavlja se pitanje koja je reprezentacija bila domaćin!?

Umjesto "domaće" atmosfere, naše reprezentativce dočekala je grupa primitivaca koja je veličala svaki potez naših komšija. "Ubi Turčina", "Gazi balije", "Mi smo ustaše, najjači smo najjači", "Hrvatska, moja domovina", "Ante Gotovina"…, samo su neki od povika iz "bogatog" repertoara kojim su "navijači" u Širokom Brijegu dočekali naš mladi tim. Povrh svega, prije početka utakmice isti ti "navijači" izviždali su i himnu BiH, zemlje čiji su i oni stanovnici.

UVRIJEĐENI I POTIŠTENI:

Sigurno je da budući nasljednici Hasana Salihamidžića, Sergeja Barbareza, Vladana Grujića…, nisu zaslužili sve ove riječi, te stoga se nije moglo ni sakriti razočarenje naših reprezentativaca u čijim redovima je bilo igrača iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Posušja…, ili bolje rečeno iz cijele Bosne i Hercegovine. Neshvatljivo je kako su u N/FS BiH, a prije svega Ahmed Pašalić, direktor svih reprezentativnih selekcija naše zemlje, prihvatili da se susret sa Hrvatskom igra u Širokom Brijegu!?

Sreća pa je utakmica prekinuta nakon poluvremena, zbog nestanka električne energije, jer ko zna šta bi se još desilo u drugih 45 minuta.

"Nisam mogao vjerovati da smo onako dočekani na 'Pecari'. Prije početka utakmice kada sam izašao na teren pitao sam se ko je uopšte domaćin. Hrvatskim zastavama bile su prekrivene tribine, a naša zemlja pominjala se samo u negativnom kontekstu. Svaki naš start i prekršaj koji smo napravili nad protivnikom izviždan je i propraćen salvom zvižduka i psovki. Bilo nam je teško igrati… Čelnici Saveza grubo su pogriješili što su prihvatili da se utakmica igra na 'Pecari'. S druge strane, ne mogu a da ne pohvalim ljude iz Uprave NK Široki Brijeg, koji su se potrudili da nam obezbijede dobre uslove za igru i pored velikih vremenskih neprilika koje su vladale protekle sedmice", kaže Seniad Ibričić, mladi fudbalski reprezentativac BiH, koji nosi dres NK Zagreb, dodavši:

"Nisam protiv toga da reprezentacija igra na cijeloj teritoriji naše države. Naprotiv, u našem timu su momci iz svih dijelova naše zemlje i zaslužili su da ih gledaju njihovi sugrađani. To svima mora biti jasno, jer samo tako možemo napraviti ekipu koja će bilježiti dobre rezultate i koju će svi respektovati. Svima mora da bude jasno da je ovo naša zemlja i da se moraju boriti za nju. Moram istaći da u našoj reprezentaciji vlada odlična atmosfera i da smo svi na terenu spremni poginuti jedan za drugoga."

Jadranko Bogičević, fudbaler Borca, bio je na "Pecari" i doživio je, poput svih mladih bh. reprezentativaca salvu uvreda na lični i kolektivni račun.

"Sve je to ružno što se dešavalo, pokušavam da zaboravim mnoge stvari, ali ne ide. To se jednostavno ne može zaboraviti. Niko od nas reprezentativaca nije očekivao tako nešto, a doživjeli smo pravi niz uvreda i psovki koje su upućene na naš račun. Nije mi jasno da u jednom gradu tako mogu da se odnose prema mladoj reprezentaciji. Fudbal treba da bude sport koji će spajati ljude i podizati mostove. Sramota. Osjećali smo se na terenu ružno i ništa nam nije bilo jasno", istakao je Jadranko Bogičević, mladi bh. reprezentativac.

Marko Maksimović, vezni igrač Zagreba, nije želio da komentariše ispade navijača na "Pecari", ako se oni uopšte tim imenom mogu nazvati. Igrač koji je ove zime sa banjolučkog Gradskog stadiona prešao u Kranjčevićevu ulicu samo je kratko rekao:

"To je sramota i bruka. Nemam druge riječi. Grozno smo se osjećali!"

Pomoćni trener našeg mladog tima Branimir Tulić je takođe razočaran ponašanjem huligana na tribinama "Pecare", koji su bili nacionalistički i šovinistički nastrojeni.

"Ne znam šta da kažem u ovom trenutku. Ni nekoliko dana poslije utakmice ne mogu u potpunosti da premotam film i shvatim što je to sve trebalo. Sigurno je da u Savezu ubuduće dobro moraju da razmisle kada budu kretali u sličan projekat, odnosno kada budu tražili grad koji će ugostiti reprezentativne selekcije. Slučaj 'Pecara' treba da bude najbolja opomena za sve nas kako u budućnosti ne bi dolazilo do istih stvari", kazao je Branimir Tulić.

POZITIVAN PRIMJER ALEKSANDROVAC I BRČKO:

Pozitivan primjer kako reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine mogu igrati na širem prostoru države je košarka. Istina, u Košarkaškom savezu su pažljivo izabrali gradove, ali i selekcije koje će igrati u njima. Ženska seniorska reprezentacija je igrala u Aleksandrovcu protiv Hrvatske, dok je Brčko bilo domaćin Evropskog prvenstva (Divizija "B") za kadetkinje.

Košarkaške nade, kada se radi o košarci za žene, su u Brčkom provele desetak dana, a na njihovim utakmicama je bilo i po 1.000 gledalaca. Naše reprezentativke su više nego dobro bodrene sa tribina, pa su napravile rezultat vrijedan pomena (drugo mjesto).

"Imali smo odlične uslove u Aleksandrovcu, posebno ako se uzme u obzir da smo mi kadetska reprezentacija. Ama baš nikakvih problema nije bilo, a onda smo otišle u Brčko. U tih 10 dana Brčko je napravilo izuzetnu organizaciju i pokazalo da može biti kvalitetan domaćin i drugim bh. selekcijama", kaže Vesna Bajkuša, selektor ženske kadetske košarkaške reprezentacije.

Prošlogodišnji prijem Bajkuše i njenih izabranica u Brčkom je posebna priča za sebe. Mlade bh. košarkašice su se u svakom trenutku osjećale domaćim, a pažnja koju su dobile je prevazišla očekivanja stručnog štaba.

"Publika je tokom svake utakmice bila naš šesti, a skoro da kažem i peti igrač. Naše djevojke su imale nevjerovatno dobar prijem. Dešavalo se da im navijači naprave špalir po 100 metara, od dvorane do autobusa. Pratili su nas i do hotela, što je isto tako bilo teško očekivati. To nam je ponekad izgledalo kao da smo neki evropski fudbalski klub, jer zaista su se Brčaci potrudili da nas podrže. Moram preporučiti i drugim sportovima da Brčko izaberu za svoje utakmice. Taj grad i ljudi u njemu to svakako zaslužuju", naglasila je Bajkuša.

PRIMITIVIZAM I OSUDE:

Zvaničan stav Rukometni savez Bosne i Hercegovine, kada su u pitanju gradovi domaćini reprezentativnih utakmica, nema. Ipak, nakon nedavnog susreta mladih fudbalskih reprezentacija BiH i Hrvatske u Širokom Brijegu, jasno je da u RS BiH ne bi htjeli sebi nešto slično dozvoliti. U RS BiH već danima razmišljaju gdje će igrati utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo 2006. godine koje će se održati u Švajcarskoj protiv Norveške. Kako sada stvari stoje, taj susret će se odigrati u glavnom gradu BiH, jer nudi najbolje uslove i dvije najveće dvorane u našoj zemlji. Iako Sarajevo ne bude domaćin, sigurno je da bh. rukometaši neće igrati u gradovima, poput Širokog Brijega, gdje bi se osjećali kao gosti.

"Atmosfera na utakmici BiH - Hrvatska u Širokom Brijegu bila je ispod svakog nivoa i očekivanja. Vjerovatno bi naša reprezentacija bolji prijem imala u bilo kojem hrvatskom gradu, nego što je to bilo u Širokom Brijegu. Tamošnji navijači pokazali su ogroman primitivizam i njihovo ponašanje je za svaku osudu. Tužno je da naša reprezentacija igra u svojoj zemlji, a da na tribinama vlada atmosfera kao da smo udaljeni stotine kilometara od BiH. U Rukometnom savezu BiH nikada nismo razmišljali o opciji da igramo u gradovima, gdje ne vlada mišljenje da su dio BiH. Tako će biti i u budućnosti. Ne pada nam na pamet da srozavamo ugled rukometne reprezentacije i da naše igrače dovodimo u neugodne situacije. Utakmicu sa Norveškom, koja je veoma važna za naš rukomet, vjerovatno ćemo igrati u Sarajevu, gdje ćemo imati bezrezervnu podršku publike. Možda se jednog dana i mi odlučimo organizovati neku prijateljsku utakmicu u hercegovačkom gradu ili u RS, ali će trebati još dosta vremena da prođe", rekao je Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH.

Od Enida Tahirovića, kapitena rukometne reprezentacije BiH, pokušali smo saznati šta znači za jednog sportistu domaći teren. Naravno, i s druge strane kakav bi osjećaj bio kada se igra na "domaćem" terenu, a publika je protiv tebe.

"Utakmica u Širokom Brijegu je bila žalosna. Stvarno je bilo nezgodno našim mladim reprezentativcima. Bilo je mučno gledati na TV-u, a kamo li učestvovati u onakvom događaju. Pogotovo je bilo grozno kada je intonirana himna BiH, kada su svi na stadionu sjeli. Srećom nikada nisam igrao u takvoj atmosferi, a nadam se i da neću. Domaći teren uvijek znači puno i dobro treba razmisliti gdje igrati reprezentativne utakmice. Pretpostavljam da se ne bih lijepo osjećao u atmosferi poput one u Širokom Brijegu, ali bi možda i proradio neki inat u meni", kaže Tahirović.

Vladan Grujić, fudbalski "A" reprezentativac BiH

Volio bih da igramo i u mojoj Banjoj Luci
Vladan Grujić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, debitovao je za naš najbolji tim u proteklim kvalifikacijama za odlazak na Evropski šampionat u Portugal . Bilo je to u Oslu 16. oktobra 2002. godine protiv Norvežana (0:2), a prije toga nastupao je za mladi bh. tim.

Na pitanje da li naša reprezentacija kao domaćin treba da igra u svim gradovima BiH, fudbaler njemačkog drugoligaša Kelna, je odgovorio:

"Ne bih znao sto odsto tačno da odgovorim na ovo pitanje. Mislim da bi bilo mjerodavnije da ste ga uputili ljudima u Savezu koji su zaduženi za organizaciju mečeva na domaćem terenu. Po meni, reprezentacija bi trebalo da igra u svim gradovima, samo treba da se prije svega izvrši test proba da se vide reakcije. Logično bi bilo da prije nastupa 'A' tima bude odigran jedan meč mladih reprezentacija da se sagleda stanje."

O utakmici mladih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja je odigrana prošle srijede na stadionu 'Pecara' u Širokom Brijegu, Vladan Grujić je istakao:

"Žao mi je zbog svega što se dešavalo na 'Pecari'. Volio bih da toga nije bilo, ali taj susret mladih selekcija BiH i Hrvatske treba da bude opomena za sve nas, odnosno da u Savezu razmisle ubuduće kada budu donosili odluke o gradovima domaćinima reprezentativnih susreta. Iskreno, nisam očekivao ono što se dešavalo u Širokom Brijegu."

U posljednje vrijeme se pojavila informacija da bi kvalifikacioni susret za odlazak na "Mundijal" u Njemačku između BiH i San Marina mogao da se igra u Banjoj Luci. Grujić pozdravlja takvu zamisao.

"Bilo bi to dobro, ali opet ponavljam da bi prije toga trebalo da nastupi mlada selekcija, zbog budućnosti našeg fudbala. U tom slučaju, kada bi San Marino gostovao na stadionu gdje sam fudbalski rođen, volio bih i bio bih sretan, jer bih se u jednu ruku osjećao kao dvostruki domaćin, a osim toga nadam se da bih od sugrađana dobio podršku. Ipak, treba dobro sve istestirati pa onda donijeti odluke u kojim gradovima reprezentacija treba da igra", rekao je Grujić.

I Bilić se ružno osjećao

Branimir Tulić, pomoćnik selektora Ibrahima Zukanovića, istakao je još jedan zanimljiv detalj:

"Kada je krenula eskalacija vulgarnog i nacionalističkog skandiranja našoj klupi je prišao Slaven Bilić, selektor hrvatske mlade reprezentacije, izvinio se i istakao da se i on ružno osjeća te da nije ovako nešto očekivao. Čak je dodao da zna kako se mi u tim trenucima osjećamo."
Vule Trivunović napustio je juče pripreme mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred kvalifikacioni duel protiv Belgije u Banji Vrućici kod Teslića i vratio se u Sarajevo.

Ovo je već drugi slučaj da mladi reprezentativci bez objašnjenja odu s priprema mladog bh. tima, jer je prije Trivunovića, na jednom od ranijih okupljanja isto uradio i Jadranko Bogićević.
Tu je Bogi, mlada Borčeva nada!

https://www.sport.de/fussball/te28794/b ... 005/kader/

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61397
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2018, 21:03

Jbt kad je to bilo, Bush bio predsjednik Amerike i brat još uvijek u prvih 11. :lol:
Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 14 sep 2018, 21:22

Bogi autoritet
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
UBIPITAR
Postovi: 2014
Pridružen/a: 21 mar 2018, 18:37
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UBIPITAR » 14 sep 2018, 21:55

Da li je realno,da se navijači Želje šprdaju sa igračem Želje koji je osvojio više pehara od ostatka ekipe zajedno?
Nestvarno,al je to dokaz našeg trenutnog navijačkog mentaliteta.
Budi više Željezničar
Učite mlađe generacije istinske vrijednosti Željezničara
Budi primjer
Budi AKE!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Avatar
Virtu4l
Postovi: 61397
Pridružen/a: 15 jun 2008, 23:21
Lokacija: Zvornička 27
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2018, 22:02

Ne lupaj.
Evribadi sej Željo
Željoooo

Avatar
Rokoko87
Postovi: 14670
Pridružen/a: 17 mar 2016, 20:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 14 sep 2018, 22:19

Vala baš, što se šprdaš Virtual, a i ti @braco pogotovo
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 14 sep 2018, 22:26

Sramote
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
Rokoko87
Postovi: 14670
Pridružen/a: 17 mar 2016, 20:04
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 14 sep 2018, 22:28

A i ovaj Ljoze pravi secondary striker, iz sjene na Bogija
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Avatar
kolezeljovac
Postovi: 4012
Pridružen/a: 06 jul 2017, 15:55
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 14 sep 2018, 22:35

Buffon-Pavić, Rodin, Kemo, S.Stev...- Blagi, Saban, Zaim, Cuki, Zec- Stam...
Za mene najjace za nedjelju....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 14 sep 2018, 22:44

Rokoko87 je napisao/la:A i ovaj Ljoze pravi secondary striker, iz sjene na Bogija
Hinjski tako reci :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
MocMahale444
Postovi: 19288
Pridružen/a: 18 maj 2016, 23:47

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 14 sep 2018, 23:27

kolezeljovac je napisao/la:Buffon-Pavić, Rodin, Kemo, S.Stev...- Blagi, Saban, Zaim, Cuki, Zec- Stam...
Za mene najjace za nedjelju....
Buffon nije sigurno, jeko Stam? Krpa :rol:

Nije los sastav.
1921 1921 1921 1921
⚜️⚜️⚜️💙⚜️⚜️⚜️

Plevne Marşi - Danube River says it won't flow.🇹🇷

Bosna i Hercegovina ostaje pri tužbi za genocid i protiv crne gore bez obzira što je došlo do državnog razdvajanja sa srbijom.

Avatar
kolezeljovac
Postovi: 4012
Pridružen/a: 06 jul 2017, 15:55
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 15 sep 2018, 05:53

MocMahale444 je napisao/la:
kolezeljovac je napisao/la:Buffon-Pavić, Rodin, Kemo, S.Stev...- Blagi, Saban, Zaim, Cuki, Zec- Stam...
Za mene najjace za nedjelju....
Buffon nije sigurno, jeko Stam? Krpa :rol:

Nije los sastav.
Krpa dabome, sa hairli cehrom :urnebes:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2018, 10:03

FOTO: FK Željezničar obradovao 500 osnovaca

https://fkzeljeznicar.ba/foto-fk-zeljez ... aca/33865/
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
Raonffa
Postovi: 26274
Pridružen/a: 29 feb 2016, 17:18
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 15 sep 2018, 12:49

Šteta što Bogi nije dijelio ove ulaznice, da djeca vide svog heroja :ljepota:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2018, 12:55

Imao je ovaj individualni trening pa nije stigao da to razdijeli. Ima sezona jos, bit ce vremena da ga vide.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Avatar
Raonffa
Postovi: 26274
Pridružen/a: 29 feb 2016, 17:18
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 15 sep 2018, 13:15

To si upravu, ova djeca će aBd i u srednju krenuti, a Bogi će još harati Grbavicom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Avatar
kolezeljovac
Postovi: 4012
Pridružen/a: 06 jul 2017, 15:55
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 15 sep 2018, 14:28

Pa sta vi mislite da se slucajno sve vise djece zovu Jadranko. :rol:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Avatar
LjoZee
Interni moderator
Postovi: 31007
Pridružen/a: 03 okt 2016, 22:06
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 15 sep 2018, 17:17

https://instagram.com/icanbeatthebossmo ... 8xfk8u8isn

Otvorite story i vidjet cete kako su uradili onaj dio ispred juga sto je bio pjesak :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Online

Trenutno korisnika/ca: BIZMARK66 i 12 gostiju.