Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

nerkolfc
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerkolfc » 27 apr 2018, 21:33

Ima mekan sut sa poludistance i nista vise.

Pa nisam vecu glupost odavno procitao.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 apr 2018, 21:34

juka je u PO vodio portland dva puta do ispadanja u prvoj rundi.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 apr 2018, 21:38

Ja. Ipak sam nakon 2 minite procitao vecu glupost.

Racunamo mu i playoff gdje je bio povrijedjen i igrao 1 utakmicu i to jedva.

Ovdje snosi krivicu na neki nacin, ali kada ti najbolji igrac plus trener ovoliko zakazu tesko je bilo sta napraviti.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 28 apr 2018, 10:06

nerkolfc je napisao/la:Ima mekan sut sa poludistance i nista vise.

Pa nisam vecu glupost odavno procitao.
Koji je problem ? U ligi koja konstantno snižava petorke, gdje se šuta bezbroj trica po utakmici jedan ovakav teretni centar ne donosi veliko dobro. Dokaz je njegova minuntaža, pogotovo u plejofu. Ja lično ne bih dao za centra tolike pare. Ne može preuzimati niže igrače, ne može širiti u napadu, nije pretjerana prijetnja u šutu sa distance, igra u postu općenito izurimire gdje se nerijetko i on sam spetlja.
Elitni defanzivac jeste, ali u današnjem NBA to i nije ključna stavka. Da igra u nekom drugom vremenu i vrijedio bi tih para. Ovako kao pr igrač, dobar defanzivac sa nejasnim repertoarom u napadu i solidnim šutem samo sa poludistance on ne vrijedi maksimalnog ugovora.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 apr 2018, 10:47

Rocketsi najbolji tim lige sa centrom koji ne zna nista osim kucati.
Zna igrati blizu kosa, ima sut sa poludistance i nema TRENUTNO tricu. Na drugom kraju parketa krema lige medju centrima. Zasluzuje ugovor 80/4 minimalno.
Centri se puno vise cijene nego sto ti mislis.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 28 apr 2018, 11:02

Lično smatram da je tužno što klasična igra koju su centri prije imali nestaje.
Sad na petici igraju KD, Simons, Grik Frik a u takvoj situaciji ti se moraš prilagođavat i vadit ove teretne centre.
Ima u ligi odličnih centara bez šuta, očit primjer je Gober koji ima nevjerovatan uticaj na igru svoje ekipe ali u vrhunskim ekipama gdje se natrpaš šuterima i atletama koje su sposobne sve preuzimat centri najviše ispaštaju.
Mogu oni dobit dobar ugovor, ali da su pozicija koja donosi titule sigurno ne. Ako je Nurkiću u interesu biti u podrum ekipi, sa malim šansama za plej of a imati minute onda okej.
Smatram da bi trebao ostati u Portlandu ali da mora prilagoditi očekivanja. 20 miliona koje on očekuje su nerealni u svakom pogledu.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 28 apr 2018, 11:07

simmons nikad ne igra centra, KD rijetko (jordan bell ili green igraju u ultra smallball postavi) Grik Frik takodjer rijetko

jos jedan koji plaho prati NBA, ali zato zna koliko koji igrac vrijedi...mozes mislit, on mu ne bi dao :urnebes:
sve ispod 80 milki je popust od stane Juke, da li ce on to pristati da se dogovore za manje, nije iskljuceno....nedajete mu vi iz svog dzepa, smanjite nervozu

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 28 apr 2018, 11:28

Simons je znao igrat peticu, recimo u onoj utakmici protiv GS kad su im za poluvrijeme ubacili oko 70 poena. Nije to poenta nego je bit da sve niži igrači igraju na toj petici, a sve i jednog od njih Nurkić nije u stanju ispratit.
Što se mene tiče volio bih da bude all star igrač i da uzme te pare ali to nije realno u ekipi koja će imat visoke ambicije.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 28 apr 2018, 11:36

igraju nizi igraci u odredjenim sekevencama kad treneri pokusavaju nadmudrit protivnika
full time centra ce uvijek igrati likovi sa 211 cm ili vise

i da znas, 80 miliona se ne zove maximalan ugovor

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 28 apr 2018, 12:22

I to igrača kojeg ti platiš 20 miliona ograniči na nekih 25 minuta po utakmici. Po meni je isplatnije raditi što radi GS. Dva centra različitih karakteristika, malo plaćenih i produktivnih onda kad im prilagodiš igru, a ne traže neke prevelike minute.
Nurkić je odličan igrač za NBA, ali smatram da mora prilagodit očekivanja oko novog ugovora, naravno ako ima ambicije da igra u ekipama koje važe za kontendere. Ako hoće unovčit sve što je postigao do sad jednim dobrim ugovorom, onda mora biti spreman da igra za ekipu koja je nešto slabije plasirana, ali i to je legitimna opcija.
Ja se nadam da će ostat u Portlandu, da će dobit neki pošten ugovor oko 13-16 po sezoni

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 apr 2018, 12:37

U kojem svijetu Nurkic treba pristati na manji ugovor od Evana Turnera??
On kad je dosao ova ekipa je bila 23-32 dok he CJ igrao svoju najbolju sezonu.
Poslije Lillarda najvazniji igrac u ekipi.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 28 apr 2018, 12:58

U Portlandu ga ne može dobiti. Baš sam skoro čitao kakve sve krkanske ugovore su davali i jednostavno nemaju tog prostora da mu ponude veći ugovor.
Ne sporim ja njegovu važnost i kvalitetu koju donosi ekipi. Finansije su ipak nešto drugo.

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 30 apr 2018, 18:13

haris004 je napisao/la:U Portlandu ga ne može dobiti. Baš sam skoro čitao kakve sve krkanske ugovore su davali i jednostavno nemaju tog prostora da mu ponude veći ugovor.
Ne sporim ja njegovu važnost i kvalitetu koju donosi ekipi. Finansije su ipak nešto drugo.
jel ti znas ko je vlasnik portlanda ? izguglaj malo kolko je frajer "težak"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 30 apr 2018, 18:40

RealnoGledano je napisao/la:
haris004 je napisao/la:U Portlandu ga ne može dobiti. Baš sam skoro čitao kakve sve krkanske ugovore su davali i jednostavno nemaju tog prostora da mu ponude veći ugovor.
jel ti znas ko je vlasnik portlanda ? izguglaj malo kolko je frajer "težak"
a jel ti znas za pojam "salary cap"?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 apr 2018, 19:38

momak misli na to da je Paul Allen tezak $21 milijardu i da shodno tome moze "bez problema" platit luxury tax

covjek je i vlasnik Seattle Seahawksa (NFL), pa vidite koliko trosi na obje fransize

Portland za sljedecu sezonu ima 10 garantovanih ugovora ($113 mil, Luxury Tax Threshold ce iznosit $123 mil, sto znaci da se ispod toga ne placa luxury tax), a Portland ce morat ici u luxury da bi produzio neke ugovore, uostalom, ovdje imate sve jasno, prokontajte malo

http://www.spotrac.com/nba/cap/2018/

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 apr 2018, 19:53

Chinaglia je napisao/la:momak misli na to da je Paul Allen tezak $21 milijardu i da shodno tome moze "bez problema" platit luxury tax

covjek je i vlasnik Seattle Seahawksa (NFL), pa vidite koliko trosi na obje fransize

Portland za sljedecu sezonu ima 10 garantovanih ugovora ($113 mil, Luxury Tax Threshold ce iznosit $123 mil, sto znaci da se ispod toga ne placa luxury tax), a Portland ce morat ici u luxury da bi produzio neke ugovore, uostalom, ovdje imate sve jasno, prokontajte malo

http://www.spotrac.com/nba/cap/2018/
Sta ti mislis koliko ce mu ponuditi? Zanima me jer ti vjerovatno najduze pratis Portland.
Koliko su oni u ovim situacijama voljni placati luxury i dal' im se isplati sa ovom ekipom?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 apr 2018, 21:39

Paul Allen je 02/03 platio $52 mil takse i to je bio rekord do prije 5 godina, kada je glupi Prokhorov iz Brooklyna, platio $80 mil takse
With so much of the core of this team locked up for years, are you prepared to pay the luxury tax?

Paul Allen: "That darn luxury tax is pretty painful. You have to make those decisions. As you know, at one point, I believe I had the record for the highest luxury tax payments. In the end, that didn't make sense. So that's something we'll have to look at very carefully. Sometimes you can go into the tax for a year or something and then come out of it if it makes sense as you're transitioning through different player contracts. So it's something Neil and I will evaluate very carefully."
Paul Allen je ovo rekao proslog ljeta, al kada pogledas da je on i ranije placao luxury tax i da je nakon toga pristao dati onakve ugovore Crabbeu, Leonardu, Turneru, pa i Harklessu, to ti govori da covjek zeli napravit dobru ekipu i da trosi novac, al isto tako se vidi da ce biti oprezan i da ce s Olsheyjem (koji ga je uvalio u ogromno sranje) vidjeti sta je najbolje

rekao je da mogu placat luxury godinu ili nesto vise ako ima smisla (da se vratim na Crabbea, mogao je on platit taksu i ostavit Crabbea, al sam taj Crabbe ne cini razliku, Portland je i bez njega dosao u playoff, sto znaci da su dobro procijenili, a da je ostao Crabbe, ko ti garantuje da bi ga poslije mogao poslati negdje, a npr eventualno bi morao platit i Nurkica, pa ne znas sta je gore, platit ogromnu taksu il odreci se Nurkica, a tog Crabbea niko nije htio uzet, Portland je imao nevjerovatnu srecu da je Brooklyn godinu dana poslije ponovo dosao po njega, a ti retardi su inace njemu ponudili taj ugovor, pa je Portland mecirao, tako da nisu dvojmili niti sekunde dal da ga trejduju)

vec sam rekao, Portland za narednu sezonu ima 10 garantovanih ugovora i $113 mil, tako da ce sigurno otici u luxury tax i platit taksu ($1,50 na svaki $1 preko, $2,50 na svaki $1 preko, ako je ekipa "repeater", znaci u luxuryu tri sezone za redom, Portland nije), al posto jos dvije godine imamo lose ugovore Leonarda, Turner i Harklessa (doduse, njegov i nije toliko grozan, plus sto je bolji korisniji i igrac od njih), cije ugovore ne mozes poslat nigdje, osim uz pick, misljenja sam da ce Paul Allen platit luxury i istrpit to te dvije godine i onda taj cap space od tih ugovora iskoristit za jacanje ekipe, bar u teoriji ce to biti moguce

koliki ce mu ugovor ponudit Portland, zaista ne znam, pitanje je dal ce mu ponudit ugovor ili ga pustit da testira trziste (ako budu znali za koju cifru mogu dobit Nurkica, a da se ta cifra i njima dopada, onda ce mu ponudit ugovor, ako ne, pustit ce ga testira trziste i shodno tome odlucit dal mecirat ponudu il ne), a Paul Allen je voljan platit luxury tax, no pitanje je koliku cifru, sto zavisi od Nurkicevog ugovora...

ako ga bude mogao dobit za manji novac, Portland ce ga svakako potpisat, ako dobije veci novac, postavlja se pitanje dal vrijedi placat toliku taksu (i zauzimanje vise prostora u Salary Cap-u) kolika bude zbog Nurkica, ako da, potpisat ce ga, ako ne, zdravo djaci

na osnovu drugih ugovora u ligi, odnosno centara, Nurkic bi shodno svojim igrama i vaznosti u ekipi, sigurno trebao dobit ugovor 4/80-90 (od Portlanda ili neke druge ekipe), no tu dolazimo do nekih drugog faktora koji itekako moze uticat na to da on dobije manje od te cifre, a taj faktor je Salary Cap (u nasem slucaju je to luxury tax, u slucaju drugih ekipa Salary Cap)

hipoteticki, Portland Nurkicu moze ponudit max ugovor

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 30 apr 2018, 21:51

Fenomenalno stivo za citanje :D

Trebao si ovo pisati prije sedmicu da se kanim bezveznih rasprava ovdje :mrgreen:

Ja vjerujem da ce biti sanse da sljedece ljeto sklope dobar tim jer uvijek ima ovih tenkova koji su spremni preuzeti lose ugovore koji isticu.

Nadam se da Nurk ostaje tu i da ce preko ljeta raditi na ovim zicerima koje je promasivao kao lud.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 apr 2018, 23:45

Ja se nadam da ce LA dovesti ili lbj ili kahwia i jusufa
Nekako mi takva ekipa izgleda puno mocnije od portlanda
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 maj 2018, 00:15

Portlandu je plafon prva runda, sve dok se ne rijese CJ-a. Previse slican profil igraca imaju na pozicijama 1-2. Da jedan od njih igra makar solidnu odbranu, mozda bi i moglo nesto, uz nekog all-roundera tipa PG ili Kawhi se napravit, ali posto su rupe obojica, ja bih CJ-a bez razmisljanja trejdao.

Ne znam da li bi mogli nekako isposlovat ovo ali Dame- 3&D umjesto CJa-PG-Randle-Nurkic bi izgledalo brutalno.

Uz normalne ugovore Randlea i Nurkica, uz pustanje CJa u paketu sa jednim losim ugovorom za pick i solidnog igraca moglo bi bit i izvedivo.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.