FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 25 sep 2018, 12:44

kolezeljovac je napisao/la:Ljudi ba opusteno sta vam je... Sad kad tri pobjede zaredamo opet ce biti nasi najbolji... Ovadite :kafa:
Slažem se, treba naći sredinu i ravnotežu u svemu ovome, kiksali protiv Krupe hiljadu belaja, uvalimo tricu Širokom na sred Pecare i nema niko jači od nas... Moramo biti svjesni okolnosti jbg :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 25 sep 2018, 12:51

Raonffa je napisao/la:
kolezeljovac je napisao/la:Ljudi ba opusteno sta vam je... Sad kad tri pobjede zaredamo opet ce biti nasi najbolji... Ovadite :kafa:
Slažem se, treba naći sredinu i ravnotežu u svemu ovome, kiksali protiv Krupe hiljadu belaja, uvalimo tricu Širokom na sred Pecare i nema niko jači od nas... Moramo biti svjesni okolnosti jbg :D
Upravo to brate... Svi ce kiksati do kraja, i mi i kone i svinjski.... Bitno je samo da se zadrzi dobra atmosfera... Treba jos uzeti u obzir da ce Oda u januaru raditi pipreme s njima, eventualno dva tri pojacanja dovesti.... Ali ovdje pojedinci razmisljaju da moramo sve dobiti, pa ni Bayern ne moze to....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 sep 2018, 15:40

Odović: Moraš potrošiti energiju da neke igrače upozoravaš odnosno daješ upute za njihovo dobro

Trener Željezničara je na konferenciji za medije najavio utakmicu sa Slobodom, te se u uvodnom izlaganju zahvalio ljudima koji su zaslužni da travnjak stadiona Grbavica izgleda impresivno.

- Poslije izleta na teren koji je impresivan, zaista dugo pamtim, moram reći da su ljudi zajedno sa svim onima koji su učinili da teren izgleda ovako, uradili pravi posao. Sada je na nama da svojim dobrim igrama opravdamo ulaganja, ali ne samo to već da ovaj sportski segment bude na nivou svih ostalih u klubu, rekao je Odović u uvodnom izlaganju i dodao:

- Slijedi nam utakmica sa Slobodom nakon utakmice sa Mladosti gdje smo remizirali. Mogli smo mnogo bolje, neke stvari nisu bile na potrebnom nivou, vrlo sam svjestan toga, ali budući da sam s ovom ekipom tek u prvoj trećini prvenstva zaista vjerujem u ovu ekipu. Stvari treba popravljati iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, biti puno bolji. Ova ekipa nije dostigla svoj puni potencijal, ja samo molim za razumijevanje i nadam se da će stvari doći na svoje. Sloboda je pokazala specifičan način igre, igraju izuzetno motivisano, igraju poprilično na neke duže pasove, ali koje oni dobijaju. Vrlo su se dobro adaptirali na tu igru, puno trče, puno duel igre ima u njihovim utakmicama i na tome im moramo odgovoriti. Pokušavaju visoko da stisnu protivnika, nadam se da ćemo moći odgovoriti na sve izazove. Na našem terenu moramo na pravi način odgovoriti i odigrati dobru utakmicu, te napraviti pravi rezultat, a to su u ovom slučaju tri boda.

Željezničar nema lidera na terenu u ovom trenutku, a Odović je rekao da se on ne može stvoriti vještački već da se mora roditi na terenu.

- Ne može se lider stvoriti vještački. On se mora roditi i na terenu to ostvariti. Činjenica je da nam nedostaju neke nijanse da budemo pravi i da dostignemo puni kapacitet ovih igrača, ali mi se trudimo. Ako ne radite četiri-pet dana određene stvari sa igračima kao da ih nikada niste radili. Došli smo u ritam igranja srijeda-nedjelja i sama verbalna upozorenja nisu dovoljna. Stvari nisu crno bijele, mora se prići problemima na pravi način, vidjeti gdje su, koji igrači ih prave, ne kritikovati ljude već ono što nije dobro popraviti. Definitivno odigrali smo 2:2, ali činjenica je da dole nismo nikada dobili. Mi smo ti koji smo diktirali tempo bez obzira što smo gubili dvaput. Jednostavno se dogodili da u trenucima kad najbolje igramo primimo gol, to me zabrinjava, ali smo smogli snage da izjednačimo. Poslije toga imali smo neke šanse, stvari nisu jednostavne. Pokušaćemo učiniti sve da iz dana u dan napredujemo iz utakmice u utakmicu, dodao je Odović i nastavio o mladim igračima kluba sa Grbavice.

- I to je jedan proces, stvaranje tima je proces. Krpić je igrao u Slobodi, sad je kod nas, meni je drago da postoje igrače sa kojima se može lako stupiti u komunikaciju, oni koji su korektni prema sebi, pa prema klubu. Razumijemo se. Ali nisu svi takvi. Moraš potrošiti energiju da neke igrače upozoravaš odnosno daješ upute za njihovo dobro i za dobro kluba. Vrlo je indikativno ako to neko prihvata subjektivno, naravno to nije dobro. Svi želimo da izvučemo najviše iz njih, ako daju maksimum, normalno da će biti blizu ekipe. Činjenica je da imamo mladih igrača koji osciliraju u formi, ali to je kvalitet Željezničara. Ja vjerujem u to, samo treba to podržati, nadam se i da hoće, te da ćemo sljedeće godine imati još nekoliko igrača do 21 godine koji će uz neke koji su sada blizu biti okosnica. Povećavamo taj broj igrača jer je naišla dobra generacija igrača i treba to iskoristiti. Treba vidjeti i za neke igrače na posudbama, treba ih pratiti i vidjeti, ima tu interesantnih igrača i onda je lako kupiti prave igrače. Platiti ih. Onda ćemo biti pravi klub.

Željezničar je kvalitetan u ofanzivnom dijelu, a prednost Plavih je ta što igrači Slobode izlaze jako visoko kako bi pravili pritisak.

- Šta može biti naša prednost? Oni visoko izađu, gledao sam neke utakmice, između ostalog protiv Radnika, Đelmić im je dvaput ušao u pet metara. Rizično je izaći visoko gore, ako ima brz i kvalitetan i tečan protok lopte, ako tu izdržimo očigledno je da će ih faliti u završnici. Morate imati prave igrače, da ne bi i mi počeli odmah nabijati loptu. Puno trče, ne rade oni taj pritisak stalno jer ne mogu izdržati, ali su fizički spremni. Ekipa za respekt. Pokušaću danas osim toga što ću reći igračima, da im plastično pokažem na terenu šta je najveća opasnost Slobode, istakao je Odović koji je zatim nastavio.

- Činjenica je da mi imamo perioda u igri, ali okrenite stvari na drugu stranu. Nikada ne bih volio da mi ekipa igra pet minuta, pa stvori dvije šanse i to je sve što uradimo. Treba u kontinuitetu igrati cijelu utakmicu, ne kažem veći nego kvalitetniji posjed. Postoje ti momenti kada dođe do dekoncentracije u defanzivi. To su segmenti koje imamo u vidu i koje ćemo pokušati popraviti.

Svaka utakmica Željezničara je jako važna i Odović je mišljenja da svi trebaju biti svjesni i dobrih i slabih strana u ekipi, te raditi na tome da se slabe poprave.

- Nama je svaka utakmica izuzetno važna, to igrači moraju shvatiti. To ne znači automatski da ćemo svaku pobijediti, ali treba učiniti sve da to pokušamo i ostvarimo. Igramo protiv jedne jake ekipe koja gaji duel igru, puno trke i treba ih smiriti. Imamo kvalitet prema naprijed. U svakoj utakmici stvorimo šanse, analizirajte i naše golove koje smo dali. Treba biti apsolutno svjestan i dobrih i slabih strana. U svakom trenutku pokušati raditi na tome da se to popravi, dodao je Odović i završio za kraj.

- Teren nam je zaista kvalitetan, nadam se da će se igrači što prije adaptirati i početi koristiti blagodati tog terena. Na njemu se može igrati fudbal. Fudbal je veličanstvena igra. Može se igrati ko je kreativan, sve u timskom duhu. Uvijek ima dovoljno prostora da svi njihovi individualni kvaliteti se ukomponuju u jednu cjelinu.
O Arežini i Vranješu:
Trener Željezničara na konferenciji za medije pred utakmicu sa Slobodom upitan je o statusu Stojana Vranješa i Filipa Arežine.

- Dva dobra igrača koja se nažalost nisu uklopila. Grbavica ne trpi indolentan odnos, a oni su se takvim pokazali, a očigledno je da su se takvim pokazali. Tu su gdje su, vidjećemo kako će se to završiti. Godine su me naučile da ne budem izričit, ne donosim zaključke preko noći, rekao je Odović i dodao:

- Stprljiv sam. Činjenica je da su kvalitetni igrači koji se nisu uklopili. Učinili su neke stvari u nekim utakmicama koje ne prolaze ovdje. Sad smo sa terena, vide se legende, Željezničar ima tradicionalno dobar pristup prema igri i borbenosti, to treba biti prisutno uz kvalitet. Puno je ovdje kvalitetnih igrača igralo.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 sep 2018, 15:57

Čovjek vidi sve, nevjerovatan je zaista.
Sve ono o čemu smo pričali mi on je sročio u svom govoru.
Nadam se da će ustrajati u borbi sa hijenama kojih očito ima i do kojih nijedan trener nije uspio dokučiti, naravno na psihološkom nivou.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2018, 16:01

Stoka je to.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

AdisGazija
Kontakt:

Post Postao/la AdisGazija » 25 sep 2018, 16:20

Kako stvari stoje, siguran sam na pauzi sporazumni raskid ugovora sa Vranjesom i Arezinom. To su dva visoko placena igraca (pogotovo Vranjes), za tu platu dovesti 2 pojacanja koja prave prevagu u ovoj ligi. Uz to kad Oda prodje pripreme sa ekipom sve ce to bolje izgledati, da ne govorim kada podje ekipa trenirati na glavnom terenu to ce biti ogromna prevaga nece niko boda sa grbavice vise da odnese. Za proljece se ne bojim vazno je sada izvuci sto vise bodova, ostati u vrhu i nadati se da nas zaobidju povrede kljucnih igraca.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 25 sep 2018, 16:27

AdisGazija je napisao/la:Kako stvari stoje, siguran sam na pauzi sporazumni raskid ugovora sa Vranjesom i Arezinom. To su dva visoko placena igraca (pogotovo Vranjes), za tu platu dovesti 2 pojacanja koja prave prevagu u ovoj ligi. Uz to kad Oda prodje pripreme sa ekipom sve ce to bolje izgledati, da ne govorim kada podje ekipa trenirati na glavnom terenu to ce biti ogromna prevaga nece niko boda sa grbavice vise da odnese. Za proljece se ne bojim vazno je sada izvuci sto vise bodova, ostati u vrhu i nadati se da nas zaobidju povrede kljucnih igraca.
:thumbup:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 sep 2018, 16:29

I za pripreme izbjeći malersku Antaliju. :mrgreen:

Kad je Oda tek došao prije 3 godine, zimske pripreme smo obavili u Međugorju.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 sep 2018, 16:37

braco je napisao/la:I za pripreme izbjeći malersku Antaliju. :mrgreen:

Ali, tamo smo sa Slavkom dominirali :tokralju:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 sep 2018, 16:45

Rokoko87 je napisao/la:
braco je napisao/la:I za pripreme izbjeći malersku Antaliju. :mrgreen:

Ali, tamo smo sa Slavkom dominirali :tokralju:
Od one Antalije niko hajra nema, ove godine zimske pripreme tamo obavili mi, pitari, Čelik, Sloboda i Mladost DK. Ne znaš ko je lošije igrao u proljetnom dijelu od tih ekipa. :lol:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 sep 2018, 17:12

Koliko para toliko i muzike.
Znaci nemas igrace za nesto vise. Trenirali na Igmanu ili negdje u turskoj.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 25 sep 2018, 17:14

Svi spremni za sutra. Treba ih pritisnuti kao nikoga do sada. Moramo i mozemo ih poderati.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 25 sep 2018, 17:18

Blagi, Sabane, ostali ste nam duzni kao i Jazvic. JAKOOOOOOOOOOOOO!
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 sep 2018, 17:19

Mi nemamo neke zlatne sredine.
Mi ili damo previse postovanja protivnicima ili upisemo bodeve prije vremena (u glavi).

Nema nam druge nego od prve minute zestoko, Sloboda nije levatski tim.
Nadam se nekom dobrom sudiji i neka samo bude posten.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 sep 2018, 17:28

Zna se koliko je trenera doslo i otislo od Amara a titule nema.
Oda bi mozda mogao nesto uraditi po tom pitanju ovaj put aBd.
Nema sad sablje da skupi klan koji ga nogira.

Samo mi nisu jasni pomocnici ovih zadnjih trenera.
Zeba bi trebao biti pomocnik pomocniku. Karica nogirati sto prije pa sta on pomaze golmanima. Veca nije napredovao koliko je trebao.

Hajde Krpa zabi Slobodanki i nema potrebe da slavis gol protiv njih. :D

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 sep 2018, 17:29

Ja se ne nadam tituli svakako, tako da me i ne mogu razocarati
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 sep 2018, 17:33

Nego sta nego se nadam.
Imamo solidan broj bodEVa za sad uz par pojacanja bi (zimu) mogli biti sampioni. :D
Ja se vala nadam, eto nema sad kupa i tih problema.
Titula ili smo otisli u rikverc malo zesce.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 sep 2018, 18:07

Realno najava gradnje juga i meni sezona uspješna, titula je nepotrebna.:kafa:

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 sep 2018, 18:14

Zimske pripreme odraditi kod Irfe u nargilhani!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2018, 18:17

Uplatit im svaki dan po jednu shishu i kolu i letit ce to po terenu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Majestic-12 [Bot] i 52 gosta.