SelmireeeHistoricar je napisao/la:Pidro asistirao za drugi gol protiv Azerbejdžana![]()
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Historicar
- Kontakt:
U odbrani, ispred Kovačevića su bili Šabanović, Mujakić i Pidro
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Adukor: Sarajevo ima nešto posebno

Joachim Adukor, koji igra na poziciji zadnjeg veznog i štopera, neizostavna je karika Fudbalskog kluba Sarajevo. Internacionalac ima 38 nastupa u bordo dresu, a na Koševo je stigao u ljeto prošle godine.
U Sarajevu ste već duže od godinu dana. Upisali ste 38 nastupa sa tri pogotka. Koji meč pamtite?
Definitivno ću reći da je to posljednji derbi na Koševu. Pobijedili smo gradskog rivala sa 2-1. Utakmica je bila dinamična, igralo se brzo, a navijači su napravili nevjerovatnu atmosferu.
U posljednjoj utakmici protiv ekipe Zrinjskog postigli ste pogodak. Tim je u meč ušao desetkovan, bez par standardnih prvotimaca. Jeste li zadovoljni igrom?
Najveća prednost Sarajeva je što ima velik i kvalitetan roster igrača i da su svi oni u svakom trenu spremni zaigrati. U Mostaru smo odigrali borbeno, dali sve od sebe i mislim da možemo biti zadovoljni pruženom partijom.
Igrali ste u Francuskoj, Švedskoj i Portugalu. Kada uporedite lige, koje su najveće razlike?
Mislim da je infrastruktura najveći problem i nešto što zahtjeva hitno rješenje. Što se vremenskih prilika tiče, one dosta utiču na uslove igre. Upravo zbog toga mislim da je ulaganje u terene prioritet.
Izazovi sa kojima ste se suočili prilikom preseljenja u Sarajevo?
Nije bilo jednostavno preseliti se u nepoznatu državu gdje ne poznajete ljude, običaje i kulturu. Kako je vrijeme prolazilo bilo je sve lakše. Sarajevo nije veliki grad, ali zaista ima nešto posebno.
Kako provodite slobodno vrijeme?
Većinu vremena nakon treninga i utakmica provodim kući. Razgovaram sa porodicom i prijateljima. Pratim fudbal, čitam, a ponekad izađem popiti kafu.
Navijači FK Sarajevo važe za jako stroge jer imaju velika očekivanja od igrača. Zbog truda i zalaganja na terenu, iznimno vas cijene. Kako se osjećate zbog toga?
Navijači Sarajeva su jako zahtjevni i to nije nikakva tajna. Vole svoj klub i strastveni su. Sretan sam što sam dio kolektiva koji iza sebe ima takve navijače. Ponosan sam na odnos koji je nastao kao produkt kontinuiranog rada. Dobre stvari ne dolaze same od sebe, za njih je neophodno raditi.

Joachim Adukor, koji igra na poziciji zadnjeg veznog i štopera, neizostavna je karika Fudbalskog kluba Sarajevo. Internacionalac ima 38 nastupa u bordo dresu, a na Koševo je stigao u ljeto prošle godine.
U Sarajevu ste već duže od godinu dana. Upisali ste 38 nastupa sa tri pogotka. Koji meč pamtite?
Definitivno ću reći da je to posljednji derbi na Koševu. Pobijedili smo gradskog rivala sa 2-1. Utakmica je bila dinamična, igralo se brzo, a navijači su napravili nevjerovatnu atmosferu.
U posljednjoj utakmici protiv ekipe Zrinjskog postigli ste pogodak. Tim je u meč ušao desetkovan, bez par standardnih prvotimaca. Jeste li zadovoljni igrom?
Najveća prednost Sarajeva je što ima velik i kvalitetan roster igrača i da su svi oni u svakom trenu spremni zaigrati. U Mostaru smo odigrali borbeno, dali sve od sebe i mislim da možemo biti zadovoljni pruženom partijom.
Igrali ste u Francuskoj, Švedskoj i Portugalu. Kada uporedite lige, koje su najveće razlike?
Mislim da je infrastruktura najveći problem i nešto što zahtjeva hitno rješenje. Što se vremenskih prilika tiče, one dosta utiču na uslove igre. Upravo zbog toga mislim da je ulaganje u terene prioritet.
Izazovi sa kojima ste se suočili prilikom preseljenja u Sarajevo?
Nije bilo jednostavno preseliti se u nepoznatu državu gdje ne poznajete ljude, običaje i kulturu. Kako je vrijeme prolazilo bilo je sve lakše. Sarajevo nije veliki grad, ali zaista ima nešto posebno.
Kako provodite slobodno vrijeme?
Većinu vremena nakon treninga i utakmica provodim kući. Razgovaram sa porodicom i prijateljima. Pratim fudbal, čitam, a ponekad izađem popiti kafu.
Navijači FK Sarajevo važe za jako stroge jer imaju velika očekivanja od igrača. Zbog truda i zalaganja na terenu, iznimno vas cijene. Kako se osjećate zbog toga?
Navijači Sarajeva su jako zahtjevni i to nije nikakva tajna. Vole svoj klub i strastveni su. Sretan sam što sam dio kolektiva koji iza sebe ima takve navijače. Ponosan sam na odnos koji je nastao kao produkt kontinuiranog rada. Dobre stvari ne dolaze same od sebe, za njih je neophodno raditi.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ova činjenica je bolja od sek.saHistoricar je napisao/la:U odbrani, ispred Kovačevića su bili Šabanović, Mujakić i Pidro
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
-
belosevic28
- Kontakt:
Drzimo odbranu mlade repke
Salu na stranu, sjajan podatak da su svi danas igrali od pocetka i ono sto sam letimicno gledao (nisam mogao full zbig posla) dobri su bili.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim da nismo ni svjesni koliko samo ovo znači.BordoSarajevo je napisao/la:Ova činjenica je bolja od sek.saHistoricar je napisao/la:U odbrani, ispred Kovačevića su bili Šabanović, Mujakić i Pidro
Ono je drama. Kovacevic, Mujakic, Pidro, Sabanovic
Ako nastavimo ovako izbacivati iz akademije, za 10 godina 50% seniorske reprezentacije ce ciniti nasi igraci iz akademije
Samo pod uslovom da igraci se trude i rade ovako ko ovi momci, a ne ko neki umisljeni, zalete se pa dobiju po labrnji, misleci da su igracine, a nisu ni iz pelena izasli jos.
Ko je bio drugi stoper? Hajmo i njega dovesti 
-
Samozdravlje
- Kontakt:
E o tome Vam ja pricam.Nadoci ce Kurdic,Mustafic(sa igracima sredine terena ide malo teze,tu je iskustvo neophodno) ,Resic i drugi.U zavisnosti od Rahmanovica i Adukora hoce li produziti,treba se i postaviti.Rijesiti to 10-ak dana po zavrsetku polusezone.Ako idu poceti traziti 1-og dobrog veznog,ne zuriti i pogrijesiti. Crepulja,Stanojevic, i 2-ca Akademaca su solidni i sa njima treba produziti ugovore na vrijeme.Tu je i Krste.Dovoljno da ne srljamo.MortemHz je napisao/la:Mislim da nismo ni svjesni koliko samo ovo znači.BordoSarajevo je napisao/la:Ova činjenica je bolja od sek.saHistoricar je napisao/la:U odbrani, ispred Kovačevića su bili Šabanović, Mujakić i Pidro
Trebamo dovoditi,gomilati i da leze kao sto ih sad lezi 5,6 nepotrebnih.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ima li kakvih novosti iz Amsterdama? 
MortemHz je napisao/la:Ima li kakvih novosti iz Amsterdama?
garant otisao po demirela veladzica, ili nekog naseg tamo u holandiji, sa bh pasosem igraca...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Krste Velkoski bi i danas trebao dobiti priliku na utakmici Makedonija-Gibraltar.
Vala neka je nedelja, ja subotom radim, a ima nas jos takvih tako da pusimo foru. Recimo protiv Celika mi je klempa jbg.Tako da je nedelja sasvim okBordoSarajevo je napisao/la:Steta sto igramo u nedjelju, subota je dosta sretnija, al hajde.. mađari gostuju Tuzli u subotu, idem svim srcem navijat za Azmirovce, jer u slučaju da uzmu bod(ove) imamo priliku da napravimo još jedan ogromni korak ka tituli.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Na pravom smo putu!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
belosevic28
- Kontakt:
Mozda je Hadzija otisao prodati kojeg akademca Ajaxu 
Joj jes bezze kad nema insajderskih, mahalskih, nagadjanja...hahah Mislim to je dokaz da smo ozbiljni, s druge strane forumski puk nema o cemu palamuditi
Joj jes bezze kad nema insajderskih, mahalskih, nagadjanja...hahah Mislim to je dokaz da smo ozbiljni, s druge strane forumski puk nema o cemu palamuditi
- AlfredNobel
- Kontakt:
Šuška se o De Jongu kao zamjeni za Rahmanovića.. Ako mene lažu, lažem i ja vas.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
belosevic28
- Kontakt:
Nasisu glupi ako pristanu da se rijese Amara na ustrb De Jonga. Nidje veze ocm...AlfredNobel je napisao/la:Šuška se o De Jongu kao zamjeni za Rahmanovića.. Ako mene lažu, lažem i ja vas.
Vidi se na Instagramu da je neki sastanak u stadionu.
https://www.instagram.com/stories/emirhadzic11/
https://www.instagram.com/stories/emirhadzic11/
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Sa ima Pasa? Sta ti mislis o Rahmanovicu i Adukoru.Ja kontam ,ako nece da produze jednog bih prodao i za te pare potpisao nekog slicnih kvaliteta. Recimo Rahmana prodas kupis nekog ala Slobo Milanovic(jeste da je usao u 27 god.),a jos bolje nekog mladjeg na 2 god. ugovor.Jeste Rahmanovic dobar,ali nije da nema slicnih.Molim tvoje strucno misljenje.alenpitar je napisao/la:Selam brateSamozdravlje je napisao/la: Selam @**** (rebus ?)
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
FK Sarajevo će sutra u prijateljsko-pripremnoj utakmici odmjeriti snage sa Igmanom iz Konjica, utakmica se igra u trening centru našeg kluba u Butmiru u 14 sati!MortemHz je napisao/la:Fina ideja, možda bude jedna protiv niželigaša sljedeće sedmice.DenchiNL je napisao/la:sad bas kontam mogli su danas prijateljsku odradit, malo i zbog vremena da se naviknu...SarajevoJeBordo je napisao/la:Nama pola ekipe više od 20 dana nije odigralo utakmicu, hladno su mogli full pripreme odraditi. I to najbolji igrači. Valjda ih to nije uspavalo.
Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee, Vanja8 i 17 gostiju.