Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
S Clippersima veceras, ako bude ko i do sad, presjedice na klupi.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Hebote, gledam ovog Ntilkinu iz NY, otkad je došao u NBA to hype do neba, daju mu tone minuta i slobode, a meda lik ne može. Lafo defanzivna sila, jes, ali svaku desetu utakmicu.
Ali to ti je kad si lottery pik, moraju opravdati nekako tvoje dovođenje.
A ti Musa zakucavaj u razvojnoj ligi.
- invincible1921
- Kontakt:
Gluposti....Frank je fizifcki i defanzivno svjetlosnu godinu ispred muse. Nije ni ofanzivno los al nije njegovo da igra napad pored THJ.AlphonseKauders je napisao/la:Hebote, gledam ovog Ntilkinu iz NY, otkad je došao u NBA to hype do neba, daju mu tone minuta i slobode, a meda lik ne može. Lafo defanzivna sila, jes, ali svaku desetu utakmicu.
Vidjeces kad malo knicksi stanu na noge. Tesko je bit def sila u raspad ekipi.
=\_1921_/=
Sinoc 21 poen..
- AlphonseKauders
- Kontakt:
To ne možemo nikako porediti jer Musa još nije ni zaigrao pošteno u Netsima, ali Frank u svojoj drugoj godini NBA u 25 min po utakmici ne može da prebaci 7 poena, niti da šuta preko 35% iz igre, a defanzivno ne dominira toliko da bi čovjek ono rekao "WOW" (ok 1 ukradena lopta u prosjeku, ništa spektakularno), a imao je sve slobode svijeta, i igrao je na svim bekovskim pozicijama (pa i nisko krilo). I nedavno je bio tekst kako mu se spočitava nedostatak kreativnosti i da apsolutno ima tanku ofanzivnu igru.invincible1921 je napisao/la:Gluposti....Frank je fizifcki i defanzivno svjetlosnu godinu ispred muse. Nije ni ofanzivno los al nije njegovo da igra napad pored THJ.AlphonseKauders je napisao/la:Hebote, gledam ovog Ntilkinu iz NY, otkad je došao u NBA to hype do neba, daju mu tone minuta i slobode, a meda lik ne može. Lafo defanzivna sila, jes, ali svaku desetu utakmicu.
Ne znam, ovo je više bila opaska da se pojedinim pikovima koji uopšte ne pokazuju toliko na terenu daje nenormalno prostora za napredak. Musa bi vjerovatno visio u odbrani u prvoj sezoni, ali ubij me ako ne bi u sa 25 min u prosjeku imao barem 12 pt/4reb/3ass, uz možda jednu tricu po u utakmici.
Nemoj me pogrešno razumjeti, ja vjerujem u procjenu trenera, ali da je lik top 15 pik, bio bi veći pritisak na trenera da ga forsira.
Frank i Murray iz SASa imaju trenutno jedini među mladim bekovima potencijal za all defense team, i to koliko neko ima ukradenih ili banana nema baš veze sa tim kako igra odbranu. Odbrana mu je ne "WOW", nego "WOOOOOOOOW", uzimajući u obzir da mladi bekovi obično najveći problem imaju u odbrani prvih par godina. U napadu mu je maksimalni domet da navježba tricu i stoji u ćošku (pitanje je da li je i za to sposoban), ali takvi igrači će uvijek imati mjesta u dobrim NBA ekipama.
nije ni bruce bowen imao nikad vise od 8,2 poena u sezoni a igrao je preko 30 minuta,osv. lopti u karijeri ispod 1 po utakmici,pa je ipak bio 8 puta u najboljim def. petorkama lige,osv. lopte i blokade nisu najbitniji parametri kada se gleda necija defanzivna igra
- invincible1921
- Kontakt:
Njje bez razloga bio top15. Sjeti se onog EB pred draft ...covjek je razbio sve. Ako se ne varam i nasu rep.AlphonseKauders je napisao/la:To ne možemo nikako porediti jer Musa još nije ni zaigrao pošteno u Netsima, ali Frank u svojoj drugoj godini NBA u 25 min po utakmici ne može da prebaci 7 poena, niti da šuta preko 35% iz igre, a defanzivno ne dominira toliko da bi čovjek ono rekao "WOW" (ok 1 ukradena lopta u prosjeku, ništa spektakularno), a imao je sve slobode svijeta, i igrao je na svim bekovskim pozicijama (pa i nisko krilo). I nedavno je bio tekst kako mu se spočitava nedostatak kreativnosti i da apsolutno ima tanku ofanzivnu igru.invincible1921 je napisao/la:Gluposti....Frank je fizifcki i defanzivno svjetlosnu godinu ispred muse. Nije ni ofanzivno los al nije njegovo da igra napad pored THJ.AlphonseKauders je napisao/la:Hebote, gledam ovog Ntilkinu iz NY, otkad je došao u NBA to hype do neba, daju mu tone minuta i slobode, a meda lik ne može. Lafo defanzivna sila, jes, ali svaku desetu utakmicu.
Ne znam, ovo je više bila opaska da se pojedinim pikovima koji uopšte ne pokazuju toliko na terenu daje nenormalno prostora za napredak. Musa bi vjerovatno visio u odbrani u prvoj sezoni, ali ubij me ako ne bi u sa 25 min u prosjeku imao barem 12 pt/4reb/3ass, uz možda jednu tricu po u utakmici.
Nemoj me pogrešno razumjeti, ja vjerujem u procjenu trenera, ali da je lik top 15 pik, bio bi veći pritisak na trenera da ga forsira.
=\_1921_/=
Sta je razbio, Boga ti? 15-ak poena u prosjeku, uz 10 suteva po utakmici. Koliko je top 15 pikova koji su se izgubili i nista od njih nije bilo. Ne vidim zbog cega se ovaj toliko uzdize kad nema nikakvog opravdanja za to, cak naprotiv.invincible1921 je napisao/la: Njje bez razloga bio top15. Sjeti se onog EB pred draft ...covjek je razbio sve. Ako se ne varam i nasu rep.
Gradja i sut i odbrana , mora popravit procenat suta i promjenuti stil suta , ako bude radio na tome moze bit dobar uz srecu da ima trenera koji ce mu dati sansu. Nekom treneru bi se svidjela Musina Hrabrost i floater Atkinsonu nije . Ne moze ga niko osudjivat jer fakat nije ni dobio sansu. Fol je u tome da ti mora trener dat sansu , recimo onaj Collins iz Portlanda je dobio odma minuta od Stottsa cak i kad je kriminalno poceo kao Rookie , al sad se vraca treneru drugu sezonu je poceo sjajno. Drago mi je da je Doncic pokazao Amerima da Evropka kosarka posebno ova Uleb organizacija je kvalitetna kosa , i tu se isto vidi razlika gdje je Musa po meni u Cedeviti mnogo manje napredovao posebno pod onim Zdovcom nego sto bi u nekom Evroligasu
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Upravo to,uludo potroseno vrijeme u cedeviti pod Zdovcom,skoro pa nikakav napredak,to sada treba nadoknaditi,zato i Doncic pravi ovakvu razliku sad u kvalitetipaulus je napisao/la:Gradja i sut i odbrana , mora popravit procenat suta i promjenuti stil suta , ako bude radio na tome moze bit dobar uz srecu da ima trenera koji ce mu dati sansu. Nekom treneru bi se svidjela Musina Hrabrost i floater Atkinsonu nije . Ne moze ga niko osudjivat jer fakat nije ni dobio sansu. Fol je u tome da ti mora trener dat sansu , recimo onaj Collins iz Portlanda je dobio odma minuta od Stottsa cak i kad je kriminalno poceo kao Rookie , al sad se vraca treneru drugu sezonu je poceo sjajno. Drago mi je da je Doncic pokazao Amerima da Evropka kosarka posebno ova Uleb organizacija je kvalitetna kosa , i tu se isto vidi razlika gdje je Musa po meni u Cedeviti mnogo manje napredovao posebno pod onim Zdovcom nego sto bi u nekom Evroligasu
Dan tmuran ja mahmuran
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ma opet, ne treba.ga porediti s.Lukom.u ovom.trenutku jer momak pokazuje da je i na svjetskom.nivou trenutno br 1.igrac svoje generacije i Evropa ovakve talente izbaci jednom u 10-15 godina.
Musa treba biti strpljiv i iskoristiti svoju sansu kad mu se pruzi.(a hoce), ima dvije sezone da pokaze zasto je draftan...
Musa treba biti strpljiv i iskoristiti svoju sansu kad mu se pruzi.(a hoce), ima dvije sezone da pokaze zasto je draftan...
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
7-for-19 za 2 poena
2 -for- 6 za 3 poena
Ne znam sto ne uvrstite to u izvjestaj jer to je jako losa realizacija suta i ja ponavljam da mi njegov stil suta izgleda jako sumnjivo
2 -for- 6 za 3 poena
Ne znam sto ne uvrstite to u izvjestaj jer to je jako losa realizacija suta i ja ponavljam da mi njegov stil suta izgleda jako sumnjivo
Daj Bože da mu se cedevita debelo ne odrazi na karijeru, da je birao u tom trenutku ekipu bolju za razvoj mladih igrača na uštrb šake dolara bio bi prije drafta 50% bolji igrač, dratfan u top 15 i imao u ovom trenutku bar 10 mpg, ovako po mom mišljenju veće su šanse da ga za dvije godine gledamo u Europi nego da ostvari pristojnu NBA karijeru.paulus je napisao/la:7-for-19 za 2 poena
2 -for- 6 za 3 poena
7 od 19 shutirao...paulus je napisao/la:7-for-19 za 2 poena
2 -for- 6 za 3 poena
to sam i napisaolumani je napisao/la:7 od 19 shutirao...paulus je napisao/la:7-for-19 za 2 poena
2 -for- 6 za 3 poena
nisi
mirzatele je napisao/la:nisi
@Paulus
Sve zajedno je 7 od 19.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.