FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 22 dec 2018, 14:37

Upravo zbog tih Srba ,Hrvata i ostalih u okruzenju je napravljeno ovo pravilo sa strancima.Liga ko liga nije imala problem sa "strancima " vec su zeljeli da se umanji taj uvozni skart preko Drine koji je "krasio" nase terene.I realno nicemu nisu doprinisili i zbog toga je odluka dobra.A ti ako si mangup i ako hoces da se kurcis po Evropi kesiraj za prave strance kapitalce taman ti vise od 4 i ne trebaju.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 22 dec 2018, 14:54

Pantelija je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:sumnjam da ćemo dobiti te pare za mujaku,mislim da će amidza to nekako isprebijati ali halal bilo, samo da uzmemo titulu

VVVBK
E za amidzu je velika para 1,1 mil eura,pa da prebija.Daj ne budi smiješan.
Razumijem da ovo pisu neki navijaci drugih, ali nasi ?
Ne kontam.. njihov klub ima budzet, nasi takodjer, da nije tako grcali bi u dugovima. Ljudi su dali pare za igraca kojeg je genk htio za otprilike isto para.

1,1 mil eura je i za bill gatesa velika para,amidza pogura svake godine budzet nevezano za ovaj transfer,šta to garantuje da će i iduće zbog ovoga transfera?ima tu raznih opcija na koje kada podvučeš crtu dodješ na isto,volio bih da nisam u pravu ali bojim se da jesam

VVVBK

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 dec 2018, 15:24

nukleusmember je napisao/la:1,1 mil eura je i za bill gatesa velika para,amidza pogura svake godine budzet nevezano za ovaj transfer,šta to garantuje da će i iduće zbog ovoga transfera?ima tu raznih opcija na koje kada podvučeš crtu dodješ na isto,volio bih da nisam u pravu ali bojim se da jesam

VVVBK
Bill Gates: He earned $11.5 billion this year which works out to be ~$33.3 million per day; $1.38 million per hour

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 dec 2018, 15:27

kengur je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:1,1 mil eura je i za bill gatesa velika para,amidza pogura svake godine budzet nevezano za ovaj transfer,šta to garantuje da će i iduće zbog ovoga transfera?ima tu raznih opcija na koje kada podvučeš crtu dodješ na isto,volio bih da nisam u pravu ali bojim se da jesam

VVVBK
Bill Gates: He earned $11.5 billion this year which works out to be ~$33.3 million per day; $1.38 million per hour
... :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 dec 2018, 15:38

Sto se tice Tana normalno da pogura,al kod nas cim nije javno i kad se ne pise na 100 portala o tome ko da nije dao,i to je plus ove uprave sto be prica o sve i svakome. Valja poplacat sve oko i u klubu a to sa sponzorima nasim i 100 ljudi na tekmi nije moguce. Kako god okrenes on je ogroman plus za nas

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 dec 2018, 15:40

Denci nije problem rotirat,al u domacoj ligi nor ako imas 6 il 7 stranaca trojica ce na tribine,a valja ih onda placat

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 22 dec 2018, 15:43

kengur je napisao/la:

VVVBK
Sada će opet poćeti, nismo dobili platu tri mjeseca.... :facepalm:

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 22 dec 2018, 15:44

paulus je napisao/la:Mozel mi iko objasnit ako ispadnes u lp u bilo kojem predkolu ides u LE il je to samo u prvom kolu ?
Jaro za koga ti navijaš?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 dec 2018, 15:46

Da se još jednom prisjetimo.. :salut:

slika
slika

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 dec 2018, 15:53

MortemHz je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Ma prvo kolo u Listici će Zrinjski klistati.Mi pobjedom u Tuzli 90 % rijesavamo titulu.
Ma kakvi, ima još mnogo da se igra. Pisao sam već prije, trenutni roster nije dovoljan za duplu krunu, moramo dovesti još 2 dobra igrača a ove što odu zamijeniti solidnim igračima/akademcima.
Cudan neki osjecaj,kontam ovo je plafon. Sreca pa se ja ne pitam.U pravu si @Mortem nema stajanja samo naprijed i samo poboljsanja. E sad sta je poboljsanje nadam i vjerujem da Uprava zna. Ako su (a jesu) cilj grupe EL ili LP onda mora puno bolje.Vjerujem da je ovaj roster dovoljan za titulu,ali kad bi nasli bas kvalitetnog i probjnog igraca u napadu da se prilagodi ekipi do Evrope ne bi bilo lose(al bas kvalitet).Mislio sam da je Adukor bivsi,ali ovoj Upravi ??? Na ljeto 4-5 odlazi,a i ponuda bolja pa zaganjat kapitalce.
Neko je spominjao Akademce kojima isticu ugovori(Blagojevic,Klaric,Salcinovic ...)zaista sta sa toliko djece Mashala.Po meni osevapili smo se i mnoge na selamet izveli , pomoci im u pronalazenju kluba, a ako izrastu u kvalitet valjda ne zaborave Akademiju i FKS.Ne mozes potpisati sve (ma koliko male plate),ne moze ih ni 40 na trening?? Lijepo je biti uz FKS. Samo poboljsanja iz dana u dan. Sretno nam u buducnosti.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 dec 2018, 16:03

MortemHz je napisao/la: Sa 10 miliona ti bi po sezoni možda izgubio jednu ili dvije utakmice ako i toliko. Morao bi se desiti baš loš dan ali iskreno sumnjam da ćemo dostići taj nivo brzo. Ja bi volio ali trenutno zvuči nestvarno bez iskoraka u europskim takmičenjima, tu moramo opet ganjati neki play-off kao protiv Kluža i Borusije ali to ni blizu ne možemo ostvariti sa ovim igračima. Za takav poduhvat nam opet trebaju igrači baš poput Kronavetera i sličnih.
Meni se cini da je ovo najjaci tim poslije agresije.Mislim kao kolektiv.Odlican spoj iskustva i mladosti.ABd i bude titula "19 i buduce titule ce biti normalan slijed uz ovakav pristup.Vec 2020 ni 10+ mil.KM nece biti neostvariv budzet.E tad bi se priblizili liderima u regiji.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 dec 2018, 16:08

Ma nama se otvorio put do duple krune, jednostavno sve se poklopilo. Sjajna situacija u nasem klubu, skoro svi produzili ugovor, do kraja sezone necemo izgubit nijednog igraca a u drugim klubovima ili odlaze igraci ili im je u upravama raspad sistema. Mi ako ne uzmemo duplu krunu to je neuspjeh!

Svim silama gurati i boriti se za to. Jer kad bi to uspjeli tek onda mozemo reci da imamo temelj za nesto vise.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 22 dec 2018, 16:41

Ja priželjkujem duplu krunu, nekad izletim pa napišem "dupla kruna!!!", al' treba malo spustiti loptu. I sa titulom zadovoljan. :)
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 22 dec 2018, 16:58

Amidža ne može uzeti sam od sebe pare. To je kao da opljačkaš sam sebe - ne ide. Kako su dionice FK Sarajeva njegove tako je i tih 2 miliona maraka njegovih.

Drugo klub će te pare dobiti u toku sledeće godine kao prihod i oni ih mogu potrošiti i prije nego amidža bude u prilici da ih uzme.

Treće FK Sarajevo je mali projekat a sve što je manje ima potencijal za bržim rastom. Zreo biznis ti može napraviti povrat na investiciju 10-15%, dok mali može rasti 60% i više. Da se dobije bolja ideja o čemu govorim nadjite rast BDPa Bosne od rata na ovamo. Vidjećete divlji rast u prvim godinama i umjereni tokom zadnjih godina.

Hoću reći amidži bi bilo pametno (a ima on pametnije savjetnike od mene) ostaviti keš u FK Sarajevu jer mu se može vratiti višestruko nego izvlačiti novac i raditi štetu samom sebi.

I zadnje Kortjik nije levatski klub. Njihov budžet nije neograničen, ne znam koliki je ali sigurno nisu budale kockati se sa značajnim procentima svog budžeta pomagajući nama. Ako im je budžet 10 miliona to znači da bacaju u vodu deset posto. Nisu budale.

Ps. Ima li neki drugi Nihad poslije Nihada?

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 22 dec 2018, 16:58

slika
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 dec 2018, 17:03

Arnelv52 je napisao/la:Amidža ne može uzeti sam od sebe pare. To je kao da opljačkaš sam sebe - ne ide. Kako su dionice FK Sarajeva njegove tako je i tih 2 miliona maraka njegovih.

Drugo klub će te pare dobiti u toku sledeće godine kao prihod i oni ih mogu potrošiti i prije nego amidža bude u prilici da ih uzme.

Treće FK Sarajevo je mali projekat a sve što je manje ima potencijal za bržim rastom. Zreo biznis ti može napraviti povrat na investiciju 10-15%, dok mali može rasti 60% i više. Da se dobije bolja ideja o čemu govorim nadjite rast BDPa Bosne od rata na ovamo. Vidjećete divlji rast u prvim godinama i umjereni tokom zadnjih godina.

Hoću reći amidži bi bilo pametno (a ima on pametnije savjetnike od mene) ostaviti keš u FK Sarajevu jer mu se može vratiti višestruko nego izvlačiti novac i raditi štetu samom sebi.

I zadnje Kortjik nije levatski klub. Njihov budžet nije neograničen, ne znam koliki je ali sigurno nisu budale kockati se sa značajnim procentima svog budžeta pomagajući nama. Ako im je budžet 10 miliona to znači da bacaju u vodu deset posto. Nisu budale.

Misliš na stopera ili općenito zlatnu koku?

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 dec 2018, 17:03

Zna li neko kako se radi u mladjim kategorijama nakon odlaska Alagica kojeg sam i prije ovdje hvalio kao velikog strucnjaka,i dobrog lika,kako ovaj novi radi i za njega sam cuo samo pohvale?

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 22 dec 2018, 17:07

MortemHz je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:Amidža ne može uzeti sam od sebe pare. To je kao da opljačkaš sam sebe - ne ide. Kako su dionice FK Sarajeva njegove tako je i tih 2 miliona maraka njegovih.

Zlatnu koku... da se uzme isto ovako k'o na Cimiju i Nihadu.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 22 dec 2018, 17:22

Po meni je naredni Pidro, pa onda Kovacevic. Tu su naravno i Sabanovic, Resic, Djokanovic... Uz pravilan rad i karijeru bez povreda, materijala ima. Nista se ne moze tvrditi sa sigurnoscu ali ima potencijala.
Mozda ''iskoci'' neko novi koga uopste nismo spominjali... Najbolji je primjer Radovca, svi smo ocekivali da on napravi rekordan transfer pa smo vidjeli kako zavrsi. Ne moze se sa sigurnoscu reci, ali talenata ima puna Akademija.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 dec 2018, 17:28

Arnelv52 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Zlatnu koku... da se uzme isto ovako k'o na Cimiju i Nihadu.
Pa vodeći se nekom logikom prvi poslije Nihada, ako nastavi ovako igrati, ide Pidro pa onda Kovačević. Ostalo ne bi komentarisao jer još nisu dostigli taj nivo kao pomenuti trojac. Poslije njih bi trebao ići Šabanović ali treba njemu još rada, vidjet ćemo sve. Sad zasad tipujem na Pidru i Kovačevića, ostali se još moraju razviti.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, boki86, Napapijri, rimljanin90 i 41 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []