FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagor1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagor1987 » 22 dec 2018, 18:20

Treba pojacat jos sportski segment,priklhuciti Hadzicu jos nekog sposobnog covjeka i od povjerenja,a zelja mi je naci nekog dobrog strucnjaka za mlade igrace,ti ljudi nemaju cijenu i visestruko se isplate

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 dec 2018, 18:21

zagor1987 je napisao/la:Sto se tice Tana normalno da pogura,al kod nas cim nije javno i kad se ne pise na 100 portala o tome ko da nije dao,i to je plus ove uprave sto be prica o sve i svakome. Valja poplacat sve oko i u klubu a to sa sponzorima nasim i 100 ljudi na tekmi nije moguce. Kako god okrenes on je ogroman plus za nas
Potpuno si u pravu. Prihodi ~3 mil.KM , rashodi~5,5 mil.Km i tako 4 god. Nece ni SDP ni SDA to refundirati .Ostaje Tan.Obzirom da smo u BiH sve 5.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 22 dec 2018, 18:22

Arnelv52 je napisao/la:Amidža ne može uzeti sam od sebe pare. To je kao da opljačkaš sam sebe - ne ide. Kako su dionice FK Sarajeva njegove tako je i tih 2 miliona maraka njegovih.

Drugo klub će te pare dobiti u toku sledeće godine kao prihod i oni ih mogu potrošiti i prije nego amidža bude u prilici da ih uzme.

Treće FK Sarajevo je mali projekat a sve što je manje ima potencijal za bržim rastom. Zreo biznis ti može napraviti povrat na investiciju 10-15%, dok mali može rasti 60% i više. Da se dobije bolja ideja o čemu govorim nadjite rast BDPa Bosne od rata na ovamo. Vidjećete divlji rast u prvim godinama i umjereni tokom zadnjih godina.

Hoću reći amidži bi bilo pametno (a ima on pametnije savjetnike od mene) ostaviti keš u FK Sarajevu jer mu se može vratiti višestruko nego izvlačiti novac i raditi štetu samom sebi.

I zadnje Kortjik nije levatski klub. Njihov budžet nije neograničen, ne znam koliki je ali sigurno nisu budale kockati se sa značajnim procentima svog budžeta pomagajući nama. Ako im je budžet 10 miliona to znači da bacaju u vodu deset posto. Nisu budale.

Ps. Ima li neki drugi Nihad poslije Nihada?
pa ne izvlači ga taman posla,ali ga i ne upumpava drastično više od prošlih godina,lik je sa nama i dalje u minusu,ko je imao uvid u naš bilans stanja i uspjeha zna o čemu pričam,mi smo mu neka vrsta dugoročne investicije što je sasvim ok

VVVBK

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 22 dec 2018, 18:26

kengur je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:1,1 mil eura je i za bill gatesa velika para,amidza pogura svake godine budzet nevezano za ovaj transfer,šta to garantuje da će i iduće zbog ovoga transfera?ima tu raznih opcija na koje kada podvučeš crtu dodješ na isto,volio bih da nisam u pravu ali bojim se da jesam

VVVBK
Bill Gates: He earned $11.5 billion this year which works out to be ~$33.3 million per day; $1.38 million per hour
da toliko zaradi svake sekunde nije poenta uopšte,poenta je da poštuje svaki svoj cent u suprotnom ne bi bio to što jeste

VVVBK

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 22 dec 2018, 18:27

zagor1987 je napisao/la:Treba pojacat jos sportski segment,priklhuciti Hadzicu jos nekog sposobnog covjeka i od povjerenja,a zelja mi je naci nekog dobrog strucnjaka za mlade igrace,ti ljudi nemaju cijenu i visestruko se isplate
Gdje i kad da dodjem na potpis ugovora :mrgreen:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 dec 2018, 18:39

belosevic28 je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Treba pojacat jos sportski segment,priklhuciti Hadzicu jos nekog sposobnog covjeka i od povjerenja,a zelja mi je naci nekog dobrog strucnjaka za mlade igrace,ti ljudi nemaju cijenu i visestruko se isplate
Gdje i kad da dodjem na potpis ugovora :mrgreen:
Da znas Beli da Sarajevo s tobom ne bi pogrijesilo,jos kad bi ti pohvatao veze ,konce i ove menadžere,Hadžija bi na konju bio...

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 22 dec 2018, 18:44

@vanja bate hvala sto tako mislis. Ma salim se naravno, mada poznajem dobro situaciju oko mladih igraca.
Bojo, Vego su igraci koje sam ja podavno spominjao a sad ih svi prizivaju...
Moue se naci neko strucan da radi taj posao kako treba.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 dec 2018, 18:48

nukleusmember je napisao/la:
kengur je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:1,1 mil eura je i za bill gatesa velika para,amidza pogura svake godine budzet nevezano za ovaj transfer,šta to garantuje da će i iduće zbog ovoga transfera?ima tu raznih opcija na koje kada podvučeš crtu dodješ na isto,volio bih da nisam u pravu ali bojim se da jesam

VVVBK
Bill Gates: He earned $11.5 billion this year which works out to be ~$33.3 million per day; $1.38 million per hour
da toliko zaradi svake sekunde nije poenta uopšte,poenta je da poštuje svaki svoj cent u suprotnom ne bi bio to što jeste

VVVBK
Ako si to htio reci onda si krivo upotrebio izraz "velika para". A tacno je da postuje - to je 100%.
Esport je napisao/la:Sada će opet poćeti, nismo dobili platu tri mjeseca.... :facepalm:
Kakve to ima veze sa mojim komentarima ? Da te nije malo prebacilo ?

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 dec 2018, 18:53

belosevic28 je napisao/la:@vanja bate hvala sto tako mislis. Ma salim se naravno, mada poznajem dobro situaciju oko mladih igraca.
Ja tebi najozbiljnije to kažem,tebe treba samo uvesti u taj posao i povezati te...Vjeruj mi da ne bi treba niko strucniji od tebe...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 dec 2018, 18:57

Hasetov turnir:

FK Sarajevo - Reprezentacija Sandžaka 1:4
FK Sarajevo - Vratnik 7:2
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 dec 2018, 18:58

zagor1987 je napisao/la:Zna li neko kako se radi u mladjim kategorijama nakon odlaska Alagica kojeg sam i prije ovdje hvalio kao velikog strucnjaka,i dobrog lika,kako ovaj novi radi i za njega sam cuo samo pohvale?
Saric dobro radi,budi siguran u to,vrlo brzo ce to biti vrhunski posloženo,opet ce se krenuti sa kampovima svuda...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 dec 2018, 18:58

belosevic28 je napisao/la:@vanja bate hvala sto tako mislis. Ma salim se naravno, mada poznajem dobro situaciju oko mladih igraca.
Naprimjer ja bi Voju Dragovica doveo,i tebe kao njegovog ucenika,da te malo poveze mislim da bi proharali ligom,takodje i Semjona

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 dec 2018, 19:06

Arnelv52 je napisao/la:
Hoću reći amidži bi bilo pametno (a ima on pametnije savjetnike od mene) ostaviti keš u FK Sarajevu jer mu se može vratiti višestruko nego izvlačiti novac i raditi štetu samom sebi.

Ps. Ima li neki drugi Nihad poslije Nihada?
Kako ce izvuci kes .Prihodi ~3 mil.KM ,rashodi ~ 5,5 milKM(Akademija+prvi tim),Rahmanovic i Tatar nisu produzili "na teku".Za sve ostalo sto si napisao vidi se da vladas poslovanjem i ekonomskim tokovima. :thumbup:
Po meni:
1.Kovacevic
2.Pidro
3.Mustafic,Resic,Kurdic,SABANOVIC
4.Pitaj @belosevica28 :bow:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 dec 2018, 19:12

Dobili Vratnika 7-2

slika

Saban,Nihad,Pidro :angel:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 22 dec 2018, 19:16

Semi je jak na tom polju. Vojo isto ima konekcija po svijetu koliko hoces.
Evo nekoliko igraca na koje treba obratiti paznju:
Dzenan Kisic, CMF/DMF, Olimpik, 19
Kenan Saric, CMF, Zvijezda, 20
Marko Zivkovic, CMF/AMF, Orasje, 19
Zvonimir Petrovic, AMF/SS, Vitez, 17
Bojan Markovic, CF, Zeljeznicar BL, 19
Amar Memic, CF, Radnik Hadzici, 19
Slobodan Tomic, CB, Zvijezda 09 U19, 17
Bajazit Devlic, RW, Olimpik U19, 17

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 dec 2018, 19:22

sto se tice Akademije :
-U19 -4-ti - 8 bodova
-U17 -4-ti ; -16 bodova
-U15 PRVI + 7 bodova
Znam nije plasman mjerilo uspjesnosti,bitno je pojedinacni kvalitet. Za 3 g. dolaze ovi iz U15 , taman.
Kao sto sam ranije napisao osevapit cemo se kao klub za mnoge momke i njihove porodice,gdje god da nastave svoje karijere.Steci ce u Akademiji ono sto u drugim sredinama ne bi(odnos prema klubu i poslu zvanom fudbaler).Ne mozemo imati 80 igraca pod ugovorom. :bih:

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 22 dec 2018, 19:55

ako kojim slučajem pobjegnemo zrinjskom 8,9 bodova moraju forsirati resića,to je naš najveći talenat,glavu u vatru mogu staviti da će napraviti dobru karijeru ako ga povrede zaobiđu

VVVBK

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 22 dec 2018, 20:44

kengur je napisao/la:
kengur je napisao/la:

VVVBK

VVVBK
Ako si to htio reci onda si krivo upotrebio izraz "velika para". A tacno je da postuje - to je 100%.
Esport je napisao/la:Sada će opet poćeti, nismo dobili platu tri mjeseca.... :facepalm:
Kakve to ima veze sa mojim komentarima ? Da te nije malo prebacilo ?
To se u principu ne odnosi na tvoje komentare, koji su apsolutno na mjestu, već na start diskusije
"sumnjam da ćemo dobiti te pare za mujaku,mislim da će amidza to nekako isprebijati", jer ja ta izjava u ravni sa papazjanijama o platama.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 22 dec 2018, 23:24

-kengur,apsolutno nisam,izraz "velika para" je i više nego prikladan,poštuju svoj krvavo zarađeni novac i svaki cent gledaju da uštede unatoč milionima i milijardama

-esport,ne idu ti paralele

VVVBK

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 22 dec 2018, 23:42

Raja,meni se iskreno ne sviđa što turnir igraju pa može se reći tri naša najvrijednija igrača. Takve stvari su jednostavno neozbiljne,podloga je tvrda ne daj Bože da dođe do neke teže povrede. Sjećam se da je Lede Muharemović davno na jednom od turnira u Skenderiji doživio povredu,pa su poslije toga turnire uglavnom igrali juniori,rezerve,veterani i neki manje bitni igrači. Nadam se da će proći sve u najboljem redu ali moje je mišljenje da ubuduće treba obratiti pažnju na ovakve stvari.
ISTINA ZA VEDRANA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ghost67, muhamedhulk, plisek i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []