Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Osim13
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Osim13 » 25 dec 2018, 19:50

Pa normalno da je njegovo pravo bilo, i ja sam isti samo ne idem na džumu
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 25 dec 2018, 19:52

Ramos u dzamiji.
slika
Zamisli da se Dzeko ovako slikao u crkvi!?
Pa na kolac bi ga nabile patriote.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 dec 2018, 19:55

dubrovnik je napisao/la:Glavni diverzanti na ovoj temi su Osim13 i Moggi.
To se moze vidjeti i po zadnjim postovima na temi Roberta Prosineckog. Pomalo zakuhaju situaciju i onda je drze zagrijanom naizmjenicnim upadicama.
Ovakve diverzante ni Proleterske brigade nisu imale. Level Bosko Buha.
:)
Osim je copycat, Moggi je oriđinale, a ljudina i za Sarajevo navija :kafa:

Ako sad ne dobijem popust za časove njemačkog neću nikad :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 dec 2018, 20:00

QUARTERBACK je napisao/la:ma ko da edina realno boli qrc za bozic, ovo je malo djecurliji priredio ugodjaj i et big deal
Cuo sam tako Mandzukic i Modric fino odijela za Bajram, bajram banka djeci, pa onda na baklavu. :puke:

Amra da zacrta da Eden Dzeko istetovira kukasti krst preko cijelih ledja za mjesec dana bi to ostvarila. :D
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 dec 2018, 20:00

tuzlak1987 je napisao/la: Amra nije tradicionalna zena, ovi sto kritikuju su sletili na nekih brda pa ne mogu to da svare.
Tradicionalnija je od 99 posto žena, druge kad se udaju moraju raditi da bi prehranile porodicu zajedno sa mužem, ona ne mora kile do kraja života, a fol emancipacija žena i feminizam, a ovamo da je se udat bogato i ne radit ništa :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 25 dec 2018, 20:11

rio_Ferdy88 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Amra nije tradicionalna zena, ovi sto kritikuju su sletili na nekih brda pa ne mogu to da svare.
Tradicionalnija je od 99 posto žena, druge kad se udaju moraju raditi da bi prehranile porodicu zajedno sa mužem, ona ne mora kile do kraja života, a fol emancipacija žena i feminizam, a ovamo da je se udat bogato i ne radit ništa :mrgreen:
hajd makar joj je prvi brak bio iz ljubavi
Zarathustra

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 dec 2018, 20:13

Prva ljubav zaborava nema, al nema ni para ko ovaj slunto

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 25 dec 2018, 20:15

Moggi je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
hajd makar joj je prvi brak bio iz ljubavi
Modzi brate dzaba to sve. Ipak si ti bio uvjek Amrina prva ljubav.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 dec 2018, 20:28

avenija je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:ma ko da edina realno boli qrc za bozic, ovo je malo djecurliji priredio ugodjaj i et big deal
Cuo sam tako Mandzukic i Modric fino odijela za Bajram, bajram banka djeci, pa onda na baklavu. :puke:

Amra da zacrta da Eden Dzeko istetovira kukasti krst preko cijelih ledja za mjesec dana bi to ostvarila. :D
Ne znam da li Mario Mandzukic oblaci odijelo za Bajram ali znam da je taj momak tokom poplava u Slavoniji sam i nepozvan dosao u Gunju gdje u velikom broju zive Bosnjaci te im pomogao na svaki moguci nacin. Momak kakav se rijetko radja i koji je rastao sa i medju Bosnjacima.

Poplavljena područja obišao je i hrvatski nogmetaš, Mario Mandžukić, koji je u pratnji menadžera Ivana Cvjetkovića došao u Gunju, a sa sobom je dovezao dva kombija humanitarne pomoći za stradalo stanovništvo Gunje i Drenovaca te sve one koji se na nasipima bore s nabujalom Savom.
”Imam ovdje prijatelje, svi su ovdje naši prijatelji”, poručio je Mandžukić.

Sto se Luke tice mozda obuce odijelo za pravoslavni Bozic posto mu je mama Srpkinja. Mislim da mu je cak stric po majci i optuzen za nekakva s.anja tokom rata u Hrvatskoj. I da li bi to trebao biti razlog da bi se Luka etiketirao od Hrvatskih navijaca kao sto neki od nas etiketiraju pojedine igrace?

Puno mojih prijatelja Katolika Hrvata je bilo u Dzamijama i nisam primjetio da se ni na koji nacin po tome razlikuju od nas samih. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 dec 2018, 20:29

Mandžo i Vida su veći muslimani od pola naše repke

To smo empirijski ustanovili za vrijeme SP

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 dec 2018, 20:30

Nije Mario nego Mahir :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 25 dec 2018, 20:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:Nije Mario nego Mahir :mrgreen:
I nije Mandžukić nego Mandžuka. :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 dec 2018, 20:45

dubrovnik je napisao/la:
avenija je napisao/la:

Ne znam da li Mario Mandzukic oblaci odijelo za Bajram ali znam da je taj momak tokom poplava u Slavoniji sam i nepozvan dosao u Gunju gdje u velikom broju zive Bosnjaci te im pomogao na svaki moguci nacin. Momak kakav se rijetko radja i koji je rastao sa i medju Bosnjacima.

Poplavljena područja obišao je i hrvatski nogmetaš, Mario Mandžukić, koji je u pratnji menadžera Ivana Cvjetkovića došao u Gunju, a sa sobom je dovezao dva kombija humanitarne pomoći za stradalo stanovništvo Gunje i Drenovaca te sve one koji se na nasipima bore s nabujalom Savom.
”Imam ovdje prijatelje, svi su ovdje naši prijatelji”, poručio je Mandžukić.

Sto se Luke tice mozda obuce odijelo za pravoslavni Bozic posto mu je mama Srpkinja. Mislim da mu je cak stric po majci i optuzen za nekakva s.anja tokom rata u Hrvatskoj. I da li bi to trebao biti razlog da bi se Luka etiketirao od Hrvatskih navijaca kao sto neki od nas etiketiraju pojedine igrace?

Puno mojih prijatelja Katolika Hrvata je bilo u Dzamijama i nisam primjetio da se ni na koji nacin po tome razlikuju od nas samih. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa.
Da im dragi Allah dz.s. ukabuli.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 dec 2018, 20:58

BOSANCI POKAZALI TALIJANIMA ŠTO JE GOZBA Mandžukić oduševio Pjanića burekom

VELIKE su zvijezde najboljeg talijanskog kluba, ali iako u Torinu uživaju sve počasti, a u Italiji su im na raspolaganju birane delicije jedne od najuglednijih svjetskih gastronomija, ipak im nešto fali.

Mario Mandžukić i Miralem Pjanić, veliki prijatelji i suigrači u Juventusu, znaju da usprkos svim talijanskim specijalitetima koji su im nadohvat ruke, nema do okusa rodnog kraja, točnije bureka. Pjanić je kao što je poznato, rođen u Zvorniku i reprezentativac je BiH, ali i napadač Hrvatske porijeklom je njegov "zemo".

Nije smio ovo Pjana jesti. Tko zna sta je Mandzo umjesio.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 25 dec 2018, 21:01

Nista dok Edin ne objavi kako uči Kelimet i Šehadet, možda tako smiri ove, najskraja nisam znao da ovoliko muslimana ima u Bosni

PovratakPaprike
Kontakt:

Post Postao/la PovratakPaprike » 25 dec 2018, 21:11

DrFilgud je napisao/la:
U dosta toga si u pravu, ali treba uzeti u obzira da bosanski muslimani, za vrijeme otomanske imperije, nisu imali potrebu za isticanjem predosmanskog identiteta. Bili su dio favorizovane islamske vecine i koketiranje sa srednjevjekovnim, krscanskim identitetom, je bilo nepopularno i nepotrebno.
Nakon odlaska Turaka, Bosnjaci su bili prisiljeni da se bore za prosti fizicki opstanak i odrzanje osnovnih identitetskih obiljezja (uglavnom onoga sto dolazi kroz religiju), pa je u takvoj situaciji je bilo iluzorno ocekivati da gledaju tako daleko i potenciraju srednjevjekovni identitet, u svrhu stvaranja neke daleke i fiktivne nezavisne Bosne.
Nakon toga dolazi srpskohrvatski nacionalizam i hegemonizam, kojem su strateski ciljevi bili negiranje, rasturanje, asimilacija i podjela Bosne. U tom kontekstu, sistematski su radili na marginaliziranju i negiranju svih oblika bosanske istorije, kulture, jezika, s posebnim akcentom na preobracavanje muslimanskih intelektualaca. Tu je znacajnu ulogu igrala ekonomska i kulturna zaostalost muslimanskog istoka, u odnosu na zapad koji je cvjetao. Niko nece sa luzerima.
Hocu da kazem da se Bosnjaci nisu odrekli srednjevjekovne Bosne, nego je vrijeme bilo isuvise turbulentno, da bi se otvorila zdrava drustvena debata i diskusija o tim elementarnim pitanjima identiteta.
Negativnu ulogu u svemu su odigrali( i igraju jos uvijek)i mladomuslimani , koji su ovladali svim segmentima bosnjackog drustva.
Za njih je dzamahirija ideal drzave, a bilo kakva predislamska istorija i identitet, se trebaju izbrisati i zaboraviti.
Ma jasno, ali ja ne pričam o kršćanskom identitetu prije islama nego o slavenskom. Dao sam dobar primjer sa imenima i to ne sa kršćanskim imenima nego sa slavenskim. Evo npr danas ako u našim krajevima imaš ljude koji se zovu Davor, Borislav, Stanislav (i manje više svako ime koje završava na -slav i -slava), Vesna, Slavica itd, sasvim sigurno se radi o Hrvatima ili Srbima, a ta imena su također nosili i Bošnjaci NEVEZANO uz kršćanstvo. E taj se identitet nije smjeo izgubiti. Zar se nije moglo biti musliman i zvati nekim od ovih imena? Ovo su SLAVENSKA imena i nemaju veze sa kršćanstvom. Upravo zato danas imamo suludu situaciju u kojoj je najnormalnije kada Hrvat ili Srbin daju imena svojoj djeci npr Tibor i Sanja, a kad to napravi Bošnjak onda je - balija, smeće od čovjeka, podilazi komšijama itd..
Brcanskamalta je napisao/la: A i ispade da su se Bosnjaci odrekli Bosne,a ne srbi i hrvati.... :tokralju:
Ne. Bošnjaci se jesu odrekli srednjovjekovne Bosne, objasnio sam kako i zašto. Srbi i Hrvati je se nisu mogli odreći jer nikad nije ni bila dio njihovog identiteta. Oni su je, uvidjevši mlak bošnjački stav, prisvojili. Danas stvari stoje dosta bolje po tom pitanju kod Bošnjaka.
Evander je napisao/la: Nisu samo Osmanlije krive. Sta je bilo u 19. vijeku?
Ni Husein kapetan nije dizao bunu pod zastavom ljiljana, nego pod zastavom sa mjesecom i zvijezdom. I drugi narodi su bili pod okupacijom, pa su njegovali svoju tradiciju i istoriju. Mulimani ovdje su je svjesno gurali pod tepih. Kakav smo mi to narod ako ni sa cim se ne protivimo okupatoru?
Stvaranju Bosnjacke nacije, u 19. vijeku kad su se nakon Francuske revolucije i stvarale nacije, prvi su se usprotivili muslimani "ne mozemo mi biti isti narod kao i cafiri". Ivan Franjo Jukic kad se zalagao za to, muslimani su ti koji su ga prvi popljuvali i odbili to.
A danas nam smeta sto se katolici i pravoslavci izjasnjavaju onako kako se izjasnjavaju?
Albanci su tad svjesno radili na stvaranju nacije i bila im je preca od religije, sto u Bosni nije bio slucaj. Nije ni danas. I danas se pokusava napraviti ta neka hibridna Bosnjacka nacija, ali i ovo o cemuvi reaspravljate danas je dokaz da je to nemoguce. Svi ste vi za multieticnost, ali da bude onako kako se vama svidja i po vasim arsinima. Zasto bi neko drugi pristao na to?
Odličan post, na to sam mislio kad sam napisao da zamjeram bošnjačkoj eliti tog doba. Naprosto nisu prepoznali važnost stvaranja nacije i zapravo su bili puno više vjerski orijentirani (islamski ili panislamski, svejedno), a mnogo manje nacionalno (probošnjački) i to je utjecalo da podosta kaskamo za komšijama u smislu nacionale osviještenosti i nacionalnog identiteta. Posljedice tih historijskih grešaka su bile ogromne i osjećaju se dan danas - kad su Bošnjaci napokon bili priznati kao nacija, ime te nacije je bilo jednako imenu njihove vjere, a ne matice zemlje - Muslimani. Jeli moguće da bošnjački intelektualci tog doba nisu mogli izlobirati kod Tita ime Bošnjak? Zamislite da u bilo kom kutku svijeta postoji nacija Katolika ili Pravoslavaca..

A za sve one koji smatraju da je vjera nezaobilazan faktor identiteta neke nacije ću samo spomenuti Češku - najbezbožniju državu u Europi. Na zadnjem popisu skoro 80% stanovništva se deklariralo kao bezbožno (vjerski neopredijeljeni, ateisti, ireligiozni itd). Katolika je prema popisu iz 1991-ve bilo 39%, 2001-ve 27%, a prema ovom zadnjem 2011-te samo 10,5%. Jesu li Česi kao narod s ovim izgubili svoj identitet? Jesi li Česi prestali biti Česi? Naravno da nisu.

Još jedno izvinjenje moderaturi, ove stvari svakako ne spadaju na temu o Edinu.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 dec 2018, 21:12

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/31788 ... emena-foto

:rol: :rol:
MUSLIMANI NAPALI DŽEKA I NJEGOVU SUPRUGU JER SLAVE BOŽIĆ! Amra im je ODGOVORILA i zapušila usta za sva vremena! (FOTO)

Najradosniji hrišćanski praznik obeležava se širom sveta, a božićni duh vlada i u domu Edina Džeke i njegove lepše polovine Amre Silajdžić.

:D :D

Lex
Kontakt:

Post Postao/la Lex » 25 dec 2018, 21:21

dubrovnik je napisao/la:BOSANCI POKAZALI TALIJANIMA ŠTO JE GOZBA Mandžukić oduševio Pjanića burekom

VELIKE su zvijezde najboljeg talijanskog kluba, ali iako u Torinu uživaju sve počasti, a u Italiji su im na raspolaganju birane delicije jedne od najuglednijih svjetskih gastronomija, ipak im nešto fali.

Mario Mandžukić i Miralem Pjanić, veliki prijatelji i suigrači u Juventusu, znaju da usprkos svim talijanskim specijalitetima koji su im nadohvat ruke, nema do okusa rodnog kraja, točnije bureka. Pjanić je kao što je poznato, rođen u Zvorniku i reprezentativac je BiH, ali i napadač Hrvatske porijeklom je njegov "zemo".

Nije smio ovo Pjana jesti. Tko zna sta je Mandzo umjesio.
Jel burek bio od mesa ili od sira? :kafa:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 dec 2018, 21:32

Džeku proglasiti sa personom non grata, zabraniti mu ulazak u državu, ovo se ne može tolerisati i ako se pređe preko ovog onda cijeli savez, vrh države da dadnu ostavke. :stop: :stop:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 25 dec 2018, 21:34

PovratakPaprike je napisao/la:[
Ma jasno, ali ja ne pričam o kršćanskom identitetu prije islama nego o slavenskom. Dao sam dobar primjer sa imenima i to ne sa kršćanskim imenima nego sa slavenskim. Evo npr danas ako u našim krajevima imaš ljude koji se zovu Davor, Borislav, Stanislav (i manje više svako ime koje završava na -slav i -slava), Vesna, Slavica itd, sasvim sigurno se radi o Hrvatima ili Srbima, a ta imena su također nosili i Bošnjaci NEVEZANO uz kršćanstvo. E taj se identitet nije smjeo izgubiti. Zar se nije moglo biti musliman i zvati nekim od ovih imena? Ovo su SLAVENSKA imena i nemaju veze sa kršćanstvom. Upravo zato danas imamo suludu situaciju u kojoj je najnormalnije kada Hrvat ili Srbin daju imena svojoj djeci npr Tibor i Sanja, a kad to napravi Bošnjak onda je - balija, smeće od čovjeka, podilazi komšijama itd..
Prelazak na drugu vjeru ima svoju cijenu. Pogotovo u tim istorijskim periodim.
Promjena imena je nacin "zigosanja" i pripadnosti novom vjerskom i kulturnom krugu.
Ne mislis valjda da su Turci bili kosmopolitski raspolozeni i dozvoljavali konvertitima da zadrze identitet!?
Oni su bili imperijalisti, i to vrlo vjesti i lukavi.
Ostatak price je strah od gubljenja identiteta, vjersko politicke konfrontacije, koje su vremenom dovele da isti narod izgradi paralelne standarde davanja imena, obicajima...
To je "normalan" proces.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 25 dec 2018, 21:39, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []