Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Lillard
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Lillard » 19 nov 2018, 23:08

3isamagicnumber je napisao/la:Vjerovatno ljudima smeta Collins zato sto PDX-navijaci i medije koje prate Portland pokusavaju napraviti od Collinsa "Great white hope 2.0" preko Jukini ledza. Slicno kao sto su radili sa Jokicem, razlika je u tome da Zach nije ni desetina Nikole. Nicim nije zasluzio da ga se omalovazava od navijaca nezahvalne i umisljene organizacije koje je on vratio u zivot i od odvratni NBA analiticara, posebno ne u korist jednog igraca koji mu nije do koljena. Druga je stvar da je on sve to prihvatio i izgleda voli da ga gazaju po njemu u svakom mogucem smislu.

Collins je kandidat za DPOY koliko sam i ja. Zaljepi nekog naivca iz druge postave kad dodze iz help defensa, dok bi ga 90% startni centara unistilo, blago receno. Niko ne racunao na Collinsa od protivnika zbog uzasne rookie sezone i zato je uspjeo iznenaditi nesto u pocetku, i tome je dosao kraj. Kada se uporedzuju igraci onda valjda gledas kada su zdravi bili. Uporediti sezone u kojima je jedan bio odstranjen sa parketa vise od pola sezone zbog povrede i svadze sa trenerom, sa igracem kojeg jos uvjek drzi vruci start (imao efikasnost bolju od svih igraca u ligi) kao prosjecnog igraca, jer u zadnje vrijeme igrao lose. Umjesto da uporedis dvije zdrave sezone kao rookies, kada je Juka bio Shaq za Collinsa, je meni cudno.

Nikada nebi trebalo doci do biranja izmedzu njega i Collinsa jer bi vec tada davno trebao napustit i ostvariti mnogo bolje rezultate sa boljim timom. Naprimjer je trebao zatraziti od agenta da se cuje sa Magicom i Aingeom poslje dobri predstava protiv njih da vidi dali ima interesa tu, ali prije mislim da je gledao po grobljima u Portlandu gdje bi htjeo biti sahranjen. Uvlacenje u guzice Portlandu mi je enigma, sve sto je dobio natrag od te organizacije je nezahvalnosti i pljuvanje. Mrzim takve osobe, sa jedne strane nadam se da pocne igrati na nivou koji mu kontrakt diktira a ne kao budala igrati u blizini all-star levela, dok ga NJEGOVI navijaci tamo i medije iza ledza omalovazavaju a on fakat misli da ga vole dok nosi tim zajedno sa Dameom u PO gdje njih ceka ponovo protivnik za novu metlu i novo pljuvanje po njemu.
Mati moja koliko gluposti u jednom postu, svaka čast
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 nov 2018, 00:47

AshburtonG je napisao/la:Chini brate jesi li ti ozbiljan da mislis da ce Collins ikad moci da cuva ijednog ozbiljnog centra? :? Ja sam mislio da se oni sprdaju sa ovom kandidaturom za DPOY. Koliko je slab u odbrani, dovoljno govori to, da uvijek cuva protivnicke cetvorke, a evo sinoc je cuvao faking Oubre Jr. i nakupio 6 licnih u 12 minuta. Doduse bila je i jedna ofanzivna.

On je meni mnogo produktivniji u ofanzivi nego u defanzivi. Sta ce ti centar, ako ce predstavljat to-go poziciju svakoj protivnickoj ekipi sa iznadprosjecnim centrom. S druge strane, nije ni Jokic, pa da ga trpis radi jedne strane parketa. Mislim da su Stotts i Lillard dobili naredbe da pricaju o njemu, kako bi mu podigli rejting prije svega kod publike, a i njemu samom dali motivacije. DPOY da bude igrac koji ne moze branit svoju poziciju??? :roll: Ovo naravno vazi pod uslovom, ako oni njega smatraju centrom. I nemoj mislit da je zbog ove tekme sinoc, svaku sam pratio, i hvalio ga kad je bio dobar. Kriticniji sam u vezi Jusufa, nego njega i to u velikoj mjeri.

On meni najbolje djeluje kao cetvorka. Odbrana Blazersa izgleda mnogo bolje, kada je on u kombinaciji sa Meyersom(koji je izgubljen slucaj) ili Jukom(sto su igrali mozda 20min cijele sezone), nego kada je sam protiv protivnickog centra, cak nekad i cetvorke. Agilan je, dug i brz, ali nema uopce taj impact u odbrani da bi bio i blizu DPOYa.

Meni je misterija zasto oni to ne vide, i igraju sa Jukom i Zachom kao starterima. Znam da je tu problem onda, jer nemaju ni cetvorku ni centra kao rezerve, jer su dali Leonardu ugovor kakvog sam sebi ne bi dao na NBA 2k. :facepalm: Ali igraj to kad god mozes, evo sinoc imas 15+ razlike i Zacha na 4-5 gresaka. Ubaci Nurkica, ostavi Zacha i isprobaj to, kad vec Washington igra sa 2nd unitom, i vec su znali da nema od povratka nista.

Druga stvar je CJ. Oni sa njim nikad nece napravit nista ozbiljno u PO i nejasno mi je zasto ne pokusaju napravit neki paket za nekog two way sutera.

Onda odes na thread Blazersa, i vidis komentare da Juka igra losu odbranu, da ne preuzima. Pa eto samo jos da pocne ganjat Lillardove igrace, osim sto cuva po najmanje 2 pozicije svaki napad. Na pocetku je to i radio, pa kupio bespotrebne licne. Kasno je shvatio da bi trebao gledat svoju statistiku, to ga je i kostalo sigurno 5miliona po sezoni manje.
Imas fundamentalne greske u posmatranju. Naravno da ce Collins tesko cuvati teskase centre kao sto je sam Juka ili Dwight, ali hajde nabroj sad koliko ozbiljnih ekipa ima takve startne centre. NBA se razvija u small ball smjeru trenutno i u toj prici je Collins "zahvalnije" rjesenje jer se bolje uklapa u sliku. Jusuf tu ima problem u defanzivi jer nije dovoljno mobilan, a u napadu se ta njegova fizicka dominacija ne koristi adekvatno. Jedino gdje su ga bas koristili su tekme Houstona jer oni bukvalno svaki napad switchaju, pa se Stottsu u neka doba upalila lampica da nebi bilo lose da Juka iskoristi koji mismatch. Zasto se juka vise ne koristi u napadu u iso situacijama, vjerovatno je do prosle sezone koju je uzasno poceo, trebace vremena da stekne taj autoritet jer mu se ne vjeruje. Licno mislim da to nije opravdano, jer ove godine igra ledjima izgleda mnogo mnogo bolje. Mozda je i do toga sto se u takvoj igri mozda dosta trosi, a mozda i radi toga sto je svejedno treca opcija u napadu, a jos kad imas igraca kao CJ na terenu, tesko je dobiti vise od 10 lopti u mecu. Mozda nebi bilo lose da se Jukine minute drugacije rasporede, da ranije izadje u prvoj, pa da onda udje dio i igra s drugom postavom kao prva ili druga opcija, pa opet odmori i zavrsi drugu cetvrtinu. Dakle, dvije pauze umjesto jedne, sa nekim sekvencama od 5 minuta, ukupno 15 min po poluvremenu. Tako bi igrajuci s drugom postavom dobio vise lopti.

No kako se NBA sve vise razvija u pravcu sutanju trica, a to je i Stotts ove godine naglasio, sve su prilike da tako nesto necemo vidjeti. Jusuf u Portlandu nece dobiti vise lopti od ovoga sto ima i zato je ovaj prosjek koji ima neka njegova realnost. No dobro, ovo su jako dobre cifre, samo neka procenti ostanu.

Collins ima defanzivni potencijal jer centri koje ce cuvati u buducnosti uglavnom nece biti teskasi poput juke. Ofanzivno je solidan, ali nista vise od toga, ima par finti, ima fin sut iza linije, no nista sto ga specijalno istice. Bice dobar 2way igrac, ali neka All Star klasa kakvim ga Portlandovi navijaci vide, to mislim da nece dobaciti...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 nov 2018, 01:56

_dreamer_ je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:Chini brate jesi li ti ozbiljan da mislis da ce Collins ikad moci da cuva ijednog ozbiljnog centra? :? Ja sam mislio da se oni sprdaju sa ovom kandidaturom za DPOY. Koliko je slab u odbrani, dovoljno govori to, da uvijek cuva protivnicke cetvorke, a evo sinoc je cuvao faking Oubre Jr. i nakupio 6 licnih u 12 minuta. Doduse bila je i jedna ofanzivna.

On je meni mnogo produktivniji u ofanzivi nego u defanzivi. Sta ce ti centar, ako ce predstavljat to-go poziciju svakoj protivnickoj ekipi sa iznadprosjecnim centrom. S druge strane, nije ni Jokic, pa da ga trpis radi jedne strane parketa. Mislim da su Stotts i Lillard dobili naredbe da pricaju o njemu, kako bi mu podigli rejting prije svega kod publike, a i njemu samom dali motivacije. DPOY da bude igrac koji ne moze branit svoju poziciju??? :roll: Ovo naravno vazi pod uslovom, ako oni njega smatraju centrom. I nemoj mislit da je zbog ove tekme sinoc, svaku sam pratio, i hvalio ga kad je bio dobar. Kriticniji sam u vezi Jusufa, nego njega i to u velikoj mjeri.

On meni najbolje djeluje kao cetvorka. Odbrana Blazersa izgleda mnogo bolje, kada je on u kombinaciji sa Meyersom(koji je izgubljen slucaj) ili Jukom(sto su igrali mozda 20min cijele sezone), nego kada je sam protiv protivnickog centra, cak nekad i cetvorke. Agilan je, dug i brz, ali nema uopce taj impact u odbrani da bi bio i blizu DPOYa.

Meni je misterija zasto oni to ne vide, i igraju sa Jukom i Zachom kao starterima. Znam da je tu problem onda, jer nemaju ni cetvorku ni centra kao rezerve, jer su dali Leonardu ugovor kakvog sam sebi ne bi dao na NBA 2k. :facepalm: Ali igraj to kad god mozes, evo sinoc imas 15+ razlike i Zacha na 4-5 gresaka. Ubaci Nurkica, ostavi Zacha i isprobaj to, kad vec Washington igra sa 2nd unitom, i vec su znali da nema od povratka nista.

Druga stvar je CJ. Oni sa njim nikad nece napravit nista ozbiljno u PO i nejasno mi je zasto ne pokusaju napravit neki paket za nekog two way sutera.

Onda odes na thread Blazersa, i vidis komentare da Juka igra losu odbranu, da ne preuzima. Pa eto samo jos da pocne ganjat Lillardove igrace, osim sto cuva po najmanje 2 pozicije svaki napad. Na pocetku je to i radio, pa kupio bespotrebne licne. Kasno je shvatio da bi trebao gledat svoju statistiku, to ga je i kostalo sigurno 5miliona po sezoni manje.
Imas fundamentalne greske u posmatranju. Naravno da ce Collins tesko cuvati teskase centre kao sto je sam Juka ili Dwight, ali hajde nabroj sad koliko ozbiljnih ekipa ima takve startne centre. NBA se razvija u small ball smjeru trenutno i u toj prici je Collins "zahvalnije" rjesenje jer se bolje uklapa u sliku. Jusuf tu ima problem u defanzivi jer nije dovoljno mobilan, a u napadu se ta njegova fizicka dominacija ne koristi adekvatno. Jedino gdje su ga bas koristili su tekme Houstona jer oni bukvalno svaki napad switchaju, pa se Stottsu u neka doba upalila lampica da nebi bilo lose da Juka iskoristi koji mismatch. Zasto se juka vise ne koristi u napadu u iso situacijama, vjerovatno je do prosle sezone koju je uzasno poceo, trebace vremena da stekne taj autoritet jer mu se ne vjeruje. Licno mislim da to nije opravdano, jer ove godine igra ledjima izgleda mnogo mnogo bolje. Mozda je i do toga sto se u takvoj igri mozda dosta trosi, a mozda i radi toga sto je svejedno treca opcija u napadu, a jos kad imas igraca kao CJ na terenu, tesko je dobiti vise od 10 lopti u mecu. Mozda nebi bilo lose da se Jukine minute drugacije rasporede, da ranije izadje u prvoj, pa da onda udje dio i igra s drugom postavom kao prva ili druga opcija, pa opet odmori i zavrsi drugu cetvrtinu. Dakle, dvije pauze umjesto jedne, sa nekim sekvencama od 5 minuta, ukupno 15 min po poluvremenu. Tako bi igrajuci s drugom postavom dobio vise lopti.

No kako se NBA sve vise razvija u pravcu sutanju trica, a to je i Stotts ove godine naglasio, sve su prilike da tako nesto necemo vidjeti. Jusuf u Portlandu nece dobiti vise lopti od ovoga sto ima i zato je ovaj prosjek koji ima neka njegova realnost. No dobro, ovo su jako dobre cifre, samo neka procenti ostanu.

Collins ima defanzivni potencijal jer centri koje ce cuvati u buducnosti uglavnom nece biti teskasi poput juke. Ofanzivno je solidan, ali nista vise od toga, ima par finti, ima fin sut iza linije, no nista sto ga specijalno istice. Bice dobar 2way igrac, ali neka All Star klasa kakvim ga Portlandovi navijaci vide, to mislim da nece dobaciti...
On ima problema sa cuvanjem cetvorki trenutno. O centrima ne treba ni pricati. Poenta je da je suludo pricati o potencijalnom DPOY, ako ne moze cuvati svoju poziciju i tu nema price dalje.

Kako mozes izjavit da je Collins zahvalnije rjesenje, ako im je Jusuf daleko najbolji odbrambeni igrac i nakon njegovog dolaska su bukvalno 50% bolja ekipa. Imali su Zacha(iz buducnosti) u vidu Plumleea i sta su napravili? Ja fakat ne vidim Zacha kao mnogo boljeg igraca od Plumleea. Agilan, ali nedovoljno dominantan na bilo kojoj strani, u bilo kojem segmentu. Solidan igrac. Ako ikad bude imao Jusufove brojke, to je overachieve. Kao treca, ili ponekad i cetvrta napadacka opcija(u unitu sa Turnerom).

Small ball je na sceni jer je GSW toliko dominantan, da su promijenili tok kosarke, ali ne vjerujem da ce se vise ikad spojit takva suterska ekipa. A i u njihovom slucaju, McGee je uvijek imao svojih 15-20min u finalima, upravo zbog eksploatacije te centarske pozicije. A Blazersi nisu ni blizu GSWu, tako da se oni nemaju sta zamarat sa sta bi bilo kad bi bilo. Njihova sansa je bila da pokusaju iskoristit CJa, za trejdanje Kawhia, Butlera, ili slicnog two way igraca. Ovako su osudjeni na dobre rezultate kada se igra odbrana na 50%, te metle u prvoj rundi.

Jusuf je lose iskoristen i to je cinjenica. Cinjenica je isto, da u takvim uslovima, ima DD prosjek i dobru odbranu. Jos veca cinjenica je da je njegov upside evidentno veci od Collinsovog, u kakvom god sistemu da se igra, ako bi bili u istoj poziciji u timu. Collinsove brojke proizilaze iz situacija, kada je on vodja napada Portlanda uz Turnera, protiv drugog unita protivnika.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 nov 2018, 09:09

Druze, Zach je dijete, i tek je na pocetku svog razvoja. Ovi mu je prva sezona gdje igra znacajnije minute i sigurno ce napredovati. Momak igra dobru odbranu, naravno da ima i on svojih losih dana, ali generalno ima dobre ruke i moze ostati na mismatchu uz igraca, mobilniji je od jusufa i lakse mu je cuvati manje i agilnije petice i posebno ove sto uzimaju sut za 3. Zatvarao je utakmice protiv prvih postava i nije bio los. Hajmo malo realnosti jbg. Ne volim ga ni ja, ima iritantnu facu ali necu sad glavom kroz zid i nazor nesto tvrditi.

To je kao da ja kazem da su Jusufa zatrpai Lopez i Morris i da izvucem zakljucak da je los odbrambeni igrac.

Plumlee je vec formiran i nema gdje, covjek nema nista u repertoaru, slaba verzija McGeea. Zach je vec sada bolji igrac od njega. Mislim, na takvim tvrdnjama se vidi da si previse pristrasan.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 20 nov 2018, 21:37

:D

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 20 nov 2018, 23:43

COYS je napisao/la:

:D
a ona preksinoc 'sekundu' do air balla-a:-)

stocktontomalone
Kontakt:

Post Postao/la stocktontomalone » 21 nov 2018, 01:49

Počeo je pržit Kantera, još samo da je trojka uletila

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 nov 2018, 01:50

Opet je odlicno krenuo :opaopa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 21 nov 2018, 01:50

Rutinski :kafa:

Collins :urnebes: :facepalm:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 nov 2018, 01:59

Sta ga mjenja vako rano ne kontam, i onda Collins odmah dvije glupe licne napravi

Zar ima vec 4 asista :shock:
Mogo bi veceras taj triple double napokon :clap:
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 21 nov 2018, 02:00, ukupno mijenjano 1 put.

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 nov 2018, 02:00

Dobro je poceo Collins opet. Buduci DPOY za minutu vec 2 greske. Nema veze, bitno je da Juka gubi minute iako ima 6-3-3 u 5min. :lol:
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 21 nov 2018, 02:01, ukupno mijenjano 1 put.

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 21 nov 2018, 02:01

irfo je napisao/la:Sta ga mjenja vako rano ne kontam, i onda Collins odmah dvije glupe licne napravi
Collins je budući DPOY, on zaslužuje više minuta :lol: :lol:
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 nov 2018, 02:01

odakle mu 4 asistencije ???

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 nov 2018, 02:09

sad su mu skinuli po jedan skok i asist sa zvanicne :hmmmmm:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 nov 2018, 02:09

irfo je napisao/la:sad su mu skinuli po jedan skok i asist sa zvanicne :hmmmmm:
ja nisam vidio nijednu asistenciju

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 21 nov 2018, 02:11

mirzatele je napisao/la:
irfo je napisao/la:sad su mu skinuli po jedan skok i asist sa zvanicne :hmmmmm:
ja nisam vidio nijednu asistenciju
Uručenje, blok za Lillarda, ovaj daje šut, i tako 3 puta. :D

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 nov 2018, 02:16

Lillard je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:Dobro je poceo Collins opet. Buduci DPOY za minutu vec 2 greske.
vidi paćenika bgti
Koji je tvoj problem kume? Sta ces mi ti govorit, koga da prozivam, koga da gotivim? :facepalm:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 nov 2018, 02:18

Kako glupe rotacije pravi ovaj Stotts ne kontam, drzi na klupi trojicu najboljih dok ih rezerve Knicksa pune :facepalm:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 nov 2018, 02:21

AshburtonG je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:Dobro je poceo Collins opet. Buduci DPOY za minutu vec 2 greske.
vidi paćenika bgti
Koji je tvoj problem kume? Sta ces mi ti govorit, koga da prozivam, koga da gotivim? :facepalm:
bolan prozivaš momka od koji navrši jučer 21 godinu, radi glupih faula. Jest radi ih, što je normalno za njegove godine. Al što se ostalog tiče, momak igra dobro i biće samo bolji.

Juka igra koliko igra radi fizičke spreme, što je i sam trener rekao. A i imaš b2b važniju utakmicu protiv Bucksa. Isto neka djeca na ovoj temi, ispade jadan Juka s ovakvom ekipom
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.