Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Sutra revanš protiv GSW, pitanje je hoće li ga Stotts koristiti kao u sinoćnjoj utakmici..
Treba biti realan i reci da ga u Warriorsima nije imao ko ni cuvati. Medjutim, to ne opovrgava tvrdnju da Juka zasluzuje vise lopti 1na1, pogotovo kad se pozicionira u samo srce reketa jer ga tu niko ne moze izgurati. Nadam se da ce ova utakmica biti prekretnica i da ce ga u buducnosti Stotts vise forsirati, a to ce aBd neminovno donijeti Nurkiceve efikasnije partije.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pa upravo u utakmicama gdje ga niko ne moze cuvati treba biti prva opcija,a u tekmama gdje mora cuvati ozbiljnijeg teskasa trecakobe24 je napisao/la:Treba biti realan i reci da ga u Warriorsima nije imao ko ni cuvati. Medjutim, to ne opovrgava tvrdnju da Juka zasluzuje vise lopti 1na1, pogotovo kad se pozicionira u samo srce reketa jer ga tu niko ne moze izgurati. Nadam se da ce ova utakmica biti prekretnica i da ce ga u buducnosti Stotts vise forsirati, a to ce aBd neminovno donijeti Nurkiceve efikasnije partije.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Upravo, naravno da mu ne trebaju davati previse 1 na 1 protiv Whiteside-a, Gortata, A Davisa, Gasol-a, i mozda jos ponekog, ali gdje god drugo ima height/weight advantage, to se mora konstantno kroz utakmicu koristiti, no Stotts je corav da bi to vidio.BosniaBoston je napisao/la:Pa upravo u utakmicama gdje ga niko ne moze cuvati treba biti prva opcija,a u tekmama gdje mora cuvati ozbiljnijeg teskasa trecakobe24 je napisao/la:Treba biti realan i reci da ga u Warriorsima nije imao ko ni cuvati. Medjutim, to ne opovrgava tvrdnju da Juka zasluzuje vise lopti 1na1, pogotovo kad se pozicionira u samo srce reketa jer ga tu niko ne moze izgurati. Nadam se da ce ova utakmica biti prekretnica i da ce ga u buducnosti Stotts vise forsirati, a to ce aBd neminovno donijeti Nurkiceve efikasnije partije.
Warriorsi su ga sinoc na kraju morali udvajati sto je par napada dalo potpuno otvorene suteve CJ-u, Aminu i Harkless-u. Dakle, gdje god ima tu prednost, treba mu pustiti da se izbori za poziciju nisko u reketu i onda spustiti loptu, i kada/ako krene udvajanje, izbaciti je napolje i traziti otvoren sut. To su BB basics ali jok, Stotts to ne vidi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Pa u tome i jeste fazon. Stotts sablonski priprema utakmice i Juka je neovisno o protivniku u najboljem slucaju treca napadacka opcija. Protiv ekipa koje imaju centre koje su i kvalitetom i fizikalijama inferiorniji od Jusufa, on mora uzeti veci broj suteva, a ne da se desi da recimo protiv Bostona na kraju meca ostane na 7-8 suteva.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
- Kontakt:
AshburtonG je napisao/la:Dobro je to. Jedno vrijeme je pricao kao da ga je napravio neko i crnackog geta nakon 30 godina robije.FrancescoTotti je napisao/la:Al koji je akcenat pobrao brat. Kao da mu je cukundjed iz texasa![]()
![]()
Sinoc konacno dobra partija. Niko je ocekuje od njega ovakve partije svaku noc, ali definitivno ima potencijala da ovo radi mnogo mnogo cesce.
Gdje živi i radi , tu treba i da se prilagodi , akcenat pogotovo.
Da ne treba možda ko sandžaklije koje žive u Sarajevu 30 i kusur godina , a akcenat im kao da su usred Tutina ili Prijepolja?!?
Džaba sve , koliko god hvalio Juku , NBA treneri imaju "svoja" pravila i njih vole da ispoštuju bez obzira na sve, a to znači da će Juka sljedeću utakmicu kako god da odigra dobri bar duplo manje lopti. To je kao kod nas Bošnjo , kada ide na more ima samo granični prijelaz Doljani i samo Doljani , drugi ne postoji.Jedino Pop voli da proba nešto drugačije. Pratite samo Lejkerse kada se vrati Javale Shaqtin , kako će Zubac opet da dobija mrvice .
Mada imam osjećaj da bi čitav Portland prodisao kada bi otišao CJ.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Mnogo je mečeva bilo gdje je Juka kontra sebe imao ili rezervnog centra ili krilnog čak, pa su ga preskakali kao da i ne postoji. Nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu. Utisak je da blesavi Stots i ne zna šta da radi sa Jukom i kako da ga koristi. Sve je podređeno paru ili bolje reći rasparu cj - lilard. Kako god, Portland ako misli postati imalo ozbiljna ekipa Juku moraju tretirati onako kako zaslužuje, na kraju krajeva zar nije on jedan od rijetkih timskih igrača u ovoj skupini pojedinaca.
- hule_barca
- Kontakt:
Pa Portland je popio metlu od New Orleansa između ostalog i zbog toga što je Juka bio malo iskorišten. To se najbolje vidjelo u 4. meču kada ga Mirotić i kompanija nisu mogli nikako zaustaviti, ali džaba.
Mes Que Un Club
- AshburtonG
- Kontakt:
Hold on, kumasine! Ja sam tek 3 godine u Becu, a vec sam poprimio dosta beckih obicaja i nacina komunikacije. I ponosim se time. Kad dodjes negdje trebas se ti prilagodit okolini, a ne ista tebi.bombaysaphire je napisao/la:AshburtonG je napisao/la:Dobro je to. Jedno vrijeme je pricao kao da ga je napravio neko i crnackog geta nakon 30 godina robije.FrancescoTotti je napisao/la:Al koji je akcenat pobrao brat. Kao da mu je cukundjed iz texasa![]()
![]()
Sinoc konacno dobra partija. Niko je ocekuje od njega ovakve partije svaku noc, ali definitivno ima potencijala da ovo radi mnogo mnogo cesce.
Gdje živi i radi , tu treba i da se prilagodi , akcenat pogotovo.
Da ne treba možda ko sandžaklije koje žive u Sarajevu 30 i kusur godina , a akcenat im kao da su usred Tutina ili Prijepolja?!?
Džaba sve , koliko god hvalio Juku , NBA treneri imaju "svoja" pravila i njih vole da ispoštuju bez obzira na sve, a to znači da će Juka sljedeću utakmicu kako god da odigra dobri bar duplo manje lopti. To je kao kod nas Bošnjo , kada ide na more ima samo granični prijelaz Doljani i samo Doljani , drugi ne postoji.Jedino Pop voli da proba nešto drugačije. Pratite samo Lejkerse kada se vrati Javale Shaqtin , kako će Zubac opet da dobija mrvice .
Mada imam osjećaj da bi čitav Portland prodisao kada bi otišao CJ.
S druge strane, bilo je smijesno gledat Jusufove mimike crnacke populacije, iako mu je najveca poveznica sa istom par suigraca od kojih sigurno nije to pokupio za takvo vrijeme, nit u Portlandu ljudi tako pricaju.
Dobar.
Samo da zadrzi ritam i smirenost. Green zacas napravi incident
Jedan grad, jedna ljubav!
Nis specijalno za sad
Krenuo babo u okrsaj trash talka s KD-om, Greenom i ostalima. 

Opet skoluje Greena

Kakva dominacija u odbrani

Kakva dominacija u odbrani

Na nba.com ima samo jednu blokadu, a ubijedjen sam da ih je bilo vise. Inace, veceras ponovo igra odlicnu utakmicu. Fali im raspolozen CJ da bi imali sanse protiv Ratnika u zadnjoj cetvrtini.
Dzaba kada klupa udje i prokocka sav trud startne petorke
- StevieFranchise
- Kontakt:
Evan Turner je Adin Vrabac US Edition.

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
Juka odličan.
Svi osim njega i lilarda očaj.
Da hoće trejdat CJ za sta korisno
Svi osim njega i lilarda očaj.
Da hoće trejdat CJ za sta korisno
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 10 gostiju.