NBA 2018/2019

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

GOAT
Kontakt:

Re: NBA 2018/2019

Post Postao/la GOAT » 05 feb 2019, 18:42

Brokula je napisao/la:Znači Kawhi, AD, i Irving na ljeto ako Bog da u Lakerse, jel tako GOAT?
Sto se mene tice samo me kawhi zanima.Lebron,kawhi,kuzma,ingram,mcgee,lonzo,rondo,hart.Strasna ekipica mogli bi parirat goldenu ako im ode makar jedan od top 5 igraca.
23

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 05 feb 2019, 18:47

Lillard je napisao/la:Hahaha kako zatrola lik
A jel realno da pomislis da bi orlando dao vucevica za kcpa i pick :wtf:
23

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 feb 2019, 18:47

Jahlil Okafor, last 5 games:
19.2 points per game
11.4 rebounds
.636 FG%

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 18:52

NEZALAGANJE je napisao/la:@IlCapitano i @Clutch
Pojasnicu jos jednom,da ne bi bilo zabune.Ne da mi se pisati kilometarske postove i crtati bukvalno sve.Treba nesto i promisliti svojom glavom,zar ne?

Krenimo redom.Napisah prvo da LAL na ljeto nece imati ugovore da meciraju platu ADa,a da pri tome nisam racunao da ukljuce i Wagnera i Bongu ili Harta,jer ovu prvu dvojicu niko i ne pominje.Ljudi gotovo da i ne igraju i nemaju nikakvu trzisnu vrijednost.Bukvalno bi njihovim prihvacanjem NOP omogucio LAu da ne trosi cap.Opet pitam,zasto bi to uradili?
Dakle,teoretski je moguce da se mecira ADov ugovor. Prakticno?Not so much.Dakle,zasto se zamarati time?

Druga stvar,pitanje za @IlCapitana i molio bih da odgovoris,jer svako pitanje eskiviras...Dakle,zaista vjerujes tom novinaru LAa i tvrdis da su LAL u jednom momentu NOPu ponudili petroku:Ball,Ingram,Kuzma,Hart,Zubac?

Pitam,jer Harta,osim tog novinara kojeg ti pominjes niko nigdje nije naveo,a cim njega nema,bez one dvojice nebitnih,pada mogucnost meciranja plata na ljeto.Jel sad shvatate sta vam se pise?
BUKVALNO kreiraš jedan jedini scenario u kojem je moguće to što govoriš. A ja ti zadnji put kažem: ti likovi su potpuno nebitni. Ako Pelicansi odluče napraviti trade sa Lakersima, oni to rade iz jednog od dva razloga:

1. nemaju bolju ponudu
2. vjeruju u potencijal mladih igrača Lakersa

U tom slučaju ta trojica su ključ trejda, za njih su se odlučili i svjesni su da pomažu Lakersima i nikakav Bonga/Wagner neće to zaustaviti. Da ih je briga toliko što pomažu Lakersima ne bi se uopšte upuštali u razgovore i to je to. Uhvatio si se minimalnog ugovora koji je NEBITAN. Nema nikakve razlike između Bonge npr na ljeto i Stephensona sad. Tu su da izjednače plate. Tom logikom možeš za svaki trade reći 'zašto bi ovi dali igrača koji popunjava trade kad pomažu protivniku'. To i jeste svrha cijelog tradea pobogu. Može biti igrač od njega, mogu ga otpustiti, mogu odbiti timsku opciju, mogu naći treći tim da to uzme na sebe itd itd. Bukvalno milion scenarija i ti se uhvatio jednog jedinog koji nikom nije bitan.

Da, vjerujem. I nije istina da ga niko nije naveo. Haynes je pisao da su svi osim LeBrona dostupni. To što njih ima 5-6 mladih pa izgleda puno ne znači ništa ako nisu dovoljno dobri. Bolje jedan vrhunski nego 5 solidnih.

Znači, moja replika je bila na tvoju konstataciju da Lakersi nemaju plate za trade na ljeto + max ugovor nekom druguom što jednostavno nije tačno i zato sam replicirao. U ove tvoje scenarije koji nikom nisu bitni ne da mi se više ulaziti.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2019, 19:07

@IlCapitano I ja se ispravio odmah u svom slijedecoem postu da je TEORETSKI to moguce s platama.
Shvatam sta ti govoris,ali ti ne shvatas ono sto ja pisem.Kad radis ovakav trejd i radis trejd u istu konferenciju(ako to budu LAL),onda kao GM brines o svakom detalju,a POSEBNO ako bi od LA dobili i pikove.
Taj "detalj" je da ne uzimas ugovore Bonge i Wagnera,ne zbog pomenutih razloga,vec zato sto taj potez OMOGUCAVA LAu kreiranje maxa.Kreiranjem maxa i dovodjenjem 3.zvijezde pada i mogucnost da taj neki pik LA u trejdu bude ikada imao neku vrijednost.Nadalje,ovo sto se sad pominju Rondo i Stephenson,nije ista situacija,kao ovo drugo meciranje plate gdje navodimo samo mlade igrace.Sa Rondom i Stephensonom,NOP moze uraditi cap relief.Na ljeto to nije moguce.
Stvar je malo dublja,kao sto vidis.Nije crno-bijelo i nije da se samo meciraju plate.

Znam i da je Haynes rekao da su svi dostupni,ali nigdje nije izasao izvjestaj,osim tog koji pominje taj novinar,a i ti,a to je da su LAL ponudili Ingrama,Kuzmu,Balla,Zubca i Harta. Ako se to zaista desilo,a NOP oklijeva,onda Demps nije dobar nikako.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 19:08

Wizards star John Wall underwent surgery for a ruptured left Achilles tendon and will be out 12 months.

Okliznuo se kod kuće i od operacije pete probio Ahilovu...

Žao mi čovjeka, baš je zaglibio.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 feb 2019, 19:09

Wizards announce that John Wall will undergo surgery to repair a ruptured left Achilles tendon & will be out for 12 months.

WTF
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 19:16

NEZALAGANJE je napisao/la:@IlCapitano I ja se ispravio odmah u svom slijedecoem postu da je TEORETSKI to moguce s platama.
Shvatam sta ti govoris,ali ti ne shvatas ono sto ja pisem.Kad radis ovakav trejd i radis trejd u istu konferenciju(ako to budu LAL),onda kao GM brines o svakom detalju,a POSEBNO ako bi od LA dobili i pikove.
Taj "detalj" je da ne uzimas ugovore Bonge i Wagnera,ne zbog pomenutih razloga,vec zato sto taj potez OMOGUCAVA LAu kreiranje maxa.Kreiranjem maxa i dovodjenjem 3.zvijezde pada i mogucnost da taj neki pik LA u trejdu bude ikada imao neku vrijednost.Nadalje,ovo sto se sad pominju Rondo i Stephenson,nije ista situacija,kao ovo drugo meciranje plate gdje navodimo samo mlade igrace.Sa Rondom i Stephensonom,NOP moze uraditi cap relief.Na ljeto to nije moguce.
Stvar je malo dublja,kao sto vidis.Nije crno-bijelo i nije da se samo meciraju plate.

Znam i da je Haynes rekao da su svi dostupni,ali nigdje nije izasao izvjestaj,osim tog koji pominje taj novinar,a i ti,a to je da su LAL ponudili Ingrama,Kuzmu,Balla,Zubca i Harta. Ako se to zaista desilo,a NOP oklijeva,onda Demps nije dobar nikako.
Ne, ja potpuno razumijem šta ti hoćeš reći, ali ti opet govorim da pričaš o nebitnom scenariju. Lakersi nemaju šta kreirati max, oni već imaju najveći mogući max ugovor na ljeto. I ako budu dovodili Davisa na ljeto to će biti NAKON što potpišu max igrača ili popune taj prostor drugim igračima. U tom slučaju sve što im ostaje je mečirati plate što apsolutno mogu uraditi i to je sve. Ti si okrenuo redoslijed stvari, tj. prvo trade, pa max igrač u FA-a što se jednostavno neće desiti.

AtlaZ
Kontakt:

Post Postao/la AtlaZ » 05 feb 2019, 19:17

IlCapitano je napisao/la:Wizards star John Wall underwent surgery for a ruptured left Achilles tendon and will be out 12 months.

Okliznuo se kod kuće i od operacije pete probio Ahilovu...

Žao mi čovjeka, baš je zaglibio.
I meni ga zao. Sta ce raditi sa svim zagarantovanim milionima... :(

Denver napokon malo da se ohladi. Provlace se nekoliko zadnji utakmica.
Zadnja izmjena: AtlaZ, dana/u 05 feb 2019, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 feb 2019, 19:17

Wizardsi irelevantni idućih deset godina confirmed

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 feb 2019, 19:18

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2019, 19:18

BernardBarnjak je napisao/la:
:ljepota:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 feb 2019, 19:22

daj nam balla da malo uravnoteži stanje, prelijepi smo

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2019, 19:24

Donnie Darko je napisao/la:daj nam balla da malo uravnoteži stanje, prelijepi smo
fax
puške pucaju lete duhovi

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 19:24

IlCapitano je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@IlCapitano I ja se ispravio odmah u svom slijedecoem postu da je TEORETSKI to moguce s platama.

Ne, ja potpuno razumijem šta ti hoćeš reći, ali ti opet govorim da pričaš o nebitnom scenariju. Lakersi nemaju šta kreirati max, oni već imaju najveći mogući max ugovor na ljeto. I ako budu dovodili Davisa na ljeto to će biti NAKON što potpišu max igrača ili popune taj prostor drugim igračima. U tom slučaju sve što im ostaje je mečirati plate što apsolutno mogu uraditi i to je sve. Ti si okrenuo redoslijed stvari, tj. prvo trade, pa max igrač u FA-a što se jednostavno neće desiti.
Ustvari sad kad razmislim cijela tvoja premisa je pogrešna uopšte. Čak i da prvo trejdaju za Davisa pa onda potpišu nekog max igrača, oni u tom slučaju nemaju max.

Lakersi da na rosteru na ljeto imaju samo LeBrona, Davisa i 5 miliona od Denga bez ikog drugog ostaje im samo 30 miliona što je manje od najmanjeg maxa za veterane. Imali bi npr. za Porzingisa ali to se neće desiti. Dakle, u tom slučaju NOP njima nema šta pomoći da kreiraju max jer ga ne mogu ni imati.

Trade na ljeto, dva scenarija:

1. Lakersi prvo potpišu max igrača, nakon toga trade za Davisa, sve ok
2. Lakersi prvo trejdaju za Davisa, ne mogu ni imati max ni u kom slučaju i ostaje im ili da neko prihvati malo manje od maxa ili da potpišu više igrača i popune ekipu
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 05 feb 2019, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 feb 2019, 19:25

Wallu supermax nije ni počeo, a gubi godinu, i manje više dvije sezone, đizs

38, 41, 44, 47 sljedeće 4 godine

EnricoDandolo
Kontakt:

Post Postao/la EnricoDandolo » 05 feb 2019, 19:26

Ne vrijedi davati 6 igrača i 4 picka za Davisa koji bilda statse u raspalim Pelicansima.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2019, 19:27

dolazi davis sam ne trea nista ni dat
puške pucaju lete duhovi

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2019, 19:33

IlCapitano je napisao/la:

Aman covjeka... :facepalm: Znaci ja okrenuo?Ok.
Evo idemo tvojim redoslijedom.James je tu,potpisana zvijezda za max i sve sto preostaje je trejd za Davisa.Odgovori mi slijedece,zasto NOP tada prihvata Bongu i Wagnera i time omogucava trejd i sve kombinacije brojeva LAu?Razumijem ako je to apsolutno jedina i najbolja ponuda,a sumnjam da ce biti,to budi siguran dodje li do ljeta. Ako je tu umjesto njih Hart,Zubca nema,jer ce morati na ljeto skinuti njegov cap kako bi kreirali max.Dakle,ti u svom scenariju govoris slijedece:1.Prihvataju Bongu i Wagnera,jer je to najbolja ponuda uz pomenute Balla,Ingrama,Kuzmu,iako im potencijalni pik nista nece vrijediti;
2.Prihvataju ponudu Ingram,Ball,Kuzma,Hart plus pikove.

I haj ti meni reci sta LAu ostaje nakom ove 2.opcije u kojoj su dali i Harta.Ostaje im ta velika trojka i minimalci.Sta su dobili?Da li ti shvtas da bas zbog toga ne zele dati bas svih 5 svojih mladih igraca!?

P.S.Nije premisa pogresna,jer samo veterani od 10+ sezona imaju max od 35mil tj od 38mil po SCu za slijedecu sezonu.Kawhi,Klay i sl. nisu u toj kategoriji.Njihov max. je oko 33mil,a LA ce ga moci kreirati,ako urade ovo sto ti pises.;)
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 05 feb 2019, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 feb 2019, 19:34

Kolko su se Wizardsi zakopali sa Wallovim ugovorom,jbte do 2023 pa oni ne mogu posteno ni u rebuilding krenuti,mada im je to opet najpametnija ideja bolje 3,4 godine provesti u lutriji nego biti mediokritet sa polomljenim Wallom,odmah trebaju staviti i Beala u izlog sigurno vrijedi dobrog mladog igraca i nekih pikova prve runde.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.