IlCapitano je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Aman covjeka...

Znaci ja okrenuo?Ok.
Evo idemo tvojim redoslijedom.James je tu,potpisana zvijezda za max i sve sto preostaje je trejd za Davisa.Odgovori mi slijedece,zasto NOP tada prihvata Bongu i Wagnera i time omogucava trejd i sve kombinacije brojeva LAu?
Razumijem ako je to apsolutno jedina i najbolja ponuda,a sumnjam da ce biti,to budi siguran dodje li do ljeta. Ako je tu umjesto njih Hart,Zubca nema,jer ce morati na ljeto skinuti njegov cap kako bi kreirali max.Dakle,ti u svom scenariju govoris slijedece:1.Prihvataju Bongu i Wagnera,jer je to najbolja ponuda uz pomenute Balla,Ingrama,Kuzmu,iako im potencijalni pik nista nece vrijediti;
2.Prihvataju ponudu Ingram,Ball,Kuzma,Hart plus pikove.
I haj ti meni reci sta LAu ostaje nakom ove 2.opcije u kojoj su dali i Harta.Ostaje im ta velika trojka i minimalci.Sta su dobili?Da li ti shvtas da bas zbog toga ne zele dati bas svih 5 svojih mladih igraca!?
P.S.Nije premisa pogresna,jer samo veterani od 10+ sezona imaju max od 35mil tj od 38mil po SCu za slijedecu sezonu.Kawhi,Klay i sl. nisu u toj kategoriji.Njihov max. je oko 33mil,a LA ce ga moci kreirati,ako urade ovo sto ti pises.

Pa ovo je jedini razlog zašto sam ti replicirao. Ako pričamo o tome može li LAL mečirati plate za Davisa, valjda polazimo od stanovišta da je to trejd, je li teoretski moguće po zakonima NBA napraviti taj trade. Ti si rekao da ne mogu mečirati plate što nije istina i to je to. E onda si dalje razvezao raspravu 'zašto bi NOP ovo-ono' što nema nikakve veze s mojom prvom replikom. Moja jedina poenta u svemu ovome je da je moguće trejdati za njega i nakon što potpišu max igrača. To je to. U ovim daljim scenarijima zašto bi NOP uopšte s njima pregovarao to je skroz druga rasprava kao i ovo šta im dalje ostaje nakon eventualnog trejda i max ugovora. Nikog nije briga za to ako u ekipi imaš Jamesa, Davisa i Kawhija npr. Možemo ti i ja popuniti petorku.
P.S. Sam si sebi odgovorio i dokazao zašto je pogrešna. LAL ne može ni u kakvom slučaju doći do cifre od 33 miliona ako imaju Davisa i LeBrona u ekipi. Maksimum maksimuma da nikog drugog nemaju je 30.4 miliona.
Sunce ti poljubim,tu TEORETSKU mogucnost sam ti potvrdio jos u 2.postu.
Sto se tice post scriptuma ti ili si slijep ili stvarno ne znas citati.Pa to je i razlog zasto razvezujem tolike teorije,majku mu!!
Ako LAL imaju Davisa i Jamesa PRIJE(CITAJ:PRIJE) potpisa zvijezde,max mogu kreirati tako sto ce na ljeto:Trejdovati NOPu i Bongu ili Wagnera ili Harta uz pomenutu glavnu trojku,kao sto si ti i pisao.Tada ce to biti jednostavno meciranje plata njih i ADa,a po Ericu Pincusu(magu capa) LAL imaju Up to $37.2 million ($38.7 million if they get out of their 2019 first-round pick) capa na ljeto!!!
To je pod pretpostavkom kojom ti pises i kad si mi pisao da je to samo meciranje plata.
DRUGA OPCIJA:Ako NOP ne prihvati tog Wagnera ili Bongu,vec samo zeli trejd Kuzme,Balla i Ingrama uz pikove recimo,tada LAL MORAJU KORISITI OVAJ CAP OD 38MIL kako bi uklopili ugovor ADa!
Sta to znaci?Znaci da se cap od 38mil smanjuje i da nemaju prostora za igraca tipa Kawhia i Thomspona,a o KDu koji je 10+ veteran da i ne pricamo!
Molim te me vise ne citiraj,mozak me evo zaboli.Pisi sta mislis da je ispravno,ja cu pisati sta mislim da je meni ispravo i zdravo djaci.Ionako je forum.