NBA 2018/2019

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Re: NBA 2018/2019

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 feb 2019, 19:36

Sarmelino je napisao/la:dolazi davis sam ne trea nista ni dat
Iznajmio kamp kućicu na parkingu kod Staplesa, stvar je riješena.
Donnie Darko je napisao/la:Wallu supermax nije ni počeo, a gubi godinu, i manje više dvije sezone, đizs

38, 41, 44, 47 sljedeće 4 godine
Frajer se okliznuo i godinu dana će da živi k'o sultan, ispija sokove na slamku i ima ljude da rade za njega, a keš samo kapa. :tokralju:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 19:42

NEZALAGANJE je napisao/la:Aman covjeka... :facepalm: Znaci ja okrenuo?Ok.
Evo idemo tvojim redoslijedom.James je tu,potpisana zvijezda za max i sve sto preostaje je trejd za Davisa.Odgovori mi slijedece,zasto NOP tada prihvata Bongu i Wagnera i time omogucava trejd i sve kombinacije brojeva LAu?Razumijem ako je to apsolutno jedina i najbolja ponuda,a sumnjam da ce biti,to budi siguran dodje li do ljeta. Ako je tu umjesto njih Hart,Zubca nema,jer ce morati na ljeto skinuti njegov cap kako bi kreirali max.Dakle,ti u svom scenariju govoris slijedece:1.Prihvataju Bongu i Wagnera,jer je to najbolja ponuda uz pomenute Balla,Ingrama,Kuzmu,iako im potencijalni pik nista nece vrijediti;
2.Prihvataju ponudu Ingram,Ball,Kuzma,Hart plus pikove.

I haj ti meni reci sta LAu ostaje nakom ove 2.opcije u kojoj su dali i Harta.Ostaje im ta velika trojka i minimalci.Sta su dobili?Da li ti shvtas da bas zbog toga ne zele dati bas svih 5 svojih mladih igraca!?

P.S.Nije premisa pogresna,jer samo veterani od 10+ sezona imaju max od 35mil tj od 38mil po SCu za slijedecu sezonu.Kawhi,Klay i sl. nisu u toj kategoriji.Njihov max. je oko 33mil,a LA ce ga moci kreirati,ako urade ovo sto ti pises.;)
Pa ovo je jedini razlog zašto sam ti replicirao. Ako pričamo o tome može li LAL mečirati plate za Davisa, valjda polazimo od stanovišta da je to trejd, je li teoretski moguće po zakonima NBA napraviti taj trade. Ti si rekao da ne mogu mečirati plate što nije istina i to je to. E onda si dalje razvezao raspravu 'zašto bi NOP ovo-ono' što nema nikakve veze s mojom prvom replikom. Moja jedina poenta u svemu ovome je da je moguće trejdati za njega i nakon što potpišu max igrača. To je to. U ovim daljim scenarijima zašto bi NOP uopšte s njima pregovarao to je skroz druga rasprava kao i ovo šta im dalje ostaje nakon eventualnog trejda i max ugovora. Nikog nije briga za to ako u ekipi imaš Jamesa, Davisa i Kawhija npr. Možemo ti i ja popuniti petorku.

P.S. Sam si sebi odgovorio i dokazao zašto je pogrešna. LAL ne može ni u kakvom slučaju doći do cifre od 33 miliona ako imaju Davisa i LeBrona u ekipi. Maksimum maksimuma da nikog drugog nemaju je 30.4 miliona.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 feb 2019, 19:46

slika
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2019, 19:59

IlCapitano je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Aman covjeka... :facepalm: Znaci ja okrenuo?Ok.
Evo idemo tvojim redoslijedom.James je tu,potpisana zvijezda za max i sve sto preostaje je trejd za Davisa.Odgovori mi slijedece,zasto NOP tada prihvata Bongu i Wagnera i time omogucava trejd i sve kombinacije brojeva LAu?Razumijem ako je to apsolutno jedina i najbolja ponuda,a sumnjam da ce biti,to budi siguran dodje li do ljeta. Ako je tu umjesto njih Hart,Zubca nema,jer ce morati na ljeto skinuti njegov cap kako bi kreirali max.Dakle,ti u svom scenariju govoris slijedece:1.Prihvataju Bongu i Wagnera,jer je to najbolja ponuda uz pomenute Balla,Ingrama,Kuzmu,iako im potencijalni pik nista nece vrijediti;
2.Prihvataju ponudu Ingram,Ball,Kuzma,Hart plus pikove.

I haj ti meni reci sta LAu ostaje nakom ove 2.opcije u kojoj su dali i Harta.Ostaje im ta velika trojka i minimalci.Sta su dobili?Da li ti shvtas da bas zbog toga ne zele dati bas svih 5 svojih mladih igraca!?

P.S.Nije premisa pogresna,jer samo veterani od 10+ sezona imaju max od 35mil tj od 38mil po SCu za slijedecu sezonu.Kawhi,Klay i sl. nisu u toj kategoriji.Njihov max. je oko 33mil,a LA ce ga moci kreirati,ako urade ovo sto ti pises.;)
Pa ovo je jedini razlog zašto sam ti replicirao. Ako pričamo o tome može li LAL mečirati plate za Davisa, valjda polazimo od stanovišta da je to trejd, je li teoretski moguće po zakonima NBA napraviti taj trade. Ti si rekao da ne mogu mečirati plate što nije istina i to je to. E onda si dalje razvezao raspravu 'zašto bi NOP ovo-ono' što nema nikakve veze s mojom prvom replikom. Moja jedina poenta u svemu ovome je da je moguće trejdati za njega i nakon što potpišu max igrača. To je to. U ovim daljim scenarijima zašto bi NOP uopšte s njima pregovarao to je skroz druga rasprava kao i ovo šta im dalje ostaje nakon eventualnog trejda i max ugovora. Nikog nije briga za to ako u ekipi imaš Jamesa, Davisa i Kawhija npr. Možemo ti i ja popuniti petorku.

P.S. Sam si sebi odgovorio i dokazao zašto je pogrešna. LAL ne može ni u kakvom slučaju doći do cifre od 33 miliona ako imaju Davisa i LeBrona u ekipi. Maksimum maksimuma da nikog drugog nemaju je 30.4 miliona.
Sunce ti poljubim,tu TEORETSKU mogucnost sam ti potvrdio jos u 2.postu. :facepalm: :facepalm:

Sto se tice post scriptuma ti ili si slijep ili stvarno ne znas citati.Pa to je i razlog zasto razvezujem tolike teorije,majku mu!! :twisted:

Ako LAL imaju Davisa i Jamesa PRIJE(CITAJ:PRIJE) potpisa zvijezde,max mogu kreirati tako sto ce na ljeto:Trejdovati NOPu i Bongu ili Wagnera ili Harta uz pomenutu glavnu trojku,kao sto si ti i pisao.Tada ce to biti jednostavno meciranje plata njih i ADa,a po Ericu Pincusu(magu capa) LAL imaju Up to $37.2 million ($38.7 million if they get out of their 2019 first-round pick) capa na ljeto!!!

To je pod pretpostavkom kojom ti pises i kad si mi pisao da je to samo meciranje plata.

DRUGA OPCIJA:Ako NOP ne prihvati tog Wagnera ili Bongu,vec samo zeli trejd Kuzme,Balla i Ingrama uz pikove recimo,tada LAL MORAJU KORISITI OVAJ CAP OD 38MIL kako bi uklopili ugovor ADa!

Sta to znaci?Znaci da se cap od 38mil smanjuje i da nemaju prostora za igraca tipa Kawhia i Thomspona,a o KDu koji je 10+ veteran da i ne pricamo!

Molim te me vise ne citiraj,mozak me evo zaboli.Pisi sta mislis da je ispravno,ja cu pisati sta mislim da je meni ispravo i zdravo djaci.Ionako je forum.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2019, 20:06

IlCapitano je napisao/la:Wizards star John Wall underwent surgery for a ruptured left Achilles tendon and will be out 12 months.

Okliznuo se kod kuće i od operacije pete probio Ahilovu...

Žao mi čovjeka, baš je zaglibio.
da, john wall je bas igrac kog treba zalit, unistio je tu fransizu...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 20:16

NEZALAGANJE je napisao/la:Sunce ti poljubim,tu TEORETSKU mogucnost sam ti potvrdio jos u 2.postu. :facepalm: :facepalm:

Sto se tice post scriptuma ti ili si slijep ili stvarno ne znas citati.Pa to je i razlog zasto razvezujem tolike teorije,majku mu!! :twisted:

Ako LAL imaju Davisa i Jamesa PRIJE(CITAJ:PRIJE) potpisa zvijezde,max mogu kreirati tako sto ce na ljeto:Trejdovati NOPu i Bongu ili Wagnera ili Harta uz pomenutu glavnu trojku,kao sto si ti i pisao.Tada ce to biti jednostavno meciranje plata njih i ADa,a po Ericu Pincusu(magu capa) LAL imaju Up to $37.2 million ($38.7 million if they get out of their 2019 first-round pick) capa na ljeto!!!

To je pod pretpostavkom kojom ti pises i kad si mi pisao da je to samo meciranje plata.

DRUGA OPCIJA:Ako NOP ne prihvati tog Wagnera ili Bongu,vec samo zeli trejd Kuzme,Balla i Ingrama uz pikove recimo,tada LAL MORAJU KORISITI OVAJ CAP OD 38MIL kako bi uklopili ugovor ADa!

Sta to znaci?Znaci da se cap od 38mil smanjuje i da nemaju prostora za igraca tipa Kawhia i Thomspona,a o KDu koji je 10+ veteran da i ne pricamo!

Molim te me vise ne citiraj,mozak me evo zaboli.Pisi sta mislis da je ispravno,ja cu pisati sta mislim da je meni ispravo i zdravo djaci.Ionako je forum.
Na teoretsku mogućnost sam ti jedino i odgovarao, zato mi nije jasno zašto se držiš tih drugih scenarija koji su samo tebi bitni.

Znam ja dobro ko je Eric Pincus, pratim ga i zbog njega ti i pišem ovo. Lakersi imaju 38.7 miliona SAMO ako prvo potpišu nekog i nikako drugačije.

slika

Ako trejdaju za Davisa u bilo kojem momentu prije potpisivanja nekog igrača ostaće im samo 30 miliona što baca u vodu sve tvoje teorije o tome 'zašto bi NOP pomogli Lakersima da kreiraju max'. Oni nemaju šta pomagati. Ili će ga trejdati sada/prije FA i Lakersi nemaju nikakvu mogućnost za max ili će ga trejdati nakon što Lakersi iskoriste max. Ili neće nikako naravno.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 feb 2019, 20:23

Chinaglia je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Wizards star John Wall underwent surgery for a ruptured left Achilles tendon and will be out 12 months.

Okliznuo se kod kuće i od operacije pete probio Ahilovu...

Žao mi čovjeka, baš je zaglibio.
da, john wall je bas igrac kog treba zalit, unistio je tu fransizu...
Nije sam sebi dao taj ugovor
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 feb 2019, 20:28

E pa onda je Pincus negdje sam sebe preracunao,pa sad skontao da ipak nece imati za max.Dakle,bez pika 1.runde ovo ljeto on rece da ce imati skoro 39mil.Ako se meciraju plate za Davisa i doda razlika od oko 5mil,to je 34 mil.Racunas 4 cap hold mjesta to je 32 mil sto je dovoljno za max igraca koji je 7-9 godina u ligi i mijenja fransizu cimu mu se plata uvecava za 5,a ne za 8%.

Dakle,greska je u racunici,sto i ne cudi,jer mu je ona prvobitna od ljeta.

P.S.Otkad mu je ovaj tweet sto si postavio?
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 05 feb 2019, 20:31, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2019, 20:29

Clutch je napisao/la:Nije sam sebi dao taj ugovor
ne odnosi se na njegov ugovor

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 05 feb 2019, 20:37

Evo ga Brad Turner javlja da su Lakersi prekinuli razgovore za Davisa

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 05 feb 2019, 20:37

Lakers pull out of Anthony Davis trade talks amid 'outrageous' requests by Pelicans
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 05 feb 2019, 20:40

The Raptors have offered Kyle Lowry and Jonas Valanciunas to the Grizzlies for Mike Conley and Marc Gasol

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 feb 2019, 20:41

Clutch je napisao/la:
Lakers pull out of Anthony Davis trade talks amid 'outrageous' requests by Pelicans
Izvadili ga na vrijeme. :mrgreen:
Nažalost, ali pametan potez.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2019, 20:41

gregg popovich be like

slika

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 20:43

NEZALAGANJE je napisao/la:E pa onda je Pincus negdje sam sebe preracunao,pa sad skontao da ipak nece imati za max.Dakle,bez pika 1.runde ovo ljeto on rece da ce imati skoro 39mil.Ako se meciraju plate za Davisa i doda razlika od oko 5mil,to je 34 mil.Racunas 4 cap hold mjesta to je 32 mil sto je dovoljno za max igraca koji je 7-9 godina u ligi i mijenja fransizu cimu mu se plata uvecava za 5,a ne za 8%.

Dakle,greska je u racunici,sto i ne cudi,jer mu je ona prvobitna od ljeta.

P.S.Otkad mu je ovaj tweet sto si postavio?
Pišeti 29. Januar. Uđi mu na profil ima više puta kako je objašnjavao. Razlika je to što bez Davisa oni imaju samo ovu djecu i LeBrona. Djeca sva kad se sastave to je malo manje od 25 miliona. Davisova plata je 27m sljedeće godine - ugovor Denga košta 5m.

Kaže da su se Lakersi povukli.

slika
In this story: Monday night the Lakers changed the players in their offer to Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Brandon Ingram, Josh Hart, Ivica Zubac and Kentavious Caldwell-Pope. But Lakers weren’t interested in giving up 6-8 draft picks like Pelicans wanted.
Boga mi ako nisu sigurni da dobijaju Tatuma ili Ziona od nekog ovo im je baš velika kocka.
“They wanted more and more and more,” said one person. “There was no more to give. They had cap-relief with Hill being in the deal. But the more they wanted the more it because outrageous and unrealistic.”
Woj:
The Lakers are still glad to engage with the Pelicans on an Anthony Davis trade, but no longer want to bid against themselves, league **** tell ESPN. Lakers are waiting for Pelicans to make a counter-proposal.
Bassha je napisao/la:The Raptors have offered Kyle Lowry and Jonas Valanciunas to the Grizzlies for Mike Conley and Marc Gasol
Baš krenuo da stavim. Odlična ideja Raptorsa, ali sumnjam da će Memphis prihvatiti.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 05 feb 2019, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 feb 2019, 20:47

Najpametnije, goni i njih i Davisa.
Zadnja izmjena: Oikamid, dana/u 05 feb 2019, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 feb 2019, 20:51

Nisu naivni ovi iz Raptorsa. :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 feb 2019, 20:54

slika

:mrgreen:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 feb 2019, 20:55

Znači na ljeto ode AD u GSW
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 feb 2019, 20:55

Bolesno previše je i to bilo

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.