NBA 2018/2019

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Brokula
Kontakt:

Re: NBA 2018/2019

Post Postao/la Brokula » 07 feb 2019, 17:38

Pa lik je pod ugovorom, šta vi zamišljate da je ugovor neka apstraktna pojava koja ništa ne znači? Koliko prepotentan moraš biti da misliš da ti KONKURENTSKA organizacija mora dati igrača samo zato što si ti veće ime od njih :facepalm:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 07 feb 2019, 17:42

sejo90 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Stvarno ne znam kako neki izjednacavaju prava fransize i igrace koji su POD UGOVOROM i ne razumiju neke osnovne stvari. :roll:
Da,fransize znaju biti podle u "zastititi svojih interesa" i odradjivanju onoga "sto je najbolje za njih",ali igraci su se previse digli,posebno ove zvijezde i to fakt!

Prva stvar,fransize ovo godinama rade.Zasto Unija igraca na zadnjim CBA pregovorima nije trazila da se utvrde uslovi u kojem momentu igrac moze biti trejdovan,ako ih to vec pogadja?

Druga stvar,pricaju o svojoj slobodi,ali prijatelju ni u jednom poslu na svijetu ti neces moci uraditi kako ti hoces,ako si pod ugovorom.Moraces ispuniti odredjene uslove da bi otisao,ako ti se vise ne svidja gdje si.Dobro @rio rece,ko ih tjera da potpisuju ugovore na 4-5 godina sa fransizama za koje je dokazano da nemaju uspjeha?Zasto ne potpisu samo QO ili 1+1 i vrlo brzo odu gdje god pozele?Ali neeee,to je kocka,moze se povrijediti,nego daj ti meni garantovanu lovu,pa cu ja dici hampu kad budem zelio prijevremeno otici.Jel to posteno?

I treca stvar,svi bivsi igraci,a vidim i mnogi ovdje,su u fazonu,pa igrac treba da moze da odluci sta hoce,treba da se ispostuje njegovo pravo da zeli ici,iako je pod ugovorom.Ok,slazem se,nije zatvorenik i razlaz se moze ljudski dogovoriti,ali o kojem pravu pricamo,opet pitam?Koje pravo ima fransiza nad nekim igracem kad je FA??Nema apsolutno nikakvo!!Analogno tome,sta igrac hoce dok ga ovi redovno placaju i imaju ugovor sa njim?Pa cak i tada se igracima izaslo u susret dalo odredjeno pravo u vidu no trade klauzule.Takodje,gotovo svaka zvijezda koja nema ovu klauzulu,u svom ugovoru redovno ima tzv.trade kicker cime im se plata dodatno povecava u slucaju da ih fransiza trejduje sto je neka vrsta kompenzacije!!

Da zakljucim...Normalno mi je da igrac i usred ugovora kaze,ja bih isao dalje,meni ovdje ne odgovara vise i pokusava ljudski to dogovoriti.Siguran sam da i fransiza tad ne bi bila neka azdaja.
Medjutim,kad igrac odbija da igra,iako je zdrav,ne dozvoljava staffu fransize da ga pronadje,dovodi u pitanje sve sto je fransiza godinama gradila kao sto je to uradio Kawhi radio ili kad angazuje agenta sa jasnim ciljem da ga odvede samo u datu ekipu(iako pravo da bira gdje biti trejdovan apsolutno nema) i to zeli uraditi u tacno izreziranom periodu,kao Davis,zasto ih fransize onda ne bi zaje.bavale?
Pa nije bas da nigdje na svijetu ne mozes raditi sta god hoces kad si pod ugovorom, naprotiv. Bas kao sto kazes, nije zatvorenik, i ja sam siguran da oni mogu raaskinuti ugovor kad god zele. Nesto ne znam da je neko raskinuo ugovor, zaposlio se u banci. Dok je pod ugovorom treba da suti i dribla loptu. Ali s druge strane, nije ni ovakav rezim trejdanja posten. Igrac potpise sa jednom ekipom, i po meni nije uredu da ekipa jednostrano raspolaze igracima na taj nacin da ih mijenja kao robu.
Naravno da je uredu fransiza placa igraca a ne igrac fransizu...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 feb 2019, 17:42

L-Train je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovi agenti zaprde vise i samo nekad zavale igraca jer daleko odu. Moze on traziti trade ali zato fransiza je luda ako ga pusti po njegovim uslovima jer se to odrazava na ozbiljnost fransize u buducnosti. Isto tako drugi vlasnici bi sigurno osjetili stetu jer bi onda i drugi igraci tjerali svoj fazon. Tako da kao primjer NOLA bi bolje prosao da prihvati slabiju ponudu po svojim uslovima kao za primjer. Davis je ovdje samo naivac jer je iskoristen za interese Jamesa i agenta. I sada je NO na ispitu da li ce pokazati ozbiljnost kao SA.
Sta s ovim zadnjim hoces reci,da Davis nema interese da dodje uLA,jesil' realan?
Nisam to rekao ali je izabrao agresivan pristup koji dozvoljava NO da zaboravi sav njegov udio u proslosti i odradi potez koji zeli. A kada se vrati u NO bez obzira gdje igrao sigurno ce dobiti zvizduke..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 feb 2019, 17:44

Pa niko ne govori da Pelsi trebaju poklonit Davisa Lakersima. Lakersi Davisa u ovom tradeu itekako dobro "placaju", daju mozda cak i previse. Puno manja frka bi se oko ovog svega digla da se ne radi o Lakersima i LeBronu, dva najomrazenija imena lige vrlo vjerovatno. Meni je to jako smijesno, citava liga se digla izgleda da Lakersi i LeBron ne dobiju Davisa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2019, 17:46

sejo90 je napisao/la: Pa nije bas da nigdje na svijetu ne mozes raditi sta god hoces kad si pod ugovorom, naprotiv. Bas kao sto kazes, nije zatvorenik, i ja sam siguran da oni mogu raaskinuti ugovor kad god zele. Nesto ne znam da je neko raskinuo ugovor, zaposlio se u banci. Dok je pod ugovorom treba da suti i dribla loptu. Ali s druge strane, nije ni ovakav rezim trejdanja posten. Igrac potpise sa jednom ekipom, i po meni nije uredu da ekipa jednostrano raspolaze igracima na taj nacin da ih mijenja kao robu.
Izgleda da nisi procitao post fino.Ti u bilo kojem drugom poslu,MOZES traziti raskid ugovora,ali ga neces dobiti dok ne ispunis odredjene uslove tipa otkaznog roka i sl.
Nadalje,top igraci(oni se najvise i bune oko svojih prava) vec imaju mogucnost da blokiraju opciju toga da ih fransiza trejduje kad i kako hoce svojom no trade klauzulom.Nekad je ona bila rijedak slucaj,danas je moze dobiti svaki max igrac,siguran sam.Prema tome....sta zele jos?Da vode i poslovanja fransiza i odlucuju gdje ce i za koju cijenu ici,kad im dosadi na jednom mjestu iz nekog x razloga?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 feb 2019, 17:47

Zadnja izmjena: JHam, dana/u 07 feb 2019, 17:50, ukupno mijenjano 1 put.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 feb 2019, 17:48

pa sta ako covjek hoce u LAu da zivi i radi, ko smo mi da mu sudimo :mrgreen:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 feb 2019, 17:48

Epidaurus je napisao/la:Pa niko ne govori da Pelsi trebaju poklonit Davisa Lakersima. Lakersi Davisa u ovom tradeu itekako dobro "placaju", daju mozda cak i previse. Puno manja frka bi se oko ovog svega digla da se ne radi o Lakersima i LeBronu, dva najomrazenija imena lige vrlo vjerovatno. Meni je to jako smijesno, citava liga se digla izgleda da Lakersi i LeBron ne dobiju Davisa.
Nakon 2012/13 i nakon onih ugovora dengu i mozgovu,ljudi su ocekivali da ce lakersi biti u qrcu iducih 10 godina. Medjutim dobsr posao 2-3 godine ih je doveo do toga da mogu naprsviti tim koji ce biti najaci iduce sezone...i to mnogo boli mnoge. Vidjelo se proslo ljeto koja je frka bila oko kawhija. Radije ce se prihvatiti losa ponuda nego dati njega u lakerse
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 feb 2019, 17:49

tuzlak1987 je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovi agenti zaprde vise i samo nekad zavale igraca jer daleko odu. Moze on traziti trade ali zato fransiza je luda ako ga pusti po njegovim uslovima jer se to odrazava na ozbiljnost fransize u buducnosti. Isto tako drugi vlasnici bi sigurno osjetili stetu jer bi onda i drugi igraci tjerali svoj fazon. Tako da kao primjer NOLA bi bolje prosao da prihvati slabiju ponudu po svojim uslovima kao za primjer. Davis je ovdje samo naivac jer je iskoristen za interese Jamesa i agenta. I sada je NO na ispitu da li ce pokazati ozbiljnost kao SA.
Sta s ovim zadnjim hoces reci,da Davis nema interese da dodje uLA,jesil' realan?
Nisam to rekao ali je izabrao agresivan pristup koji dozvoljava NO da zaboravi sav njegov udio u proslosti i odradi potez koji zeli. A kada se vrati u NO bez obzira gdje igrao sigurno ce dobiti zvizduke..
Ma druze moj vidjeli smo na primjeru ITa koliko fransiza mari za proslost i lojalnost,pusti to,ako cemo biti realnii nicije maslo nije za ramazana ni fransiza ni igraca,manje vise svi gledaju svoje interese.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 07 feb 2019, 17:51

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 feb 2019, 17:52

Meni je najsmjesniji potez Leonarda. Napravio frku u fransizi u kojoj je uzeo titulu. Nece da igra, gore kada je dobio trade igra regularno. Dobio je pljusku pa sada neka ceka dok ne bude slobodan. Ako fransiza igra na zapadu, trade na istok i za manje, logican potez.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 07 feb 2019, 17:54

Brokula je napisao/la:Pa lik je pod ugovorom, šta vi zamišljate da je ugovor neka apstraktna pojava koja ništa ne znači? Koliko prepotentan moraš biti da misliš da ti KONKURENTSKA organizacija mora dati igrača samo zato što si ti veće ime od njih :facepalm:
Ko traži da se "da" igrač? Svašta

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 07 feb 2019, 17:55

NEZALAGANJE je napisao/la:
sejo90 je napisao/la: Pa nije bas da nigdje na svijetu ne mozes raditi sta god hoces kad si pod ugovorom, naprotiv. Bas kao sto kazes, nije zatvorenik, i ja sam siguran da oni mogu raaskinuti ugovor kad god zele. Nesto ne znam da je neko raskinuo ugovor, zaposlio se u banci. Dok je pod ugovorom treba da suti i dribla loptu. Ali s druge strane, nije ni ovakav rezim trejdanja posten. Igrac potpise sa jednom ekipom, i po meni nije uredu da ekipa jednostrano raspolaze igracima na taj nacin da ih mijenja kao robu.
Izgleda da nisi procitao post fino.Ti u bilo kojem drugom poslu,MOZES traziti raskid ugovora,ali ga neces dobiti dok ne ispunis odredjene uslove tipa otkaznog roka i sl.
Nadalje,top igraci(oni se najvise i bune oko svojih prava) vec imaju mogucnost da blokiraju opciju toga da ih fransiza trejduje kad i kako hoce svojom no trade klauzulom.Nekad je ona bila rijedak slucaj,danas je moze dobiti svaki max igrac,siguran sam.Prema tome....sta zele jos?Da vode i poslovanja fransiza i odlucuju gdje ce i za koju cijenu ici,kad im dosadi na jednom mjestu iz nekog x razloga?
Pa slazemo se u tom dijelu, igrac je vezan ugovorom, moze ga raskinuti ali da vise ne radi u NBA. To je pretpostavljam tako, ako nisu vratili robovlasnistvo u sjeverni dio Amerike :D :D :D Ne kontam

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2019, 17:55

@L-Train Kako ti i takvi koji imaju slicna razmisljate ne kontate da,barem govorim za sebe,ne branimo ovdje fransize.I oni su itekako iskvareni i cesto ne vide da su i igraci ljudi od krvi i mesa.

Medjutim,meni je problem u tome sta igraci vise zele?Znaci imas FA period,imas QO ponudu ako neces da ostanes nakon rookie scale ugovora,imas no trade klauzulu,imas trade kickere i sta zelis jos?Opciju da mozes otici u bilo kojem trenutku u tim koji ti zelis i za cijenu koja odgovara tom timu?

Fransize imaju jednu jedinu opciju,a to je da te mogu trejdovati u zadanom vremenskom prozoru,pod striktno odredjenim pravilima i to se opet osporava?

@sejo 90 Nece ga on raskinuti(iako moze traziti i buyout,samo tada ostavlja milione na stolu koji su garantovani).U tome je i problem.Ukratko,oni bi i jare i pare.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 07 feb 2019, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 07 feb 2019, 17:56

Adrian Wojnarowski

Verified account

@wojespn
Following Following @wojespn
More
Nearly 3 hours away from the NBA's trade deadline and ... the Lakers-Pelicans talks on Anthony Davis are dormant, league **** tell ESPN. No communication, nor an expectation that they'll even speak today. Pelicans seem content to run out the clock
E neka, na ljeto ne treba ništa nuditi, javno reći da se ne nudi, pa da vidimo ko će ponuditi bolji paket od onog koji je bio na stolu.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 07 feb 2019, 17:57

japa je napisao/la:
sejo90 je napisao/la:
Pa nije bas da nigdje na svijetu ne mozes raditi sta god hoces kad si pod ugovorom, naprotiv. Bas kao sto kazes, nije zatvorenik, i ja sam siguran da oni mogu raaskinuti ugovor kad god zele. Nesto ne znam da je neko raskinuo ugovor, zaposlio se u banci. Dok je pod ugovorom treba da suti i dribla loptu. Ali s druge strane, nije ni ovakav rezim trejdanja posten. Igrac potpise sa jednom ekipom, i po meni nije uredu da ekipa jednostrano raspolaze igracima na taj nacin da ih mijenja kao robu.
Naravno da je uredu fransiza placa igraca a ne igrac fransizu...
Placa ga da igra za njih, ovako se cini da ga posjeduje kad moze tako da ga razmijeni.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 feb 2019, 17:59

Ovo nije fudbal. Ti kada potpises za jednu ekipu potpisao si za ligu, obezbjedio se u biti. NBA igraci imaju jedne od najboljih ugovora u pro sportovima sto se tice garantovanog novca i to ti je odmah prvi razlog sto igracu treba biti bitno da je prvo u ligi pa tek onda ostalo. Vec eto vise mislim da agenti prave probleme jer njima odgovara da se nesto desava, dok je igracu dobro u svakom slucaju ali im se pune glave.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 feb 2019, 18:01

jbt james pg kawhi i davis u istoj ekipi, prejebeno
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2019, 18:02

Oikamid je napisao/la:
E neka, na ljeto ne treba ništa nuditi, javno reći da se ne nudi, pa da vidimo ko će ponuditi bolji paket od onog koji je bio na stolu.
Rekao si nesto?

Latest offer to Pelicans from Lakers is Ingram, Ball, Kuzma, Zubac, Hart and two first round draft picks. A Boston deal in offseason is expected to look like this - Tatum, Smart, Williams, Horford and up to 3 first round picks.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 07 feb 2019, 18:04

Super, nadam se da će Ainge dati Tatuma, tačnije molim neku višu silu da se to desi.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.