Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- LlullSergio
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Jokić je trenutno vođa PO ekipe(eto trenutno i prvi na Zapadu,dijele prvo mjesto lige) i igrač koji itekako čini suigrače boljim.
Ima izuzetne playmakerske sposobnosti, opasan šut izvana, tehnicki fantastičan igrač. Juka igra isto odličnu sezonu i po naprednoj statistici je ispred CJ-a već.Nema potrebe forsirati te neke usporedbe što neko kaze, vidjet cemo sta buducnost nosi.U ovakvom NBA gdje su se te 3 sekunde defanzivne uvele igrač poput Jokera dobija više na važnosti,a i ovan run'n gun košarka, smalball mu svakako više odgovara.
Ima izuzetne playmakerske sposobnosti, opasan šut izvana, tehnicki fantastičan igrač. Juka igra isto odličnu sezonu i po naprednoj statistici je ispred CJ-a već.Nema potrebe forsirati te neke usporedbe što neko kaze, vidjet cemo sta buducnost nosi.U ovakvom NBA gdje su se te 3 sekunde defanzivne uvele igrač poput Jokera dobija više na važnosti,a i ovan run'n gun košarka, smalball mu svakako više odgovara.
kobe24 je napisao/la:Jokic trenutno nije na nivou Marca Gasola iz najboljih dana, a mladji Gasol nije ni medju pet najboljih Evropljana u nba. Sanse da postane najbolji evropski kosarkas preko bare svih vremena su nikakve.
ima velike sanse da bude najbollji igrac u nba iz ex yu drzava,a s obzirom da su mu tek 23 godine i velike sanse da uz nowitzkog i p. gasola bude najbolji evropljanin koji je igrao kosarku,sad ne mora biti da ce to bas biti tako ali s obzirom na igre sa tek 23 godine,ima dobre sanse za to
Da, kada bi kosarka se gledala kroz napad
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Pantelija je napisao/la:Da, kada bi kosarka se gledala kroz napad
a koji su to evropljani osim m. gasola i kirilenka u nba bili poznati kao vrlo dobri odbrambeni igraci?
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nurkfilip13 je napisao/la:Pantelija je napisao/la:Da, kada bi kosarka se gledala kroz napad
a koji su to evropljani osim m. gasola i kirilenka u nba bili poznati kao vrlo dobri odbrambeni igraci?
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ja se nadam da ustanetw oko 4 i gledate kako se igra odbrana ito u timu koji pored njega ima jos jednog poluodbrambenog igraca o dva igraca kojima je mrsko ispratiti i iz kurtoazije wvog igraca
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Toni Kukoc, Joakim Noah, Nicolas Batum, Rudy Gobert, Giannis Antetekoumpo, Omer Asik.BosniaBoston je napisao/la:Nurkfilip13 je napisao/la:Pantelija je napisao/la:Da, kada bi kosarka se gledala kroz napad
BosniaBoston je napisao/la:Nurkfilip13 je napisao/la:Pantelija je napisao/la:Da, kada bi kosarka se gledala kroz napad
da,eto na nega donekle zaboravih,na pocetku je karijere,koliko god je on vrlo dobar odbramneni igrac toliko je jokic fantastican napadac
Toni Kukoc, Joakim Noah, Nicolas Batum, Rudy Gobert, Giannis Antetekoumpo, Omer Asik.[/quote]Chstal je napisao/la:NurkBosniaBoston je napisao/la:Pantelija je napisao/la:Da, kada bi kosarka se gledala kroz napad
kukoc u nba nije bio dobar odbrambeni igrac
jbg,ja na puno njih zaboravih,godine cine svoje
Malo mi ke ovo glupo. Ako je npr Harden fantastican napadac onda Jokica ne mozes tu svrstati. Rekao bih da je nivo ispod fantasticnih napadaca u NBA.
Ima dobre sanse da bude jedan od pet, ali da bude najbolji nema teorije. Taman da do kraja karijere igra kosarku kakvu trenutno igra, opet je to nedostizno za Nowitzkog. Btw, ne znam zasto se Giannis ostavlja po strani. On je, takodjer, Evropljanin.filip13 je napisao/la: ima velike sanse da bude najbollji igrac u nba iz ex yu drzava,a s obzirom da su mu tek 23 godine i velike sanse da uz nowitzkog i p. gasola bude najbolji evropljanin koji je igrao kosarku,sad ne mora biti da ce to bas biti tako ali s obzirom na igre sa tek 23 godine,ima dobre sanse za to

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
kobe24 je napisao/la:Ima dobre sanse da bude jedan od pet, ali da bude najbolji nema teorije. Taman da do kraja karijere igra kosarku kakvu trenutno igra, opet je to nedostizno za Nowitzkog. Btw, ne znam zasto se Giannis ostavlja po strani. On je, takodjer, Evropljanin.filip13 je napisao/la: ima velike sanse da bude najbollji igrac u nba iz ex yu drzava,a s obzirom da su mu tek 23 godine i velike sanse da uz nowitzkog i p. gasola bude najbolji evropljanin koji je igrao kosarku,sad ne mora biti da ce to bas biti tako ali s obzirom na igre sa tek 23 godine,ima dobre sanse za to
nije da je slabiji puno od nowitzkog u dobi od 23 godine,mislim na jokića
da,na njega se zaboravlja
Mislim da su ove rasprave uveliko opterecene nepotrebnim balastom, i to svaki komentator pojedinacno dobro kontrolise. Mislim da nije dobro pozivanje na napustanje ove rasprave, i pored najboljih namjera, ovdje ima konstruktivnog materijala za zdravu diskusiju. Zar neko sumnja da jedan na drugog ne uticu? Prvenstveno, mislim da je Nurkic mogao par finti pokupiti od Jokica. Igrali su skupa i imaju dosta talenta. Svi saigraci u POR, navijaci kad ga uporedjuju sa LMA i statistika hvale njegovu meku ruku, osjecaj za prostor i visok IQ, i on je medju najboljim asistentima medju centrima. Sa duge strane, za mene, Jokic igra losije nego sto moze, prenizak mu je % za 3 i dva, pored i dobrih brojeva. Ali ta defanziva je stvar koja moze puno da znaci i tu je Nurk sa svojim fizickim predispozicijama u velikoj prednosti da svojoj ekipi donese kvalitet koji moze da odredi da li je to ekipa za prvu rundu PO ili finale konferencije.PO uspjeh nurkica moze dovesti na nivo da se o njemu pise kao AS igracu.
Sa druge strane osvrnuo bih se na mit da je od kako je Juka u Por uvijek razvaljivao Jokica u direktnom duelu, prvo, sve i da jeste tako, direktnan matchup nije neko mjerilo, drugo, provjerio sam : prije plum-juka tradea, por je imao 4 pobjede,logicno, den je bio losa ekipa, juka ih je prva dva puta onda unistio, ona cuvena utakmica i u gostima 17., posle toga idu 4 pobjede denvera zaredom.
Sa druge strane osvrnuo bih se na mit da je od kako je Juka u Por uvijek razvaljivao Jokica u direktnom duelu, prvo, sve i da jeste tako, direktnan matchup nije neko mjerilo, drugo, provjerio sam : prije plum-juka tradea, por je imao 4 pobjede,logicno, den je bio losa ekipa, juka ih je prva dva puta onda unistio, ona cuvena utakmica i u gostima 17., posle toga idu 4 pobjede denvera zaredom.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Juka je nesto bolji u h2h ali nije razvaljivanjehuupmil je napisao/la:Mislim da su ove rasprave uveliko opterecene nepotrebnim balastom, i to svaki komentator pojedinacno dobro kontrolise. Mislim da nije dobro pozivanje na napustanje ove rasprave, i pored najboljih namjera, ovdje ima konstruktivnog materijala za zdravu diskusiju. Zar neko sumnja da jedan na drugog ne uticu? Prvenstveno, mislim da je Nurkic mogao par finti pokupiti od Jokica. Igrali su skupa i imaju dosta talenta. Svi saigraci u POR, navijaci kad ga uporedjuju sa LMA i statistika hvale njegovu meku ruku, osjecaj za prostor i visok IQ, i on je medju najboljim asistentima medju centrima. Sa duge strane, za mene, Jokic igra losije nego sto moze, prenizak mu je % za 3 i dva, pored i dobrih brojeva. Ali ta defanziva je stvar koja moze puno da znaci i tu je Nurk sa svojim fizickim predispozicijama u velikoj prednosti da svojoj ekipi donese kvalitet koji moze da odredi da li je to ekipa za prvu rundu PO ili finale konferencije.PO uspjeh nurkica moze dovesti na nivo da se o njemu pise kao AS igracu.
#Punoljetstvo
Prvi igrac prve ekipe Zapada sa ovakvim uticajem na igru je itekako MVP kandidat pa ti sad mozes pricat sta god hoces. Top 5 kandidat sasvim sigurno.kobe24 je napisao/la:
Ne dozivljavam Kingse i Clipperse kao ozbiljne PO ekipe. Sumnjam da ce ga ijedna od te dvije fransize ugrabiti na kraju.
Ma Epidaurus je davno pokazao da mrzi Nurkica i mene ne iznenadjuju njegovi smijesni komentari.
Kakav MVP kandidat, kakvi bakraci. Covjek stvarno igra ozbiljno dobru kosarku, ali daleko je to od tog nivoa. Nurkic ga je izdominirao u 5-6 medjusobnih okrsaja, a ako njihovi medjusobni dueli ne mogu biti relevantan pokazatelj kvaliteta jednog i drugog, onda ne znam sta drugo moze biti?! Ljudi svrsavaju na njegove asistencije, a poznato je da ih u nba priznavaju i kad igrac nakon primljenog pasa napravi haman pet driblinga. U nekom od prethodnih postova sam pisao zasto je njegov broj asistencija toliki i meni to uopste nije neko iznenadjene, kao sto me ne iznenadjuje i da mu ofanzivno limitirani Capela svaki put utrpa 30+ poena.
nerkolfc je napisao/la:Malo mi ke ovo glupo. Ako je npr Harden fantastican napadac onda Jokica ne mozes tu svrstati. Rekao bih da je nivo ispod fantasticnih napadaca u NBA.
dobro,odlican je napadac
Pa zasto mu se ovdje ljudi dive kao da je neko cudo. Lik je odlican igrac ali MVP nece biti kad bi Denver i zavrsio prvi na zapadu jer nije toliko dominantan. Vjerujem da u svojoj karijeri nikad nece biti najbolje Evropljanin od onih koji igraju u NBA
pa nije cudo,ali je npr. prvi i jedini centar sa vise od 7 asista prosjecno u sezoni jos od chamberlaina,odlican je skakac za onako naizgled tromog i sporog igraca
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ok je skakac nista posebno za centrafilip13 je napisao/la:pa nije cudo,ali je npr. prvi i jedini centar sa vise od 7 asista prosjecno u sezoni jos od chamberlaina,odlican je skakac za onako naizgled tromog i sporog igraca
#Punoljetstvo
- LAZARUS2000
- Kontakt:
Da je Jokić Jusuf, a Nurkić Nikola svi bi drugačije pričali.
No da kažem par riječi i ja. Nurkić je odličan igrač sistema. Jokić je sistem. Npr da Jokić igra za Bosnu umjesto nurkića digao bi igru iste na viši nivo. Učinio bi ekipu boljom. S druge strane Nurkić bi u Srbiji razvaljivao. Takođe obojica imaju jednu zajedničku stvar. Nešto se ne trgaju puno da igraju za reprezentacije.
No da kažem par riječi i ja. Nurkić je odličan igrač sistema. Jokić je sistem. Npr da Jokić igra za Bosnu umjesto nurkića digao bi igru iste na viši nivo. Učinio bi ekipu boljom. S druge strane Nurkić bi u Srbiji razvaljivao. Takođe obojica imaju jednu zajedničku stvar. Nešto se ne trgaju puno da igraju za reprezentacije.
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, CAGarfia i 17 gostiju.